Raikkonen, İlk Çizgiye Geri Döndüğü İçin Mutlu

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, sıralamalarda F2008 aracı ile güçlü performans göstermekte sıkıntılar yaşamasının ardınndan Japonya’da gridin ilk iki sırasına geri döndüğü için mutlu.

Son dünya şampiyonu, Haziran ayındaki Macaristan GP’den sonra ilk kez ilk çizgiye yerleşti.

Son 4 yarışta puan dahi oamayan Ferrari pilotu, sorunlarının kendisini engellediğini belirtti ama sıralamalarda tekrar güçlü olduğunu belirtti.

Raikkonen: "Geri dönmek güzel. Yine de olmak istediğim yerde değilim. İşlerin gidişatından çok memnun değilim ve araçtan %100 memnun değilim. Çok engelleyiciydi."

"Genellikle sıralama, bizim için en kötü şey olmuştu. Bu yüzden yarışta güçlü olmalıyız. Yarın neler yapabileceğimizi göreceğiz. Çok fazla iş yaptık ve yarına başlangıç için iyi bir yerde olmak güzel"

Sıralamalarda 5.sırayı alan Massa’nın takım arkadaşı Raikkonen, yarın kaybedecek pek bir şeyinin olmadığını kabul etti.

Raikkonen: "Kaybedecek pek bir şeyim yok. Dünya şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz ve bu, McLaren’e karşı kolay olmayacak. Ama elimizden geleni yapıyoruz, umarım yarın galibiyet için mücadele edebilriiz. Eğer bunu yaparsak güzel olacak"

"Sezonun son üç yarışında iyi derecelerle (seneyi) bitirmek istiyorum"


Yorumlar

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Kimi artık şansızlığını sezon sonuda olsa kır ve 30 puanı al.

  2. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    bence Kİmi startta Lewisi geçecek sonra da alonso geçecek Massa ile hamilton çekişecek diye düşünüyorum ama beni ilgilendiren tel şey Kiminin kazanması

  3. Kimi yarın ya 1. ya 2. olmalı.. artık daha kötüsünü düşünmek istemiyorum..şampiyonluk geçti ama takım için savaşmak gerekiyoo.ve o bunu başarıcak 3 yarıs kalmış olmasına rağmen yapıcak..herkes de görücekk !

  4. ömer erkan avatarı

    bu yarısın galibi belli raikkonen kazanacak yarısı beyler…(williamsf1)

  5. tolga soydan avatarı

    şaşırdım be bi an polü falan alcak sandım =). memnun gözükmüyo ama galibiyet alsa çok iyi olur.tabi massa nın yapacklarıda önemli.karışık bi yarış olcak

  6. bence 1. cik için en güçlü aday raikkonendir. büyük ihtimalle daha ağır bir depoyla kalktı. çünkü mclaren genelde ferrarilere oranla daha hafif kalkmayı tercih ediyor. başlangıçta bir atak izlersek hamiltonun işi zorlaşabilir.
    ama önde kalmayı başarırsa pit stoplara kadar benzin yükü avantajını kullanabilir ve önde çıkabilir. tabi benzin yüklerine göre varsayım yapıyoruz. belki dolu depoyla çok hızlı bir tur arttı. ama massa işi çok zorlaştırdı. bu yarışta mutlaka hamiltonun önünde bitirmesi gerekir. şampiyonluk umutlarını kaybeder yoksa.
    ama burada gönlüm kimi nin 1.liğinden yana. ferrari markalar şampiyonluğunda puanlar kazanmalı çünkü. massa ise bir şekilde lewis in önünde bitirmeli, onu hataya zorlamalı..

  7. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    umarım startta hamiltonu geçersin..yoksa diğer sonuçlar benim için hayalkırıklığı olacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir