Prodrive 2008 Gridinde Yer Almayacak

yazar:

kategori:

"Buna ek olarak Concorde Anlaşması tekrar ertelendi. FIA’ya sezon ortasında yarışlara katılma isteğinde bulunduk ancak bu istekte geri çevrildi."

"Bu yüzden 2008’de Prodrive’ın Formula 1 takımı olabilmesi için gerçekçi şans yok gibi görünüyor." dedi.

Geçtiğimiz sene nisan ayında, Dünya Ralli Şampiyonasında Subaru ile ünlü olan Prodrive’ın 2008’de Formula 1’in 12. takımı olacağı açıklanmıştı FIA tarafından.

Ancak o günden sonra müşteri araçları hakkında tartışma büyüdü ve geçtiğimiz ay Richard, Mclaren ile bu konuda yaptıkları görüşmelerin suya düştüğünü belirtmişti.

Richard, Prodrive’ın amacının artık 2009’da piste çıkabilmek olduğunu söyledi. Richards "Yeni Concorde Anlaşmasını beklemeliyiz. Ancak o zaman seçeneklerimizi değerlendirebiliriz." dedi.

Richards şöyle devam etti: "Tutkumuz hâlâ Formula 1’de olabilmek. Ancak müşteri aracı kullanacağımız için yasal işlemlerle karşılaşma riski vardı. Bu yüzden tüm planlarımız şüphe altına girdi."

"Gözümüz kapalı yarışmak yerine tekrar oluşum içine girmeyi tercih ettik."


Yorumlar

  1. Eğer müşteri aracına izin verilseydi McLaren'in Concorde anlaşmasında 1 oyu daha olacaktı FİA her zaman yaptığını yaptı ve bunu engelledi. Kimse işin bu yüzüyle ilgilenmiyor nedense ama gerçek bu!

  2. bu kadar fazla raca gerek yok zaten
    dusunsenize monako da 26 arac filan.zaten yarısından cogunu gereksiz bulmusumdur aracların hep..tur bindirilmek için var olanlar ozellikle..yalandan yere araclar takımlar işte..

  3. Toro Rosso, ForceIndia gibi saçma sapan takımlar yerine keşke David Richards olsaydı.İmkanı ne olursa olsun o takımını daha iyi bir yere getirecek bir patrondu…Ama belliydi zaten.Birkaç ay kala hala hiçbir hazırlık yapmamıştı…

  4. onlar kılıfına uyduruyorlar…zaten mahkemede bu durum

  5. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    prodrive yer alamıyorsa ve müşteri araçları konusunda problem varsa toro rosso ve aguri nasıl yarışıyor bunu anlayabilmiş değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir