Alonso "Galibiyet Gelecekteki Kararlarımı Etkilemeyecek"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Singapur’da aldığı galibiyetin gelecek için alacağı kararlarda etkili olmayacağını söyledi.

2 Dünya Şampiyonu pilot henüz gelecek sene için planlarını açıklamadı ve Renault’un yanında BMW Sauber ve Honda takımları Alonso’yu almak istiyor.

Singapur yarışına kadar bu sene hiç podyuma çıkamayan Alonso 2009’da kazanan bir araçta olmak istediğini yineledi.

Alonso galibiyet almasına rağmen geleceği hakkında karar vermediğini söyledi.

Renault’ta mı kalacağının sorulması üzerine Alonso "Hayır, bunu söylemedim. Sadece takımıma bu araçta çalışmayı sürdürmesinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu yarış içinyeni bir ön kanat getirdik. Gelecek senenin aracı üzerinde çalışıyorlar ancak bu seneki aracın performansını unutmadılar."

"Bu bakımdan bu galibiyet onların bu seneki araçta yaptıkları yoğun çalışmanın eseri."

"Bu galibiyet gelecek sene için kararımı değiştirmedi. Ancak her zaman söylediğim gibi Renault benim önceliğim çünkü onlarla kendimi evimde hissediyorum."  dedi.

Alonso, Singapur’un aracın performansını gösteren bir pist olmadığının farkında ancak İspanyol pilot yine de Renault’u sezon başından bu yana gösterdiği gelişim için övdü.

Alonso "Bunun dönüm noktası olmasını umuyoruz ancak gerçeği Fuji’de göreceğiz. Burasının özel bir pist olduğunu unutmamalıyız, burası Monaco gibi cadde pisti, 2 ve 3. vitesle viraj ardına viraj dönüyoruz. Genel olarak ayarlar ve atacağınız riskli turlar önemli."

Sezonuna pole pozisyonundan ve tepedeki takımlardan çok uzak bir yerde başladık ve şu anda daha yakınız. Aracında en çok gelişim gösteren takımlardan birisiyiz" dedi.

Yarışa dünkü mekanik sorun nedeniyle 15. sıradan başlayan Alonso ayrıca ilk güvenlik aracı olmasaydı yarışın tamamen farklı sonuçlanacağını kabul etti.

Alonso "Güvenlik aracı olmadan belki de 14 ya da 15. olabilirdik. Burada tek pit stopun bizim için daha iyi olacağını biliyorduk. Simulatör bunun daha iyi olacağını gösteriyordu ancak burada frenler daha sıcak olduğu için başka çaremiz yoktu." dedi.


Yorumlar

  1. tolga hiç sevınme alonsonun renaultu bmw için bırakacagını hiç sanmyrm her fırsatta önceliğim renault diyor bmw demiyor 2005 sezonunda renaultun en güçlü sezonlarının bırınde maccayla anlasmasını acıklayacak kadar gızlı saklısı olmayan fernando alonso 2008 gıbı bnm renault adına 2004 e benzettgım sezonda ayrılcagı takımı acıklamadan hıcbrsekılde ceknmez alonso boyle bır pılot butun demeclerı renaultta kalacagını dogruluyor sadece takımın daha cok calısmasını ıstıyor 2009 ıcın ıyı bır R29 ıstıyor ve bu yuzden gerck kararını acıklamıs değil takım gerçkten harıka ıs yaptı avusturlayada Q3 e kalamayan aracı singaporeda en ıyı 3. zamanla yarıs kazandrdı bunda alonso faktörü tabiki cok fazla ama renault calısanlarıda bmw yle aradakı 1. sanıyeyı kapatarak cok buyuk bır calısma yaptılar kolay değil hem 2009 ıcın calısıp hem 2008 i güçlendirmek kısacası takımmla gurur duyyrm tek yanlısları hala nelson piquet denen pilot musvettesını takımda tutmaları bu adamın daha ne yapması gerekıyor anlamıyorm alonso her yarıs Q3 kalırken bu adam Q1 de elenıyor sansa podyumu dsında hıcbr basarısı yok ve hala takımda tutuluyor sadece babasından dolayı flavio akıllı adamdır ndn hala takımda soru ısaretlerı olusturuyor bnde en kısa zmnda kovulması dılegyle:D

  2. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Kalıyorr kalıyorrr Alonso Renault da kalıyorr

  3. her zamanki gibi gerçekçi bi açıklama yapmış.sc olmasaydı durumun değişik olacağının bilincinde.tekrar tebrik ederim alonso

  4. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    özlemiştik valla podyumda görmeye..

  5. kralsın be ne diyemm fantastic fantastic bir sürüştü alonsoo….

  6. geliyor!! geliyor!! alonso saubere geliyorr 🙂 geliyorr

  7. burada kendi evmdeymişim gibi hissediyorum cümlesi hereyi kanıtlıyor alonso biz hersaman senin yanındayız kalbim seninle alonso sen oturları atarken inan yerimde duramıodum dua ettim alha ben ölümüne fernando alonsocuyum abartmıyorum go fernando

  8. ASLANIM benım ıste bu kararı beklıyordum 🙂 cok sevındım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir