Raikkonen: “Çok Zor Bir Hafta Sonuydu”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, takım arkadaşının 3. olarak podyuma çıktığı Çin GP hafta sonunun kendisi için çok zorlu geçtiğini söyledi.

Raikkonen “Gerçekten çok zor bir hafta sonuydu. Cuma sabahından itibaren tamamen çözemediğimiz sorunlarla karşılaştık ve bugünkü yarışta istediğimiz sonuçları alamadık.”

“Start iyiydi ve iki sıra kazandım ancak daha sonra hiç yer kazanamadım çünkü performansım yoktu. Aynı zamanda hem önde hem de arkada yol tutuşu yoktu.”

“Son bölümde yeni lastiklerle araç daha iyiydi ancak o zaman da lastikler eskidikçe durum yine karmaşık oldu.”

“Burada yaşadığım zorluklar bir kaç şeyden kaynaklanıyor. Sürüş stilimle birlikte düşük sıcaklıklar ve pistin yapısı bu durumda etkili oldu. Bugün tüm takımın çabaları sayesinde değerli puanlar kazandık ve durmadan gelişmeye devam edeceğiz.”

“Fernando’nun sonucu çok cesaret verici ve doğru yönde ilerliyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Çok Zor Bir Hafta Sonuydu”” için 108 yanıt

  1. Komik olan ne biliyor musunuz ? Siz RoyalHunt’a Kimi’ye boş yere saldırıyor diye laf ediyorken (Ben de RoyalHunt’ı haksız buluyorum bu arada), sırf ona inat olsun diye aynı şeyi siz de Alonso, ve daha önemlisi Ferrari için yapıyorsunuz.

    Araç deneme tahtasıymış, sabotajmış vb. şeyler. Gözünüzü seveyim gidin başka sporları takip edin, Formula 1’i izlemeyin. İzleyecekseniz de gözünüzle izleyin.

  2. Bazı arkadaşlar Ferrarinin son şampiyonunun hala Raikkonen olmasını sindiremiyorlar 5 yıldır beklediklerini Kiminin bir sene de yapması tabi insanın sinirini bozar biraz :d

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Ahahah tamda oturdu tebrikler 😀 😀

    2. OtonomAktor avatarı

      Hemde alonso hamilton ikisini alt edip almis şampiyonluğu hala torku iyi kontrol edemiyor diyenler var.
      Bu arada ben 4 senedir izlemedim dogru düzgün f1 i ralli den sonra rainin daha olgunlasmis oldugunu farkettim en azından tavir olarak.

    3. daha sadece 4 yarışta alonso’nun 30 puan gerisinde. rai’nin alonsoyu geçmesi bile hayal, şampiyonluğu alması hayalden de öte birşey. nasıl izliyorsanız bu f1’i.

      kimi gönderilmeyip şimdiye kadar ferrari’de olsaydı, değil şampiyonluğa 2 defa oynamak, yıllardır massa’nın ferraride yaptığından çok da farklı şeyler yapamazdı.

    4. OtonomAktor avatarı

      Arabayi kendine gore ayar yapsin az biraz da ferrari araci geliştirsin rai gerisini izle royal. Bide her raikkonen haberine yorum yapman için seni silah zoruyla tehdit mi ediyorlar acaba bunu merak ettim. Kiskirtmaktan baska birşey yapmiyorsun işi gücü birakmis profil resmi yaptigin schuminin varisi olarak gösterdiği kimi yi her yerde alonsoya karsi kötülemek icin yorum yapiyorsun. nasil bir haz veriyor sana bunu da merak ediyorum.

  3. Onur Gentas avatarı

    Kimi şuan 35 yaşında, Alonso 33. Aradaki 2 senenin önemi yok diyebilir siniz fakat o yaşlardan geçen biri olarak 2 senenin çok önemli olduğunu belirtmek isterim.Kimi iyi pilot, keyifle izledik her zaman. Ama açıkçası Alonso’yu her zaman daha ürkütücü ve dişli bir pilot olarak görmüşümdür. Adam iyi kalkış yapıyor, sınırda kullanıyor. Kesin konuşmam hiçbir zaman ama Alonso daha avantajlı görünüyor şuanda.

  4. hakarete varan yorumlar durmasına rağmen cevap gelince yorumun kaldırılması şaşırtıcı. şu yorum denetiminde bir dengeyi tutturamadınız.

    çoğu tip kendiği yazdığına artı basıyor. bazıları ilahiler eşliğinde. bu da ne zaman engellenecek belli değil. f1’i ilahi eşliğinde dinleyen kafada bir tip bana eğitim durumumu soruyor. birinin eğitim durumunu yazışından bile anlarsın sormana gerek yok. evet evet. tahmin ettiğin gibi üniversite mezunuyum. paralı üyelik gelsin, 10 tane üyelik alırım sorun değil.

    bana cevap olarak yazılan bir yorum;

    “Memo Ferrarioğlu gibi seni de gömeriz buraya merak etme sen.
    Bunca Formula 1 patronu yanılıyor Kimi hakkında en iyilerinden biri demekle o yüzden sen haklısın. Alonso o kadar süper ki neyse…

    Bırak biraz sezon ilerlesin bilader hele bir bekle sen sezon sonuna kadar gömücem seni de hiç dert etme sen ;)”

    halbuki gömeceğin biri varsa 1 mesaj uzağındayım ordan hallederiz, neden bu kadar uğraşıyorsun? ve bu yorum hala neden duruyor?

    kimi aşırı torku alonso kadar iyi kontrol edemiyor lafını alıp “kimi torku kontrol edemiyor mu?!11?” gibi bir hale çevirip sonra zeka meka diye hakaret edene bu şekilde cevap verilir. böyle cevap gelmesi istenmiyorsa en başta o yorum kaldırılır. yok o kaldırılmıyorsa üstüne onaydan geçtiği halde yayınlanıyorsa cevap da kaldırılmaz.

    1. Onur Gentas avatarı

      Sevgili arkadaşım, senin oldukça güzel yorumlarını okuyorduk bu siteyle ilk tanıştığımda. Fakat artık o güzel yorumları bıraktın sürekli başkalarıyla ağız dalaşına girmeye başladın. Bazen insan kendi öz eleştirisini de yapabilmeli. Benden sadece küçük bir tavsiye.

  5. yanarım yanarım da senin gibi bir insanla aynı sporu sevdiğime yanarım…
    kafası basmayanlar diyerek milletin zekasıyla alay ediyorsun…

    bu yazdıklarının doğrulunu kanıtlayacak değil senin gibi yaptığı sporun türkiyede amatörmü profesyonelmi yapıldığını bilmeyen amatörde lisansın olmadığını iddia edecek kadar spor dünyasından bihaber insan, serhan acar dahi bilemez…ancak şahsi kanaat beyan edebilirsin…iki kere iki dört eder tarzı açıklamalar ancak cehalet belirtisidir.

    bilsem ki makine mühendisi uçak mühendisi adamsın ses etmeyeceğim. bilsem ki bu işler ile alakalı makalelerin var araştırmaların var hadi bildiği bir şey var diyeceğim.

    eğitim düzeyini açıklamaktan haya edecek bir insanın bu sporla alakalı bu kadar kesin hükümlerle atıp tutması ancak böyle bedava yorum yapılan isteyenin üye olabileceği yerlerde olur.

    kabahat sende değil ama bekle yakında paralı üyelik başladı mı göreceğim senin gibiler böyle palavralar sıkabilecek mi?

    şair demiş ki

    seni getiren leyleğin sende bıraktığı ufak bir izdi kuş beyinli olman….

  6. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Ahahah bu insanın yorumları artık çok gülünç olmaya başladı tebrik ederim o efsanevi yorumların için en iyisi sensin be senden iyisi yok koçum benimmm 😀 😀 😀

  7. F1 şampiyonu olmuş, Ralli yapmış ve daha bilmediğimiz birkaç çeşit aracı muhtemelen kullanmış bir şampiyon pilota “Torku kontrol edemiyor” diyebilecek zekalar var.

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Yapabileceğin en güzel şey he de geç kardeşim fazla sıkma canını o orda kendi tapınağında tapınsın ahahh 😀

  8. Anladığım kadarıyla 2008’de yaşadığı problemin aynısını yaşamaya başlamış, lastikleri ısıtamıyor bir de üstüne soğuk havalarda yapıldı yarışlar hep. Bunun üzerine şöyle bir tahmin yapabilirim. Raikkonen Catalunya’da Alonso geçemese bile gayet hemen arkasında yarışı bitirecek gibi. Tabi sürpriz bir şekilde hava yine soğuk olmazsa.

    1. Torku kontrol edemiyor ya ondandır. 😉

    2. araç dökülüyor işte, kimi nin aracı deneme tahtası ,çıkıp bazıları derki ! kimi bilerek yapıyor hoşuna gidiyor masaj yapıyor sırtı için,,, dermi derler :d

    3. bence sabotaj…fail belli…

    4. böyle şeylerle kendinizi kandırmayın. throttle yazan yere bakın adam önce gaza basmıyor veya çok az basıyor. araç hoplamaya başlayınca da muhtemelen debriyajı devreye sokup durumu düzeltiyor.

      1. mehmet günaydını gectin vallahi he

      2. kardesim git benim gönderdiğim şeylere yorum yapma.

      3. 1. vitesde 50 km hizla giden arac gaz vermeden neden hoplasin? yavaslamaya devam eder, bu kadar cahil olunur. Allahini seversen bi git, bi oku, bi ogren, biseyler yap.. Insanlari cileden cikarmaktan baska bir sey yapmiyorsun, siteninde huzurunu bozuyorsun, ayip ayip..

        1. *viteste*

          kendi cahilliğini bu şekilde mi açıklamaya çalıyorsun? o gördüğün araç F1 aracı. yolda normal sürdüğün araçla aynı tepkileri vermez. hoplaması için 5kmye düşmen gerekmeyebilir. turbo var ers var tonla şey var. ve hiç gaz vermiyor da değil. 10-15 civarı basıyor. debriyajı devreye sokarak hallettiği fazla önemli olmayan bir olay olduğu açık.

          seni çileden çıkaran da ben değilim, kimi’nin performansı. bahanelerle toparlanmaya çalışılıyor. bir de burda ben olanı yazınca gerçeği kabullenemeyen bünyen böyle işi hakaretle çözmeye çalışıyor.

          kimse kusura bakmasın. artık cevaplarınız bana yazdığınız tonda gelecek.

          1. Hah Edebiyat ogretmenligine de basladin sahtin sahbaz oldun.. F1 aracini kac kere kullandinda boyle ahkam kesebiliyosun sasiyorum. Hayir ers var diyorsun da ers nin o pozisyonda araci hoplatmayip daha da motoru toparlayacagini dusunemiyorsun, cunku bilmiyorsun! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmussun gelmis burda insanlari kiskirtiyorsun, her Raikkonen haberinde ortaligi karistiriyorsun, ayip ayip! Git Alonso haberine yaptigim yoruma bakta adam gibi yorum nasil yapilir ogren..

            1. dostum valla ne kendini yor ne beni yor. daha yorumu bile düzgün okumayıp kendi kendine o hoplamayı ers nin yaptığını söylediğimi iddia etmişsin. f1 aracının motoru çok daha karmaşık, sürüyle şey var o yüzden normal araç gibi tepkiler vermez diyorum, daha bu kadar basit bir cümleyi anlamamışsın. yorumunda da elle tutulur birşey yok. ers aracı toparlarmış yok yahu. çok aydınlandım sağolasın.

              diğer haberde kimi araçta sorun yoktu diyor. madem çok “bilgilisin” hadi bakalım komplo teorisi üretmeden söyle: videoda o sırada ne oldu, araç neden hopladı? çok biliyorsun ya, ondan soruyorum. kimi sorun yok demesine rağmen madem bir sorun var, neymiş açıkla. belli ki pilot hatası.

              1. Ben cok anlarim diyip ahkam kesmedim ki? Sen ahkam kestin F1 aracindan anlarmis gibi 🙂 “Belli ki pilotaj hatasi” deme curetinde bulunuyorsun ama bir onceki yorumunda bir suru faktir sayiyorsun turbo var ers var falan diye. Once Rai’ye giydircen diye kendinle celismeyi birak, tamam kinin cok buyuk farkindayiz ama bu kadar insanla didisip kendini paralamak niye???

              2. anlayışında ciddi sorunlar var. motor çok karmaşık bu yüzden normal araçlarla aynı tepkiyi vermez diyorum. motor çok karmaşık o yüzden belli şeyleri yapmamak gerekir eğer yapılmaması gereken şeyi yaptıysa pilot hatasıdır diyorum. anlayabildin mi?

                ben pilotaj hatası deme cüretinde bulunuyorsam sen ne yapıyorsun? turbo motorlu f1 aracını normal araçla karşılaştırıp diyorsun ki: gazı kessen yavaşlar. her yorumun bir hata her yorumunun temeli eksik.

              3. Bende diyorum ki madem bu kadar teknik bilgin var, aracin calismasi icin bir suru etken ortadayken, hatta bu sene ers, turbo ve ozellikle yazilimlar devreye girmisken nasil oluyorda pilotaj hatasi diyebiliyorsun? Belki de o esnada yazilim dondu ve arac stop edecekti ama Rai tecrubesiyle araci calisir tuttu?

                Demem o ki sen Rai`yi elestircem diye kendinle celisiyorsun ama bunun farkinda bile degilsin, yorumlarinin temeli yok diyorsun ama seninkiler de cidden sirf ortami germek icin yazilmis yorumlardan ibaret..

      4. Icemanraikkonenf1 avatarı
        Icemanraikkonenf1

        Ohohhooh tabi bu arkadaş ferrari’nin pit duvarında mühendis her söylediği doğrudur arkadaşlar lütfen inanalım ROYALHUNT’A SAHİP ÇIKALIM 😀

    5. OtonomAktor avatarı

      babamın kartalı gibi nedir la o f1 aracında :s

      adam keyfinden böyle bir şey yapar mı f1 aracıyla boş konuşmayın.

    6. ne sabotajı ya 😀 zaten sabotaj varsa Raikkonen nasıl iyi performans gösterecek?
      Raikkonen iyi yarışlar çıkartacak adım gibi eminim,ama kötü hafta sonlarından sonra Ferrari’den çok kendisinde hata ararım şu anda,takım arkadaşı podyumda sonuçta.

  9. arkadaşlar gördüğünüz gibi bu seneki araçlar oldukça dengesiz ve agresif Mercedes dışındaki tüm araçlarda frenlemede problem var özellikle ferradide raikkonen taraftarı olsam da bu araçlar raikkonene göre değil geçen sene en iyi lastik koruyan kimi iken simdi sürekli blokaj yasıyor bu da raikkonenin gec fren yap erken gaza bas stilinden, bu sene en hızlı gitmekten çok aracı daha iyi kontrol edebilme ve yarış çizgisinde gidebilmek önemli kimi ralliden sonra daha komple oldu diyebiliriz önceden 2004 2005 2006 2007 de ayarlar istediği gibi olmazsa pek ortalıkta gözükmezdi 2004 2005 hariç o dönemde gerçekten çok hızlıydı, yani dengeli hızlı araçta gerçekten raikkoneni geçecek pilot pek yok saf hızda kimi uçar gider ama tüm bu seneki etmeler raikkoneni yavaşlatıyo, her şeye rağmen alonsadan bu sene olsa olsa 0.2 saniye yavaş olur alonso gerçekten problemli araçtan maksimumu çıkaran bi pilot ve bu sene kimiyi yenme ihtimali çok yüksek ama 2005 deki mclarenle yarışsalar raikkonen o zaman kimin hızlı olduğunu gösterir, 2000 yılından bu yana f1 takip ederim gerçekten f1 in içine ettiler bu siteyi de 3 yıldır takip ederim bi yorum yazim dedim bi de lütfen objektif yorum yapalım birbirimize hakaret etmenin bi anlamı yok saınırsam…

    1. Raikkonen geç fren yapan bir pilot değil.

  10. Onur Gentas avatarı

    Arkadaşlar, her pilot için sadece 4 yarıştan sonra hakarete varacak nitelendirmeler yapıyorsunuz. Alışmaları zaman alabilir, araçlarında sıkıntı yaşıyor olabilirler ve buna benzer durumlar olabilir. Herşeyden önce hepimiz formula 1 izleyicileriyiz ve bu pilotlar bu şekilde yakıştırmaları haketmiyorlar. İyi ya da kötü yarışıyorlar ve saygıyı hakediyorlar. Biz furbol fanatikleri değiliz ve üslubumuzu korumak durumundayız. Hepimizin dileği en fazla rekabetin olduğu, en fazla pilotun şampiyonluk için yarıştığı bir formula 1 olmalı.

  11. Kimi’nin henüz istediği ayarları optimize edemediği açık..Böyle olunca lastiklerden de istediği tepkiyi alamıyor..Bu durum daha bir stabil hale gelecektir ve güncellemeden güncllemeye fark ondalıklarla ifade edilecektir..

    Ancak burda kafa karıştırıcı olan Fernando’nun durumu..Seneye ne yapacağı belli değil..Bir kaç yarış sonra Ferrari eşitlikten vazgeçip son şampiyona odaklanabilir mi orası belli değil..

  12. Ayrıca burda Kimi Alonso’dan daha komple bir pilot diye atıp tutan fanlar vardı. İkisinin de birbirine üstünlük kurduğu alanlar var. Ama daha komple pilot dersek o kesinlikle Alonso’dur. Dün Serhan Acar ne demişti, sorunlu arabayla Alonso’nun önlerde olması zaten bekleniliyordu dedi. Eğer Kimi komple bir pilot olsaydı mükemmel olmayan bir arabaylada rekabetçi olabilirdi Alonso gibi. Alonso her koşulda maximumu verebiliyor ama Kimi için bunu söylemek yanlış olur …

  13. Valla kusura bakma dostum, Kimi’yi severim ama şu fanlarının yaptığı yorumlardan sonra artık sevmemeye başladım siz fanlarından dolayı. Ferrari Alonso’yu tehdit eder şekilde Kimi’yi takıma getirirse, Alonso’nun da işi gücü onu yenmek olur tabiki. Ben aynı durumda olsam, benim gözümü korkutmak için bir başka pilot getirirlerse, otomatikmen ben de onu yenmek için oynarım… Ve sen Alonso’nun yerinde olsaydın sen de aynısını yapardın. Biraz empati yapın be..

  14. Bence Kimi ayarında bir pilot için alışma evresi 4 yarışdan az olmalı.Hala sürüş stili diyor ya

  15. kimi alonsodan 50 saniye geride kalacak plot değil… bu sene testlerden beri bütün aksilikler nedense kimiyi buldu… kimi testlerde alonsonun attığı turun yarısı kadar tur atamamıştır…. hep arıza hep sorun sorunsuz bi testi veya yarışı olmadı…. alonso kimiden iyi olabilir ama bu en fazla 0.100 saniyedir o da alonsonun disiplininden ve hırsından olur kimi kesinlikle bu kadar geride kalacak bi plot değil

  16. royal adlı üye bence gerçekleri yazıyor

    sezon başında başta hakinen olmak üzere kiminin Alonsoyu her türlü

    pist üzerinde yeneceğini iddaa etmişti

    buradaki fanları ve yorumlarını hiç saymıyorum

    sizlerde biraz çuvaldızı kendinize batırın kimi şu dakikaya kadar ne yabildi

    hep mazeret çekiş yoktu hafta sonu iyi değildi aracın şurası burası pist şöyle idi böyle oldu

    Alonso da aynı araçla yarışıyor değilmi.

    örnekleri çoğaltmak mümkün

    konun özü kimi kayıplarda.

    1. ben sezon öncesi “kimi yenecek” demişim gibi yazmışsın. sezon öncesi alonso’nun yeneceğini, durumun massa’dan kötü bile olabileceğini, sürüyle bahane duyacağımızı bunların hepsini yazmıştım.

      sezon öncesi 2014’ü “derin f1 bilgisiyle” analiz eden bir arkadaş vardı. f1 bilgisi sanırım fazla derin çıktı. cesaretini anca toplayıp gelebildi, aynı tas aynı hamam devam ediyor. dua ettiği adam “tanrıya inanıyor musun?” deyince “bilmiyorum” diyen biri. bu kazanma kaybetme nasiple dua ile olsaydı hep müslümanlar şampiyon olurdu. ama bakıyorsun 1 tane yok. fark 4 yarışta 30 puan olmuş. kimi’nin önde bitirdiği tek seans alonso’nun ers’siz yarıştığı bahreyn. o da olmasa daha önde bitirdiği yer yok. ispanyada bakalım neler duyacağız.

      kimi normalde yenilmeyi takmaz ama 2009 sonu yaşadığı şeyi tekrar yaşamak istemiyor. o da farkında böyle devam ederse yolcu olacağının. o yüzden bu mekanikerle konuşmaları vs. tabiki iyiye işaret. dediğim gibi farklar azalacaktır ama alonso’nun her zaman 1 adım gerisinde kalacak. gönderilip gönderilmemesi de farkı azaltma miktarına bağlı.

  17. Güzel kardeşlerim uymayın şu royal denen adama bırakın konuşsun egolarını tatmin etsin buna cevap yazdıkça kendini birşey sanıyor. Site yönetimini de bu kadar sessiz kaldığı için ayrıca tebrik ediyorum. Ben ve benim gibi bir sürü insan sitenize yakında hiç girmeyecek.

  18. Kimi Raikkonen bu spora binlerce seyirci kazandırmış bir şampiyondur yalaka olmadığı için politik olmadığı için onu hep bitirmeye çalıştılar tıpkı bugün ki gibi ama o her zaman cevabı pistte verdi ve yine verecek çok az kaldı bekleyin lotusta geçirdiği iki yılda sezonun ufak bölümlerinde grosjean raikkonen den daha iyi diyen bazı akıl yoksunu arkadaşlar vardı bekleyin görecez dedik gördük bu arada raikkonen in ne kadar sevildiğini anlamak için haber yorumlarına bakın ortalama 10 yorum yapılırken raikkonen haberinde en az 50 😀

  19. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Arada olan fark neden bu kadar büyük anlayabilmiş değilim. Rai’nin araçla ilgili büyük sorunları olmalı. Umarım bu sorunları halleder ve rekabetçi olur.

    1. teşekkürler birbirimizi kışkırtmadan böyle yorumlar yapalım sonuçta birleştiğimiz güç aynı takımdan geçiyor

    2. alonso raiden iyi bile olsa arada bu kadar fark olması normal değil sonuçta ikiside kendini kanıtlamış f1’in f1 olduğu yıllarda şampiyon olmuş pilotlar rainin bir sıkıntı yaşadığı kesin

  20. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Birilerinin o kadar büyük bir yarası var ki gocuna gocuna bitiremedi gerçekten acımaya başladım durumlarına cidden çok üzücü Allah şifa versin benim artık kafam rahat o arkadaş şimdi istediği kadar ortalığı alevlendirecek yorumlarını kışkırtıcı çocuk gibi hareketlerini yapmaya devam edebilir önemsiz bir insan kendi kurduğu tapınağında tapınmaya devam etsin koçum benim en iyisi sensin hahaha 😀

  21. Edepsiz olan kısım neresi acaba?

  22. bugünkü yerış benim için için çok sıkıcı geçti.kimi nin 11 başlayıp 8. bitirmesinden falan değil..mercedes lerin domine etmesinde de değil.koca yarışta ne mücadele ne adam akıllı geçiş ne heyecan nede adrenalain vardı..alonso kimiye riccardo vettele. Hamilton rosberge +15 20 hatta 50 sn lere kadar fark atmış nesinden zevk alayım anlamadım.

    yarış günleri herşeyi iptal eden ben artık bugun yarış var diyemiyorum nedense.arabalarda ses ses değil.geçişler sunni,en hızlı araçla orta sınıf araç arasında bile neredeyse 1 sn fark var.f1 ruhu bitmiş bana göre.

    aşağıda herkes kimi ile alonso nun 50 sn lik farkını konuşuyor ama bence en son konuşulması gereknen konu bu.lafı eveleyip gevelemek istemem pek yazı yazmayıda sevmem ama burada bir kıyasa girmek çocukluktan başka bir şey değil.yarışa 11 .başlamak yariış sonunda zaten liderden sn en az 1 dk fark yemek demektir.(yarışına göre tur yemekte olabilir)kimi 11 başlamış orta sıralarda hasbel kader iki sıra almış.alonso da startta iki sıra kazanmış. aradaki 50 sn tamda burda aradaki otomobillerden kaynaklanıyor.trafik pit stratejileri araçla pilotun bütünleşmesi o anki motivasyon vs.vs.bir önceki yarışta ikisi arka arkayaydı ve aradaki fark 50 sn değildi.
    vel hasıl ikisinin bir birinden zerre farkı yok.avrupa sezonunda ikili bir alo bir rai şeklinde gider.ama asıl mesele gemi batıyor biz birbirimizle uğraşıyoruz.vah vah vah.

    1. bu arada yorum yazmayalı 1 sene filan oldu heralde.site yenilendiğinden beri ilk yorumum. e.altundag olan nick im kullanıcı adım olan erdalt olmuş.
      bu durum tamamen benim dışımda bir gelişme.site yönetimine duyururum.

      ayrıca sitenein yeni tasarımı hem normal vindows ta hemde akıllı telefon da berbat olmuş.lütfen eski haline döndürün.
      saygılarımla.e.altundag

  23. çok kasmayın sezon öncesi 5.6 şık yazdım, demiştim, gene diyorum, bu Ferrari hiç bir zaman 1.2 pilot olayını bırakmadı, tam bıraktı demiştik, sezon başlamadan hissettim antrenmanlarda ve yazdım 3.5 yerde, oversteee galiba arkadaş şimdiden ayıp oluyor, sinir bozucu diyordu, ben formula 1 i oramla, buramla ,hislerimle izlemem, gördüklerime bakarım, haberleri takip ederim ve en önemlisi araçları takip ederim,

    bu sezon redbull ve Mercedes hariç, onlarda bile bazı hamleler oldu, bu iki takım haricinde, adil davranan pek olmadı, üst sıra takımlardan bahsediyorum, sezon başlamadan, kimi nin attığı o spin beni düşündürmüştü, çünkü araç sıkıntılıydı, ayrıca yeterince turlar atamadı, hatta kimi az tur atsada alışır dedik evet alıştı ama Ferrari takımı huyundan vazgeçmedi, pitstoplar da geriye düşürdüler kimi yi ,Bahreyn testlerinde alonso yu geçirdiler, 2 günlük test, kendi aracı ne hikmetse sorunsuzduda,

    kimi nin aracımı hızlı bir şekilde hallettiler dediği,,,,,,,,, aracı, ne hikmetse, test sırasında kırık, mırık diye erken bitirdiler, he şimdi sallıyorsunuz da test zamanlarını toplasanız kimi neredeyse 3.1 oranında geride üşenmeyin de zamanları toplayın,

    sonuçta bu sporda arada siyaset yapacaksın ve arkana destek alıcaksın, artık sadece iyi pilot olmakla olmuyor bu işler, anlayın artık, sandanter olmasa geçen sene alonso yu şutlamışlardı, artı alonso siyaset akademisi gibi, kıvırdı, aynı kıvırmayı el hareketi yaptığı Bahreyn yarış sonundada yaptı, protesto etti, sonra el sallamıştım dedi, yok mühendisler el sallamış ,1. oldu sandılar herhalde, yada kimi yi geçtiği için mühendisler el sallamış komik mevzular,
    bu arada alonso nun dikkat ederseniz, diğer pilotlarda olduğu gibi, huylarını ve tavırlarını sevmiyorum ,yoksa pilotluğuna f1 de kimseye pek laf sokmam, ince çizgi dir eleştiri noktası, tabi anlayana, ben bu sporun kılcal damarlarına kadar takip ederim, gayet ne,t Ferrari aynı Ferrari, sezon ortası gibi yada 3.5 yarış sonra kimi de ilerler ama alonso artık yerini sabitler, bu kadar basit işler,
    geçen Mercedes bıraktık yarışsınlar dedi ,ne oldu 1 yarış sonra 2 pilotlarının aralarını açtılar, kaza bela riski diye, hep siyaset kaşar siyaset bu işler ,
    ben bu ortamda kimi yede çok kızıyorum ama deli gibi fanı değilim kimsenin de olmam, kimi nin en sevmediğim yönü, Ferrari de 2008 yılında olduğu gibi, massa mevzusu, tc kalktığı zaman, ilk 2 yarış spin atan adama bile tarafsız oldu, oysaki Ferrari ye ben 1 numarayım diyecekti,,,,,,,,,,, kaldıki ( bu sözlerde önemli) Ferrari ona dedi ,sponsor proğramlarına daha sık katıl, surat asma, takımla daha sıkı fıkı ol tarzında,,,,,,,,,,,, söylemelri oldu,
    kimi fazla serbest takılan bir tip anca lotus tarzı bir takımda olur, bu kadar rahatlık, Ferrari de olmaz, o sebeple, Ferrari kimi yi 2. plana aldı ve alıyor, işin özü budur, mesele hırs değil sadece, mesele baskı ve siyaset,,,( kimi bunları yapmalı ve yapmalıydı ) hırs var, o konuda şüphem yok ama çok nadir takımlar hariç gelde ben sana fazla karışmayayım al sür der, 1. miz ol der,
    kimi nin hatası budur hemde en büyük hatası, daha öncede yazmıştım, siyaset işlerinin de, iyi yönleri var fazla siyasette başa bela oluyor ( dengeli olmak lazım ) çok uzamasın, kimi yi bu yönü ile eleştirenlere eyvallah derim ama dandik, alkolik pilot denirse, cahil derim,
    çünkü bu sporda 70 yaşındaki ecclestone bile kızlarla parti yapıyor, bütün pilotlar alkolik içiyor, podyumda kutlamalarda su içmiyorlar ya,

    kısaca bugün yarış ortası tarlama gittim, ceviz fidanlarım kurumuş inşallah ölmezler, asıl moralim buna bozuldu soğuktan etkilenmişler, kimi f1 1.2 hafta umurumda değil ,açıkçası royal bile laf sokmasına devam edebilir :d sağlıcakla kalalım ,millet kasmayın :d

  24. kimi fanları…
    üzülmeyin elbet zor olmayan hafta sonları da gelecek. bu işler nasip. desteklediğimiz pilot son iki sene maaşları dahi vaktin de ödeyemeyen bir takım ile yarıştı. neler olduğu ortada…Ferrari neden kimi yi tekrar tercih etsin. dikkat edin koca takım tükürdüğünü yaladı. demekki tüm bunlara değer bir pilot kimi…
    birileri 4 yarış bitti zafer naralı atıyor biz demiştik diye…görende alonso şampiyonluğa oynuyor kimi yerlerde sürünüyor…yahu Ferrari şampiyon olamadıktan sonra alonso şampiyon olamadıktan sonra neye yarar bu neticeler? alonso anlaşılan o ki malum fanlarından edindiğim izlenim şampiyon olmak için değil takım arkadaşını yenmek için mücadele eden bir pilot…
    resmin büyüğünü göremeyen görmek istemeyen birilerinin yaptığı şovenist yorumlar ile üzülmeyin kederlenmeyin arkadaşlar…
    maçın 10. dakikasında öne geçip maçı kazandığını zanneden biz demiştik nidalarıyla böbürlenen bu pazara kadar fanları ile uğraşmayın mezara kadar fanlar olarak…

    edepli edebiyle susar edepsiz ben susturdum sanar… deyin geçin…

    unutmayın şafak güneşin fermanıdır. biraz sabır…

    1. Valla kusura bakma dostum, Kimi’yi severim ama şu fanlarının yaptığı yorumlardan sonra artık sevmemeye başladım siz fanlarından dolayı. Ferrari Alonso’yu tehdit eder şekilde Kimi’yi takıma getirirse, Alonso’nun da işi gücü onu yenmek olur tabiki. Ben aynı durumda olsam, benim gözümü korkutmak için bir başka pilot getirirlerse, otomatikmen ben de onu yenmek için oynarım… Ve sen Alonso’nun yerinde olsaydın sen de aynısını yapardın. Biraz empati yapın be..

  25. acayip senaryolar var film sektorunun bu yorumlari gormesi lazim acayip malzeme emin ederler 😀

  26. F Alonso Diaz sitede nadir görünen yorumlardan, bravo. benim yaptığım olayları yorumlamak, bunun yaptığı pilot savunmak. bunun takımı şunun aracı örneği de cuk oturmuş, tebrik ederim.

    hala ıslak pistte aero’nun öneminin olmadığını iddia etmekte. mekanik grip denen şeyin sanırım araçtan araca devasa farklar yaratacağını sanıyor arkadaş. aracın mekanik tutuşlarında pek fark olmaz. yükseklik alçaltma azaltma vs ile değiştirirsin. sonuçta her araç aynı ağırlıkta ve hepsinin yerle temasını 4 pirelli lastiği sağlıyor. setupları da son derece benzer. esas fark aerodadır. vettel’in bu hafta sonu yağmur isterkenki demeçlerini bir dinlemiş olsa böyle atlayıp rezil olmayacak. ama nerde.

    ben tork kontrolünden bahsederken bana verdiği örneğe bakar mısınız 🙂 “tabi canım kimi tork kontrol edemiyor o yüzden 2005’de şampiyonluğu kaçırdı” yahu bu nedir arkadaş. raikkonen zaten tcli dönemlerde bariz gridde daha bir yıldız konumundaydı. ne zaman sürücüye binen yük yeni kurallarla arttı, ak koyun kara koyun da meydana çıktı.

    kimi’nin araçtan memnun olmasını bekleyeceksek zor iş, çünkü önce alonso’yu geçmesini beklememiz gerekecek. geçen bahreyn sıralama örneğinde olduğu gibi ancak alonso’nun önünde olunca araçta iyi hissediyor. ayrıca kurallar bunlar, araç da bu, süremiyorsan güle güle derler adama. bu şekilde devam ederse 1 sene daha kalamaz bile. 3-4 yarış daha böyle devam etsin hemen dedikodular çıkmaya başlar ferrari kimi’den memnun değil, kimi gidici diye, sezon sonunda bakmışsın hulk gelmiş kimi yine tazminat ödenip yine gönderilmiş.

    belki de önümüzdeki sezon kurallar yine değişecek, bambaşka tarz otomobil gelecek. ferrari yine kimi’nin uyum sağlamasını mı bekleyecek? uyum sağlama dediğin 1 yarış sürer olmadı 2 yarış olmadı 3 yarış. ama 4 yarış sürmez. millet senin keyfini beklemez. hele de ferrari.

    1. “kimi 4,5 kez spayı kazandı” akşam akşam sesli güldüm 😀

      ben kimi fanı olsam 2008’i değil yarım zafer saymak, lafını etmem 🙂

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Aramızdaki farkı görebiliyor musun?

      Ben her sözüne cevap veririm. Sense yalnızca işine gelebilenleri.

      Michael Schumaher rainmaster lakabını ve efsane statüsünü TC’li dönemde kazandı. Bırak bu işleri. İşine geldiği gibi cümleleri çekme. Koskoca F1 pilotu Raikkonen, şampiyon olmuş, hiçbir otoritenin yeteneğinden şüphe etmediği bir sürücü “torku kontrol edemiyor” lafı tam bir şuursuzluk örneği. Benim söylediğim bu. Neyse sana laf anlatılmaz.

  27. rai’nin altına ferrari diye pisiklet verilirse “tmm canm sen blrsin” der öylece sürer.
    fernando ise hırsı ile bu pisiklet’ten en iyi performansı almak için elinden geleni yapar.

    olayın özü bu.

  28. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    F1 Racing 2004 yılından bir sayı: (Uydurma değildir. Annesinin röportajındandır)

    Bir gün küçük Raikkonen’e bir puzzle verilir. Yapması için. Fakat o yapmakta isteksizdir. Puzzle’ı yapmaz. Israrla elini sürmez. Neden böyle yaptığı bir müddet sonra anlaşılır. Küçük Kimi, yukarda duran daha büyük puzzle’ı istemektedir. Fakat bu isteği kabul görmez. Çünkü o puzzle daha büyük çocuklar içindir. Lakin Kimi ısrarla o puzzle’ı ister. Sonunda isteği kabul edilir ve puzzle’ı önüne koyarlar.

    Ve hayret içerisinde Puzzle’ı birleştirişini izlerler. Daha büyük çocuklar için olan puzzle’ı yapmayı başarmıştır.

    Biraz daha büyüdüğünde annesine şöyle der:

    “Anne, bir gün dünya şampiyonu olacağım. Fakat hangi sporda olacağımı henüz bilmiyorum”

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Abi çok yazmışsın ya. Baya dolmuşun. Lakin “Kimi geldiğinde bu takım Alonso’nundu” lafına katılmıyorum. Nitekim Alo geldiğinde de Massa’nın takımıydı, Rici RBr ye geldiğinde Vettel’in takımıydı, Ham geldiğinde mersedese Ros’un takımıydı gibi bir sürü örnek verilebilir. Kimi haric tüm yeni gelen plotlar takım arkadaşlarını geçiyorlar farkındaysan. Burda iki seçenek var. Ya Alo çok iyi, ya kimi çok kötü. Alo yerine Mass olsa nasıl olacaktı acaba.

      Bunun dışında eski zamanlardaki araç dayanıksızlığından bahsetmenizde ayrı bir durum. O nu da şöyle anlatalım bakalım. O araç Alonso’da olsa yine aynı dayanıksızlığı gösterirmiydi. Yoksa Kimi’nin tuhaf sürüşnden mi aracın canı çıkarıyordu. Geçen bahreynde Bahreynde aracın şasesini Alo kırmadı neticede, kimi kırdı. Ve o araçlan Alo test yapmak zorunda kaldı. Testleri de şase kırık olduğu için tamamlayamadılar.

      Kendiniz bu kadar heba etmeyin elin adamı için. Ekmeğimizi mi veriyorlar sanki. Onlar bizim eğlenmemiz için birer araç sadece benim gözümde. Kendi tuttuğum plot içinde geçerli bu. Biri birini yense ne olacak yenmese ne olacak.

      1. Kimi zorluyor ve

      2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Evet. Bir de bu saçmalık var “Kimi zorladığı için motorlar patlıyordu. ”

        Evet tabi. Hadi ilk olanlar diyelim ki öyle. O zaman sen diyorsun ki Kimi süzme salak, öyle olmasına rağmen ileriki yıllarda da aracı zorlayıp motoru sürekli patlattı. Evet takım da hiç uyarmadı.

        Yok arkadaş ben artık sizinle tartışmayacağım. O kadar saçma yorumlar var ki. Geçen de sen miydin bilmiyorum bir video var Kimi arkadaşlarıyla eğlenirken. Yok efendim bu neymiş. Kimi fit değilmiş (nasıl F1 pilotuysa) kendine bakmıyormuş. Sadece gülüyorum. Finlandiya kültürünü bilmiyorsan benim sorunum değil. Evet bizim kültüre inanılmaz ters bir durum. Doğrudur. Ama onlar için o kadar anormal bir şey değil.

        Kendimi laf anlatmak için biraz fazla harcadım artık. Saçma fikirleriniz sizde kalsın. Artık bu kadar saçma şeyleri tartışmayacağım.

        .

        1. F_Alonso Diaz avatarı
          F_Alonso Diaz

          Ben o videoyu eklerken diyeceğimi dedim o videoda olanları normal karşılayacklar hakkında. Bu yüzden daha fazla yorum yapmıyorum.

      3. Aslında şöyle minik bir hatan var. Düşününce 2007’de Kimi bu takıma şampiyon olması için getirildiği için arkadaşın dediği durum oluşmadı ve ev sahini avantajını kullanamadı Massa. Aynı şekilde Alonso’da 2010’da şampiyon olması için getirildiği için yine ev sahibi avantajı olmadı Massa’nın. Ama diğer açıdan bakarsak Riccardo ve Vettel’de durum farklı şöyle ki Redbull takım olarak şampiyonluğun bu sezon zor olduğunu biliyor ve gerek şanssızlık gerekse form grafiği ve fazla özgüven orada işleri karıştırsa da eminim çok sürmeden Vettel kendini toplayacaktır. Bak demiyorum ki takım emri olacaktır Vettel kendini toplayacaktır buna adım gibi eminim. Mercedes’e gelince e sende biliyorsun ki yıllardır bu takım buna hazırlanıyor Hamilton bile gelecek için uzun süre şampiyonluklara ambargo koyması için milyon dolarlar verilerek getirilmiş bir isim. Yani bunlar arasında fark var…
        Kimi de eminim ki boşuna getirilmedi ama ilk hedef Kimi’yi getirmede sadece pilotlar şampiyonluğu değil bunu hepimiz biliyoruz… Kimi takımda biraz kendini fazla büyük gören Alonso’ya ayar vermek için ve genel performansı için getirildi hani senin verdiğin örneklere verilebilecek açılım bu.
        Araç dayanıksızlığında Kimi’nin payı olduğu kadar Mercedes’in problemli oluşu ve aynı şekilde Fia’nın zorlamaları da etkili malum o sezonlar Mercedes’i özel olarak silme politikası uyguluyordu Fia.

        Mesele sadece Kimi’yi savunmak değil. Şahsen benim Kimi Formula 1 tarihine dagma vuran vurduğu söylenen gibi bir iddaam yok aslına bakarsan bizden kimse de böyle bir durum yok ama dur sen ben sezon başında Ferrarioğlunu hallettim bunu da halledicem bir daha yorum yapamayacak.
        Prensip meselesi bu tür insanları boş bırakmam ben çobanlık yapmayı severim…

        1. sen kimsin yahu 🙂 ferrarioğlunu halletmil beni de halledecekmiş. halletim dediğin adam yavuzhan adı altında yazmaya devam ediyor. o hesabı bıraksa da senin yüzünden bırakmamıştır emin ol.

          hadi hallet bakalım nasıl halledeceksin, ben burdayım.

  29. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ve her Kimi haberine balıklama atlayan arkadaşımız yine akla hayale sığmaz argümanlar sunmuş:

    Evet dostum, 50 saniye fark tek tur hızıyla olmuyor. Doğru. En azından bu kadar cehalete rağmen bir GP ile ilgili bir şeyler öğrenmeyi başarmış arkadaşımız. Tebrik ediyorum. İnşallah böyle devam eder de birkaç bişey daha öğrenirsin.

    50 saniye fark olması (fark 50’den de fazla) kesinlikle bir problemi haykırmaktadır.

    “Araçlarda tork daha yüksek ve Kimi’de bunu kontrol edecek yetenek yok.”

    Tam arkadaşımız basit ve temel şeyleri öğreniyor derken hoppala. Evet. Tabi canım. Bu adam zaten 2003 ve 2005’te şampiyon olacakken aracına yenik düşmedi zaten. Dünya şampiyonu olmadı. Bunu sokaktan getirdiler. Gel Ferrari’ye McLaren’a Lotus’a Sauber’e otur, pilotumuz ol, 4 buçuk kez Spa’yı kazan, galibiyetler ve şampiyonluklar kazan dediler. Evet. Torku kontrol edemiyor. Çok mantıklı gerçekten. “Bir de bu otomobiller kuruda geçen yıl yağmurdaki otomobillerin aynısı” saçmalığına hiç girmeyeceğim. Rosberg yağmurda müthiş sürüyordu. Yağmurda her zaman Vergne’e geçilen Ricciardo yağmurda her zaman olağanüstüydü zaten.

    O halde Rosberg olağanüstü bir “tork kontrol edici”. O yüzden onun altındaki otomobil yağ gibi akıyor. Tabi canım. Gerçekten çok komik.

    1970’lerin otomobillerini getirsinler. Açık ara Kimi şampiyon olur. Kendisi zaten “yanlış çağda doğmuşum” demişti bir keresinde. Evet bu politik ortam ona göre değil. Torku kontrol edecek kabiliyeti yokmuş. Hayatımda bu kadar saçma bir laf daha duymadım.

    Bu adam yer yer Alonso’ya kıyasla daha kötü otomobilde oturduğu zamanlarda dahi bu kadar fark olmadı. Fakat bu kez araçlar aynı. Farksa çok daha devasa. Çünkü 7 numaralı otomobilde sürekli bir problem söz konusu. Ferrari gibi imkanlara sahip bir takımın bir pilotu bu kadar problem yaşıyorken bunları çözememesi büyük saçmalık. Şu bir gerçek ki Kimi geldiğinde bu Alonso’nun takımıydı. Muhtemelen hala da öyle. Kimi’nin otomobilinde kalite kontrol daha kötü. Otomobil kaç haftadır onun istediği biçimde ayarlanamıyor. Testlerde Alonso zaten büyük fark atmıştı. Bütün problemler Kimi’yi buluyor. Kendisinin bahtsızlığını zaten biliyoruz. İlk antreanmana çıkamadı. Son antreanmandaysa ciddi yağmur vardı. İstediği ayarları yapamadan yarışa çıktı. Muhtemelen ayarları tahminen yaptılar.

    Bence öncelikle Ferrari Kimi’nin yarış mühendisine ve ekibinin bir kısmına el atmalı. Çok bariz şekilde belli ki Kimi bu kişilerle çalışamıyor. Ya onlar Kimi’yi anlamıyor. Ya da Kimi onları. Bir sıkıntı olduğu aşikar.

    “Gayet normal bir fark”mış. İnanamıyorum. Yani arkadaşın teorisine göre, Kimi otomobilinden müthiş memnun. Hiçbir problem yok. Güllük gülistanlık. Her şey mükemmel ama Kimi’nin kapasitesi bu. Gülmekten yerlere yatacağım. Körlüğün bu kadarına, trollüğün bu kadarına da artık PES.

    O zaman Ferrari neden Maldonado’yu almadı. Neden Grosjean’ı almadı. Ya da neden Massa’yı gönderdi. Neden Bianchi’yi almadı Ferrari. Bu kadar maaş da ödemezlerdi. Hayret bir şey. Adam Massa ile Raikkonen’i aynı kategoriye sokmuş. Raikkonen’den hiç haz etmeyenler bile böyle bir şey söylemez.

    Kimi Grosjean’ı Alonso zannetmiş. Yani… Ne desem şu an ne yazacağımı bilmiyorum…

    Kimi Raikkonen yıllardır yarıştığı, şampiyonluk mücadelesi verdiği rakibini Grosjean seviyesinde sandı öyle mi??
    Bu adam yazdıkça cehaleti daha da çok ortaya çıkıyor. Ve bu hoşuma gidiyor. Yağmurda downforce’un önemini arttığını söyleyen adamdan ne beklenir?

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Düzelte: (Kimi Alonso’yu Grosjean zannetmiş)

    2. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Son cümle cuuukkkk diye oturmuş tebrik ediyorum 😀

  30. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Raikkonen’in çok sevdiğimiz karakteri, malesef kendisinin hep yanlış anlaşılmasına sebep oldu.

    “Raikkonen takmaz, umursamaz, tembel, parti adamı, çalışmaz, emekli olmuş, MOTİVASYONU YOK”

    Çin GP sonrası Raikkonen’in demeçleri (bu adam mı takmıyor?):

    Kimi Raikkonen, sürüş stilinin Çin GP’sinde yaşadığı sorunların en önemli sebebi olduğunu söyledi.

    “Benim bakış açıma göre, durum muhtemelen daha çok sürüş stilimle alakalı. Ve elbette soğuk havayla lastikleri çalıştıramamanın da etkisi oldu.”

    “Doğrusu eğer birtakım problemlerimiz varsa bu yeni lastiklerle hızlı veya mutlu olamayız.”

    “Lastiklere çok sert davrandığımı düşünmüyorum. Soğuk koşullarda lastikleri çalıştırmak her zaman zor olmuştur. Bugünkü his şu şekildeydi, yeni lastikler takıldığında çok hızlı oluyorsunuz. Fakat lastikler bitmeye başladığında tüm yol tutuş gidiyor ve lastikler daha da soğumaya başlıyor. Zorlanıyor ve yavaşlıyorsunuz. Her şey birbiri arkasına geliyor ve bunu durumu düzeltemiyorsunuz.”

    “Bundan herkes nefret eder. Fakat elimizde bir sihir yok ve sürüş tarzımı da tümden değiştiremem. Bir önceki yarışta 2 stopla yarışıyordum ve avantaj yakalamıştım. Ama güvenlik aracı yarışı değiştirdi. Sonuç olarak bazen koşullar lehinize olur bazen de aleyhinize. Sadece sıkı çalışmalı ve artık aynı sorunları yaşamamalıyız. Bir kez bu sorunlar başladı mı yarış sırasında bunu değiştirme şansınız yoktur.”

    Sonuçların motivasyonunu etkileyip etkilemediği sorusu sorulduğunda Raikkonen:

    “Sizlerin neden her zaman bu motivasyon konusuyla bana geldiğinizi anlamıyorum. Eğer motivasyonum olmasaydı şu anda burada bu soruları yanıtlamıyor olurdum. Bu sonuçların bununla hiçbir b…… alakası yok. Kötü yarışlar geçirdik ve bu talihsiz bir durum. Fakat hedef gelişmek ve olmak istediğimiz yerde olmak.”

    http://en.espnf1.com/china/motorsport/story/155145.html

  31. Muammer UYAR avatarı

    Kimi nin bundan sonra yapması gereken maranello da biraz daha fazla zaman geçirmek, belki de bi süre oraya yerleşmek. Geçmiş yıllarda Alonso nun yaptığı gibi. Hem simulatörde biraz daha fazla çalışmalı hemde teknik ekiple sürekli koordine olmalı, yani işin başında durmalı, aracın kendine uygun hale gelmesi için yoksa iş ferrari ye kalırsa sezon biter. Tamam bende Alonso cuyum ama Kimi bu eleştirileri haketmiyor aşağıdaki resmi bende gördüm ve gerçekten çok üzücü

  32. Hadi kuzey tekinoğlu reyiz uçuyoruz ıspanya da

  33. sınan matias avatarı
    sınan matias

    Sezon öncesi testlerde daha fazla çalışan alonsoydu.Bunu unutmayalım ama şöyle bir durum var her f1 izleyicisi bilirki [royal hunt nickli arkdaşımız bile biliyordur eminim] her pilotun sürüş sitili farklıdır. Ayrıca 2014 teki kural değişiklikleri için takımlar yıllardır hazırlık yapıyor.Bu araç tasarlanırken alonsonun verileri kullanıldı. Bir yanda alonsoya göre tasarlanmış bir araç öte yanda bir kaç ayda sürüşüne yabancı bir araca uyum sağlaması beklenen bir raikkonen. Benim düşüncem ikili arasında sezon ilerledikçe rekabet artacaktr

    1. O zaman şöyle bir cümleyi kurarsak ne olacak…
      Rosbergin stiline göre tasarlanan araç nasıl oldu da Hamilton a cuk oturdu.

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Stil meselesi ayrı bir konu da geçen sene Hamilton Mercedes’te değil miydi ki araç sadece Rosberg’e göre tasarlanmış olsun?

  34. herkes karalamış birşeylerde avanti ferrari ve oversteer arkadaşımız herşeyi özetlemiş.

  35. Biz burda nando puan almış podyuma çıkmış takıma puan kazandırmış diye seviniyoruz adamlar gelip ehe ehe bakın alonsoyu kimiyi yendi ehe ehe yapıyorlar ayıptır be

  36. yani diğer bir anlamda diyorsun ki: alonso kimi’ye 50sn atacak pilot değil, kimi de problem var.

    o zaman rosberg hamiltondan 20 saniye yemez, vettel ricciardo’dan 25 saniye yemez, daha geçen hafta yarışı önde bitiren perez bu yarış 30 saniye yemezdi.

    bu 50sn sadece 2 araç arasındaki saf tek tur hız farkı değil. yarış zekanın da konuştuğu farklı bir olay. yarış artık eskisi gibi 50 sıralama turu değil. bir sürü hesap var. öncelikle orta bölümde sürüş daha zordur. trafik vesaire bunların da katkısı olur, pite giriş çıkış hız farkları, alonso’nun yarışta her şeyi milimetresine kadar hesaplayarak sürmesi (yakıt + ers dahil) lastikleri tam kıvamında kullanma, turlarında hata yapmama vs bir sürü etken. 50 turdan birinde bir hata yapıp 2 saniye kaybetsen 10 tur boyunca 0.2 daha hızlı tur atman gerek bunu toparlayabilmek için. yani 50sn fark olması kimi kesin problem yaşamıştır demek değil.

    geçen sene söylemiştim bunu: araç kötü olursa rai alo arasındaki fark artacak diye. araçların sürüşleri zor. aşırı torkları var ve kimi’de bunu alonso kadar iyi kontrol edecek yetenek yok. bunun sebebi olarak kimi’nin yağmurda kötü olmasını göstermiştim, çünkü 2013 ve öncesi araçları yağmurda 2014 araçlarının normal haline benziyordu. yol tutuşuna göre çok fazla tork ve aşırı kayan bir araç + sert lastikler ve az DF. yağmurda iyi süren bir pilot(oversteer seven bir pilot) 2014’ün torklu araçlarında da rahat edecekti. öyle de oldu.

    gayet normal bir fark. 3 sene massa ile aşağı yukarı eşit performans gösteren bir pilotun massa’dan farklı olabileceği neden düşünülür anlamış değilim.

    ilerki yarışlarda araçların sürülebilirliği arttıkça fark azalabilir. ama kimi’nin alonso’nun önünde bitirmesi nadir olacaktır. 2013 kuralları devam etseydi kimi yine geride kalacaktı. ama bu kadar olmazdı. TC olsaydı fark daha da azalırdı vesaire. sürüş kolaylaştıkça pilot etkeni azalır. dolayısıyla farklar da azalır.

    kimi kariyerinin en büyük hatasını yaptı alonso’nun yanına geçmekle. sanırım grosjean’ı alonso sandı. şimdi ise her yenilgiden sonra moral bozukluğu her yenilgiden sonra bahane bulma çabası, ferrari’yi suçlama, santanderi suçlama, ferrari’nin kimi’yi sabote etme iddiaları. 2008’i güncelleme, 2009’u motivasyon, 2010’u santander diye geçirdiler. ancak bu sene için yaptığım bir yorum vardı sezon öncesi;

    “bir çok kimici sezon öncesi rüyada gibi geliyor bana. sezon başlayınca en azından kimi pek geride kalmasın da, rüya kabusa dönmesin. ama bir gerçeğe uyanacakları kesin.”

    1. gel kardeş bende seni bekliyordum yine o efsane yorumunu yaptın 50 saniye farkı tek turda atmadı demek ha inanılmaz tespit tebrikler

      1. senin gibi uzun uzun yazıp içi boş laflar etmeyi tercih etmiyorum anlayana tek cümle yeter

        1. tabi siz alışkın değilsiniz ama uyandırim seni kiminin fanları sandığından çok fazla allah aşkına olaya ver kendini be hunt :d

        2. neden kimi den bukadar gıcık alıyorsun.Alonso kimi yi geçebilir olabilir ama her kimi haberinde muhakkak kışkırtıcı yorumlar atıyorsun ilginç.

          1. yarasi vardir kesin

    2. Memo Ferrarioğlu gibi seni de gömeriz buraya merak etme sen.
      Bunca Formula 1 patronu yanılıyor Kimi hakkında en iyilerinden biri demekle o yüzden sen haklısın. Alonso o kadar süper ki neyse…

      Bırak biraz sezon ilerlesin bilader hele bir bekle sen sezon sonuna kadar gömücem seni de hiç dert etme sen 😉

    3. buralareskidenf1di avatarı
      buralareskidenf1di

      yav hehe, düne kadar raikkoneni lotus’ta izlemeye başlamış bir kitle halen alonso doğuştan iyi daha iyi kimi’den demeye devam ediyorlar. aslında azıcık geriye dönüp baksalar kimi’nin 2003’te bir önceki senenin modifiye Mclaren’i ile neler yaptığını, 2005 ve 2006’da dayanıklılık sorunları olmasa neler yapabileceğini gördük. 2007’de nihayet doğru zamanda ferrari trenine atladı ve hak ettiği şampiyonluğu kazandı. buradan sonra ise her pilotta olabileceği gibi motivasyon kaybı yaşadı ve bıraktı f1’i. ferrari bu durumda alonso’yu ferrari’ye alarak pilot seçiminde en büyük hatayı yaptı. renault’ta briatore yönetiminde her türlü hileye karışan bir takımda 2 şampiyonluk kazanıp sonrasında ortalıklarda gözükmeyen bir pilot. 2009 yılında singapur’da alonso kazansın diye kasıtlı olarak takım arkadaşı piquet’e kaza yaptırmalarını, ve bunun massa’nın ve daha doğrusu ferrari’nin aleyhine gelişip sezon sonunda massa’ya şampiyonluğu kaçırmasına mal olduğunu ne çabukta unuttunuz. ondan önce Mclaren’de Hamilton’a karşı her türlü çamura yatmayı yapanda alonso idi. alonso her sezon bir iki yarış dışında sürekli bir ağlama tablosu içinde, henüz kendisini araca adapte edememiş bir raikkonen’e karşı şu an avantajlı olarabilir ama sezon ilerledikçe durum aleyhine dönecek ve buradan çok suratı asık alonso fotografı göreceğiz. spa pistini bilirsiniz değil mi? gerçek pilot pisti olarak bilinir. alonso kaç kere kazanmış burada kimi kaç kere? bunu açık bir araştırın ondan sonra play stationcu alonsoyu tutun.

      1. Kimi Ferrari’de yarışacak diye açıklandığından beri senin yazdığın şekilde yorumlar bol bol vardı, giriş Kimi’nin eski süper günleri, gelişme Alonso’nun yaşadığı sıkıntı ve skandallar, sonuçta Kimi’nin Alonso’yu nasıl rezil edeceği… geçmişi anmayın demiyorum, anın tabi, ama günümüze geri dönersek saçma sapan konuştuğunuz ortada

      2. resim iyi

  37. Yok arkadaş RAI emekli olmuş resmen
    Nerde McLaren deki adam nerde Ferrari deki

    1. haklısın birader ferrari emekli adama 2 yıllık 25 milyon euro veriyor sırf sadaka olsun diye sezon ortasında bu söylediklerinizi yutmayın lütfen

      1. Ferrari Mclaren gibi takımların pilota vereceği para problem değildir, gösterge de olmaz zamanında Mclaren da Kovalainnene 8milyon vermişti..
        Rai i dün izlemeye başladım sanıyorsun herhalde, meraklanma ne sezonun başında ne sonunda ne ortasında ne güneyinde ne kuzeyinde ne altında ne üstünde ne kenarında ne tanjantında ne eşkenarında ne karesinde ne uzayında ne buzağında bu söylediklerimi yutmam , çünkü ortada böyle bir pilot yok,

  38. bence sorun motivasyon vs. değil, araçta rahat olmadığı açık… muhtemelen lastikleri kullanmakta sıkıntı çekiyor, yoksa yarışta ki fark normal şartlarda olacak fark değil… bu pistte o kadar fazla sert frende yok, Bahreyn’de sırf fren odaklı pistte bile bu kadar fark olmadı aralarında… Kimi’nin araçtan daha fazla performans alması gerek, bunu da simulatörde çalışarak vs. elde edebilir belki de…

    İspanya’da Ferrari’nin yine güçlü olmasını bekliyorum, belki Kimi orada Alonso’yu yenerek psikolojik olarak ileriye doğru bir adım daha atabilir… ama bir de şu var ki, Alonso İspanya’da acayip motive olacaktır…

  39. kimi telizden duzluk hizina ne halt oldu diye pit duvarini fircalamis. bzi arkadaslar kimi nin peformansinin kotu oldugunu soyluyorlar ama bunun gercekci oldugunu dusunmuyorum arada ki fark nerdeyse bir dakika bunun piltaj performansi degildir..

  40. aynı aracı kullanan ve farklı sonuçlar alan pilotlar için ne söylenebilir bilemiyorum,

    rosberg kaybediyor şöyle idi böyle gitti normal değildi vs..

    massa keza öyle..

    rai kaybediyor o yoktu bu yoktu bunu bulamadım şu sektör bu böyle oldu vs vs..

    ee yapan nasıl yapıyor sakın ferrari bu 2 pilota farklı tutum sergiliyor demeyin koca bir paranoyak bence

    kimi düzelmeli tek dileğimiz.

    1. antrenman da sana takım sağlam bir araç vermez sen çıkıp tur atamassan bu fark oluyor canım kardeşim ya 50 saniye fark be 50 saniye sende nasıl bir akıl var ki tur başına 1 saniye yavaş olmayı bir dünya şampiyonuna yakıştırıyosun

      1. katiliyorum (Y)

  41. Diyeceksin.Ne kadar sorun yaşarsan yaşa takım arkadaşından 50 sn yemekte ne oluyor.Lütfen artık performansın mükemmel olmasada makul seviyede olsun en azından.Hayır sen araçtan hiç memnun değilsin Alonsoda tam tersi araçtan çok memnun bu kadarmi terssiniz anlamıyorumki.Takımda artık birşeyler yapmalı yapamiyorsa bu performansla sene sonu yolcuyuz zaten başkada diyecek birşey yok..

    1. pitstop stratejisi alonsoya göre yapıldığı için olabilir mesela ayrıca kimi mutlaka hızını bulacaktır zaman zaman motivasyonu düştüğü doğru fakat sezonun belli bölümünde fernandoya üstünlük kuracaktır sene sonunda da kimse kolay kolay gönderemez reyizi onu bu kez luca bizzat istedi

      1. Valla temennimiz o arkadaşım, Kimi iyi veya kötü bizim sevgimizde gram azalma olmaz bu başka tabiki, gerçek Kimi’nin bu olmadığını biliyoruz en azından.Ancak görüyoruz Vettel’de sorun yaşıyor oda takım arkadaşına nazaran yavaş ancak çok fark yemiyor 1 veya 2 sıra kaybediyor.Araçtan memnun olduğu günler inşallah artar artık, bunu duymaya ihtiyacımız var, yapabileceklerini biliyoruz.Valla temennimiz o arkadaşım, Kimi iyi veya kötü bizim sevgimizde gram azalma olmaz bu başka tabiki, gerçek Kimi’nin bu olmadığını biliyoruz en azından.Ancak görüyoruz Vettel’de sorun yaşıyor oda takım arkadaşına nazaran yavaş ancak çok fark yemiyor 1 veya 2 sıra kaybediyor.Araçtan memnun olduğu günler inşallah artar artık, bunu duymaya ihtiyacımız var, yapabileceklerini biliyoruz.

  42. bir raikkonen fanı olarak üzülüyorum benimle birlikte hayal kırıklığı içinde olan binlerce fan vardır cidden şuana kadar performans bulamadı raikkonen hem araçla ilgili sorunlar hem de kendi sürüş stiliyle neden bilmiyorum ama yeterince cesur değil ve yeteneklerini piste yansıtmıyor aracında hep ayarlar eksik hep bir sorun var bilinçli olduğunu düşünmek istemiyorum ama takımın 2 araca birden aynı şekilde mesai harcadığına inanmıyorum ve 2 pilotunda aynı mesaiyi harcadığına inanmıyorum

    1. ferrarinin redbull gibi pilot ayıracağına inanmıyorum. rai şu anda pek umursamıyor gibi. tam kendinide vermiyor. neden bilmiyorum. ama kendini toplarsa alonso ile savaşır. bu kadar normal değil.

    2. ikisininde ekipleri farklı, aynı şekilde mesai harcamamaları gibi bir şey söz konusu değil… Kimi’nin istediği ayarları yakalayamıyor olması takımın pilot ayırdığı anlamına gelmiyor…

  43. The man frm espoo avatarı
    The man frm espoo

    inşAllah matiacci sene başından beri süregelen rainin sorunlarının ispanyadan itibaren çözülmesi için gerekli talimatları vermiştir.

  44. Problem olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok. Kimi normal şartlarda hiçbir pilottan 50 saniye yiyecek biri değil.

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Yorumun için teşekkür ederim bu sitede ferrari fanı olarak adam gibi yorum yapan bir sen birde oversteer var keşke hepsi siz gibi olsa tekrardan teşekkürler.

  45. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Hakikaten garip Alonso – Raikkonen farkı.

  46. 2.aracın koltuğundan olsa gerek. Bir an için bu demeci Massa veriyor sandım 🙂

  47. Lomen Milor avatarı

    Şu fotoğraf resmen yaraladı beni..

    1. OtonomAktor avatarı

      sonuç neticesinde üzülüyor olması iyiye işaret. umursamıyor değil en azından. bu gelecek yarışlar için umut verici.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir