Vettel: “Ricciardo Daha İyi İş Çıkarıyor”

Son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel, yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo’ya bu sene sıralamalarda 3. kez geçilmesinin ardından daha iyi iş çıkarması gerektiğini söyledi.

Bu sene performans olarak takım arkadaşının gerisinde kalan Vettel, şu an için Ricciardo’nun daha iyi iş çıkardığını ve gelişmesi gerektiğini söyledi.

Vettel “Bu araçlar çok, çok farklı ve bunları geçen seneki araçlarla kıyaslayamazsınız.”

“Daniel çok iyi iş çıkarıyor. Sadece tek bir hafta sonunda iyi değildi, istikrarlı bir şekilde iyi yarışlar çıkardı.”

“Şu ana kadar o, araçtan maksimumu çıkardı. Ben o açıdan biraz zorlanıyorum.”

“Ancak günün sonunda aynı araca sahibiz. Bu yüzden beni yeniyorsa adil bir şekilde yeniyor. Bunu sevmiyorum. Aynı şekilde daha iyi iş çıkarmak zorunda olduğumu biliyorum.” dedi.

Vettel, yarışta podyuma çıkmayı hedeflediklerini ancak hava şartlarının belirleyici olacağını söyledi.

Vettel “Yarın havanın iyi olacağı söyleniyor ancak hava tahminlerine güvenemezsiniz bu yüzden sabah pencereden dışarı bakacağız ve neler olacağını göreceğiz.”

“Lastikler konusu biraz karmaşık çünkü bugün hepsini kullandık. Umarım başladığımız pozisyonlara yakın yerlerde bitiririz.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Ricciardo Daha İyi İş Çıkarıyor”” için 56 yanıt

  1. Bir yarış öncesi mercedesi geçemeyen redbull 1 ay sonra ne yaptıysa 9 yarış üst üste kazandı yani şu anda mercedes bile arkasını iyi kollayıp belçikaya kadar fire vermemeli redbull 2013 belçika bombasını bu senede patlatırsa fena şok yaşarlar . Bunu gördük yaşadık 🙂 belki o bombayı Bu sene ferraride patlatabilir ama bunun herhangi bir etkisi olmaz hiçbirşey bitmiş sayılmaz . Redbull tehlikesini son 4 seneyi izlemiş hiçbir insan arka plana atamaz 🙂

    1. Arkadaşlar yorumda kullandığım “belki o bombayı ferraride patlatır ama bunun bi etkisi olmaz” cümlesi içimdeki ferrari sevgisinden ötürü istem dışı oluşturulmuş bir cümledir lütfen kale almayınız .
      Böyle birşey olma ihtimali varmı Allahınıseven assdssa 😀 :S

  2. Mercedesin bu inanılmaz hızı herkesin sinirlerini fazlasıyla germiş, millet birbirine girmek için bahane üretip sonrada saldırıya geçiyor 🙂

  3. Uzun zamandır buranın takipçisiyim, F1’i de uzun zamandır severek izlerim ancak, yorumlarla ilgili yazmak istediklerimi dile getirmek istedim.
    F1’den zevk almak için taraf tutabilirsiniz, ancak başkasından nefret etmeyi aklım almıyor. Takımdan nefret et tamamdır, ama pilottan ilginç. Neyse, 2sn daha hızlı araç diyorlar, 4 yıldır RBR her kazandığı yarış tur başına 2sn hızlı mıydı?
    Vettelin domine yarışları, F1 seyir zevkini çok düşürdü, artık uzaklaşmaya bile başlamıştım, Bahreyn yarışıyla uzun zamandır özlediğim keyife geri döndüm. Ancak Vettel’e balon deme yetkisini kendimde görmüyorum. 4 yıl üst üste şampiyon olmuş birisi. Şampiyonluk bir ekip işidir, çok iyi pilot ortalama bir araçla şampiyon olamayabilir. Çok iyi bir araçla da kötü bir pilot şampiyon olamaz.
    Birisi yorumunda rayda giden araçtan, pilotluk isteyen araca geçince balon olduğu belli oldu. Sorun belki de burdadır. RBR10’dan önceki araçlar çok iyi yol tutuşa sahip olduğu için, şimdi kurallardan dolayı kaybedilen df yüzünden Vettel afallamış olamaz mı? Diğerleri diye soracak arkadaşlar var, RBR diğerlerinden daha iyi olduğu için belki de en büyük kayba uğrayan araç diye düşünüyorum. Örneğin, ricardio dengesi daha kötü bir araçtan geldi ve bu performansı göstermesi bence normal. Şu genel kanıya varacağınız yorumları 3 yarış için değil de, uzun sezon sonunda yapsanız daha keyif alırsınız yarışlardan.
    Örneğin, testlerde redbulla sallayanlar 🙂 çıkıp gidiceksiniz spordan diyenler vs.

    Uzun zamandır takip ediyorum, ve Vettel’e çok saydırıyorlar. Kim bilir henüz karting aracını bile kullanmamış kişiler, 4 yıl şampiyon olmuş birini eleştiriyor. Bana ilginç geliyor.

    Selametle.

  4. 1999 sezonundan beri Formula 1’i takip ederim Kimi’nin Alonso’nun Button’un Massa’nın çaylaklık dönemlerini bilirim keza dördü şuanda griddeki en eski pilotlar, her daim genç ve asıl patronu tehdit eden pilot kötülenmiştir. Bu süreç izlediğim süre boyunca Hakkinen – Alonso – Vettel diye devam etti. Hakkinen ve Alonso şuanda efsane olarak görülmekteler keza Alonso’nun şampiyon olduğu yıllarda Schumacher taraftarları nefret ederlerdi Balonso derlerdi. Hakkinen hala onlar için araçla şampiyon olmuş bir pilottur ancak gerçek F1 izleyicileri için asla öyle değildir. Schumacher benim gördüğüm en iyi pilottu yalnız hiç sevemedim Alonso ilk şampiyonluğunu yaşadığı seneler onun sağlam destekçisi (Kimi’yi daha çok sevmeme ve sağlam Mclarenci olmama rağmen) olmuştum çünkü Schumiyi yeniyordu. Şimdi zamanında Alonso’ya sallayıpta şuan destekleyenler olduğundan da eminim çünkü onun ne kadar iyi pilot olduğunu zamanla ve Ferrari’ye geçişiyle kabullendiler. Vetteli ilk puan aldığında hatırlıyorum sonraki yıllarda Toro-Rosso gibi bir takımla ilk yarışını çok iyi bir yarış sonucu almıştı ve o sezonun en parlak genciydi ilerde şampiyon olacağını düşündüm o an (zamanında Alonso da olduğu gibi) keza yanıltmadı beni. Vettel iyi pilot vesselam bazılarının düşündüğü kadar kötü olmadığını biliyorum emin olun ki ilerde çoğu kişide bunu kabullenecektir. Ben Vettelci değilim tamamen tarafsız yapıyorum bu yorumu pistteki en iyi pilotlarında Alonso ve Hamilton daha sonrada Kimi olduğunu eminim çoğu kişi kabul eder. Vettelinde onlardan biraz kötü olduğunu düşünüyorum sevmiyorum ama gözlerimde kör değil açıkçası ancak şunuda belirtmem lazım 4 kez şampiyon olacak kadarda iyi bir pilot değildi hiç bir zaman hele ki Alonso, Hamilton gibi iki süper pilotun yarıştığı zamanlarda. 1 veya 2 olabilirdi ama 4 asla. Şimdide şu yorumları okuyorum ve şaşırıyorum adamı sevmiyor olabilirsiniz ama şu yazıyı tam olarak okudunuz mu açıkçası adam resmen takım arkadaşını övmüş bencilce sebeplere sığınmadan ama hala eleştiriliyor. Bizim ülkede maalesef yorumculuk sıfır futbolda Messi-Ronaldo, Barça-Real muhabbetlerini buralara da taşımışlar sanki lütfen futbol fanatiği gibi yorumlar yapmayın F1’de. Hepinize keyifli bir sezon dileğiyle.

  5. ”sebastian; daniel is faster than you ” cümlesini tüm dünyadaki f1 fanlarının duyması herhalde rbr fanları haricinin acılarını dindirmiştir gibi.fakat adamın aldığı 4 şampiyonlukda boş değil tabi.schumacher gibi tarihin en iyileri arasına çoktan girdi boş moş aldımı aldı tarih bunu yazıyor ya.4 şampiyonluk yada 9 şampiyonluk ama 9 şampiyonluk gibi 4 şampiyonlukda sorgulanabilir tabiki tabumu yukardan inmiş kitapmı yoo öyleyse ?

    1. pardon 9 nerden çıktı.rossi den galiba. (tarihin en iyi ve de en çok şampiyon olan motosikletcisi) birde loeb var oda uzman.7 şampiyonluk olmalı schumi nin ki ama kırılması çok çok güç bir rekor

  6. arkadaş prensip meselesi sporda vettel ve redbull fanlarına cevap ermiyorum.. cunku bu sporu 19 yıldır takip eden biri olarak spora vettel ile başlayanlarla kendimi bir görmüyorum nokta. şumi fanları konuşsun hakinen hamilton alonso raikonen button massa fanları gerçk F1 i izlemiş taraftardır. yok ben önceden filancayı tutuyordum o artık yok şimdi vettelciyim dyenler net yalancıdır .. kendisi rambo gibi ergen olup dört beş yıldır vettel hayranlıgı ile baslamıştır.

    1. çok yersiz bir düşünce olduğunu düşünüyorum. herkes 10 senelik f1 izleyicisi olmak zorunda değil. illaki birileri birilerinden fazla ya da az izlemiş olacaktır.

      Ha tabi ki o pilotun taraftarlarına cevap verip vermemek size kalmış ama bu şekilde bir yaklaşım “bana göre” yanlış.

      bir zamanlar hakkinen, schumi hatta villeneuve taraftarı olan insanlar da 2005 2006’da alonso taraftarları için aynısını diyordu, küçümsüyorlardı. Ama gel gör ki Alonso şu anın en iyilerinden birisi olarak kabul ediliyor. Ve o taraftarlar o zaman belki çocukken şimdi minimum 25li yaşlara ulaştılar.

      Spora yeni giren taraftarları küçük görmeyelim lütfen. Yeni takip ediyor olsalar da, küçük olsalar da, yanlış biliyor olsalar da onlara kucak açalım. bu gidişle bir kaç sene sonra hepten biz bize kalacağız 🙂 yeni yetmeler olmayacak içimizde.

      1. saygı dolu ve mantıklı bir cevap ile hatamı görmemi sağladın . teşekkürler .

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          hayret nasıl gördün

          1. alın işte vettel taraftarı . neden cevap vermediğimin en açık delilidir bu ergen yorumu .

  7. Vettel Weber karsisinda kayiriliyor diye 4 senedir oten horozlara selam olsun 🙂 Kim daha iyiyse ve puan farkini aciyorsa takim onu kayirmaya baslar, bu her takimda boyledir..

    Ricciardo cok cok iyi is cikariyor, bu araclara Vettel`den cabuk alisti, Vettel`in biraz zamana ihtiyaci var, aracla butunlestigi anda fark yapmaya baslayacaktir emin olun. Sevmeyenler mirin kirin etmesin bosuna..

  8. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Vettel’in Webber karşısındaki başarıları hepimizin gözünü boyamış. Suç bize aslında. Sürekli sorunlar yaşayan, kalkışlarda sürekli geriye düşen bir pilotu yendi diye, herkesten 1 sn hızlı otomobillerle rahat şampiyon oldu diye hepimiz Vettel’i göklere çıkarmıştık.

    Ricciardo gözümüzü açtı resmen. Formula 1’i çok takip etmeyen bir adama göstersen, Vettel 4 şampiyonluk kazanmış bir pilot gibi sürüyor demez. Kısaca bu yıl asıl şenlik Red Bull kampında olacak. 😀

  9. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    vettel en iyi pilot kimse bundan şüphe duymasın bu durum geçici avrupa sezonunu bekleyin

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      .

    2. diğer üyeliğiyle kendi yorumunu beğenmiş 😀

    3. OtonomAktor avatarı

      diğeri beğeni de kendi rambo hesabı zaten.

      http://www.youtube.com/watch?v=4lmmDfVYc5g

  10. egzoz beslemeli difüzörün kaybını çok fazla çekiyor. 2010’da bu sistem yokken Webber’e göre de çok açık bir üstünlük kuramamıştı, ama o sistemi en iyi kullanan pilotlardan biri belki de en iyisiydi… şimdi gaza basınca artan yol tutuşu yok ve sürüşünü buna ayarlamak zorunda, iyi pilot olduğunu zaten biliyoruz ama ne kadar iyi bu sezon tekrar görmüş olacağız… Ricciardo ise muazzam iş çıkartıyor bana göre, Vettel’i geçmesi zaten beklenmiyordu, kafa tutsa yeterdi, o yüzden şu ana kadar yaptığı iş oldukça iyi… Örneğin Kimi taraftarları, Kimi takıma yeni geldi, aracı tanımıyor, vs. vs. gibi şeyler sıralıyorken benzer durumda olan Ricciardo’nun 4 dünya şampiyonu takım arkadaşına karşı performansını bence herkes tebrik etmeli… sezon boyunca bunu başarması zor, Vettel elbet gelişecektir zamanla, ama yinede beni etkiledi Ricciardo…

    Vettel ise oldukça güzel açıklamalar yapmış, onun bu açıklamalarını tekrardan tebrik etmek gerek

  11. Vettel’in bu açıklaması bir erdemliktir bahane ettiği bir durum söz konusu değil. Vettel 4 kez dünya şampiyonu kaybedecek bir şeyi yok ama kazanacak bir çok şeyler var bunuda başaracaktır. Her pilot altında ki araba kadar iyidir altında ki araba kadar potansiyeli vardır. Çaylak sezonunda şampiyonluğu son anda veren Lewis 2008 de şampiyon oldu peki 2009 de nerdeydi ? Lewis yine aynı Lewis di peki Mp serisi aynımıydı kesinlikle hayır. 2009-2010-2011-2012-2013 de kazanamayan Lewis bu gün kazanıyorsa bu araba nın sayesindedir bu her pilot için geçerlidir.

    Son olarak Ric ve Vettel en güçlü ikili olma yolunda.

    1. Onur Gentas avatarı

      Doğrudur sadece pilotta bitmez olay fakat pilotun yeteneği yoksa araçta fayda etmez. (bkz.Webber). Alonso, Hamilton ve Raikkonen farklı araçlarla başarılı sezonlar geçirdiler. Zayıf araçlarla da iyi işler çıkardılar. Fakat Vettel hep güçlü bir araçla yarıştı ve açıkçası kıyaslama yapacak durumda değiliz. Belki çok çok iyi bir pilot ama belki de sadece aracın gücüyle aldı şampiyonlukları. Bunun ispatını da en iyi bu sene Ricciardo karşısında göreceğiz. Eğer her yarış Ricciardonun arkasında kalırsa ozaman iyi pilottur deme şansımız olmaz tabi ki. 3 yarış için kesinlikle yorum yapmam, Vettel’in aracında sorun olmuş olabilir. Bekleyip göreceğiz gelecek günler neler getirecek.

      1. Hocam benim düşüncem o yönde yorumunuz için teşekkür ederim. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Her şey 2007 BMW ile başlar ve şuanlık 4 dünya şampiyonluk ile noktalanır. Vettel hiç mi kötü araba kullanmadı kullandı 2008 STR ve sonuç bir yarış galibiyeti ve istikrarlı olarak ilk on.

        1. Onur Gentas avatarı

          Ben teşekkür ederim. Belirttiğim gibi 3 yarışa göre yorum yapamam, bekleyip göreceğiz. Dün antrenmanlarda Alonso 1 seans önde bitirdi diye ferraride gelişme var diyen arkadaşlarada haftasonunu beklemelerinin daha doğru olacağını belirtmiştim. Formula 1’de günlük değil mutlaka belirli bir süre takip etmekte fayda var. Erken değerlendirmeler yanlış sonuçlar doğurur.

    2. reno engine nickli arkadaşın mantığı ben çözemedim. bu kadar basit bir kavramı da nasıl anlayamadığını idrak edemedim. burda millet vettel niye kazanamıyor diye sormuyor zaten. kazanamamasının nedeni açık aracının eskisi gibi ayrı dünyada olmaması.

      insanların sorguladığı şey aynı araçtaki pilota geçilmesi. bu sene vettel şampiyon olamazsa kötü pilot ilan edilmez ama ricciardoya geçilirse kötü pilot denebilir. 4 şampiyonluğu haketmediği (zaten haketmiyor da) daha fazla dile getirilir. millet yarış kazanıp kazanmadığına değil takım arkadaşını yenip yenemediğine bakıyor.

      bu kadar basit birşey için bile açıklama yapmak zorunda bırakıyorsunuz insanı. araç fazla yavaş olunca kazanılamayacağını herkes biliyor zaten.

      lewis nerdeydi demişsin, araç hızlı yada yavaş F1’deki tüm sezonlarında yarış kazandı. 2013 mclarende olsa yine kazanacaktı. vettel’in kaybedecek birşeyi yok demişsin: kaybedecek 4 şampiyonluğu var. ricciardo’nun gerisinde kalmasına bakar herşey.

      1. Mantığımı çözemediğin halde mantıksız bir yorum yapmışın.

      2. Royal hadi diyelim öyle oldu 4 şampiyonluğu gitti sana acı haberim var 🙂

        çok sevdiğin Alonso 2005-2006 senesinde şampiyon oldu değilmi Mclarene geçtiğinde sezon sonu 109 puanla 3.olmuştur Lewis Hamiltonda 109 puanla 2.olmuştur 🙂

        Şimdi Alonsonun 2 şampiyonluk gitmişmi oluyor puanlar eşit olsa bile FIA derecelendirmesinde biri 2.ci biri 3.cü 🙂

        Buna cevap vermek için 400 yıl sana müsadece fazlası olmaz 🙂

        1. 400 yıl değil, 4 saniye “düşünmek” yetti. faydası oluyor tavsite ederim.

          karşılaştırdığın pilot hamilton. gridin tek turda en hızlı pilotu. 2008’deki kurallar devam etse, gridin yarısının toplamından daha fazla geçiş yapmıştı.

          hamilton ve ricciardo’yu aynı kefeye koymak gibi bir hatayı ben değil sen yaparsın.

          1. Olmadı malesef cevap bu değil 🙂

            Daha çook uzun yıllar düşünmen lazım ama sanmam bunu yapabileceğini hala sorunun cevabını veremedin 🙂

            Royal hala kendi söylediğinin nasıl çürüdüğünün farkında bile değilsin yine aynı travmaları yaşamanı hiç istemem 🙂

            Ricardo ile Hamilton aynı kefedemi diye soruyorsun bende sana diyorumki burda kefe nin ağır yanı değil mantık yanı yanlış 🙂

            Hamilton tek turda 109 puan toplamadı 🙂 Alonsoda zira aynı şekilde.

            Zaman ilerliyor tik-tak-tik-tak ben ölmeden cevap verde gözüm açık gitmesin 🙂

            1. travmanın seviyesi smiley kullanım miktarından belli oluyor. cevap anahtarı bende. baktım, verdiğim cevap doğru. alonso’nun yanında senna otursa ve alonso yenilse şampiyonluklarına laf edilmez. ama sen oturur ve yenersen f1’den atılır. 🙂

              bak gizli bir anlam var burda, düşün anla pilav.

              1. Senna vs Alonso ?

                Dostum jamaikayı yakmadanmı kullanıyorsun 🙂

                Yahu sen önce nickimi doğru yazmayı öğrende gizli mesaj atmayı sonra bir ara öğrenince yaparın 🙂

    3. işte daha önce söz ettiğim sorun bu arkadaşta mevcut . spora vettel ile başlayanlar vettel efsane sürücü diyip araç kötü olunca bu işler araçla olur pilotla değil diyorlar yahu bunlar alonsodan raikonenden şumiden hakinenden montoyadan bir haber yavaş araçla ne mücadeleler verdiklerini bilmiyorlar. hadi hepsini geçtim arkadaş alonso neredeyse tur başına 1,5 saniye takoz ferrari ile iki kez vettelden şampiyonluğu alıyordu tamamen kişisel başarısıydı bu ferrarinin yönetim basiretsizliği yüzünden kaybetmişti son yarışlarda. budamı araç faktörü .. pilot her şeydir kardeş evet ararç önemli ama bu sene pilot daha önemli !!

      1. aslında paragraf halinde cevap verilir size de ne desen boş… Ne yaptı Schumacher yavaş araçla bilader ne yaptı Schumacher’i geç Senna ne yaptı? Baktı Mclaren çucallıyor topukladı Williams’a yağmurda efsanevi sürebilir ama formula 1 muson ikliminde geçmediği için aracın kadarsın bunu biliyorsundur heralde…
        Alonso 1.5 saniye yavaş araçla tek bir yarış kazansın ( herkesin devam ettiği kimsenin duvara vurmadığı yarış dışı kalmadığı) adımı değiştiririm ben. O günkü şartlar uygundur e Alonso’da hepimizin kabulü en iyilerinden birisi kazanabilecekse kazanmıştır yoksa 2011’de İngiltere’de FİA kural değiştirirken neredeydi Alonso sezon ortasına kadar? O yarıştan başka niye kazanamadı? Bu yorumları okuyan yeni izleyen birisi der ki Alonso aslında tanrının insan formu…
        Vettel çok mu yetenekli kesinlikle! Ancak Schumacher’in 2 yarışta bir sorun yaşayabildiği bir sporda herşey olabilir ilk 3 yarış itibariyle Vettel’in başına tam olarak ne geldi kimse bilmiyor. Schumacher dediğimiz hepimizin ayakta alkışlayacağı efsane 3 sezonda tek bir podyum ve pole alabildiyse daha neyin kafasını yaşıyorsun.
        O Montoya’nın Kimi’nin Schumacher’in Alonso’nun kıran kırana sürdüğü sezonlar eskide kaldı şimdi öyle bir yarış geçirmeye kalkamaz pilotlar dayanıklılığı fazla zorlayamazlar 5 motor varken, takım arkadaşı olmazsa araçlar arasındaki karakteristik özellikler öyle farklı ki birisi düzlükte uçuyor diğeri virajda haliyle adam akıllı bir çekişme de görülemiyor. Evet son yarış istisna çok güzel seyirciyi etkileyen bir yarış oldu ama ben 2006 Türkiye Gp sini izlemeyi tercih ederim. Hani izlemişsin bilirsin Schumacher Alonso’nun vites kutusunda bitirmişti yarışı…
        Pilot şu anda neredeyse hiçbirşeydir kardeş! Bunu herkes biliyor sezon genelinde 1 – 2 yarışı pilot belirleyebilir ama şampiyonu da genel olarak kazananı da araç belirler kardeeeşşş

      2. Haklısın Vettel ile başladık google bilginleri 🙂

    4. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Son olarak Ric ve Vettel en güçlü ikili olma yolunda.

      HAM-ROS ikilisi varken RIC-VET zor olur en güçlü ikili.

      1. Hayırlısı diyelim ama bu ikiliden aşağı kalmazlar ona eminim.

  12. Mantıklı konuşmuş olgunluk belirtileri gösteriyor vettel.
    O yaşda o kadar sampiyonluğu kim yaşasa bunun altında ezilirdi vettel de bunu yasadı.
    Ama mental olarak ileriye doğru bir adım olarak görüyorum su anki bakıs acısını.

  13. rayda giden araç efsane yorum !! kesinlikle raydda giden araçla 4 şampiyonluk alıp iş sürmeye gelince çünkü kim ne derse desin pilotlar bu sene gerçekten araçları sürüyor daha çok pilot faktörü var geçen senelere göre .. bir iş yapamadığı ortaya çıktı vettelin .. bu arada atarlı ergen rambo ortalıklarda 😀

    1. Yahu siz değilmisiniz o müthiş bilmişliklerle Testlerde ortalarda dolaşıp RBR ilk 5 e bile giremez diyen 🙂
      Ne oldu peki ?
      Ağzınızın payını aldınız birinci yarışta yakıt akış sensörü yüzünden diskalifiye olunca işte RBR bu ölçümde hile yapmasa ilk 5 e giremez diyenler sizler değilmiydiniz?
      Ne oldu peki?
      Vettel altında hızlı araç olmasın ilk 3 te olamaz sağa sola çarpar diyen sizler değilmiydiniz?
      Ne oldu peki?
      Vettel araç kötü olsa ağlar bilmem ne der takımı suçlar isteksiz olur diyen sizler değilmisiniz?
      Ne oldu peki?

      Biraz susun ya valla susun adam şu an griddeki en olgun davranışları sergileyen pilot.Schumi 2005 teki kural değişiklikleri ile 2.olmuştu bu Schuminin kötü pilot mu olduğunu gösterir?

      Hayır adam 5.Şampiyonluğu alsa gene laf edilicek almasa gene laf daha napsın tabiki 4 şampiyonluk rehavet yaratır bazı konularda hiç çölde su içmeyenle içen bir olurmu?

      Adam Riccardoyu övüyor iyi iş çıkardığını söylüyor bazıları gibi imalarda takım emirleri ile ilgilenmiyor ne ara ağlamak oldu bunlar.

      Acısı fena oturmuş belli su için geçer

      1. bu niye damladı yine yahu 🙂 reno engine’den attıkların yeterli gelmedi mi?

        sen dememiş miydin ilk yarış reno motoru ilk 5 e giremezse birdaha yazmayacağım diyen? biraz sözünün eri ol pilav.

        al sana resmi sonuçlar, avustralya ilk 5;

        1 Nico Rosberg Mercedes
        2 Kevin Magnussen McLaren-Mercedes
        3 Jenson Button McLaren-Mercedes
        4 Fernando Alonso Ferrari
        5 Valtteri Bottas Williams-Mercedes

        haydi şimdi güle güle.

        1. Renault motoru ilk 5 girdimi Royalcım diskalifiye olucak diye bir şey idda da yoktu 🙂

          Esas sana güle güle 🙂

      2. Red Bull’un tüm şampiyonlukları geçersizdir benim nezdimde.
        EBD ve Patinaj kontrolü kaynaklıdır.Ne olduğunuz bu sezon ortaya çıkıyor. Mercedes sorun yaşamadığı sürece son sıradan kalkıp gene sizin külüstürü geçer.

        1. Atrax hayatında EDB ve Patinaj kontrolü dışında bir şey bildiğini sanmıyorum 🙂

          Ona bakılırsa DRS-ERS sistemi ile şampiyonluk kazananlar var.

      3. Onur Gentas avatarı

        İlkokul çocuklarının atışmaları vardır. Sen bunu yapamazsın ama ben yaparım. Benim babam senin babanı döver gibi. Sayenizde bu tadı aldık teşekkürler.

  14. Sesli gulduk 😀

  15. ya arkadaşlar vettel itici çoğuna göre (bende sempatik bulmam) ama adam şuanda takım arkadaşını övmüş kendisininde gelişmesi gerektiğini söylemiş sizin kuyruk acınız ne adamın 4 sene şampiyon olmasımı? daha sezon bitmedi kim kimi geçer bilemem hatta ric geçerse daha mutlu olurum en azından vettel e bir tecrübe olur ve RBR kendi etrafında dönmediğini birazda öğrenmiş olur.Asıl sormanız gereken soru testlerde yerlerde sürünen RBR(hatta kimileri caterham marus.yarışırsınız diyorlardı bazı arkadaşlar) nasıl olurda Mercedes ten sonra gelen takımların arasında yada hemen arkasında yer alıyor bence bunu bir düşünün sizin takımlar ne yapıyor?

  16. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    En azından bilmem kaçıncı virajda ondan hızlıydım, orda hızlıydım, bu sektörde hızlıydım, aha telemetri verileri ondan hızlıyım gibi garip yollara girmemiş. Bence bunları söylemesi kendine güvenini gösteriyor. Bazı noktalarda sorun yaşadığı açık ve bu sorunları çözeceğini biliyor.

    Tabi 4 yıl şampiyonluktan sonra ne kadar başarıya aç o da ayrı bir konu 🙂

  17. Vet tutuşmuş belli, yakında bunalıma girip yarış dışı kalmalar , kazalar yaşayabilir.

  18. Geçen yıl birçok takım yepisyeni pilotları bünyesine katmayı tercih ederken hep diyorlardı ki: Bu yeni motorlar, araçlar ve kurallar en tecrübeli pilotla en çaylak pilotu nerdeyse eşitleyecek. Lakin bunu sadece Kevin Magnussen ve Daniel Kvyat için söyleyebiliriz. Sonuçta Ricciardo, epeydir Toro Rosso’da da olsa yarışıyordu. Burdan da anlıyoruz ki Vettel balon, Vettel fos; altında 2 saniye hızlı araç+takım arkadaşına (ön kanat değişimi, kalkış problemleri, kers arızaları, hatalı stratejiler, Alonso’nun önüne yem diye atmalar vs) yapılan katakulliler olmayınca, araç açık ara en hızlı olmadığı için takım arkadaşıyla eşit şartlar sağlanınca Vettel’in sıradan bir pilottan daha fazlası olmadığı gün gibi aşikar çıkıyor ortaya.

    Yav! Niye uzatıyorum ki? Kısaca:
    Ağlamaya başlamış yine zaaaa 🙂

    1. Pistte ağlayan pilot kimdi ya ben hatırlayamadım?

      Sezon sonunda bu tablo böyle olsun o zaman tamam da daha dur ilk 3 yarış zaten ilk 3 yarışa baktığımızda ilk yarışta Vettel yoktu. 2. yarışta öndeydi. 3. yarışta geçildi.

      Belki de sezon sonunda geçilir kim bilir? Ama sizin deyiminizle ağlayan zırlayan bir pilot olsaydı her yarış ben elimden geleni yaptım ama araç bu kadar derdi Riccardo bana destek olmuyor derdi Redbull bana destek olmuyor derdi. Ama daha dur sadece 3 yarış geçti kimse de ağlayıp zırlamıyor.
      Halbuki ne günlerdi araçtan inip ağlayan pilotlar direksiyon başında….

      Bu arada sana tebrikler sonunda şu Formula 1 de belki de en sevdiğim 3 pilottan birini ortaya atmama sebep oldun ya senin gibilerin izlediği spordan utanıyorum. Mika’yı hatırlıyorum ben pistte oturup ağlayan en son. Gridde yarışan her pilot gibi mücadelesini verirken aracın sorunlarına dayanamamıştı o buz adam.
      Vettel ağlıyor diye de ancak korkaklar ve çok canı yananlar ötüyor kaç sezondur nasıl bir acıysa artık…

      1. Son cümleyi almışsın, evirmiş çevirmişsin de olmamış be hacı. Son cünlem Rambo gibi tiplere ki bu cümleyi alıp kaz gübi çevirmen de seni Rambo tiplemelerine sokuyor.
        Daha pist mücadelesinde ve araç sorunlarının üst üste gelmesiyle ağlamak var (Hakkinen gibi Schumacker gibi), bir de takım arkadaşıyla eşit şartlar verilince geçildim diye ağlamak var. Daha farkı ayırt edemiyorsun; ne diyeyim sana.

        1. İyi de bilader adam ağlamış mı? Telsizden yol ver bile dediler hiç sesini çıkarmadı yolunu verdi son 4 yılın şampiyonu. Son cümleyi sadece bugün kullansan evet ben Rambo gibilerden olurdum haklısın ama sen ve senin gibiler yıllardır bunu yaptığı için Troll sınıfına dahil olan grup siz oluyorsunuz.
          İlk 3 yarışta araçtaki sorunlar ne alemde acaba? Kim resmi olarak bütün sorunlarını ortaya döküyor. Bahreyn’de Alonso’nun güç kaybı yaşadığı söylendi sıralamalarda ama resmi olarak tık yok. Daha önceki yarışta Kimi’nin fren sisteminde sorun yaşadığı söylendi ama Kimi bile böyle birşey yok diyor yani bunlardan çıkan sonuca göre kimse araçlarındaki sorunları tam olarak ortaya dökmek istemiyor. Redbull’da Vettel’in sorunlarının ne olduğunu biliyor musun?
          Sen 3 yarış sonunda Vettel ağlıyor diyecek kadar Troll olabildiğine göre bende sana Hakkinen oturup hüngür hüngür ağladı diyecek kadar Rambo olurum ne fark eder ki?

          1. Kardeşi bu gün bile Kimi de sorun olduğunu takım açıkladı vites düşürme sorunu yaşadı Kimi.

    2. Vettel’in Ricciardo’ya karşı sezonun başında hızlı olamaması, önceki senelerde bazı kesimlerce çok şişirilmesi ve de aracının sayesinde şampiyonluklar kazandığı doğrudur benim kanaatimce.

      Fakat, burada ağlamakla alakalı bir durum söz kesinlikle konusu değildir.
      Bu ağlama mevzusu sadece senin hırsının sonucunda ve ya Vettel’in uzun yıllar F1’de hegemonyasının sürmesini çekememenden kaynaklanan bir ifadedir, halbuki bu bir spordur herşey olur ve bizim de sadece taraftar olduğumuzu unutmamamız gerekir. Yorumlarda bulunurken başka yarışçılara iftira/kısmenhakaret tarzı sözlerde bulunmayıp objektif bir şekilde olunmasına dikkat edilmelidir, diye düşünüyorum.

  19. Rayda giden araç olmayınca ben bir hiçim diyor kısaca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir