MotoGP: Stoner Taraftarları Önünde Kazanmasını Bildi

yazar:

kategori:

2008 sezonu MotoGP heyecanı bu kez Avustralya’nın Phillip Island pistine taşındı. Ev sahibi pilot Casey Stoner pole pozisyonunda başladığı yarışta starttan itibaren liderliği kimseye kaptırmadı ve kendi seyircisi önünde galibiyete ulaşan isim oldu.

Yarışın ilk turları oldukça hareketli başladı. Altıncı sırada yarışa başlayan Dani Pedrosa iyi bir start aldı ve üçüncülüğe kadar yükseldi. Fakat henüz yarışın başında motorunun önü kaybedince pist dışına çıktı ve motorundan düşerek yarışa veda etti. Aynı anda Vermeulen çakıl havuzunu ziyaret eden isim oldu fakat yarışa dönmeyi başardı. Hayden ise Stoner’ın ardından ikinci sıraya yerleşti. Geçtiğimiz hafta Japonya Grand Prix’inde sekizinci şampiyonluğuna ulaşan ve dünkü sıralama turlarında motorundan düşerek yarışa 12. sırada başlamak zorunda kalan Valentino Rossi iyi bir start aldı ve ön bölümden kopmadı. Yarışın üçüncü turunda start finish düzlüğünde Edwards ve Nakano’yu aynı anda geçen Rossi beşinci sıraya yükseldi.

Dördüncü tura gelindiğinde James Toseland, Jorge Lorenzo’yu geride bırakarak üçüncü sıraya yükselmeyi başardı. Bir tur ardından bu kez Rossi takım arkadaşı Lorenzo’yu geride bıraktı ve Toseland’ın arkasına yerleşti. Bu turdan itibaren Phillip Island pistine yarışı izlemeye gelen seyirciler Toseland ve Rossi arasındaki üçüncülük mücadelesine tanık oldu. Yedinci turda Toseland’ı geride bırakan Rossi bir tur sonra virajı fazla dışarıdan alınca yerini kaybetti. Ön bölümde ise değişen birşey olmadı ve Stoner – Hayden ikilisi arkadakilerle farkı açmayı sürdürdü.

Toseland – Rossi mücadelesi beş tur boyunca devam etti ve İtalyan pilot on ikinci turda kaybettiği yeri geri aldı ve Toseland’ı geride bırakarak üçüncü sıraya yükseldi. Aynı turda Dovizioso da Lorenzo’yu geride bırakarak beşinciliğe yükseldi. Toseland ile mücadelesinde öndeki ikiliye karşı oldukça fazla zaman kaybeden Rossi liderin 9.4 saniye gerisine düştü.

Öndeki üçlü kendi mücadelesini sürdürürken dördüncülük için son beş tur kala oldukça yakın bir mücadele yaşandı Phillip Island pistinde. Toseland, Lorenzo, Nakano, Dovizioso dörtlüsü pistin birbirine en yakın grubunu oluşturdular. Yarışın bitimine üç tur kala dördüncülük için verilen mücadele de şartlar bir anda değişti. Dördüncü sıradaki Dovizioso start-finish düzlüğünde başlayan mücadelede önce Dovizioso’ya hemen ardından da Lorenzo’ya yerini kaybetti. Bir tur sonrasında ise bu kez Lorenzo, Doviziso’yu geride bıraktı ve dördüncülüğe yükseldi. Yarışın son turuna girilirken Rossi, Hayden ile arasındaki farkı kapatmayı başardı ve yarışı ikinci sırada tamamladı. Nicky Hayden üçüncü olurkan onu Lorenzo, Nakano, Toseland ve Dovizioso takip etti.

Pos  Rider             Bike           Time
1.  Casey Stoner      Ducati    (B)  40:56.643
2.  Valentino Rossi   Yamaha    (B)  +   6.504
3.  Nicky Hayden      Honda     (M)  +   7.205
4.  Jorge Lorenzo     Yamaha    (M)  +  11.500
5.  Shinya Nakano     Honda     (B)  +  11.914
6.  James Toseland    Yamaha    (M)  +  12.243
7.  Andrea Dovizioso  Honda     (M)  +  12.780
8.  Colin Edwards     Yamaha    (M)  +  25.920
9.  Randy de Puniet   Honda     (M)  +  26.037
10.  Loris Capirossi   Suzuki    (B)  +  26.799
11.  Toni Elias        Ducati    (B)  +  27.027
12.  Anthony West      Kawasaki  (B)  +  47.808
13.  John Hopkins      Kawasaki  (B)  +  48.333
14.  Sylvain Guintoli  Ducati    (B)  +  48.899
15.  Chris Vermeulen   Suzuki    (B)  +  48.935
16.  Marco Melandri    Ducati    (B)  +1:11.767

Retirements:

     Rider             Bike           Laps
     Dani Pedrosa      Honda     (B)    0
     Alex de Angelis   Honda     (B)    0


Yorumlar

  1. bu phillip island pisti gerçekten süper biryer. ben de çok seviyorum

  2. Vay canına okyanus manzaralı bir pist galiba ne güzel gözüküyo resimde =) İnsana uçsuz bucaksız bir yerde yarış yapılıyomuş hissi veriyo..

  3. rossi büyük bir pilot

  4. Hayden yarışın sonlarında arka lastiğiyle ilgili sorun yaşadı. Yarış bittikten sonra mühendislerle birlikte arka lastiklere bakıp tartıştılar uzunca bir süre. Yarışın başlarında attığı turlarla son turları arasında 1.5-2 sn fark vardı.
    Rossi zaten bildiğimiz gibi. Toseland ile mücedelesi zevkliydi ancak çok süre kaybetti bu sırada. Diğer pilotları geçtiği gibi geçebilseydi belki yarışı kazanma şansı olabilirdi.

  5. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    mükemmel bir yarıştı rossi tebrik etmek lazım 12. kalkıp 2. bitirmek kolay değil ama haydenı geçerken sanki tur bindiyomuş gibi geldi bana 2. mücadelesi bu kadar basit olmamalıydı 2006 şamp yakışmadı lorenzo da son turlarda ii geçişler yaptı tekrar ısınmaya başladı sanırım

  6. Yavuz Balcı avatarı

    yarış müthişti.sabah sabah değdi.valla o değilde rossi gibi 3-4 adam F1 de olsa neler görürdük neler :))) adam müthiş sürüyor.

  7. Haberi okuyunca yarışı yaşamış gibi oldum. Güzel bir yarışmış

  8. rossi toselandı geçerken iyi kurtardı gerçekten

  9. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    bu yarışın galibi rossi dir….pedrosa ve stner ayakta kalmayı ögrense iyi olur hayden da hızlı gitmeyi 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir