Paul Ricard’da Kazananlar Muller ve Lopez

yazar:

kategori:

Paul Ricard pistinde koşulan Dünya Binek Otomobiller Şampiyonasının üçüncü ve dördüncü yarışlarını Citroen sürücüleri Yvan Muller ve Jose Maria Lopez kazandı.

Loeb ve Lopez’in sıralamalardan ihraç edilmesiyle yarışa ilk sıradan başlayan Muller rahat bir galibiyet elde etmeyi başardı.

Cezaları nedeniyle son sıradan başlayan Loeb ve Lopez Citroen aracının eşsiz performansının da yardımıyla ikinci ve dördüncü olmayı başarırken podyumu tamamlayan isim ise Honda’dan Gabriele Tarquini oldu.

İkinci yarış ters grid uygulamasıyla başladı ve ilk yarışa polden başlayan Muller bu kez 10. sırada başladı. Loeb ve Lopez ise aynı şekilde son sıradan yarışa başladılar.

Arjantinli Lopez yarış içerisinde hızlı ve sorunsuz şekilde yükselmeyi başararak beşinci turda giren güvenlik aracının da yardımıyla ön sıraları zorlamaya başladı.

Takım arkadaşı Muller’i daha ilk turda geçen Lopez ikinci güvenlik aracı periyodunu da atlatarak Honda pilotu Tiago Monteiro ile liderlik mücadelesini kazandı ve son sırada başladığı yarışı kazandı.


Yorumlar

“Paul Ricard’da Kazananlar Muller ve Lopez” için 3 yanıt

  1. Citröen düzlüğe geride başlayıp,düzlük ortalarında rakiplerinin önüne geçiyor,şasi olarak iyi olabilirler ama motor konusunda baya üstünler

  2. mehmet korkmaz avatarı
    mehmet korkmaz

    citroen bu sene bu seriyi domine eder aynen merso gibi düzlük hizlari mükemmel ilk sezonda honda 3 yildir burda ama duzluk hizlari hicyok mclarene de boyle zayif bir motor yapmaz insallah

  3. lopez helal olsun son sıradan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir