Chester: “E22 Büyük Bir Potansiyele Sahip”

yazar:

kategori:

Nick Chester, henüz ortaya çıkarmayı başaramasalar da E22’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyor.

“Diğer takımlara baktığımızda E22’nin geliştirilebilirliğinin daha fazla olduğunu görüyorum. Her turda yeni birşey öğreniyoruz. Güç ünitesi dışında aracımız çok iyi görünüyor. Çin için yeni dayanıklılık sistemleri ve aerodinamik paketlerimiz olacak”

“E22’nin kilidini yavaş yavaş açıyoruz. Bu kilitleri açtıkça aracın muazzam bir potansiyele sahip olduğunu görüyoruz. Bahreyn’de McLaren ve Williams’tan yarım saniye yavaştık. Sepang’a baktığımızda bu farkın bir saniyeye yakın olduğunu görebilirsiniz. Bu yüzden iyi bir gelişim gösterdiğimizi söyleyebilirim”

“Bahreyn’de yeterince hızlı olmadığımızı biliyoruz. Aslında başladığımız yer göz önüne alındığında yarış sonuçları cesaret verici. Düzenli olarak daha fazla performans bulmamız gerekiyor. Şuanda Toro Rosso’yu yakalamış durumdayız. Bahreyn’de Pastor olaya karışmasaydı belki de ilk puanımız için mücadele edebilirdik”

Nick Chester ayrıca aracın tek tur performansını geliştirmeleri gerektiğini kabul ediyor.

“Aracın tek tur hızı yarış temposu ile aynı düzeyde değil. Her geçen seans hızlandığımızı biliyoruz. Bahreyn’de bu alanda ilerleme kaydetmiştik. Fakat bu yukarılarda yer almamıza yetmedi.  E22’nin performansını eleştirmek için henüz çok erken bir aşamada olduğumuzu biliyoruz. Performans bulabileceğimiz birçok alan var”

“Zorlukların üstesinden gelebilmek için Renault ile yakından çalışıyoruz. Açıkçası dayanıklılık problemlerinden endişe duyuyoruz. Bu sorunu çözdüğümüz an aracın performansına daha net odaklanabiliriz”

“Son testlerde edindiğimiz bilgilere göre bazı güncellemeler geliştirdik. Bunları Shanghai’da test edeceğiz. Ama tabi ki Barcelona kadar büyük bir güncelleme paketimiz olmayacak”

“Gelişebileceğimiz epeyce alan var. Henüz istediğimiz performansı gösteremiyoruz. Henüz aracın bir kısmını doğru şekilde çalıştırdık. Frenleme, aero ve güç ünitesi alanlarında gelişmemiz gerekiyor”

“Ön burunun güncellemesi de dahil olmak üzere E22’de büyük bir güncelleme olacak. Bir sürü aero paketimiz olacak. Çin’de bazı güncellemeleri yaptıktan sonra Barcelona’ya çok büyük bir güncelleme paketi ile geleceğiz”

 

 


Yorumlar

“Chester: “E22 Büyük Bir Potansiyele Sahip”” için 10 yanıt

  1. Site yonetimi ferrari gibi, arayuz gun gectikce daha kotu ve kullanissiz bir hal aliyor. 1 gun oncesinin haberini dahi bulamiyorum sizi tebrik ederim..(android user)

    1. Bazen yazilanlara anlan veremiyorum acikcasi. Elestirileri dinleyerek surekli duzenleme yapip eksiklerimizi gidermeye calisiyoruz ama gelen bazi yorumlara anlam vermek zor oluyor. Hem pcde hem de telefonda arsiv diye bir bolum var. Oradan gunluk ve aylik haberleri bulmanizi mumkun oldugu kadar kolaylastIrdik.daha ne yapabilirdik? Soyleyin yapalim. Yapmaya calisalim..

  2. vw-tdi-power avatarı

    Araba diye spatula üretmişsiniz diğer araçları ters çeviriyorsunuz, ha potansiyelden kastın bir kamyonu ters çevirmekse o zaman merakla bekliyorum.

  3. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Yağmasalar da gürlüyorlar.. İkisini de yapamayanlar var. Gerçi işin sonunda rezil olmak da var.

  4. Tarafsız Taraftar avatarı
    Tarafsız Taraftar

    Lotustaki Podyum umudu Galatasaray’ın Şampiyonluk ümidiyle bir 😀 İkiside İmkansız 😀 Bu araçdamı Büyük bir Potansiyel var Saçmalayamayın Lütfen Tek iş görür Özelliğiniz Çatal burun Esnemeyi azaltıyor o kadar 😀 Başka?

  5. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    vay canına biz bunu bilmiyoduk ee daha sonra şampiyonmu olcaksınız 😀

  6. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    e22 in olayıda sezon oncesi ferrari nin hız saklama olayıyla aynı.

  7. Minardi’de potansiyal vardı ama 20 yıl boyunca ortaya çıkaramadık maalesef. 🙁

  8. Umarım bir an önce çıkar bu potansiyel ortaya her ağızlarını açtıklarında suçu motora atmaları ayrı bir fiyasko. Bu kadar sorun yaşamalarının temelinde Enstone’de olanlar 500 kişilik ekipten 300 kişinin kalmasının hiç mi payı yok Jerez de herkes iyi ya da kötü tur atarken sorunlar analiz edilip çözüm aranırken Lotus maalesef fabrikada Renault ile motor yerleşimi üzerine çalışmaktaydı. Halen takım kabloların yerleşimi ile boğuşuyor bunu ilk yarışta da gördük kokpit den dumanların çıkması kablolardandı ellerinden gelse bu dumanların sebebi Renault diyecekler.

    İlk günden beri Lopez de dahil herkes E22 aerodinamik canavarı olduğunu söylüyor peki nerede bu aerodinamik isteyen sektörlerde bile ortada yokuz maalesef. Takımın hedefi böyle zorlu bir kış testlerinden sonra Red Bull Renault gibi iyi bir adım atmakta ama şuana kadar bu olmadı. Takımın ürettiği vites kutusu bile bu zamana kadar maalesef üzülerek söylüyorum doğru çalışmadı. Renault hatasız bir güç ünitesi mi yaptı kesinlikle hayır ama burada her şeyin güç ünitesine bağlanması komik olmaya başladı. Beğendiğimiz Caterham kadar tur atamadık.

    Umarım bu takım hak ettiği yere bir an önce atılacak adımlarla döner bende Enstone’nin yeri her zaman ayrıdır.

  9. valla artık bıktım bu tip açıklamalardan. varsa potansiyel çıkarın arkadaş. daha yarışı tamamlayamıyorsunuz rahat bir şekilde. bırakın potansiyeli önce dayanıklılık sorunlarını aşın. sonra da potansiyeli gösterin neyse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir