A1GP: Zandvoort'ta Geçici Kural Değişikliğine Gidildi

yazar:

kategori:

Bu haftasonu Zandvoort’ta sezon açılışını yapacak olan A1 GP yeni araçların sezonun açılış yarışına yetişmemesi sebebiyle geçici olarak kural değişiklğine gidildi.

23 takımdan yalnızca 18’inin aracı Hollanda’daki yarışa hazır halde bulunurken diğer takımların Ferrari şasileri yetiştirilemedi ve bu nedenle Brezilya, Çin, Fransa ve Portekiz takımları araçlarını Zandvoort’ta görücüye çıkaramıyor.

Sezon öncesinde belirlenen sıralama formatı geçici olarak bütün takımların sınırsız tur atmasını sağlana bir saatllik uzun seansla değiştirildi. Bu seansta elde edilen en iyi dereceler Sprint Race’in gridini oluşturacak ve Feature Race’in başlangıç sırası da Sprint Race’in sonucuna göre belirlenecek.

Sprint Race’de zorunlu olarak yapılması gereken pit stoplar Zandvoort’ta ekipmanların korunması için yapılmayacak fakat Feature Race’de esk kural geçerli olacak.

Büyük Britanya, Kanada, Meksika, Hindistan ve Almanya Hollanda’daki yarışa katılamayacaklarını ve sezonun ikinci yarışı olan kasım ayıncaki Japonya GP’ine katılacaklarını doğruladı.


Yorumlar

  1. güvenlik araçlarını yarıştıralımm 🙂

  2. Bu hafta sonumu yariş yani nereden seyredecez link ve bilgi lütfen superlig formuladan zevkli olacagı kesin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir