Rosberg “Normal Bir Hafta Sonu” İçin Sabırsızlanıyor

Nico Rosberg, kendisi için olaylı geçen Çin GP’sinin ardından “Normal” bir İspanya GP’si geçirmek için sabırsızlandığını söyledi.

Sıralama turlarının son bölümünde spin atarak en hızlı turunu atamayan Rosberg dördüncü sıradan yarışa başlamıştı.

Yarışın startında kötü bir kalkış ile 6. sıraya kadar gerileyen Alman pilot iyi bir yükseliş göstererek yarışı ikinci sırada noktaladı.

Hasarı en aza indirmeyi başaran Rosberg, hedefinin İspanya’da yeniden zirvede olmak olduğunu söyledi.

“Bütün hafta sonu benim için gerçekten ve geçekten kötüydü”

“Araçta telemetri problemi vardı. Bu yüzden ikinciliğin benim için en iyi sonuç olduğunu düşünüyorum. İspanya’da daha normal bir hafta sonu geçirmeyi umuyorum”

Alman pilot takım arkadaşı Hamilton için ise “Bu takım için inanılmaz. O gerçekten çok hızlı. Bu sonuç zevk düzeyini arttıracak” dedi.


Yorumlar

“Rosberg “Normal Bir Hafta Sonu” İçin Sabırsızlanıyor” için 16 yanıt

  1. İki pilot arasındaki farkı Bahreyn’de gözlemledik. Kimisi Nico için o yarışa olumlu bakıyor ama benim görüşüm tam tersi.

    Güvenlik aracının girmesiyle Nico çok büyük avantaj kazanmıştı. Hamiltonu geçmesi gerekiyordu normal şartlarda. Ama gücü yetmedi lastik avantajına rağmen !

    Eminim o an roller değişse Hamilton 2 tur bile şans tanımazdı ve tokatlardı.

  2. Kemakinen35 avatarı

    bahreyndeki it dalasi kimin büyük pilot oldugunu gösterdi .büyük pilotlar yeri geldiginde kafasini öndeki aracin burnuna sokar senna prost mücadelelrini izleyin schuminin hiil yada villeuneu mücadelelrini izleyin anlarsiniz .bügün bir alonso var birde hamilton farkli sinifta gerisi ikinci sinif net görülüyor …

  3. Asrın yetişdirdiği bir alman dehası..buradaki bir kaç yorumcuya göre..

    gerçek bir orta sıra pilotu fazlası yok her hüsrana bir bahane ve mazeret sen normal derken diğerleri anormal miydi..

    pistin en hızlı aracı ile 2. olmak kadar bir kapasite işte fazlası yok

    ne olması bekleniyordu bu araçla arkalarda kalmasını beklemeyin lütfen..

    mercedes farklı bir hız sınırında.

    böylesi bir alman aracı ile bir alman vatandaşı nasıl zirveye oturamaz bu baskı onu hep hata ve hatalara zorlayacak.
    alman milliyetçiliği öne çıkıyor tabi
    halbuki profesyonel bir yarış pilotu alınabilirdi hami ye rakip olabilecek

    arkasında takip edecek değil.

  4. Sezon başında Hamilton ayarında bir pilot olduğunu düşünmeme rağmen bu yarış itibariyle gerçekten aralarında çok olmasa da fark olduğunu anladım. kötü start ardından hemen tırmanmaya başlayamamış olması bunun en büyük etkeni oldu. önümüzdeki yarışlarda ne olur bilinmez ancak şu an hamilton seviyesinde olmadığı aşikar. ikisinin de problem yaşamadığı ve tam istedikleri ayarları tutturdukları kuru bir haftasonunda ne olacağına bakacağız. barcelona bu durum için iyi bir şans olarak gözüküyor. 2 sıra yükselmesine karşın rakipleri kendisine zorluk çıkarabilecek kadar hızlı değillerdi. bu podyum finişi kendisi için başarı sayılamaz. ama yine de küçümseyen yorumlar çok acımasız. mercedes gibi bir takım onda potansiyel görmese parayı bastırıp daha iyi olduğunu düşündükleri bir pilot alabilirlerdi. takımın bu kararı boşa değildir.

  5. Rosberg Catalunya’yı seviyor tarzına uyuyor sanırım normal haftasonundan kastettiği bu: Sevdiğim bir pist sıradaki yarış

  6. Bu adamı fazla küçümsüyorsunuz.Bugün geriden kalkmasaydı yarışı kesinlikle kazanırdı.Çok iyi performans ortaya koydu.Bence bu sene şampiyonluğun en büyük favorisi.

    1. yarışı kazanırdı demek biraz iddaalı olmadı mı sizce ? benzin kullanımı açısından hamilton en iyisiydi bugün. zorlamadı bile. ona istinaden söylüyorum.

    2. Arkada kalktığı için mecburen benzini fazla kullandı.O kadar kişi geçti aracı zorladı.Hamilton bugün kesinlikle kötüydü.Lastiklerde ufalanma var diye bir şey duydum.Zaten farkı çok açamadı Alonso ile.

      1. Onur Gentas avatarı

        Yarışı kesinlikle kazanırdı demek iddialı bir yorumdur. Kazanabilirdi desen anlarız. Kaldı ki Hamilton okadar rahat bir yarış çıkardı ki zorlayan biri olsa ne yapardı onu da bilemiyoruz.

      2. Yusuf Hitay avatarı

        nasıl izliyorsunuz yarışı anlamıyorum. hamilton yumuşak lastikleri herkesten fazla kullandı, üstelik göz göre göre zaman kaybetmesine rağmen. belki de rahatlığı fırsat bilip 1 pit eksik yapmayı bile düşünmüş olabilirler. olması gereken stintlere göre yarışsaydı ve baskı da olsaydı, fark ne kadar daha büyürdü kim bilir. telemetri sıkıntısı büyük bir sorun, bu küçümsenemez ancak bugün rosberg’in yarış kazanma ihtimali bile yoktu. ilk 10 tur içinde, rosberg’in kimseye atak yapmadığı bölümlerdeki tur derecelerine bakmak yeterli. rosberg’in vettel’i geçtiği tur 23, hamilton pite geç girmesine rağmen her seferinde rahat şekilde lider çıktı. daha da sözüm yok.

  7. iyi bir pilot rosberg ama hamiltonla arasında sınıf farkı var. normal şartlarda hamilton’ı geçmesi çok zor.

  8. Evet Rosberg’İ ezme sezonu başlamıştır hayırlı uğurlu olsun!!!

    Rosberg Bahreyn’de ne yaptı?Sonuna kadar mücadele etti sonuna kadar zorladı…Kazandı mı peki?
    -Hayır kazanamadı…
    Fakat Rosberg o gün ben bu mücadeleye sonuna kadar varım mesajını verdi Bahreyn performansı ile.

    Gelelim bugüne kendisi de telemetri sorunlarıyla boğuşuyorum dedi.Sıralamalarda da malum spin ile bir şanssızlık yaşadı.Aldığı kötü startı da hesaba katıyorum.
    Kendisi adına şanssız geçen Çin GP’de sorunlara rağmen ikinci oldu mu?
    -Oldu.

    Eee sorun nedir?Rosberg orta sıralarda yüzer gider dediniz.Ne oldu?Farkında mısınız bilmiyorum ama şu an da Hamilton’ın en büyük rakibi durumunda ve şampiyonanın hala en üst sırasında.

    Daha değerlendirme yapmak için çok erken.Beğenilmeyen saf sürüş yapıyor deye eleştirilen Jenson Button bile Hamilton’ı arkasında bırakmışsa takım arkadaşı iken,Rosberg’i eleştirmek çok erken.Daha doğrusu büyük konuşmak için çok erken.Ne olur bilemeyiz ama eleştiri yaparken haksızlık yapmayalım.

    Saygılar…

    1. Button Hamilton’ı geçti ama o sezon geçen şampiyon olmuyordu burada durum farklı burada kim geçerse o şampiyon aradaki farkı iyi kavraman gerek 🙂

  9. Lewis Hamilton (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton (TEE)

    Kazandığın yarışta da Hamilton normal bir haftasonu geçiremedi mesela. Ona ne diyeceğiz. Bahreyn normal değil miydi? Malezya normal değil miydi? 40 yaşındaki Schumacher’i yenmek kolay. Hamilton gelince normal haftasonuymuş. Yav He He.

  10. Sen anca kılları ağarmıs Schumi ye tank gibi aracınla hava atarsın.Ak koyun kara koyun çıktı ortaya al sana kendi jenerasyonundan taş gibi rakip hodri meydan.

  11. Normal olunca sanki Hamiltonı geçiyordun.

    Hamilton dayanıklılık sorunu yaşamadıkça senin kazanabileceğin yarış 1-2 den öteye geçeceğini sanmıyorum.

    Schumiye artistlik yapma günlerin son buldu.Hamilton sorun yaşasın diye duaya başla en iyisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir