Raikkonen: “Biraz Acılı Bir Hafta Sonu Geçiriyoruz”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Çin’de geçirdikleri hafta sonunun kendisi için biraz “acı dolu” olduğunu söyledi.

Antrenmanlarda pek iyi iş çıkaramayan ve sorunlar yaşayan Raikkonen için sıralamalar da farklı değildi. Fernando Alonso 5. olurken Raikkonen 2. seansta 11. sırada kalarak elendi.

Raikkonen “Oldukça acılı bir kaç gün geçirdik. Sabah seansı biraz daha iyi gibiydi ancak açıkçası sonuç olarak çok iyi bir gün olmadı. Ancak durum böyle.”

“Vitesler konusunda ayarlarda bazı sorunlar yaşadık. Bazen iyi gibiydi ancak son sektörde çok zaman kaybettim.”

“Şu ana kadar oldukça kötü bir hafta sonu oldu. Dün pek sürüş gerçekleştiremedim ve sürekli olarak durum daha da zorlaştı. Ancak nedenini anlayamıyorum.”

“İyi hissettiğimiz anlar oluyor ancak ardından böyle günler geçiriyoruz.”

“Daha iyi yapabileceğimiz şeyler olduğuna eminim ancak dünkü sorunlar bize yardımcı olmadı.”

“Hava koşulları da kolay değildi. Şu an için durum oldukça kötü görünüyor ancak diğer takımlarda da zor zamanlarım oldu. Ferrari ile 2009 senesi daha da kötüydü.”

“İdeal durumda değiliz ancak tek bir yoldan ilerleyebiliriz. Ve işlerin tersine döneceğinden eminim.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Biraz Acılı Bir Hafta Sonu Geçiriyoruz”” için 50 yanıt

  1. bu arada ben de belirteyim de bazılarının aklına iyice yerleşsin. royalhunt ile hiçbir alakam yoktur.
    hem ayrıca royalhunt kadar acımasız düşünmüyorum raikkonen konusunda.

  2. Artık gerçekten anlayamıyorum sadece tek merak ettiğim acaba bi burda kaç yaşındaki insanlarla yorumlaşıyoruz bu durumun ya yaş yada ciddi bir piskolojik sorun açıklaması olabilir her neyse.

    arkadaşın ağzından çıkan 10 laftan 9.5 tanesi kendi uydurmaları ona kalırsak zaten raikkonen sene başından beri bir kere bile sorun yaşamamış hiç bişey olmamamış tamamen kendi beceriksizliği ile takım arkadaşının gerisinde kalmıştır ha buda yanlış anlaşılmasın burda hiç bir zaman alonsoyu kötüleyecek yorum yapmadım yapmamda geçilir olabilir sonuçta burdaki 22 insan birbirini geçmek için yarışıyor alonso ve raikkonen de dünyanın en iyi pilotlarındandır malum ferrariye son şampiyonluğu kazandırmış bir pilottur yerden yere vurduğunuz Kimi Raikkonen.

    ben sizinle hiç tartışmaya girmeyeceğim raikkonenin bahreynde çatlak tabanla yarıştığını çinde 1 antreman turlarında tek bir zaman turu atmadığını belirterek saygılarımı iletiyorum. paylaşcağım fotoğrafta sana cevabım olsun belki düşünür bişeyler anlarsın.

    1. İlk 3 yarışta olanlar

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu konuylan ilgili bende üç beş satır yazayım bari. Sezon başından beri sustum izledim sadece.

    Şİmdi bu sezon başlamadan evvel, çoğu Kimi fanı ki bunlar belli, Alonso’nun aslında ne kadar beceriksiz olduğu ortaya çıkacaktan tutunda, patron baktıki ALo’da iş yok, Kimi’yi tekrar aldı diyenlere kadar neler gördük.

    Hatta site yetmedi, yabancı kaynaklar ki buna yine tapınırcasına fanı olan Mika da dahil, Kimi’nin bu raçlan Alo’yu rahat yeneceğinden bahseder olmuştu. Hadi o vatandaşı..

    Sezon başladı, Kimi de başladı.. Herkes RH isimli üyeye yükleniyorda, adam doğru söylüyor çoğu şeyi. Yakınmalar bir bir gelmeye başladı, aracın kıçı kayık başı kayık, frenim tutumuyor, vs.vs.. Tamam bunlar egoları büyük insanlar ama en azından hiç sevemediğim Vettel kadar adam olup da Alo benden iyi iş çıkarıyor diyebilmesini beklerdim. Ne yani gece kimseye görünmeden Alo mu gelip bozuyor bu aracı.

    Bu araca alışma hikayesi de ayrı zaten. Kimi’nin iyi kötü bi Ferrari tecrübesi var daha evvelden. Alo ilk geldiğinde Ferrariye aynı şey Massa içinde yapılmıştı. Massa şöyle yapacak böyle yapacak diye. Ne oldu ???, Daha ilk antremanlardan ilk defa oturduğu bir araç ile verdi simidi Massa’nın eline. Bu sene ne oldu, bekliyoruz ki Kimi aracına alışacakta, Alo yu yenecekte falan da filan.. 2007 deki şampiyonluktan bashedenler var da, o aracın 2006 nın 2. yarısı toparlanıp nerdeyse şampiyon olacak aracın devamı olduğunu da söylemeyi de nedense unutuyorlar. Yani öyle bir anlatıyrosunuz ki çok kötü bir ferrari ile şampiyon oldu zanneder gören. Ha tabi 2. pitlerden sonra Massa’nın kenara çekilip yol verdiğini de unuttunuz siz.

    Birde aptal komplolar varki sorma, yok Massa’nın arac bilerek yavaşlatılıyormuş yok şu yok bu, şimdi Kimi’ye de çıkar aynı muhabbet. Koskoca Ferrari, koskoca Santander o kadar aptal ki takımlar ve pilotlarda şampiyon olmak bir yana Massanın yavaş kalması daha büyük onur onlar için. Neyse ondan kurtulduk. Darısı yeni komplolara.

    Bir kere Kimi Alo’nun 10/1 i işini ciddiye alan bir adam değil. Alo fit olmak için elinden geleni yapıyor, adamı sürekli izliyorum, tatil hariç sürekli spor halinde adam. Kimi de o bar senin bu bar benim dolanıp duruyor. Geçen bir klip görüm YT de. Adam kıçı başı açık herfilerlen eğleniyor. Kalkıp millete şeylerini gösteriyorlar. Birde burda kalkıp bu adam için ayetler hadisler okuyan dangalaklar var. Ne diyim arkadaş Allah bilsin.

    Buyrun, bu görüntüler size normal geliyorsa zaten sizede diyecek bişey kalmamış demektir.

    http://www.youtube.com/watch?v=EZwluGshJ_E

    1. bizim inanışımıza göre uygunsuz bir durum. malum bu adamlar Finlandiyalı fin hamamı tüm dünyaya bunlardan yayılmış. bu hamama da çıplak girerler. ülkemizde de vardır. biz Müslümanlar da onlar ne yapıyorsa racona uygun olsun diye aynen yaparız.
      bu insanlar bilmiyorlar onların bilmemesi suç değil biz Müslümanların onlara anlatmayışı örnek olmayışı suç.
      unutma ki Hz. Ömer r.a. Müslüman olmadan önce kendi kız çocuğunu diri diri toprağa gömmüş bir insandır. kötü bir insan olduğundanmı hayır o zaman gelenekler öyle idi ve bilmiyorlardı yaptıkları şeyin yanlış olduğunu…
      tüm dinlerde ortak olan bir takım değerler vardır. iyi insan olmak yalan söylememek hak yememek…bu açıdan bakarsak kimi raikkonen gridin en adam gibi adamıdır. üstelik Allah inancı da var.

      sen adamsın bunlar değil ha? ancak bir alonso cu böyle yazabilir. normal karşılıyorum.

  4. son seçim yaşananlar ve sonuçlarından sonra bu kadar alonso fanını artık makul karşılıyorum.

    1. Ahahaaaa…Süpersin;)

  5. Sonuna kadar Kimi…

    Tüm Kimi fanlarına selamlar.

    Hanginiz 3. antrenmanları izlediniz bilmiyorum ama ben izledim. Kimi için izledim…Kimi 3. antrenmanda sadece 1 zaman turu attı ve bu zaman turu sıralamalardaki zaman turundan daha iyiydi. Bilemiyorum sıralama turlarında hava şartları biraz daha kötüleşmiş olabilir fakat bunun tüm pilotların zaman turlarına baktığımda pek mümkün olduğunu düşünmüyorum.

    Açıkçası yukarıda yazdığıma paralel olacak şekilde şunu söyleyebilirim. Kimi sıralama turlarında sorun yaşamıştır. Ve açıkçası bunu kendi söylüyorsa bu kesin doğrudur. Çünkü o Kimi…

    Sanırım 3. antrenman derecesini attığı 1 turun üzerinden iyileştirmeye çalıştılar. Tabi bu iyileştirmeyi yaparken bir hata yapılmış olabilir. Ve bu hatayı düzeltmek için yeterli vakit bulamamış olmaları da pek mümkün. Kaldı ki Pazar günü yağmurun beklenilmemesi ve yarışın kuru zeminde seyredecek olması da tüm bu bileşenleri etkilemiş olabilir.

    Yarın Kiminin sıralama turlarına nazaran çok daha iyi bir yarış çıkartacağını düşünüyorum. Ve eğer Kimi Lotustaki gibi lastik saklama konusunda başarılı bir performans gösterebilirse kendisinden derece bile gelebilir. Çünkü o Kimi…sizi her zaman şaşırtabilir. Onu bu yüzden seviyoruz.

  6. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Sayın TRF1 yönetimi sizden tüm samimiyetimle rica ediyorum artık birşeyler yapın forumun çivisi çıkmaya başladı fanatizmi aşan, çocuk seviyesinde, pilota aşırı hakarete giden yorumlar çoğalmaya başladı özellikle bu royalhunt isimli ego hastası arkadaşımız bütün forumun seviyesini terbiyesini ahlakını bozmaya başladı artık her Kimi haberine girdiğimde bu adamın Kimi’yi aşşağılayan yorumlarından bıktım eskiden her saat başı takılırdım ama sırf bu insan yüzünden foruma girmez oldum canıma tak etti lütfen birşeyler yapın artık cevap bile vermek istemiyorum forumda o kadar alonso fanı var ama hiçbirinden öyle yorumlar görmedim bu arkadaş ferrari fanı felan değil resmen alonsoya tapınma seviyesine ulaştırmıştır kendini gerçekten çok üzülüyorum geçen sezon ve bu sezon özellikle bu sezon gerçekten hat safhaya ulaştı terbiyesizlikler artık yorumlara her baktığımda bu arkadaşın yorumunu gördüğümde direk çıkış yapıyorum gerçekten okunacak bir tarafı olsa üzülmeyeceğim ama kendisi sağolsun alonsoyu yüceltmeyi çok iyi başarıyor ve koskoca şampiyon alonsodan bile soğutuyor ve attığı yorumların %100’ü fanatizmle yazılmış yorumlardır.İnsanın bir sınırı vardır cidden ben ve Kimi’ci arkadaşların canını fazlasıyla sıkmaya başladı yönetimden rica ediyorum bir uyarımı verilir artık ne yapılır gerçekten birşey yapılmasını rica ediyorum bu kadar anlayış yeter eğer bundan sonrada hala devam edilirse kötüye kötü olacaksın denir ona onun taktiğiyle cevap vereceğim artık bu saatten sonra seviye felan kalmamıştır herkes haddini bilecek..!

    1. +10000000

    2. neden? açıkça gerçekleri söylediği için mi? tamam bazen buradaki insanları kızdırmak için ben de farkındayım ama adamın söylediklerinin çoğu doğru. acı gerçek. tıpkı raikkonen’nin dediği gibi.

      1. kızdırmak içinden sonra “yazıyor” yazmayı es geçmişim. birleştirin de cümle adama benzesin.

      2. Icemanraikkonenf1 avatarı
        Icemanraikkonenf1

        Açıkca gerçekleri söylediğine birşey diyen yok bunu abartması,Kimi’yi yerden yere vurması ve Diaz’a tapınması ve insanları kızdırmak için elinden geleni yapması, çocukca hareketler yapması daha sayıyım mı kardeşim bitmez bu liste.

        1. kesinlikle var. sadece olanca acımasızlığıyla beliritiyo. hepsi bu. bazen söylediklerini ben de aşırı ve saçma buluyorum ama adamın yaptığı yorumların çoğu gerçekçi ve bana göre doğru. bunun böyle görünmesinin bi sebebi de alonso ve hamilton’u olduğundan daha fazla göklere çıkarıyor oluşu. eğer adam gibi bir üslüpla yorum yapsa sitenin en iyi yorumcusu olur bana göre.

          1. Icemanraikkonenf1 avatarı
            Icemanraikkonenf1

            O zaman yapsın adam gibi bir uslupla eğer gıkım çıkarsa namerdim.

      3. Oo sen yoktun bayağıdir Royalhuntin diğer hesabı, hortlama zamanın ni geldi.

        1. sana tek bir cümle yazacağım: eğer o bensem, siteye tek bir yorum dahi yazmak nasip olmasın.

        2. neden öyle dedin ki şimdi. royalhunt sana gereken cevabı verdiği için neden bir başka hesap kullansın ki. mantıksız bence.

  7. O acıyı gelde bize sor kimi bizim yarış olan her hafta sonumuz acılı geçiyor

  8. Islak olmayan bir pistte pole aldığımız zaman herhangi bir takım problem yaşamadan ışte o zaman ferrarinin iyi olduğu kanaatini verebilirim sadece bu yeter 🙂 😀

  9. kimse kusura bakmasın ama, şu sıralama seansında Grosjean ilk 10’a kaldı, Raikkonen kalamadıysa oturup nerede yanlış yaptığını iyice bir bakması gerekiyor… ilk antrenmanlarda sorun yaşaması falan tamamda, ilk antrenmanlarda kaybettiği 15-20 tur Raikkonen gibi tecrübeli bir pilotu bu kadar etkilememeli, iki gündür ilk seansta tur atamadım diyor… tabi ki olumsuz etkilemiştir ama bugün yağmurun gelmesi zaten koşulları komple değiştirdi adamın o dezavantajını da görece ortadan kaldırdı… Bu sabah 3. antrenmanlarda Alonso zaman turu bile atmamışken zaman turu bile attı hatta…

    Araçla sorun yaşadığı çok açık, ama şunu belirtmek istiyorum, Ferrari aracı Alonso içinde dengesiz, ne yapacağı çok belirli olmayan bir araç… Aynı sorunu Massa’da yaşıyordu, Alonso performans çıkartırken Massa ya lastikleri aşırı kullanıyordu, ya araç arkadan kayıyordu vs. vs. Mercedes gibi bir araca sahip Rosberg bile frenlerde sıkıntı yaşadım diyordu, Hamilton dün aracın dengesinden memnun değildi, yani bu araçla sorun yaşama olayı bir gerçek sadece bir bahane değil, ama bu sorunları çözmek ve araçtan maksimumu çıkartmakta bir meziyettir… Raikkonen inş. kısa sürede daha çok performans kazanır… ve unutulmaması gereken nokta ise takım arkadaşı Grosjean değil artık…

    son olarak ise, buradan Kimi Raikkonen taraftarlarına sataşmak istemediğimi belirterek sözüme devam edeyim, şuanda Alonso ile Kiminin performansları tam tersi olsaydı, burada bazı ‘taraftar’ların neler yazabileceğini çok rahat tahmin edebiliyorum… tabiki hepsi böyle yapacak değil ama, bir kaçı neler neler yapıyor olurd… bir tanesinin adınıda anayım, Herkül isimli kullanıcı buradan dualar ve şükürler ile, adalet yerini buldu naraları atarak tüm Alonso taraftarlarını rencide edecek yorumlara imza atmaktan geri kalmayacaktı… Kimi performans kazanırsa olacak olanda bu yine… oralarda bir yerde sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyorsa, bu an gelene kadar bir kenarda beklediğini tahmin ediyorum, ama bu an gelir mi ? göreceğiz…

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Sen öyle diyorsunda şu an da diaza tapınma seviyesine gelen ve Kimi’yi köle gibi gösteren ROYALHUNT isimli kendini beğenmiş süperegolu bir insan senin söylediklerini zaten yapıyor ona ne diyeceksin 🙂

      1. kendisinin Alonso taraftarı olmadığını tahmin ediyorum, kimi ile ne alıp veremediği var ? bilemiyorum, kendisine sormanız gerek

  10. Arkadaşlar eleştirdiğiniz adam Kimi Raikkonen. 2007 yılında Ferrariye ilk geldiğinde sezonun ilk yarısı ortada yoktu, sonra inanılmaz bir performans ile şampiyonluğa ulaştı. Biraz sabır alışma evreleri, 2-3 yariş sonra kendini bulur buz adam, sonra ortalardan kaybolursunuz. Unutmayın MSC sonrası dönemde tek şampiyonluğunuz Raikkonen’ e ait. Şu an için Alonso-Raikkonen tartışmalarından ziyade ferrari nin toparlanması önemli. Sezon böyle devam ederse ferrari bu haldeyken şampiyon olamazken,podyuma çıkamazken alonso kimi yi geçse ne olur, kimi alnso yu geçse ne olur. Ortak payda ferrari nin bu rezil durumdan çıkmasıdır.

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Adam ilk antrenman seansında tek bir zaman turu atamadı.

    Bir GP haftasonunun ne olduğunu bilmeyenler gelip burada sallamaya kalkmasın. Sen, düşün ki 1. antrenmanda tek bir tur atamıyorsun. Bu sırada takım arkadaşın pistte turluyor ve kendisi için gereken tüm ayarların temelini çoktan halletmiş oluyor. Sen de ayarları tahmin üzerine yapıp yarış simulasyonunu da yapamıyorsun. Moralmen yaşadığın bozukluk da cabası

    Kimi’nin Alonso gibi bir pilotu bu kadar dezavantajlı konuma düşmüşken geçmesinin çok da mümkün olmadığını biz zaten biliyoruz. Bu dezavantajla geriden gelip Alonso gibi pilotu çat diye geçecek pilot arıyorsanız üzgünüm öyle bir pilot yok. Gelip burada klavyeden bilmişlik yapmaya benzemez. Bu ne kuyruk acısıdır anlamak çok güç. Sana göre Kimi kötü bir pilotsa, sana göre kötü bir pilottur. Bu kadar basit. Her Kimi haberinin altında neden bitiyorsun? Madem sana göre iyi sürücü değil, her Kimi demecinin, haberinin altında neden zıp diye bitersin?

    E belli. Amacın milleti kızdırıp eğlenmek. Güya bir şey başardığını zannediyorsun.

    Kimi otomobilini sevdiği ve istediği ayarları yakaladığı taktirde geçemeyeceği hiçkimse yoktur. Kendisinin tarzı bu. 2007’de otomobili çözdükten sonra griddeki kimse sezonun son 10 yarışında aynı hız ve istikrara ulaşamadı.

    Biz hiçbir şeyi inkar edecek değiliz. Şu anda Alonso’nun gerisinde. Fakat kendisinden bir kıvılcımı Bahreyn’de hissettik. Alonso sorun falan da yaşamadı. Bak bugün ne oldu? Ferrari açıkladı. Kimi problem yaşıyordu. Bahreyn’de Alonso’nun güç kaybettiğini açıklayan herhangi bir takım elemanı var mı? Yok. Zaten öyle bir problem olsa çok daha yavaş bir tur görürdük. Belli ki turu bir araya getiremedi.

    Ama biz bunu anlarız. Olabilir. Dünya klasında pilotta da olsan tam temiz bir tur çıkaramayabilirsin. Bunlar olabilir. F1 çok zor bir mecra.

    Ama biz böyle bir durum olduğunda buraya hemen gelip “zaaaa bak gene fark yedi”, “Kimi gene çuvalladı yea” tarzında ilkokul seviyesi yorum yapmayız.

    1. bir noktada katılmamakla beraber geri kalanında tamamiyle düşüncelerimi ifade etmişsin. Alonsonun bahreynde aracında güç kaybettiği açıklanmıştı diye hatırlıyorum. Sadece alonso değil takım olarakta açıklanmıştı. Bi kere daha bakmakta fayda var

      1. Öyle bir açıklama yok,ama bugün Raikkonen’in problem yaşadığını da kimse söylemedi,fren sorunu yaşamadığını kendi açıklamıştı,bunu da uyduracak değil.
        Zaten ilk 2 sektörde pb ile geliyordu kesin geçecek derken geride kaldı.

        Bu arada 0ver merak etme zaten o dediklerin Alonso hakkıyla yense bile burada trollüklerini yapacaklar,takma 🙂

  12. çoğu olayları bazen takmıyorum da, takımı veya pilotu gerilerde kalınca, sesi soluğu çıkmayanlar, hemen ortalara döküldü, hadi onuda geçtim, sanki mühendis miş gibi birde pilota laf sokmalar

    büyüklerin sözü ,,

    cahille tartışmaya girme evlat, çünkü ben hiç galip gelemedim

    bu atasözü çok manidar aslında 😀

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Katılıyorum bravo.

  13. OtonomAktor avatarı

    rai sana acı ama taraftarına daha acı valla. adamlar seni savunacaklar diye senden fazla eleştirilere göğüs geriyorlar. artık bir şeyler olması lazım bir şeyler göstermen lazım.

  14. sitede şu anda üye girişi seçeneği yok !
    şişman kadın sahnesini almadı.4 yarışın 2 si yağmurlu yada sıralamaları.hatta şişman kadınlar çift buda royal ı zorluyor korkutuyor ama korkunun ecele faydası zerre yok henüz sezon başı ortası dahi değil

  15. gördüğümüz gibi alonso’nun gerisinde kaldığı saniye yine araçla ilgili sorunları oldu kimi’nin. daha 15 gün önce iyi hissediyordu. bu kadar moralinin bozulması ve demeçlerini verirkenki hali ferrari’ye gerçekten de alonso’yu yenebileceğini düşündüğü için geldiğini gösteriyor. geçen yarış “alonso’yu sıralamada geçtin” diye sorulunca “benim planlarım 1 sıralamada geçmekten çok daha fazla” demişti. “takmıyor yea” falan değil. öyle bir takıyor ki. ancak kapasitesi yetmiyor.

    bir de hala sorun yaşadın yea. üşüyoruz reyiz tarzı yorumlar görüyorum gerçekten şaşırtıcı. yahu adamlar kabullenemiyor hakkaten. daha alonso’yu adamın güç ünitesi erimişken, Q2’deki turunu atamamışken geçti diye olay oldu. geçen yarış 0.8 attı diyenler bile var. alonso’yu tek geçişidir. 7 tane sıralama ve yarış seansı oldu, 1 geçişi budur. şimdiye kadarki performans tam tersi olsaydı, kimi alonso’ya o kadar bir üstünlük kurmuş olsaydı burda neler olurdu neler. gerçi ben çoktan sezon öncesi yanlış yaptım, raikkonen iyiymiş hakkaten derdim ama kendi davranışımı at gözlüklü bir taraftardan ummak beyhude iş. zaten ben bunu demeden bile bunların alayı üstüme çullanmış, herkül siteye geri dönmüş, her yorumda bana sataşmalar olmaya başlamış olurdu bile.

    yıllardır her şeye bir bahane üreten kimi raikkonen fanlarına alonso’nun yanında yarışmak kabus gibi geliyor. öyle ki, bir tanesi bile kabullenebilmiş değil. sorun üretmede sınırları zorluyorlar, sezon sonuna kadar daha neler duyacağız kimbilir. hala kimi’nin alonso’yu yenip devrim yapacağını falan düşünenler varsa, sezon sonuna kadar bahane türetmeye alışsınlar. durum bu. ha fark azalır çoğalır ayrı konu. ancak alonso önde, kimi geride olur. 5 sene de yarışsalar bu böyle, 15 senede de böyle.

    daha sezon başlamadan önce sezonu ve kimi fanlarının ne yapacaklarını yazmışım tekrar kopyalayayım;

    RoyalHunt
    20:40 – 15 Eylül 2013 at 20:40 Cevap ver
    seneye de alonso üstünlük kurunca göreceğiz, bu sefer ne olacak? takım rai’nin aracına sabotaj mı yapacak, rai araca mı alışamayacak, araç alo’ya göremi (gülme efekti) yapılacak, rai lastiklere mi alışamayacak, yoksa rai sıkılacak mı? yoksa rai’nin kolu mu bozuk? şimdiden bunların altyapılarını hazırlamak lazım.

    1. Bir dakka şimdi bu güç ünitesi olayını Ferrari tarafından doğrulandığıni ben duymadım, sorun yaşasa bile ne olacak Kimi sorun yaşayınca bahane, Alonso geçilince kesin sorun yaşamıştır diyen Trollerin Trollü birisin.

      Neden her Kimi yorumuna gelirsin be adam, hayatta herşey sonuç odaklı değildir.Geçen sene senin Rosberg eziliyordu Hamiltona ne oldu ezebiliyormu, demiştinki birdahaki sene daha kötü ezecek hani nerede Troll, ezebiliyormu, geçen yarış Hamiltonu geçmeye çalışan kimdi.Hayatın boş sallamaktan ibaret.Kovalainen gelir Grojeanı geçecek diyordun geçebildimi niye bunları kopyalayıp yapıştırmıyorsun işinemi gelmiyor kesin öyledir.Seni yazdıklarını görende laf bilip konuşuyor zanneder.

      Kimi o patlamayı yapacak sen hiç meraklanma, elbet Alonso’da sorun yaşayacak, onunda kanadı uçacak, oda antrenmanda sorun yaşayacak motive olamadığı yarışlarda gelecek, ne o zaman yine buralara gelir sallarsın.Bir dakka şimdi bu güç ünitesi olayını Ferrari tarafından doğrulandığıni ben duymadım, sorun yaşasa bile ne olacak Kimi sorun yaşayınca bahane, Alonso geçilince kesin sorun yaşamıştır diyen Trollerin Trollü birisin.

      Neden her Kimi yorumuna gelirsin be adam, hayatta herşey sonuç odaklı değildir.Geçen sene senin Rosberg eziliyordu Hamiltona ne oldu ezebiliyormu, demiştinki birdahaki sene daha kötü ezecek hani nerede Troll, ezebiliyormu, geçen yarış Hamiltonu geçmeye çalışan kimdi.Hayatın boş sallamaktan ibaret.Kovalainen gelir Grojeanı geçecek diyordun geçebildimi niye bunları kopyalayıp yapıştırmıyorsun işinemi gelmiyor kesin öyledir.Seni yazdıklarını görende laf bilip konuşuyor zanneder.

      Kimi o patlamayı yapacak sen hiç meraklanma, elbet Alonso’da sorun yaşayacak, onunda kanadı uçacak, oda antrenmanda sorun yaşayacak motive olamadığı yarışlarda gelecek, ne o zaman yine buralara gelir sallarsın.

      1. güç sorununa değinmişsin. bahreyn’de o geçtiği 1 sıralama turunda, Q3’e kalan 10 kişiden 9’u da derecesini geliştirdi, bir alonso geliştiremedi. derecesini geliştirmek şöyle dursun, 0.2 saniyeden daha yavaş bir tur atabildi. turunda hata yapsa hata yaptığını söylerdi ancak böyle birşey de yok. yani şimdi 10 pilottan 9’u derecesini geliştirdi, alonso sorun yaşamadı ama Q2’derecesinden 0.3 saniye yavaş tur attı öyle mi? kimi’nin kuru zeminde sorun yaşamamış bir alonso’ya 0.8 atabileceğini düşünmek saçmalıktan da öte birşey.

        kovalainen konusunda yanıldım, senin gibi kıvıracak değilim. ancak 2 yarış değil de 4-5 yarış olsaydı farkı kapatacağından da şüphem yok. hamilton-rosberg konusunda ne dediğini tam anlamadım, kombo yapmışsın.

        sen alonso’yu tanımayı geç, kimi’yi bile tanımıyorsun. benim “şu olur” dediğim şeyler analiz sonucu tahminler, seninkiler umut. elazığspor-madrid maçında benim madrid yener demem, senin elazığ yener demen gibi. biri gerçek, diğeri taraftarın umudu.

        1. sajı telefondan yazıyorum, tarayıcıdan yazınca donma oluyor mesaj yazılmıyor eski sitede böyle bir sorun yoktu, mesaj yazar gibi yazıp kopyaliyorum, bir yanlışlık olmuş 2 defa kopyalamis, kurusa bakmayın.

          Geçen sene sen ne diyordun bu sene Hamilton geçecek seneyede çok fena ezecek diyordun onu diyorum ne oldu ezebiliyormu!!

          Alonso hata yapmış olabilir, sorun olabilir saçmalığa bak yok turunu geliştirememis bu mümkün değilmiş, insanlar sana aynı şekilde cevap verince kol bozuk kol bozuk deyip tutturuyorsun.

          Şunu gör burada Kimi fanları bende dahil Kimi’nin performansından memnun değiliz biliyoruzki bundan çok daha fazlasını yapabilir, bizim sıkıntımız bu, senin sıkıntın ne gelip hiphopcular gibi o yea falan diyorsun.Git kendini daha iyi ifade edebileceğin yerlerde ifade et oo yeaa!

          1. Geçen sene sen ne diyordun bu sene Hamilton geçecek seneyede çok fena ezecek diyordun onu diyorum ne oldu ezebiliyormu!!

            😀

            evet?

            yazının gerisi cevap verilebilecek durumda değil 🙂

            1. Icemanraikkonenf1 avatarı
              Icemanraikkonenf1

              Kendini beğenmiş egomanyağı herif seni senin yüzünden TRF1’den soğudum be gerçekten çok yazık seviyeyi bu kadar düşüren tek kişi sensin tamam diaz fanlarıda çok ama hiçbiri senin gibi çocuk seviyesinde yorumlar yapmıyor yeter artık Allah aşkına virüs gibisin bütün forumu sardın yeter artık senin gibi birine yorum yapacak mecalim kalmadı tövbe tövbe.

    2. Kemakinen35 avatarı

      alonso özellikel ferrariye gectikten sonra daha da iyi bir pilot oldu yani komple pilot oldu .rai aolnso ile kiyaslanamaz derecede su an ,hadi massayi anladik dediler takim alonsonun etrafinda vb :v ya bu sene !!! son dört senede ferraride alonso degilde rai yada baskasi olsaydi birakin ikinciligi pilotlar bazinda 4uncu olamazdi .su an alonso ayarinda tek bir piot var o da hamilton ;bahreynde bunu kanitladi ,rosbergte bence sinifta kaldi
      …büyük pilot tekerlege kafasini sokmali nasil gözü kara futbolcular topa kafasini sokuyorsa ! tekerlek tekerlege yaptiklari düellodan ham dahada büyüyerek cikti bence …sennada prostta schumide tekerlege kafasini sokan tiplerdi ( rai en son japani kazanirken iyi idi sonra ne oldu bilmiyorum )…..

  16. sınan matias avatarı
    sınan matias

    Araca yeterince ısınamadı. Şu avrupa yarışları başlasın gerçek iceman’i göreceğiz diye düşünüyorum.

  17. Bilmiyorum perde arkasında neler dönüyor ancak çok sorun yaşamaya başladın, iyi bir sonuç senin çok motive edecek bizde bekliyoruz tüm kalbimizle.Sen direksiyon başında biz televizyon başında aynı duyguları yasiyoruz.Artık gelsin şu performansın, iyi bir yükselişle Alonso’ya gereken cevabı verebiliriz.Kendini bir türlü bulamadın ancak senin yeteneğinden adım kadar eminim, sadece ölü toprağı atmamız lazım üzerimizden.

    Yarın temiz bir start, ardından iyi bir yükseliş, iyi bir strateji ile 5 olabilir.Düzlük hızın iyi Alonso’yu pist üstünde avlayacağın günde gelecek inanıyoruz.

  18. Seni seviyoruz ama birgün bu sevgi bizi verem edecek

  19. Geçen senede bizde olsaydın keşke alonsoyla iyi 1-2 yapıyordunuz ilk yarışlar 🙂

  20. Antremanlardaki kayıp hem ayarlar konusunda hemde motivasyon konusunda etkilemiştir. Yoksa Kimi standartlarında bir sıralama seansı değildi bu.

  21. vw-tdi-power avatarı

    Adana’dan selamlar Rai, göster artık kendini 🙂

  22. Hadi Rai, biraz daha caba bekliyor taraftarlarin, biraz daha araci taniman gerekiyor, sonradi gelecektir..

  23. alinson da care olmamis gibi gozukuyor ferrarriye.

    1. ferrarinin sorunu aerodinamik değil.. motor

  24. Yarın hava kuru olursa eminim ki iyi puanlar alabileceği yere yükselecektir. “Kendini vermiyor, konsantrasyonunu kaybetmiş” gibi laflar söylemek şu an çok yersiz, bu kadar yeni bir F1’de üstelik de bu kadar sorunlarla boğuştuğu bir dönemde araca alışması zaman alacaktır.Ben eminim ki yarışlar ilerledikçe kendini bulacaktır.

    1. Max 7 olur diyorum

  25. sana güveniyorumm adamım belli ki sorunlar var malezyada çok iyiydin mesela hafta sonları ii gidince neyse bekleyip görelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir