Montoya: “Formula 1 Takımını Amerika’da Kuracak Haas Çıldırmış Olmalı”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu Juan Pablo Montoya, 2015’te Formula 1’e girmeye hazırlanan Amerikalı Gene Haas’ın, Formula 1 takımını Amerika’ya kurma düşüncesi nedeniyle çıldırmış olduğunu söylüyor.

Formula 1 takımlarının kökeni neresi olursa olsun, hepsinin merkezi İngiltere’de yer alıyor. 2001 ve 2006 seneleri arasında Formula 1’de mücadele eden Montoya da Amerika’da Formula 1 takımı kurmanın işe yaramayacağını düşünüyor.

Montoya “Takımının Amerika’da oluşturmak istiyorsa bu tamamen deliliktir.”

“Bunu çılgınca şeklinde bile nitelendiremezsiniz çünkü hiç bir mantığı yok.”

“İngiltere’deki insanları Charlotte’ye getiremezsiniz.”  dedi.

Montoya ayrıca Formula 1’i sırtını Avrupa’ya çok fazla dönmemesi konusunda uyardı.

Montoya “Formula 1 Avrupa’yı çok fazla göz ardı etmeme konusunda dikkatli olmalı. Orijinal taraftarlar, araç taraftarları orada oluyor. Sürekli olarak Avrupa’dan uzaklaşılmamalı.”

“Diğer yerler onlara daha fazla para verecektir ancak Britanya ya da İspanya Gp’yi takvimden çıkardığınızı hayal edin.”

“Bir sürü büyük yarış var ve onları mahvedemezsiniz.”  dedi.


Yorumlar

“Montoya: “Formula 1 Takımını Amerika’da Kuracak Haas Çıldırmış Olmalı”” için 9 yanıt

  1. Dünyadaki her türlü hammaddeyi en kolay temin edebilen en iyi gümrük ve lojistik imkanlarına sahip, üstelik yeni “global” F1’in tüm dünyaya homojen olarak yayılma (aslında satılma) vizyonuna gayet uygun bir hamle. Evet Haas biraz çılgın ve şişirme amerikan reklam ve şov dünyasının bir parçası ama o da tıpkı Bronson gibi kendi lokasyonunu çok iyi tanıyor ve bence hamlesi yerinde. Sonuçta Avrupa’da kaç yarış kaldı ki? Bence Haas sportif başarı falan beklemiyor tek amacı reklam ve daha çok para kazanmak. 2000li yılların başındaki jaguar gibi birkaç delice taktik ve biraz da şans ile yarışların belli bölümlerinde lider gidip gerekli pazarlamayı kolaylıkla yapabilir. Mesela tüm antrenmanlarda boş depo ile sürekli önde olmak gibi. Sonuçta USA pazarı ne koysan gider

  2. Bu adamı tam manasıyla izleyemedik ya nediyim harika bir yetenekti niye bıraktıki

  3. Tarafsız Taraftar avatarı
    Tarafsız Taraftar

    Aslında Montoya bu Konuda Haksız sayılmaz Ama Fabrikalarını Amerikada kurması iyi bişey Haas’ın Haas’dan sonra gelecek olan Takımda İngiltere harici bir yerde kurarsa belki Daha çok Avrupaya Doğru Çekilebilir Formula 1 , Mesela Mercedes’in İngilterede olması yanlış bence Almanya’da Kendi fabrikası civarında bir yerde yapsa bu işlemi çok daha verimli olurdu. Ama Ross Brawn Bu konuda çok kararlı kaldı Mercedesin yöneticileri Fabrikayı her ne kadar Almanyada istesede Brawn ingilterede kalması için zorladı Demekki moruğun bi bildiği var 😀

  4. Son 3 cümle müthiş

    Konuya dönersek, yine haklı. Ama ilk sezonda aracı Dallara’dan alacakları için fabrika ve rüzgar tüneline ihtiyaçları olmayacak.

    Bildiğim kadarıyla İngiltere karbon fiber tedarikçilerine oldukça yakın ve uzaktaki takımlar tedarikte sıkıntı yaşayabiliyor.

    Ayrıca her takım da İngiltere’de değil. Sauber İsviçre’de, Ferrari ve Toro Rosso İtalya’da.

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bence de ya Avrupa’dan eski bir tesis alınmalı ya da Avrupa’ya kurulmalı Ferrari ne kadar sürede kurdu rüzgar tünelini bu adamlar nasıl yetişecek seneye?

  6. Tarzıyla,sürüşüyle her şeyine hataydım Montaya’nın.Yıllar çok çabuk geçiyor farkında değiliz baksanıza Montaya’nın saçında ki beyazlara baya yaşlanmış. 🙂

  7. OtonomAktor avatarı

    adamımdın montoya sen f1 den gittikten sonra bir kubica yı beğeniyordum oda kaza geçirdi f1 den ayrıldı. sonra vettel şampiyonlukları oldu f1 izlemeyi bıraktım. şimdi yeniden başladık bu sezon taraftarı olunmaya gelecek vadeden iyi pilot arıyorum 🙂

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Sana Hülkenberg’i öneriyorum o zaman 🙂

    2. OtonomAktor avatarı

      evet zaten hulk dikkatimi çekiyor. iyi bir pilot cidden. aracını hep zorluyor limitlerinde kullanmaya çalışıyor olabildiğince. inş. iyi takımlara da gider ve tüm yeteneklerini sergileme fırsatını da bulabilir. hulk a ek olarak ricciardo ve kvyat da dikkatimi çekti şu ana kadar. bakalım; sezon iyi gidiyor (ferrariye üzülsem de) seyir olarak son bahreyn yarışı çok iyiydi. umarım böyle de devam eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir