Maldonado: “Cezalar Yarışları Mahvediyor!”

Formula 1’in en çok kaza yapan isimlerinden olan Pastor Maldonado, FIA’nın kazalara verdiği cezalar nedeniyle yarışları mahvettiğini söyledi.

Bahreyn’de Esteban Gutierrez ile olan teması nedeniyle bu hafta 5 sıra cezası olan, FIA’nın cezalarının tekerlek tekerleğe mücadeleleri engellediğini düşünüyor.

Maldonado “Kurallar herkes için aynı bu yüzden kazaları engellemeniz gerekiyor. Ancak ceza tehdidinin olması yarışmanızı engelliyor. Pist üstünde kalıp sorun yaşanmasını beklemeniz gerekiyor.”

“Atak yaparsanız ve manevranız temiz olmazsa, ya da önünüzdeki savunma yaparken siz mücadele ediyorsanız ceza alabilirsiniz.”

“Bu yüzden FIA biraz daha fazla esnek olmalı.”

“Biz yarış pilotuyuz ve her zaman risk alıyoruz. Rakipseniz geçiş yapabilirsiniz. Risk almanız gerekir ancak aynı zamanda bu kurallar gösteriye de karşı olan şeyler.”

“10 sene önce herkes mücadele ediyordu ve temas yaşıyordu çünkü ceza yoktu. Artık bunlara adapte olmamız lazım.” dedi.

Maldonado ayrıca, Gutierrez ile yaşadığı temasın yumuşak olduğunu söyledi.

Maldonado “Yumuşak bir kazaydı. Bana göre yarış temasıydı ancak düşük burunlar olduğu için onun sidepoduna dokunduğumda o anında havalandı.”

“O açıdan biraz şok ediciydi ve o şekilde uçmasını beklemiyordum. Ancak olan bu.”

“Aldığım ceza gördüklerimize göre verilmiş olmalı, temasa göre değil.”

“Jules Bianchi’de de durum aynıydı. Yarış kazasıydı.” dedi.


Yorumlar

“Maldonado: “Cezalar Yarışları Mahvediyor!”” için 19 yanıt

  1. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Adamı götürüyordu halen geçiş yapamıyoruz cezalar yüzünden diyor. Valla Bahreyn’de kendinden başka herkes her pozisyon için kıyasıya mücadele etti, geçişin haddi hesabı yoktu. Biraz oturup düşünse gerçekler kendisine de açık olacak ama nerede onda o akıl…

  2. Ulan sende milletin yarışını mahvediyon. Sana ceza da vermeseler katliam yaparsın pistte.

    1. 😀 harikasın yav

  3. lotusu tebrik etmek lazim pilotlarini iyi analiz etmisler ve onlara gore saglam burun yapmislar 🙂

  4. OtonomAktor avatarı

    Haklilik payi var o burun olmasa öyle havalanmiycakti o araç. Ama maldonadonun kalibresinin iyi pilot seviyesinde olduğu görüşüne katilmiyorum. F1 de her sürücü kendi sansini kendi sürüşüyle olusturuyor. Alonso minardi den raikkonen sauberden buralara geldi yani birden bire o koltuklara oturmadilar o araclarda bile akilda kalan iyi isler yaptilar. Maldonado nun ise sirk şovu tadindaki artistik kazalari disinda akilda kalici bir görüntüsü yok.

  5. Bir yerde haklı. Artık en ufak temaslara da ceza geliyor. Temas olmasa bile ceza alabiliyorsunuz. Tamam Maldonado sınırları zorluyor ama bu kurallar yüzünden diğerleri geçiş yapamıyor.

  6. Maalesef çoğunluğa katılamıyorum ve Maldonado’nun sadece iyi değil, çok iyi bir pilot olduğunu düşünüyorum. Sadece sürmek yetmiyor; tamam, kazalara çokça karışmak doğru görünmeyebilir ama gridin en üst düzey pilotlarına dönem dönem ‘kaza çocuk’ lakabı takılmıştır ve hatta bazılarının ustalık dönemlerine denk gelmiştir bu.. Belki Maldonado çok üst düzey neticeler almayabilir ama ne olursa olsun ‘risk almamak en büyük risktir’..

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Haklı olduğu konular var.

    Fakat her seferinde sorumluluğu üzerine alıp “çok kaza yapıyorum, kendimi geliştirmeliyim” demek yerine hep suçu başka yerlerde araması asla gridin yıldız pilotlarının kalibresine ulaşamayacağını gösteriyor.

    Evet eskisi gibi sert mücadele pek göremiyoruz cezalar sebebiyle. Ama yine de Kimi, Alonso, Hamilton gibi pilotlar sert ve adil yarışabiliyorlar her zaman. Onlardan bir şeyler öğrenmeli.

  8. Ulan kasap Haydonun çırağı MALdonado, bir sus. Esas ceza sana yarışlardan men+günlük hayatta egliyetine ömür boyu el konulması+el arabası dışında giçbir araba kullanmana izin verilmemesi olmalıydı.

  9. vw-tdi-power avatarı

    Sen de yarışları mahvediyorsun kimse çıkıp bir şey diyor mu sana delioğlan ? 😀

  10. sanırım 1.lik mücadelesini izlememiş. yarışan yarışıyor.

    anlaşılan hatasından yine ders almamış. afedersiniz eşşek olsa anlar ancak bu anlamıyor. pitten çıkıp soğuk lastiklerle önündeki adama lak diye daldı, yarışın gidişatını değiştirdi, şimdi çıkıp ceza alacağız diye yarışamıyoruz diyor. ceza her zaman vardı, yanlış bir hareket yaptığında F1’de her zaman ceza alırsın. grosjean ve mal ikilisi yüzünden getirildi bu ceza puanı kuralı zaten. diğer pilotların bunun gibi tehditvari cezalara hiç ihtiyacı olmadı.

    sadece kendine zarar verse neyse, millet strateji yapıyor, mal’ın hatasına kurban gidiyor herkes.

  11. belki garip gelecek ama maldonadoya katılıyorum.evet bahreyndeki temasta öyle çok ahımşahım bir vurma söz konusuda değildi.ama bu maldonadonun kamikaze olduğu gerçeğini değiştirmez.adam ceza manyağı olduğu halde böyle yarışıyor.birde ceza olmasa tamam yani.

  12. Ya senin hala yarışıyo olman bile yanlışken tutup cezalar yanlıs diyosun ya nolcaktı sen milleti biç gel bide cezalar yarışı mahvediyor de, sen başkalarının yarışını mahvederken bişey yok tabi

  13. Keşke o taklayı Gutierrez sana attırsaydı belki biraz aklın başına gelirdi tepe taklak olunca 😀

  14. başlığı görünce sesli güldüm.

  15. Sen pilotların yarışını mahvet sonra cezaya burun kıvır kusura bakma genç öyle bir dava yok.

  16. Kasap olduğu gerçek ancak bir yandan da haklı kısıtlamalardan ötürü kimse atak yapamıyor zaten. Motorlardaki sınırlar yakıttaki sınırlar lastiklerdeki sınırlar vs vs derken pilotların atak yapmalarına da izin verilmemesi ilginç.
    Ayrıca haklı kazanın o kadar şiddetli görünmesinin sebebi yeni araç anlayışı. Kaza da suçlu Maldonado buna laf edebilecek kimse yok ama o aracı o şekilde havalandıran FİA’nın getirmiş olduğu saçma sapan kurallardır. Bu kurallar daha büyük sıkıntılara da yol açacak bence…

  17. “Aldığım ceza gördüklerimize göre verilmiş olmalı, temasa göre değil.”

    Bi’ dahakine gözlere odaklanırız amcaoğlu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir