Red Bull, Temyiz Davasında Lehine Olacak Şeyler Buldu

yazar:

kategori:

Red Bull Racing, yakıt akış kuralı ihlali nedeniyle gerçekleşecek temyiz davasının lehlerine sonuçlanması için bazı şeyler bulduğunu açıkladı.

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, yarış içerisinde sürekli olarak yakıt akış kuralı ihlali yaptığı ve takımın yapılan uyarılara uymadığı gerekçesiyle 3. olduğu Avustralya GP’den diskalifiye edilmişti.

Yarış hakemleri Red Bull’un kendi yakıt akış sensörüne uyduğu ve bunun dışında verilen değerlere göre hareket etmediği için kural ihlali yaptığını açıklamıştı.

Red Bull ise sürekli olarak FIA’nın sensörlerinin hatalı ölçüm yaptığı için kendi sensörünü kullandığını, bu yüzden yakıt akışı konusunda kurallara uygun hareket ettiği şeklinde kendisini savunuyor.

Takım Patronu Christian Horner, Avustralya’daki puanları almalarının hayati olacağını düşünüyor.

Horner “O puanlar hayati. Her puan öyledir.”

“Çok güçlü bir savunmamız var. Yarışlar ilerledikçe sorunlar daha bariz görünmeye başladı. Yeni kanıtlar ve şeyler ortaya çıktı.”

“Umarım adil bir şekilde kendimizi ifade eder ve Daniel’in Melbourne’de hak ettiği ikinciliği geri alırız.” dedi.

Red Bull şimdilik yeni kanıtların ne olduğu hakkında detaylara girmiyor ancak bu kanıtlar, ilk 3 yarışta hem kendilerinin hem de kardeş takım Toro Rosso’nun yaşadığı sorunların nedenlerinin anlaşılması olabilir.

Takım, sezon öncesinde yakıt akış sensöründe yaşadıkları tarzda bir sorun yaşamadıklarını, farklı bir sorunun ortaya çıktığını kanıtlayabilirse güçlü bir savunma yapabilir.

Red Bull ayrıca, Mart ayının ilk günlerinde FIA tarafından kendilerine verilen ve hangi şartlarda takımların kendi ölçüm cihazlarını kullanabileceklerini belirten teknik direktiflerin, kural değeri taşımadığını savunuyor ve bu yüzden kendi ölçümlerine göre kurallara uygun hareket ettiklerini savunuyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir