Marko: “Motorumuz Çalışırsa Tekrar Zirvede Olabiliriz”

yazar:

kategori: ,

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, Renault’nun motorunu geliştirememesi halinde Mercedes’in çok rahat bir şekilde 2014 şampiyonluğunu kazanacağını söyledi.

Renault, yeni turbo motorunu kış testlerine göre çok önemli seviyede geliştirmiş olsa da Red Bull, şu anda Mercedes’in gerisinde kalmasına sebep olarak Renault motorunu gösteriyor.

Marko “Motorumuz çalışmaya başlarsa, o zaman tekrar zirvede olma şansımız olur.”

“Ancak bu şekilde kalırsa o zaman Niki Lauda’yı iki sürücüsünün önde yalnız bir şekilde kaybolması nedeniyle tebrik etmek zorunda kalacağım.” dedi.

Marko ayrıca Red Bull’un sorunların çözülmesi için Renault ile çok yakın çalıştıklarını ve her zamandan daha yakın olduklarını söyledi.

Marko “Sık sık Fransa’ya gidiyorum ve modern motor teknolojileri hakkında çok daha fazla şey biliyorum.”

“Bu acil durumda sorunu Red Bull, Toro Rosso ve Renault’nun sorunu yaptık. Bunun yanında Avusturyalı şirketleri de olaya dahil ettik çünkü Avusturya olmadan hiç bir şey çalışmaz.”

“Bir çok hata bulduk ve Avrupa yarışlarında güçlü adımlar atmamızı sağlayacak şeyler olacak.” dedi.


Yorumlar

“Marko: “Motorumuz Çalışırsa Tekrar Zirvede Olabiliriz”” için 7 yanıt

  1. Red Bull yarış kazanmaya başlarsa ben yaptım diyecek.
    ama unutmasın kalp olmasa o canlı ölüdür. demek istediğim 2010,2011,2012 ve 2013 te sadece redbullun sayesinde kazanmadı.Yani demek istediğim şu an redbullun kalbi(motoru) kalp krizi geçiriyor. Ben gönülden inanıyorum renaul bu sorunuda kökten çözecek.

  2. OtonomAktor avatarı

    niki lauda ya kurban ol sen.

  3. bu üretici olmanın en büyük sıkıntısı da bu zaten. araç şampiyon olsa müşteri aracı sayesinde olmasa motor üreticisi yüzünden.misal renault un 05-06 daki şampiyonlukları williams ve rbr ile kazandıklarından çok daha değerli.üreticileri biraz da bu iteledi takım sahibi olmaya.
    adamların bu seneki tavrı 4 senelik şampiyonlukta renault un hiç katkı yapmadığının kanıtı gibi.tabi bence böyle değil ama onların gerçeği bu.

  4. yanlış hatırlamıyorsam Red Bull en başından beri Renault’tan hep şikayet etti. 2009 ve 2010’da da durum farklı değildi. Renault Red Bull’la reklam falan yapmıyor gerçekten. Rezil oluyor.

  5. Marko amcayı bir yönden tebrik ediyorum helal olsun adam başarıya aç böylede olmalı. Kış testlerinden bu güne kadar birçok iyi adımlar attık ama daha fazlası gelmeli ve gelecektir de. Marko amca bazen sallıyor bir ara çıktı dedi ki ayvayı yedik 160 bg zayıfız sonra çıktı dedi ki 80 bg zayıfız şimdi durum ne bilmiyorum ama arada ki Mercedes ile 1.7 saniye fark sırf motordan dolayı olamaz. Newey amcayı W05 in etrafın da bu aralar çok sık görüyorum.

  6. Yusuf Hitay avatarı

    renault kimseden çekmedi marko’dan çektiği kadar. bundan daha kötü reklam yapamazlardı heralde.

  7. Renaultun bıyığı olsa Mercedes olurdu zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir