Heidfeld: "Trafik Daha İyi Bir Sonucu Engelledi"

yazar:

kategori:

BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, Singapur GP’sinde trafiğin daha iyi bir sonuç almasına engel olduğunu söyledi. Alman pilot yarışı altıncı sırada tamamladı ama bu sonuca göre daha hızlı olduğunu iddia etti.

"Dokuzunculuktan gelerek altıncı olmaktan şikayetçi olmasam da bugün hızımı gösteremediğim için yazık olduğunu söylemeliyim."

"Araç çok iyiydi ve eğer trafikte takılmasaydım daha hızlı olabilirdim. Yakıtı ve lastikleri koruyordum çünkü diğerlerinin lastiklerini bitirmesini umuyordum ve sonra atak yapabilecektim. Bazılarının bunu yaptığını düşünüyorum ama yine de geçiş için yeterli avantaj yoktu."

"Nico Rosberg’i geçerek iyi bir start aldım. Bununla birlikte, yarış yoluna girene kadar da oldukça terledim."

Robert Kubica ise pit alanı kapalıyken yakıt aldığı için 10 saniye dur kalk cezasına çarptırılmış ve yarışı ancak 11. sırada tamamlayabilmişti. Polonyalı pilot, yarışın kendisi için zor olduğunu kabul etti ve gelecek yıla kadar pist yüzeyindeki tümseklerin düzeltilmesini umduğunu söyledi.

"Yarış fiziksel olarak zorlayıcıydı. Çok fazla tümsek vardı, umarım organizatörler gelecek yıl pist yüzeyi için çalışır. Görüş ise yorulmaya başladıkça giderek daha kötü oluyordu. Son on beş turda inanılmaz bir baş ağrısı yaşadım."

"Pit alanı kapalıyken ilk turda pit stop yapmamak güvenlik aracı şanssızlığıydı ve bana iyi bir yarış sonucuna mâl oldu. Takım kısa sürede pit alanını yeniden açılacağını düşündü ama olmadı. Ama yarışlar böyledir."


Yorumlar

  1. ee herzmn sans senn yannda olcak dıe bsy yok bırazda baskalarında olmalı dımı nıck;)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir