Resmi: Red Bull Temyiz Davasını Kaybetti!

FIA Temyiz Mahkemesi, Red Bull’un Daniel Ricciardo’nun Avustralya yarışından diskalifiye edilmesiyle ilgili itirazının reddedildiğini duyurdu.

Avustralya’da 2. olan Ricciardo, yarış içerisinde yakıt akış limitine uymadığı için diskalifiye edilmişti.

Red Bull, FIA’nın Gill firması tarafından tedarik edilen yakıt akış sensörünün güvenilir olmadığını bu yüzden kendi sensörünü kullanıp kendi verilerine göre hareket ettiğini savunarak diskalifiye kararına itiraz etti.

Dün yapılan görüşmenin kararı bugün açıklandı ve Red Bull’un diskalifiye kararının devam ettiği duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre jüriler Red Bull’un savunmasını kabul etmedi.

Red Bull, kendi yakıt akış sensörlerinin, FIA’nın sensörüne göre daha gerçekçi ölçümler yaptığı için kendi sensörlerini kullanmakta bir sorun olmadığını savundu.

Red Bull kendi cihazının daha net ölçümler yaptığını savunurken FIA, onun da yazılım temelli olduğu için kesin bir şekilde doğrulanamayacağını belirtti.


Yorumlar

“Resmi: Red Bull Temyiz Davasını Kaybetti!” için 28 yanıt

  1. vaktıyle sayıları tam bilmiyorum reno 200 kışiyle merso 700 kişişle motor ürertiyor yınede renonun motoru gelışime acık diye bazıları boş boş konusuyordu 2sn fark olunca basladılar bıdıbıdı etmeye

  2. meşrubat takımına üzüldüm desem yalan olur hakediyorlar cezayı

    2009 dan beridir esnetmedik,delinmedik,ayak basmadık gri nokta bırakmadılar öyleki artık işin suyunu çıkardılar yavaş kaldıkları sezon lastikleri bile bu uğurda değiştirdiler..

    sonra dominat yarışlar vettel önde başlayıp önde giderse yes baby yeah çığlıkları kendisiyle yarışan adamın ezik durumu.
    resmen aero 1 ‘i seyretttik senelerce

    bu senede sadece değişen motor mercedes bu motoru çok teknik bir konumlandırmayla çok ileri taşıdı bir mühendislik olayı

    diğer mercedes motorlu araçlar geride kaldıklarından aradaki fark bariz ortaya çıkıyor.
    sadece motor değil yani motor haritası

    meşrubat takımı ve bu olay ise legal illegal tartışması da bana göre 2 side ileri mühendislik olayı 2 sindede size verilen kurallar ve raç size ait olayı çözen bir adım ileri ye taşıyor

    bu kütle amortisörlü reno difiüzörlü brawn ebd li meşrubat arabaları için böyleyken mercedesin motoruda aynı kategorinin ürünüdür

    bana göre

    tebrik etmek den kalanı nafile.

  3. Bir dakika bir dakika ben şimdi doğru mu anlamışım?
    Geçen sene her aldığı galibiyetten sonra Redbull aracı illegal diye ağlayanlar şimdi tur başına 2 saniye hızlı olan ( Son yarışın son bölümünde en azından )
    Yarış hafta sonunda oturup Redbull’un motor seslerini kaydeden takımın taraftarları

    Şimdi geçip Mercedes legal adamlar çalışıp yapmış diye bir de karşı tarafı savunuyor öyle mi?
    Helal be işte gerçek seyirci budur helal olsun.
    halbuki ne günlerdi tur tur Redbull’un lastik izlerini bile kıyaslardınız eskiden…
    Hey gidi gençlik yıllarım ne günlerdi bee. Adamlar namus bekçisi olmuş topluca birden…

    1. önce motorların aynı olduğu aero’nun da sınırlarda olduğu sezonda bu kadar yakın araçlarla bu kadar fark olur mu diye bir düşün.

      sonra da yepyeni motorların olduğu ve mercedes’in senelerce önceden bu sezon için çalışmaya başladığını, motorların da birbirlerinden farklı olduğunu da bir düşün.

      sonra mercedes’in redbull gibi sağından solundan esneme, oynama, sensör vs çıkmadığını da düşün.

      şimdi otur ferrari ve reno’nun yavaş olmasını mercedes’in illegal olmasına bağlayarak ağla.

      sonrasında aynaya bak ve ağlayan kim gör.

      1. şahane bir cevap olmuş 🙂

    2. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Önceki üyeliğimin adı ALO-RAI(Yavuz). Önceki üyeliğimde ve bu üyeliğimde rb9’la ilgili ”illegal bi araç” diye tek bir yorum bul burda paylaş ben bir daha ne yorum atarım ne de siteye girerim.

    3. şahsen ben redbull u çok eleştirdim illegal diye ve fia kayırıyor diye, aynı eleştirilerimi, Mercedes içinde yapıyorum, geçen Mercedes kendi ağzıyla söyledi, 1.6 turbo motorlar olmasa gidecektik diye, bu açıklama zaten istediklerimiz oldu anlamında gayet net açıklama olmuştur ve illegal olduğu bellidir,
      eskiden Ferrari kayırılıyordu, arada mclaren ama en çok kaymağı Ferrari yemişti, 4.5 yıl redbull, şimdide Mercedes kayırılıyor, bu kadar basit mevzu,
      Mercedes 4.5 sene öncesinden motor yapmaya başladıysa, diğerleri armut toplamadı, ha Ferrari çok kötü araç yaptı o ayrı konu, ben fia ve f1 yönetimi takım kayırsa bile, en azından rekabet olsun demelerini ve rekabeti üst seviyeye çekmelerini beklerim ,seyir açısından, bu sezon başlar başlamaz 1.2 saniye fark olursa hadi ordan derim bende,
      neticede haklısın arkadaşım diğer takımlarda illegal işler yapılıyor, fia onay veriyor, bizde sessiz sessiz bakacakmıyız, ha şunuda belirteyim, Ferrari son dönemlerde hiç kayırılmadı desem yeridir, o sebeple mclaren ile gerilerdeler,kanaatimçe Ferrari ve rbr yakıt konusunda geri kalıyor ,birde ers, diğer konular zaten çözülür ama yakıtı katı kurallar ile koymuş fia,, ee peki kurallara geçen yıllar niye uymamış fia,, lastik hamurlarında

  4. murat ergin avatarı

    simdi button difuzör şampiyonuydu ya bir coğunuza göre, bu seneki şampiyon olacak pilota bulduğunuz bir sıfat var mı?

    1. Süper aracın, süper şampiyonu!….

      Uydu mu…..

  5. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Diğer takımlar enayimiydide Fia’nın verdiği sensörleri kullandı ? Red Bull çakalık yapmaya çalıştı ama tutmadı. Birde bazıları Mercedes’in başarına senaryo demişte bu neyin senaryosu ? Bu v6’ların kararı 2009’da alınmadı ? Mercedes takım olarak bile ortada yoktu 2009 sezonunda. Madem bişeyler yazacaksınız yazdığınız şeylerin ele dokunur bi tarafı olsun.

    1. OtonomAktor avatarı

      Schumi zamaninda montoya raikkonen alonso filan zorlardi arada schumiyi gecerlerdi de hatta bazen. 1 saniye fark ferrarinin en iyi oldugu pistlerdeki farkti. Bu sene ise en son bahreyn de güvenlik araci ciktiginda 11 tur vardi yaris bitimine ros-ham 3. ye 24 saniye fark yaptilar. Tur basina 2 saniyeden fazla bu fark. gerisini siz anlayin.

      1. Gerisi ne solermisin ?
        Yani arac tur basina iki saniye hizliysa yasal olmuyormu ?
        Ya brakin bu ayaklari yaa
        Madem bu kadar bilgilisiniz Fiaya is basvurusu yapin belki ise alinirsiniz o kadar insan mal yani olemi ?

      2. Mercedes aracı geliştirirken, fia diğer takımların araç geliştirmesi engelledi de bizim mi haberimiz yok? mercedes motoru geliştirirken renault ve ferrariye oranla farklı imkanlara ve sürelere mi sahipti? şu anda 11 turda 24 saniye fark açılmasının sebebi mercedes’in illegal araç ile yarışıyor olması mı? aynı motoru kullanan 3 takım daha yok mu? mercedes en yakın rakibinden tur başına 2 saniye kadar hızlıyken aynı motoru kullanan mclaren, redbull’dan nasıl hızlı olabiliyor? mantıklı bir temele dayanmayan bu suçlamalar son derece gereksiz. mercedes gibi gemi makinelerinden bisiket’e, tırlardan otobüslere bir sürü alanda hizmet veren mercedes ilk kez bu kural değişikliklerini fırsat bilerek kendi takımına bu kadar yoğunlaştı. sonuç normal değil mi? bugün ferrari haricinde mali kaynak anlamında bu takım ile baş edebilecek bir firma daha varmı sporda? griddeki diğer takımlar, buradaki yorumcular kadar suçlamyor mercedes’i. milyon eurolar harcayan ferrari bile mercedes’in bu baskınlığı karşısında “onları yakalamalıyız” diye demeç vermekten başka birşey yapmazken bu kadar mercedes düşmanlığı neden anlamak mümkün değil. ayrıca ben mercedes taraftarı falan da değilim bunları yazarken objektif bir f1 seyircisiyim. adamlar yatırdıkları paranın, takıma kattıkları mühendislerinin çalışmalarının sonucunu alıyorlar.

        1. mclaren, redbull’dan nasıl yavaş olabiliyor yazacaktım orada bir hata olmuş 🙂

      3. OtonomAktor avatarı

        Ben herhangi bir rahatsizlik duymuyorum hatta rosberg sampiyon olsa mutlu olurum. Yasallikla ilgili zaten kuskumuz yok adamlar calismis yapmis.
        Ayrica keske alsa fia ama nerde 😀

      4. OtonomAktor avatarı

        Beni yanlis anlamissiniz ben bir durumu belirttim herhangi bir suclamam yok zaten herhangi bir illegal durum olsa fia yakalar ricardonun aracinda olduğu gibi ordada bir skinti yok sadece su anki mercedes aracinin eski ferrariden daha dominant olduğunu anlatmaya calistim. Mercedes zaten sampiyon olucak burda da skinti yok rosberg olursa daha sevinirim ama.

  6. Aslında Mercedesin şampiyon olmasına ya da önceden şampiyonluğun belirlenmesine hiç üzülmüyorum. Helal olsun bizim Aldo Costa önderliğinde çok iyi mekanik ve aerodinamik araç üreterek; Daimler-Amg şirketinin müthiş bir kaynak ayırıp hiçbir motor masrafından kaçınmamasıyla çok iyi bir motor üretip geliştirererek açıkçası Mercedes hakederek şampiyonluğa gidiyor. Beni üzen şey 2007-2008 yılındaki gibi şampiyonluk mücadelesinin çok yakın geçmemesi. Red Bull’dan beri bu gelenek başladı. Ver 1.5 saniye hızlı araç al sana şampiyonluk anlayışı bu spora zarar veriyor. Acaba etme bulma Dünyası mı diyorum? Schumacherde 5 sezon neredeyse rakipsizdi Ferrari aracıda herkese en azından 1 saniye takardı. Ama bu kadar kabak gibi olmazdı sanki. Hafızam yamulmuş olabilir mi? diye düşünüyorum ama Schumacherin dominasyonu Red Bull kadar değildi diye düşünüyorum. En azından arada Barichello’nun kazanmasına izin verilirdi. Hele Schuminin Raikkonenle çekiştiği sezon var tecrübesiyle kazanmıştı. 2002 ve 2004 Ferrarisi çok dominanttı. Ama bu seneye 2 saniye hızlı başlayan Mercedes kadar değildi. Bunları da düşününce zamanında rakip taraftarlarda Ferrariden çok çekmişti ne yapalım 1-2 sezonda şu Mercedes şampiyon olsun diyerek bağrıma tuz basıyorum. Kokmasın diye =)Bu sene tabii şampiyon hemen hemen belli gibi, şampiyon pilot kim olsun diye soracak olursanız ben Rosberg olsun diyorum. hem bu takımda 4 sene 5 sezondur var, hem hiç şampiyonluk yaşamadı hem de efendi bir insan. Kimseye zararı yok. Dışardan davulun sesi belki hoş geliyor bilmiyorum ama Rosberg sanki çok efendi ve mülayim bir izlenim veriyor. Hamiltona da kimse şımarık diyemez ama Hamilton biraz duygusal tepkiler veren birisi. Aşk hayatını bazen işine yansıtır, bazen aşırı sinirlenir vs.Yanı sıra Hamiltonun 1 şampiyonluğu var bu duyguyu çok erken tattı, bu senede hazır Rosberg önde bence izin versin Rosberg şampiyon olsun. Geçen yarışta mesela şöyle bir bilgi verilmiş kim 1.likteyse pite ilk o gelsin. O yüzden Rosberg zorladı hatta Hamiltonu da geçti ama Hamilton yerini geri aldı. Orası yarışın dönüm noktasıydı. hamilton ilk pitlere önde girmenin avantajıyla 5-6 saniye fark koydu, güvenlik aracı girse bile pist soğumuştu Hamilton aracı daha agresif kullandığı için pistin soğumasından daha az etkilenince yerini vermemiş oldu. Çöl ikliminde hava çabuk ısınır çabuk soğur bahreynde de bunu gördük.Yarış boyu Mercedes hariç herkese atak yapan Force India zar zor yerini korudu Hulkenbergle 1 sıra da kaybetti. Yine yarış boyu Ferrari Ve Red Bull’a çok rahat atak yapan Williams zar zor Ferrarinin önünde kalabildi. Her neyse bu sene Mercedes kazanırsa bunu kimse anlaşmaya yormasın evet bir anlaşma var ama bu kuralların değişmesine yönelik bir anlaşma. Fikri ortaya atan Mercedes fakat diğerleri armut toplamıyordu onlarda yapaydı motor. Sadece motor olsa iyi Aldo Costa yağmurda bile fark koyan araç yapmış bunun hakkını vermeliyiz. Mercedesin kazanması çokta insanların canını sıkmasın. En azından iki pilotu kapışıyor. Ross brawn etkisi olmadığına göre Hamiltonu da pek kayıracak adam yok. O yüzden kora kor bir pilot şampiyonluğu izleyeceğiz. Bu arada temyiz’in bu kararı artık Red Bull dominasyonunun bittiğine resmen kanıt niteliğindedir.

    1. Hah kardesim eline yuregine saglik .Rakip takimin tarftarida olsan gercekleri solemek gerek.Takdir ettim seni kardesim..
      Yani Mercedes iyi arac yaptiysa Mercedesin sucu ne ?
      Surda bile Redbulla red kararini Mercedese baglayan kisiler var .Adam sana bole yap diyor sen yapmiyorsun suclu Mercedes 🙂
      Bu trabzonsporun ezelden gelen bir suclamasina benzer Ne zaman Ts teknik direktor degisse keybetsek Suc SENOL GUNESIN deriz :)) Biraz buna benzettim..

    2. OtonomAktor avatarı

      Tespitlerin doğru güzel yazi olmus.

    3. Aldo Casto podyuma çıktığından beri ferrari onu kaybetti, bak adam harika araç yaptı modasına karşıyım. Bu tüm Mercedes çalışanlarını biraz hiçe saymak olur, abartmayalım,

      ferrari italyandır ve biz Türkler gibi şahış merkezlidir, kazanç kayıp endeksine genelde bir kişiye yıkılır
      Mercedes almandır ve şahıs değil sistem merkezlidir, birlikte başarır birlikte batırırlar
      Schumacher zamanında çoğunun aksine ben yarışların bugünden ayrı zevki yüksek geçtiğini düşünmüyorum, hatta artık ara sıra bakar yarış içinde başka işle uğraşır olmuştuk.
      Mercedes çift pilotu yarıştırmasaydı, o günden daha beter diyebilirdik, bu yarışın sonunda iyi çocuk ya da aşık çocuk değil, en iyi süren kazanacak, ki favorim tektik Hamilton dur.

      Bir bilgi. Çöl hızlı ısının hızlı soğur tam olarak doğru değil, hava hızlı soğur ama toprak çöl zemin hetmeye soğumaz, gece yarısı bile yatar uyursun, hiç bir şey olmaz

  7. Sensör sorunu basit gibi görünse de sonuçta bariz bir avantaj sağlıyor. Bahreynde Mercedeslerin güvenlik aracından sonra farkı bu kadar açmalarının en büyük nedeni depoda fazladan yakıt kaldığı için benzin hava karışımını ayarlamalarıydı.

    1. bir de yakıt limitleri kaldırılsın diyenler var buna rağmen. bahreynde 6 turluk güvenlik aracından sonra herkeste bol bol benzin vardı, kimse tasarruf yapmadığında gördük mercedes’in gücünü. yakıt sınırı kaldırılsa fark daha da artacak.

  8. Hayırlısı olsun yapacak bir şey yok ekstra bir ceza almadığımız için sevinmeliyiz malum dün Mercedes elinden geleni yaptı bunada şükür.

  9. Bu senenin senaryosu önceden yazılmıştı mercedes ten başka birinin şampiyonluk ihtimali %0 Gelin redbullcu kardeşlerim artık davamız ortak beraber içelim 😀

    1. sene sene fia’nın şampiyonluk sattığını düşünmüyorum, kim daha iyi araç yaparsa kazanıyor. her kural değişiminde bir takım öne çıkıyor ancak bu bilerek yapılmış birşey değil. 2009’da aero ön plana çıktı redbull-brawn kazandı, şimdi motor ön plana çıktı ferr… ah, pardon. mercedes kazandı. alonso 2010 ve 2012’de şampiyonlukları çok ufak farklarla kaybetti. hele 2012’de japonya olayı olmasa şampiyondu. yani kimsenin şampiyonluğu garanti veya satın alınmış değil.

      1. İlla Raikkonen’e laf giydirecek. Defalarca yazıldı ve çizildi: Orda Raikkonen hatalı değildi, tıpkı Alonso’Nun da hatalı olmadığı gibi. Sıradan bir yarış kazasıydı.

        Esas olay Belçika’daki MALdonado-Grosjean kasaplarının ortalığı kasap Haydo gibi biçmeleriydi.

        Yok arkadaş, sen adam olmazsın.

    2. Onur Gentas avatarı

      Sizin mantıkla geçen 4 seneyide red bull’a satmışlar demek ki. Ayrıca okadar emin konuşuyorsunuz ki sanki karar alınan odada sizde vardınız. Ferrari çok güçlü bir araç üretseydi bukadar kesin bir varsayımda bulunmaz sırtınızı koltuğa dayar keyifle izlerdiniz.
      F1 severler tek aracın yarışları domine etmesinden rahatsızlar, bundan bende rahatsızım. Geçen sene son yarışların nasıl sıkıcı geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz. Ama bunu eleştirmek ayrı, mercedes’e bu sene şampiyonluğu verdiler demek ayrı. Bu bizim tipik futbol seyircimizin gösterdiği hazımsızlığın formula 1’e yansıması gibi birşey. Biz futbol izlemeyi beceremiyor iken formula 1 bize biraz fazla geldi bence. Sürekli komplo teorileri kuruluyor, pilotlar hakkında anlamsız yorumlar yapılıyor. İlerde izleyici sayıları daha da artınca nasıl yorumlar göreceğiz çok merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir