Rosberg, Hamilton ile Mücadele Konusunu Netleştirecek

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Bahreyn GP’de takım arkadaşı Lewis Hamilton ile yaşanan liderlik mücadelesinin daha sertleşmemesi ve arada bir kin olmaması için çalışacaklarını söyledi.

Rosberg, Bahreyn’de özellikle tek bir sefer Hamilton’un aşırıya kaçtığını ancak bunu telsizden dile getirdiğini söyledi.

Rosberg “Sınırları geçtiğini düşündüğüm bir örnekte telsizden bunu bildirdim.”

“Diğerleri gerçekten sert mücadeleydi ancak gereken saygı gösterildi.” dedi.

Hangi mücadelede Hamilton’un sert davrandığının sorulması üzerine Rosberg “Beni dışarı atma oranı fazlaydı çünkü o oran arttıkça kazayı engellemekte zorlanırım.”

“Eğer virajda içerideyseniz ve önde olduğunuz sürece o virajda patron siz olursunuz.”

“Ancak Bahreyn’de genele bakalım. Zorlu ancak saygılı bir yarıştı. Bu yüzden azınlık olaylardan ziyade genele bakalım.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, Hamilton ile Mücadele Konusunu Netleştirecek” için 21 yanıt

  1. Onur Tezoğlu avatarı
    Onur Tezoğlu

    Bu arada, Bahreyn’de herkes SC çıktıktan sonraki mücadelenin keyfinden bahsediyor ama 18. ve 19. turdaki Ros-Ham savaşı efsaneydi. Tekrar tekrar izlenir bu iki tur. Lastikler de eşitti.

  2. Hamilton’un Rosberg’i sık sık çizgi dışına zorladığı doğru..Ancak Rosberg her geç frenajında iç tarafı aldığında, virajdan sonra dışa doğru açılıyordu..Hamilton aracı ortada konumlandırdığı için virajın çıkışında yanyana geliyorlardı ve çizgi avantajı bu sefer Hamilton’da oluyordu..Rosberg’in Tek yapması gereken iç çizgiyi aldığında viraj dönme hızını düşürmesiydi..Böylelikle Hamilton’un viraj çıkışı yanına gelmesini engelleyecekti..Bir kez yapabildi..Onda da Hamilton ivmelenmesi sayesinde yerini tekrar aldı..

  3. Basit bir karşılaştırma,
    HAM önde sert savunma yapıyor, ROS geçemiyor…
    ROS önde olur aynı şekilde sert savunma yapar, HAM geçer…

    10 sene önce nasıl sürüyorsa hala aynı sertlikte aynı gözü karalıkta ama daha ustaca gidiyor adam, Merak eden GP2 Türkiye gpsini bir izlesin

  4. vaktıyle 1 cocugu 2 kadın sahıplenmiş buyukler ne yapcanasonunda buyuklerden biri cocugu 2 ye ayırın paylaştırın deyınce kadının tekı ıkınırken öbürü durun yapmayın ben istemiyorum cocugu deyınce buyükler olsa olsa gercek anası budur deyıp 2. kadına cocugu vermişler o hesap nıko mercedeslerin saglam yarışı bıtırmesını daha cok istedi 2.olmasından cok mersonun duble yapmasını milleti adına onu mutlu ettı yoksa ne yapıp edıp yumusak lastıklerle drs.ile hamı gecerdiiii

  5. Arkadaki pilot Alonso olsaydı o hızla o lastiklerle heleki öndekinin belini büken drs avantajıyla ilk turda isi bitirirdi.Mevzu kapanmıştır.

    1. Alonso olsa kaza olurdu ama Hamilton yine izin vermezdi emin olabilirsin 🙂

      1. weber yanlış yatırlıyorsam uyarın spada alans. yu tehlikeli bir şekilde geçti.
        weberin açıklaması alans. olmasaydı bu geçişi kesinlikle yapmazdım açıklamasını yaptı

        1. Onur Tezoğlu avatarı
          Onur Tezoğlu

          Monza’ydı sanırım.

  6. Rosberg temkinli davrandı, yarışı riske atmadı ve doğru olanı yaptı. Hamilton’un daha dikkatli davranması gerekli ancak bunu kariyeri boyunca yapmayan birisinin şimdi başlayacağını zannetmiyorum.

  7. Savunma yapmak için elbette dışarı itecek o değilde burada Rosberg’i savunan arkadaşlar Yumuşak hamurla Rosberg nasıl geçemedi onu bi düşünün 😀

    1. aslında çoğunda dışarı itmedi bile. rosberg de diyor zaten “Eğer virajda içerideyseniz ve önde olduğunuz sürece o virajda patron siz olursunuz.” adamlar bize bildiğin eski yıllarda kalan mücadeleleri izlettirdiler, bizdekiler hep sert olsun eski f1 yea derler, mis gibi mücadele oldu şimdi de hamilton şöyleydi böyleydi deniyor. savunma yapmasalar bu sefer yarışan yok, pilotlar yer değiştiriyor derler. anlamak gerçekten zor.

      adam sert lastiklere rağmen defalarca yerini geri aldı, her viraj aracını tam yerine konumlandırdı. tvden takip etmek bile zorken o küçücük kokpitin içinde o aracı o kadar iyi konumlandırmak ciddi yetenek ister. hamilton içerideyken rosberg de dışarıda ve gerideyken öndekinin virajı alma hakkı vardır. rosberg virajı daha geniş açıyla almasına rağmen (hem de kauçuk kaplı olmayan kısımdan) aynı hızla dönmeye çalışıyordu. içerde hamilton olsa da olmasa da zaten o hızla dışarı çıkar. bir tanesinde dışarı itmiş olabilir ama çoğu pozisyonda rosberg’in gidişi zaten pist dışına doğruydu.

      1. Yani o zaman bu yorumdan şu da çıkabilir Rosberg in geçis hamleleri tamamıyla fiyaskoydu diyebiliriz .Buda Hamilton ın işini kolaylaştırdı tabiki kauçuğun olmadığı yerden öndeki aracı viraj noktasında geçmeye çalışmak ne kadar basarılı olabilirse Rosberg de o oranda basarılı oldu diyebiliriz gülerek.Zaten Rosberg hiç bir zaman iyi geçiş yapan ekstra islerin pilotu olmadı ondan ekstra birseyler beklemek belki biraz fazla iyimserlik olmus olabilir.Örneğin Alonso olsaydı çok sey değisirdi araç yeterince hızlıydı ve lastik +drs avantajını mutlaka en uygun yerde lehine çevirirdi.Rosberg için sunu net olarak söyleyebiliriz hız anlamında çok yüksek hıza sahip en azından arada büyük farklar yok ama yetenek anlamında savunma olarak değil onu rosberg de fena yapmıyor ama geçis hamlelerinde yetersiz bir pilot Rosberg bu yüzden akılda tek bir yarısı bile yok.İstikrarlı olması pist üzerindeki hızı araçtan kaynaklı sorun anlamındada yüksek sansa sahip olması ona puanlar kazandırıyor.
        Fazlada puan alsa sezon sonunda Rosberg akılda kalan tek bir yarışı bile olmayan bir pilot olarak anılacak .Hiç bir zaman pilotaj noktasında bahsi geçmeyecek.
        Çin gp de eğer gene ilk bölümdeki gibi aynı lastik türlerindede bu iki pilot birbirlerine yakın olurlarsa kaza yüksek ihtimal olabilir.Önde Rosberg olursa o da çok sert savunma yapıyor hele bunların üzerine arkada ki Hamilton için kaza ihtimali yüksek diyebiliriz.Önde Hamilton olursa Rosberg bu psikolojiyle Hamilton ı aratmayabilir kazaya sebebiyet verebilir bu sefer.

    2. OtonomAktor avatarı

      Hamiltonun savunma cizgileri cok iyiydi. Lastiklerini de cok iyi sicak tutmayi basarmis sc sirasinda. Bu sene ham a karsi rosbergi destekliyorum ama acik konusmak gerekir bahreyndeki ataklari cok acemice geldi bana ros un. frenlemeyi surekli kacirdi ham in yaptigi gibi gectikten sonra ham i biraz disari atmayi hic denemedi. Biraz acemi geldi ros un ataklari bana izlerken.

  8. mercedes bu işin ne kadar daha sürmesine izin verir bilinmez ama hamilton 1. pilotları bu çok bariz.
    olası bir kazaya kadar rosberg e izin verirler sonrası hamilton için garanti şampiyonluk olur.

  9. Hamilton 2-3 defa gerçekten kazaya sebebiyet verecek hareketlerde bulundu. Rosberg’i pistin dışına çıkmaya zorladı. Aynısını Rosberg yapsaydı…

    1. Aslında Hamilton ın yaptığını nizami bir savunma olarak nitelendirmek son derece yanlış olur.
      Eğer tam tersi bir durum olsaydı geçmisde çokca gördüğümüz üzere Hamilton Rosberg e vururdu.
      Çok sert ve üstüne kırarak kapıyı kapattı Hamilton buna adil bir savunma demek hiç de doğru olmaz.
      Ben bu ikili arasında ciddi bir kaza bekliyorum.Çünkü Hamilton a yaptığım eleştiriyi Rosberg içinde rahatlıkla yapabilirim o da geçmisde sınırın çok ötesinde tehlikeli savunmalar yapmıştı bu yüzden bu atmosferde bir kaza olma olasılığı çok yüksek eğer bu kadar birbirlerine yakın olurlarsa.Aynı lastiklerde ilk bölümdede Rosberg epey yakındı bakalım neler olacak.Ama ikisininde birbirlerine karsı adil olmaları gerekir aksi halde ikisinde karısacağı bir kaza sampiyonluk yolunda Mercedese büyük bi darbe olur.Özellikle Barcelona dan itibaren aranın ciddi oranda kapanacağını düsünüyorum Öncelikle Rbr adına bu yüzden sağsalim Çin gp yi atlatmaları gerekir.

  10. Hamilton agresif savunma yaptı belki de ancak önde giden Rosberg olsa ve Hamilton atak üstüne atak yapsa ben Rosberg’inde aynı sertlikte savunma yapacagından eminim

  11. bence tam dengede bir defanstı. yumuşak lastik + DRS yardımıyla 2 aracın arasındaki hız farkı yaklaşık yarım saniye. yakalayan araçta olmanın verdiği psikolojik üstünlük de var.

    adam 10 saniye fark yaptı, mal’ın hatasıyla boşa gitti. ilk yarış da zaten 2 tur atamadı yarış dışı kaldı, gel geç kardeşim demesini bekleyemezsin. hele de hamilton’dan.

  12. Hamilton ilk yarışı bitiremeyip şimdilik şampiyonluktaki en büyük rakibi
    takım arkadaşı Rosberg’in 25 puan gerisine düşünce bir an önce farkı
    eritme mücadelesine girdi ve bu yüzden ölümüne sürüyor:) Eğer performans
    açısından araya zamanla diğer takımlar giremezse sene sonuna kadar kan
    gövdeyi götürür:)

  13. e = Mc² ........ (spa2000) avatarı
    e = Mc² …….. (spa2000)

    Spa2000 hayranı Rosberg giderek karizma oluyor.
    Bu demeçler ona takımda oldukça olumlu puanlar kazandıracak.

    1. OtonomAktor avatarı

      İmaji hep iyiydi ros un. Kariyeri boyunca hicbir takim arkadasiyla sorun yasamamis bir insan zaten. Ama ham in manasiz kiskirtici bazi demeclerini gördüm bu yüzden ros un sorun yasadigi ilk takim arkadasi ham olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir