"Massa'nın Stratejisi Aptalca Değil"

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın yarış mühendisi, Brezilyalı pilotun düşük yakıt stratejisi ile Singapur’da sıralamalarda parladığı görüşünü kabul etmedi.

Singapur’da pole pozisyonunu kazanan Massa, en yakın rakibi Hamilton’un yaklaşık 0.7 sn önünde yer almıştı.

Ancak Massa’nın Yarış Mühendisi Rob Smedley, aradaki bu farkın yakıttan çok pilotun formundan kaynaklandığını söyledi.

Smedley "Stratejide doğru olanı yaptığımızı umuyoruz ve doğru yaptığımızı düşünüyoruz."

"Pole pozisyonunu kazanmak için aptal bir şey yapmadık ve o her şeyi doğru yapmayı başardı." dedi.


Yorumlar

  1. bu pist monako ya cok benziyor ve burda sıralamalar hayati önem tasiyor.massa antremanlarda o kadar hızlı degildi.ama bu yakıttan mı bilemeyiz.massa pole de basladıgı yarıslarda genelde farkı acıyor.ama hamiltonda elinden geleni yapacaktır.bence yarıs kazalara cok acık bir yarıs.cok defa güvenlik aracı girecektir.cok fazla hata yapan pilot görecegiz.az hata yapan kazanacak.

  2. telsizde de massanın yardımcısı mükemmel ben bile şaşırdım demişti yakıt en fazla 1-2 tur bence zaten hami de hata yapmı +0,2 de ordan eklesen bence sorun yok.

  3. Ertan Akkaş avatarı

    Açıklamalara bakarsak galiba çok fazla bir yakıt yükü farkı yok belki 1-2 tur diye düşünüyorum. Açıklamalara bakarak. Bakalım yarışta göreceğiz.

  4. nuri ozarslan avatarı
    nuri ozarslan

    Massa olmaz sa olmaz her zaman yazdığım gibi.Ne yakıt ne strateji sürücü süper se ve altındakide ferrrarrriyse gerisi hikaye.Rai nin yerine Alonso olsa daha süper olurdu.ŞAMPİYAN MASSA A han da NOKTA.

  5. mmasssa yarin lider bitirecektiirrr
    fantastic fantastic bir sürüş yapacaktır

  6. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    yarin görecez az yakitmi pilotun becerisimi eyer az yakitsa iyi cikis yapar ama fark yapamazsa 1, pitstopdan sonra trafige takilacaktir massa iste o zaman isi zor ama ayni yakit varsa o zaman yaris icin sansli görünüyor

  7. massa hatasız sürmüş olabilir ufak tefek hatalar her pilot yapıyor,sıralamlarda heikiden başka çok büyük hata yapan olmadı oda duvara sürttü,küçük hatalarda pilot telafi için biraz daha risk alıp farkı zaten kapatıyor,kova gibi hata yapanlarda böyel bir durum söz konusu değil,fikrimce en az 3 tur diyorum,fazlada olabilir…

  8. Sinan Şahin avatarı

    en fazla 2 tur hafiftir bence.

  9. yarın göreceğiz tamam LEwis hata yaptı turu iyi değildi ama hatasız sürseydi bile bence Massa 0.3sn civarında farkla polü alıcaktı yani buda hemen hemen 2-3 tura tekabül ediyor bakalım ne olacak..

  10. Schumi kendini yakan Rai`nin aracina takim icindeki maşalari ile sabotaj yapiyomus, Aslinda F2008 diger araclardan 1 sn daha hizliymis 🙂 Saka bir yana Massa gercekten muthis bir form tuttu, Tebrikler Massa..

  11. ben massa nın öyle tahmin edildiği gibi hamiltondan 4-5 tur hafif olduğunu düşünmüyorum massanın mühendisi bile bu duruma şaşırması da bunu doğruluyor. tek fark massanın hatasız bir tur çıkarması sanki. gerçeği hepberaber yarın göreceğiz. inşallah zevkli bir yarış olur ama geçiş nerdeyse imkansız olacak bu can sıkıcı

  12. video dan izlediğimiz kadarıyla kusursuz bir sürüş.Kaç turluk yakıt farkı olduğunu yarın izler görürüz önemli olan o süre farkını hızlı turlarlar açması, kaçıncı turda girerse girsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir