Massa: “En İyi Podyum Şansını Kaçırmış Olabiliriz”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Williams’ın sezon başındaki kadar güçlü durumda olmadığını ve 2 kez podyum şansını kaçırdıklarını düşünüyor.

Sezona Mercedes’in ardından en güçlü takım olarak başlayan Williams, öyle ya da böyle beklenen performansı gösteremedi ve henüz podyuma çıkamadı.

Massa “Avustralya, belki de Bahreyn podyum için en iyi şansımızdı. Avustralya’da yarışamadım bu yüzden podyumda olma konusunda büyük şansı kaçırdım. Umarım bir daha şansımız olur.”

“Bahreyn’de güvenlik aracı dezavantajlı olmamıza neden oldu. Tüm yarış boyunca 3.lük için mücadele ettim ve güvenlik aracı girdiğinde üçüncülükten sekizinciliğe geriledim. Güvenlik aracı olmasaydı iki Red Bull’un ve belki bir Force India’nın önünde olurduk. İkisini geçer miydik bilmiyorum çünkü ikisi de çift pit stop yapıyordu. Stratejik açıdan Perez bizden daha iyi durumdaydı ancak ilk 5 şansımız vardı.” dedi.

Buna rağmen Massa, Williams’ın Çin’e getirdiği güncellemelerle istediği yere geleceğinden umutlu.

Massa “Yaşadığımız sorun, ilk testlerden beri aracın arkasında stabilite bulamamamız. Bu yüzden arka lastikleri daha fazla kullanıyor olmamız normal. Bu yarış için yeni parçalarımız olacak ve onların çalışmasını umuyorum. Çalışırsa araçta gelişim görürüz.”

“Son yarışta çok fazla yeni parça yoktu ve diğer takımlar son yarışta çok geliştiler. Test edeceğimiz her şeyi kullanabilirsek aynı gelişimi biz de gösterebiliriz.” dedi.

Massa, yakın arkadaşı Rob Smedley’in Williams’a katılmasının takıma büyük katkı sağladığını düşünüyor.

Massa “Yorum yapmıştır ancak Bahreyn’de çalışmaktan çok izledi. Bu yarışta daha derine girecek ve tüm deneyimlerini aktarmaya çalışacak. Çok iyi bilgilere sahip birisi ve o da benim denediğim gibi bildiklerini katmaya çalışacak.” dedi.

Eski takım patronu Stefano Domenicali’nin istifasını değerlendiren Massa “Ferrari son aylarda büyük değişiklikler yaptı. Benim gibi teknik kadrodan da ayrılanlar oldu bu yüzden Stefano’nun pozisyonundan ayrılması büyük bir haber değil.”

“Stefano ile harika bir ilişkim vardı ve Formula 1’de olmasa bile ona harika bir gelecek diliyorum. O çok profesyonel birisi ve bir çok şirket için çok önemli birisi olacaktır.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir