Mateschitz, Toro Rosso'yu Satmak Konusunu Yeniden Gözden Geçiriyor

yazar:

kategori:

Red Bull patronu Dietrich Mateschitz yaptığı açıklamada Sebastian Vetteln Monza’daki galibiyeti ve takımın son zamanlarda göstermiş olduğu güçlü performansın ardından Scuderia Toro Rosso’daki hisselerini satmak konusu yeniden gözden geireceğini söyledi.

Takım % 50 hissedarı olan Mateschitz (diğer % 50’lik pay eski dünya şampiyonu pilot Gerhard Berger’e ait) sezon başında hisselerini satmak konusundaki isteğini dile getirmişti.

Toro Rosso’nun bu seneki rekabetçi yönünü gördükten sonra özellikle Red Bull Racing takımını gölge bırakmasının ardından Berger, Mateschitz’in desteğini arttırması konusunda ısrarcı davranmış ve Mateschitz’i takımı elinde tutması konusunda bu haftasonu ikna etmiş gibi görünüyor.

Avusturya’nın Salzburger Nachrichten gazetesine konuşan Mateschitz şunları söyledi: " Olan herşeyi terketmemiz belki gerçekleşebilirdi. Yen kurallar hakkında henüz bilgilendirilmedik ve her takımın bağımsız olak üretim ve tasarım yapması hakkındaki bölüm ile ilgili kısımda yazılanlara bağlı."

" İlgilenen alıcıların tekliflerini göreceğiz fakat belki de satmak istemeyeceğiz. Şu anda söyleyebileceğim sabit birşey yok."

Mateschitz ayrıca Sebastien Bourdais’in gelecek yol Toro Rosso’nun diğer koltuğundaki yerinin sağlam olduğunu konusunda henüz bir karar verilmediğini söyledi.

" Bütün ihtimalleri değerlendireceğiz. Bourdais bu ihtimallerden birisi fakat genel olarak çok fazla seçenek yok."

David Coulthard sezon sonunda emekli olmasına rağmen gelecek Red Bull takımının bir parçası olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

" Bir başka görevle meşgul olacak fakat Red Bull Racing’in parçası olmaya devam edecek. Birkaç gün test yapacak ve her zaman bu tür bir fırsata sahip olmak güzel. David Coulthard takım bir nevi danışmanlık rolünü üstlenecek."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir