Alonso, İlk Beşte Bitirmeyi Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Cumartesi günü yapılan sıralamalarda güçlü performans ortaya koymasının ardından Japonya GP’de ilk 5’te yer almayı hedefliyor.

Singapur’da kazanan Alonso, yarınki yarışa 4. sıradan kalkacak.

Alonso, üzerindeki yakıtla aracının iyi temposunun cesaret verdiğini kabul etti ve yarın için iyi bir sonuç almayı hedeflediğini söyledi.

Alonso: "İyi bir sonuç olan 4.lük ile mutlu olabiliriz ve dün yaptığımız işler bugün karşılığını kesinlikle verdi."

"2.seansta biraz sorun yaşadık ama 3.seansta yakıt olunca araç iyi bir his verdi, bu da yarınki yarış için cesaret verici. Gerçekçi olarak 5.liği hedefleyebileceğimizi düşünüyorum"

Takım arkadaşı Nelsinho Piquet, Alonso’nun performansını yakalayamadı ve son turunda yaptığı hata sonrası son seansa kalamadı.

Piquet: "İkinci seansta bir hata yapıp son seansa kalamadığım için hayal kırıklığına uğradım. Sinir bozucu bir durum. Çünkü araç gerçekten iyi çalışıyordu ve kendimi rahat hissediyordum"

"Pes etmeyeceğim ama yarınki yarışın zor olacağını biliyorum ve bu yüzden sıramı yükseltme mücadelesine girmek için herşeyi yapacağım"


Yorumlar

  1. Massa'yla kıyaslamaya gerek yok Massa şampiyonluğa oynayan bir pilot olarak Alonso'nun arkasında kalıcaksa zaten bıraksın..Piquet artık sabrımı sinirimi zorluyor bu çocuğun akıllanacağı yok faydadan çok zararı var.Toyotalara karşı biraz yardımcı olsa iyi olurdu.Alonso'ya güveniyorum bu yarış büyük bir beklentim yok ama artık eskisi gibi izlemiyoruz yarışları artık Alonso da var.Umarım Renault için iyi bir yarış olur.

  2. ama en kötü ihtimalle beşinci olarak toyotaların önünde olacaktır… tabi normal şartlarda…

  3. bir raikkonen taraftarıyım ama kabul etmek gerekirse gridin tartışmasız en iyi pilotu alonsodur… alonsoyu gördükçe schumiyi anımsıyorum dolayısıylada oda schumi gibi her şeyi yapabilir yarışta.. biraz iyi şansla alonso podyuma bile çıkabilir… ve bu sürpriz olmaz…

  4. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    nelsondan bi cacık olmaz,alonso tek başına.

  5. nelsinho bu sefer hiç olmadıgı kaadar ıyı gıdıyordu Q2 de son turunda iknci sektörde 0.4 sanıye vardı arasında bırıncyle Q3 e cok rahat kalacaktı ama son sektorde yaptıgı hatayla kaybetti bu sınır bozucu cunku nelsınho sezon boyunca hıc olmadıgı kadar ıyıydı sıralamalarda ben alonsonun massadan hafıf olduguna ınanmyrm cunku massa son sektörde bır hata yaptı ılk ıkı sektoru cok ıyıydı muhtemelen aynı turlarda pıte gıreckler alonso kalkısta kotu kalkan heıkıyı gecerse 3.lüğü alırsa ozmn yarıs harıka gecer alonso ıcın tabı bırde yagmur rıskı var ben nelsınhonun kalkıslarını begenyrm ama sonrasında cok yer kaybedyr ıyı bır startla ılk vırajı 8. sırada döneblr ama sonra yer kaybetmsse ıyı . belkı puan alablr 😀

  6. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Muhtemelen massaya geçilecektir ve büyük ihtimal zaten massadan hafiftir.Bu yüzden 5.lik iyi bir sonuç,zira mclaren ferrari savaşı bukadar kızışmışken aralarına girmek zor.Alonso toyotaların önünde olsun yeter…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir