2014 WTCC Fas – Sebastian Loeb 2. Yarışın Galibi!

yazar:

kategori:

2014 Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası’nın (WTCC) ilk yarış haftası olan Fas’ta gerçekleştirilen 2. yarışı Citroen sürücüsü Sebastien Loeb kazandı.

Eski WRC şampiyonu Loeb, Fas’taki ilk yarışı 2. sırada tamamlamasının ardından 2. yarışta damalı bayrağı ilk sırada görerek büyük bir başarı gösterdi.

İlk yarışı kazanan Citroen’in diğer sürücüsü Jose Maria Lopez 2. olurken Hugo Valente 3. oldu.

Marrakect’te gerçekleştirilen 2. yarış oldukça olaylıydı ve 16 turluk yarışta güvenlik aracı pistte oldukça fazla kalırken yarış henüz 2. turda kırmızı bayraklarla durduruldu.

2. yarışa ilk sıradan başlayan Tom Coronel, ilk viraja gelirken 2. sıradaki Mehdi Bennani’nin arkadan teması ile duvara vurdu ve büyük bir karmaşa oldu. O olayda Coronel ve ilk yarışın galibi Yvan Muller ile birlikte bir kaç araç yarış dışı kalırken Bennani yoluna devam etti. Yarış tekrar başladıktan sonra Bennani pitten geçme cezası aldı ancak Honda sürücüsü iyi bir yükseliş gösterdi.

Bennani son turlara girerken 4. sıraya kadar yükseldi ancak ufak bir hatası sonucunda son anda Tom Chilton’a geçildi. Damalı bayrağı geçerken iki sürücüden Chilton, foto finişle belirlenebilecek kadar az farkla önde geçerek 4. olurken Bennani 5.likle yetinmek zorunda kaldı.

Devamı gelecek…


Yorumlar

“2014 WTCC Fas – Sebastian Loeb 2. Yarışın Galibi!” için 11 yanıt

  1. İster misiniz Marrakech’te F1 yarışı yapılsın 😀

    Yarışı izleyemedim ama geçen senelerden Marrakech’i biliyorum. Tam rezillik.

  2. FernandoAlonso14 avatarı
    FernandoAlonso14

    Tebrikler Loeb pistte de toprakta olduğun kadar iyi olduğunu gösterdin.

  3. FIA her yerde saçmalıyor.Oschersleben,Brno,Donington gibi pistleri çıkarıp şu şikanlardan bozma saçma sapan pistte yarış yapılıyor.

    Bunu geçtim kazada Bennani’nin ne suçu vardı ? adam zaten beyaz çizgiye kadar değmişti,2 tekerini duvarın üstüne atlatıp mı gidecekti ? yarışta verdikleri ceza yetmezmiş gibi birde gelecek haftaki Paul Ricard için 3 sıra grid cezası verilmiş,saçmalığın daniskası…

    Yarışa gelirsek Citroen şasi olarak iyi olabilir ama motor olarak baya iyi gibi,tur bindirir gibi uzuyorlar düzlüklerde.Özel firma olan RML’in geliştirdiği Chevrolet Cruze’lar Citroen olmasa bu senede iyiler.Honda kötü,Lada kötünün de kötüsü.TC1’leri saymazsak gridin en yavaşı Lada.

    Kozlovsky’de zaten bişey yokta olan Huff ile Thomspon’a oluyor

  4. OtonomAktor avatarı

    loeb her yerde. tebrikler.

  5. Tamamen gereksiz bir pist….Tebrikler loeb…Demekki adam WRC bırakmasa 1-2 sene daha şampiyon olurmuş..

  6. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    İnanılmaz güçlü Citröenler, bildiğin Mercedes olmuşlar :))

    Loeb gerçekten klasını konuşturdu, ilk yarışta geçebilirdi Lopez’i ama yaklaştıkça yaklaştı geçemedi. Eğer Loeb şampiyon olursa F1’e de göz atmasını isteyecektir bir çok fanı.

  7. Kral her yerde kral 🙂

  8. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    loeb bu birde piste gorelim diyenlere cevap olmus 😀

  9. hayatımda ilk defa 2 wtcc yarışını birden izledim. bu pist olaylar olmasa gereksiz bir pist. araçlar arasında fark yoksa geçiş imkansız. bizim monaco gibi ama görsel bir yanı yok gerçekten.

    citroenler görünen o ki gelir gelmez kasıp kavuracaklar wtcc’yi. dtm’de bmw’nin yaptığını başarmışlar. tebrik etmek lazım.

    bir tebrik de Loeb’e. iyi bir hafta sonu geçirdi. WRC’deki şampiyonlukları büyük başarı ancak burada başarının garantisi değil. gerçekten mükemmel bir sürücü.

    1. Coronel olayında kim suçluydu? Bana yüzde yüz Coronel gibi geldi ama cezayı Bennani’ye verdiler. Citroenler de tur bindirir gibi geçiyor her haftasonu bir o bir öbürü birinci olur.

      1. açıkçası bana da coronel gibi geldi. olmasa bile bennani’ye ceza verilmesine gerek yoktu diye düşünüyorum. yarış kazası şeklinde değerlendirilebilirdi. bennani yolunda ilerliyordu, coronel üstüne geldi gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir