Smedley: “Massa’nın Pit Stopunda Lastikleri Karıştırdık”

yazar:

kategori:

Rob Smedley, Felipe Massa’nın Çin GP’de pit stoplar esnasında arka lastiklerin karıştırılması nedeniyle büyük zaman kaybettiğini söyledi.

Yarışı 6. sırada götüren Massa, ilk pitlere geldiğinde arka lastiklerin değişiminin çok uzun süre gerçekleştirilmemesi nedeniyle yaklaşık 50 sn kaybetti.

Smedley “Sol lastiği sağa, sağ lastiği de sola takmaya çalıştık. Kıcaca açıklamak gerekirse yeteri kadar iyi prosedür olmaması nedeniyle bunlar yaşandı. Bu tip şeylerin bir daha olmaması için gerekeni yapacağız.”

“Bunu geride bırakmalı ve takım içerisinde birbirimize karşı dürüst ve açık olmalıyız.”

“Williams’ta bunu yapmak istiyorum. Herkese karşı tamamen açık olacağız. İyi olan şeylere iyi, kötü olan şeylere kötü diyeceğiz ve düzelmesini sağlayacağız.”

“Pazartesi ya da salı günü neyin düzeltilmesi gerektiğine karar vereceğiz.” dedi.

Smedley ayrıca bu yaşanan terslikle ilgili sorumluluğu üstlenmek gerekiyorsa kendisinin sorumlu olduğunu söyledi.

Smedley “Yarıştan sonra ekiple ve lastikleri dışarı getiren kişilerle konuştum. Birisini suçlamamız gerekiyorsa beni suçlamalarını söyledim çünkü ben bunun için para alıyorum. Bu sorumluluğu üstleniyorum ve takımdaki pozisyonum bu.” dedi.

Massa ise start anında Alonso ile yaşadıkları temasta Alonso’yu suçladı.

Massa “Harika bir start aldım ve ardından, benim düşünceme göre Fernando beni görmedi ve aracıma vurdu. Bir şey olup olmadığını görmemiz için aracı incelemeliyiz çünkü ardından çok fazla önden kayma yaşadım.”

“Hakemler bunun sorun olmadığını düşündüler bu yüzden bir şey yapmadılar.” dedi.


Yorumlar

“Smedley: “Massa’nın Pit Stopunda Lastikleri Karıştırdık”” için 11 yanıt

  1. üzerine kan sıçramış doğarken…

    adama geldi çarptı oviedo lu bu durdu kaldı o top gibi ileri zıpladı…bir seferde bir lastik karmaşası yaşarmı? na mümkün…mekanik sorunsuz 80 e yakın yarış bizim kimi her yarış problem…

    bir imtihandayız ama aşıcaz sabredersek…

  2. Bu Williams’ın Felipe ile bir sıkıntısı var sanırım..Massa saatler süren pitstopun bitmesini beklerken cockpitin içinde mekanikerlere çok şaşkın bakıyordu..Mekanikerlerde de telaş falan yoktu..Bu açıklama dışarıya karşı yapılmış mecburi bi açıklama gibi geldi..Belli ki arka planda da sert şeyler yaşanıyor..

  3. La bikere de Massa nın takım arkadaşında yapın bu hatayı be. Hep Massa hep Massa.

  4. Massa çok harika bir start almıştı, temasa rağmen. (O da Massa’nın suçu değil.) Bi pit stopla her şey çöpe gitti.

    Yazık valla.

  5. rob smedley’nin bazı cümleleri dikkatle okunmalı. sanki açık açık söylemek istediklerini mecburen örtülü söylemek zorunda kalmış gibi. yani “bu dallamaların massa’yla bir sorunu bir karın ağrısı var, bunu konuşmak lazım” der gibi.

    takıma katılalı daha 15 gün geçmiş olan bir mühendisin açıklamaları bu denli gizli mesaj içeremez. içeriyorsa ortada hakikaten anında belli olan bir “arkasını oyma” girişimi var olmalı.

    dingile yanlış lastiği takma öküzlüğü gösteren muhterem mekanikerler, bir dahaki yarışta da massa’nın dingili lastiğe değil size…

    iki puan iki puan diye ciğerci kedisi gibi ciyaklayan williams sülalesi, bugün kaybedilen puanlar da size… tabi derdiniz puan kaybı ise gerçekten.. nedeni “altın çocuk”un ittire kaktıra öne geçmesini sağlamak değilse eğer.. ha, ancak da böyle massa’nın önüne geçirebilir, kendinizi tatmin edebilirsiniz, elinize ne geçer bilmem, kısa bir zevk, arkasından bir sigara.. böyle devam.

  6. acaba alonso ile temastan mı oldu bu lastik takma sorunu, yoksa bu kadar basit bir hata yapılamaz. williams’ın massa’ya karşı bir art niyeti var gibi geliyor. bottas the hothead çok pohpohlanıyor.

  7. hani sizde panik yok du

    bu mudur tablo

    no panik.

  8. Rosberg sıradaki yarışa kadar liderliğin tadını çıkar sadece, çünkü o basamağı bu sene bir daha görme şansın yok, bir yerde Hamilton varsa ve kazanabileceğinin kokusunu almışşa, strateji yapmaz, direkt sonuca oynar, yasa aracı arızaya sokar.

    1. Massa haberinde rosberg?:) 23 kiside uyumus

      1. Ben de bu yorum nereye gitti diyordum, rosbergin normal bir hafta sonunubekliyorumhaberineyazdım güya,burda ne işi var anlamadım.ipadde biraz zor oluyor yukarı gitşağıgit yorumseç vs..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir