Hakkinen Singapur'u 'Muhteşem' Olarak Nitelendirdi

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Mika Hakkinen, Formula 1’in ilk gece yarışı olan Singapur Grand Prix’ine olan özel ziyaretinin ardından yarışı ‘muhteşem’ olarak nitelendirdi.

Hakkinen, Johnnie Walker’ın Global Alkola Karşı Sorumluluk kampanyasının elçisi olarak Singapur’daki yarışın bir parçası oldu ve Fin pilot Fernando Alonso’nun galibiyeti ve olağanstü etkilenmiş bir şekilde ülkeden ayrıldı.

autosport.com’a konuşan Hakkinen şunları söyledi: " Sonuç kesinlikle şaşırtıcı, bu şekilde bir finish bklemiyordum. Fakat muhteşemdi."

" Formula 1 için bu ilk gece yarışı ve pistin her yerinde maksimum aydınlatma sağlayan ışıklandırma sistemleri var, bu yüzden otomatik olarak aklınızda şu soru canlanıyor: ‘Yanlış gidebilecek ne olabilir ki? Ne olacak?’ "

" Haftasonu boyunca neyin yanlış gidebileceğini kendi kendime sorup durdum ve şunu söyledim, ‘biraz sakin ol, negatif şeyler düşünme. Burada olabilecek herhangi bir sorunu ortadan kaldırmak için Singapur’daki ekibin harika bir iş çıkardığından eminim, bu yüzden negatif düşünme.’ "

" Artık Grand Prix sona erdi ve kesinlikle büyüleyici bir yarış seyrettik, olağanüstü bir yarış için herşe vardı. Bu yüzden burada iki tane kazananımız olduğunu düşünüyorum; birisi Fernando Alonso, diğeri Singapur."

McLaren’in son şampiyonluğunu yaşadığı 1998 ve 1999 yıllarındaki şampiyonlukların mimarı olan Hakkinen Woking kökenli takımla haftasonu boyunca oldukça fazla zaman geçirdi.

Ve takımın yarışlara yaklaşımının daha tutucu olduğunu ve Lewis Hamilton’ın puanlarını ve kendilerini garantiye alacak şekilde düşündüklerini gördükten sonra Hakkinen takımın bu şekilde kafa yapısının değişmesinin muhtemelen geçen sene yaşanan hayal kırıklığı ile sonuçlanan sezona bağlıyor.

" Benim düşüncem herşey öğrenmekle ilgili ve öğrenmek zorundasınız. Eğer öğrenmiyorsanız, aynı hataları yaparsınız. Geçen yılki sonuçla ilgili olarak son yarışta gördüğümüz şey miydi? Emin ki öyle."


Yorumlar

  1. hazar kurumlu avatarı
    hazar kurumlu

    kesinlikle,bu görüşte hepimiz hemfikiriz.haftasonu boyunca yarışta tek bir şey ters gitti,o da hakkinen'in artık pistlerde yarış tulumu ile gezinmiyor olmasıydı.özledik be keratayı 🙂

  2. onur aybars avatarı

    Aynen…

  3. Yakup ERCAN avatarı

    o kadar

  4. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    mika gelmis gecmis en efendi sampiyon pilotdur .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir