Alonso: “Mercedes’i Yakalamak Mümkün”

Fernando Alonso, Ferrari’nin sene sonuna kadar Mercedes’i yakalamasının mümkün olduğunu ancak bunun kariyerindeki en büyük mücadelelerden birisi olacağını söyledi.

Dünkü yarışı Mercedes pilotlarının ardında 3. sırada tamamlayan Alonso iyi puanlar kazanmaya devam etmeye çalışacağını söyledi.

Alonso “Önceliğimiz bu. Mümkün olduğu kadar kısa sürede, şampiyona bitmeden onları yakalamaya çalışmalıyız.”

“Şu anda süper rekabetçi olmadığımız için, puan klasmanında çok yer kaybetmemeli ve mümkün olduğu kadar puan kazanmalıyız. Ve bir yarışta rekabetçi olursak puanlar açısından onları yakalamaya çalışmalıyız.”

“Şu anda çok uzakta görünüyorlar çünkü büyük avantaja sahipler. Öyle bir şansımız olsun istiyorsak biz de sıkı çalışmalıyız. Yapabileceğimiz gerçekten özel bir şey yok. Pes etmeyeceğiz. Şampiyonada 4. sıradayız ve daha uzun bir yol var ancak süper gerçekçi olursak, aradaki farka bakarsak onları yakalamamız farkın çok büyük olması nedeniyle çok zor olacak.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Mercedes’i Yakalamak Mümkün”” için 24 yanıt

  1. İspanya’da Mercedes, Redbull ve Ferrari birbirine çok daha yakın olacaktır..Pist buna müsait görünüyor, hızlı virajlar az düzlük.. Belki farklı bir kazanan görebiliriz.

  2. Ferrari Frenlerde yaşadığı soğutma ve kontrol sorunlarını aşmak amacıyla bu yeni blown wheel hubs sistemini araca uyarlamaya çalıştı. Cuma günü Alonso 3 farklı önkanat varyasyonu ile bu sistemi test etme imkanı bulurken raikkonen ne yazıkki bu fırsattan yararlanamadı. Raikkonenin aracındaki dengesizlik bundan kaynaklanıyor olabilir. Cumartesi yağmur yüzünden Raikkonenin bu yeni çözümü deneyemediğini ekleyelim. Ferrari Frenleme sorunlarını ufaktan aşınca ve Ersde biraz ilerleme kaydedince aracın rekabet gücü arttı. frenleme sistemi optimal çalışırsa lastiklere bir alçak basınç alanı oluşturacak ve hem frenleri soğuturken hemde aracın viraj agresifliğini giderecektir. Eğer bu sistemi Ferrari bir adım daha geliştirebilirse Demir ve Aventi’nin söylediği çekiş sorunu hemen hemen ortadan kalkacaktır. Araç adam gibi frenleyemediği için çekiş yakalayamıyordu. Çinde özellikle Alonsonun aracı çekiş konusunda biraz daha iyi gözüktü. Dediğim gibi bu sistemde geliştirildikten sonra tek sorun Ersdeki Beygir eksikliği kalacak ve onu da Haziran sonuna kadar Ferrarinin tamamen çözmesi bekleniyor. Yani temmuzla beraber ya da haziransonundan itibaren Ferrari kazanmaya oynayabilir.

    1. Geçen sene Red Bull ve Williams denediğinde izin verilmeyen sistemi bu sezon Ferrari resmen kullanıyor. Detayda ne farklı bilemiyorum, ama sonuçta aerodinamik parça.

  3. The-Real-Royal-Hunt(FOREVER DİAZ) avatarı
    The-Real-Royal-Hunt(FOREVER DİAZ)

    Bu kafayla zor

  4. se degılmıydın merso 400.500 milyon harcıyor reno 200.250 milyon harcadıgı halde iyi iş cıkaracak dıyen

  5. o zaman sızde 501 milyon euro harc. yapın

  6. Mercedeste hala extra hız var.Ancak aero olarak Red-bull hemen arkasında Ferrari var gibi

    İspanya da daha yakınbir mücadele olabilir.

  7. her sey parayla yapılamaz bazı seyler emek ister tırnaklarınla kazırsın sonuç PU 106 A ortaya cıkar 3 yıldıza takarsın keyfıne bakarsın digerleri sızlanırken biz dubleleri izleriz

    1. Hocam nasıl para ile yapılmaz. Mercedes’in bu motor için 500 Milyon euro yatırım yaptığını herkes biliyor.

  8. Ferrari yarıştaki 3. lüğüne aldanıyor herhalde. En hızlı tur zamanlarını kıyaslayın Rosberg Alonsoyu kaç turda yakaladı adamın telemetresi yoktu. Rosberg gezine gezine yine 2. oldu. Hamilton zaten baştan sona rahattı adam yakıtını bile fazlasıyla bıraktı. Eğer Mercedesler zorlarsa Bahreynin son bölümü gibi olurdu. İspanya teknik bir pist sayılır burada Redbull biraz daha ön plana çıkabilir. Ferraride Mercedese yakın olacaktır. Ama yine kazanan Mercedes olacaktır. Bu araç kolay kolay geçilmez. Mercedes dünyanın parasını döküyor.

  9. alonsonun dedıgıne bakarsan testlerde MERCEDESİ önemsemiyoruz demişti dogrumu sonra noldu gıptayla yarış bitimi mersoya baktı bakakaldı bunlar mattıatıye reklam yaranma kokan hareketler PU 106 A HYBRID geçilemez

    1. yeni bir rambo vakası ile karşı karşıyayız geçmiş olsun.

      1. Rambo bile olabilir 🙂

  10. Halen anlamayanlar var, Ferrarinin sorunu temel motorda değil. Ferrarinin sorunu bu motor döneminde kilit rol oynayacak Turbo ünitesi ve Ers’de. Ers dediğimiz şey zaten bu motorların kilit noktalarını oluşturuyor. Temel motorun 3’te 1’i oranında Tork sağlıyor. Motor 540 ise Ers 180 beygir falan sağlıyor. Aşağı yukarı böyle rakamlar. Ers düzeldiği anda Red Bull ve Ferrari gridin en hızlı iki takımı olacaklar bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu Ers düzelmeyecek bir icat değil, geliştirilemeyecek bir icatta değil. Temel motoru geliştirmek asak ama Ersyi kurallar dahilinde istediğiniz gibi geliştirebilirsiniz. Bu haftasonu gördünüz Ers sorunları ufaktan biraz halledildi Ferrari motoru düzlükte ilk 10’a girmeye başladı. Ben kendi adıma şuna üzülüyorum Ferrari bu yarıştada düzlükte yavaş kalsaydıda keşke şu aerodinamiyi bir parça daha geliştirselerdi. Çünkü sabırsızca düzlük hızı için bu yarışta aerodinemik gelişme bir miktar parçalandı. Bu yarışın en kârlı takımı Red Bull oldu. Düzlükte yavaş kalsalarda aerodinamik olarak çok şey kazandılar ve bilgi topladılar. Yarın öbür gün Renault sorunları çözdüğünde Red Bull yine alıp başını gider. Ama şu da var Red Bull buraya aerodinami paketini getirdi, İspanyadan önce test etti ve uyarlamaya çalıştı. Ferrarinin büyük aerodinami paketinin küçük provası cuma günü test edildi Alonso orta sektörde Red Bull’a bile 0.2 saniye taktı. Bu daha küçük olan kısımdı. Ama Cumartesi ve Pazar bu küçük paketi uygulamadılar zira düzlük hızı konusunda yeterli veri toplayamamışlardı. Yani Ferrarinin İspanyaya büyük bir aerodinami paketi götüreceğini söyleyebiliriz. Diğerleri armut toplamıyor tabii Cuma günü hemen hemen herkes bir çeşit aerodinamik uygulama yaptı , Mercedes tüm motor avantajına rağmen özellikle medium lastikte Ferrariden yavaş kaldı. Zannediyorum bu Mercedesi korkutacaktır. Cuma günü İspanyaya götürelecek parçaların ufak testi yapılırken yani ön bilgi toplanırken Hamilton sık sık Telsizden şikayetlerde bulundu. Bunları gözönünde bulundurduğumuz vakit ispanyada Ferrari ve Red Bull Mercedese daha da yaklaşacaktır. Haziran ayında Ers sorunları eğerki tamamen giderilse Alonsonun söylemiş olduğu yakalama durumu netlik kazanır. Aerodinamik olarak zaten yakaladılar hatta ufak öne geçtiler ama motor yani Ers olarakta yakalarlarsa tam Alonsonun istediği araç olur. Araç hızlanırsa Raikkonende havaya girer. Şu 3 hafta dişlerini sıkıp, gecelerini gündüzlerine katıp çalışsınlar. Bu 3 hafta çok önemli. Matiacci Amerikadan bilgi alsın yapabiliyorsa transferler yapsın Alonsoya ve Ferrariye hakettiği araç artık verilsin. Unutmayın beklenen yarınlar çok yakın.

  11. 4 yil rbr yi artik bi 4 yilda mercedesi yakalayacam diye hayal kursun ferrari en iyisi siz de bi mercedes motoru takin

  12. cok zor PU 106 A HYBRİD VAR KARSINIZDA SIZIN 11000RPM DEKI TORKUNUZU 9OOO DE ELDE EDİYOR TESTLERDE MERSOYU önemsemiyoruz demişti alo ama PU 106 A GEÇİLEMEZ

  13. olay tamamen fia’ya baskı kurup motor gelişim izni almaları, başka türlü yakalayamazlar mercedes’i

  14. Yakalanacak adam Vettel olsa neyse, ama bu sefer Hamilton. Dediği gibi, işi çok zor.

  15. …. kariyerindeki en büyük mücadelelerden birisi olacağını söyledi….

    VET ile yarışıp kaybedeceğime HAM karşısında kaybederim diyorsun yani,
    bence de.

  16. Mercedes belki yakalanır ama bunu yapabilecek takımın adı Ferrari olması ihtimali azdır. Belki… motor şu bu değişimlerinde kaybettiklerimiz diye bir kazanabileceğiniz saniyelerin hesabınızda varsa olabilir onun haricinde Ferrari bu değişimi kaldıramaz. Geçen sene ikinci yarıda Renault motor RBR e öyle bir destek verdiki arkasındaki ikinci araca 1 sn taktılar ki Lotus un hızı dahi yadsınamaz noktadaydı. Değişim sezonu denilen 2012 aracını dahi hoplatamamışken bu sezon yakalamak bilinmezlik değeridir.

    Bazı arkadaşlar yazmışlar… Motor, bahsedildiüği gibi eksikse 4 sene boyunca Ferrari rüyalarda gezer. Umarım bu takım beni yanıltır ama zorr.

  17. Alonso diyorsa doğrudur.

  18. Nasıl olacak bu iş ??

    Adamların elinde en az 2 saniye daha var..
    10 000 devirde yaptıkları sürati biz 11 000 devirde göremiyoruz.. (vites detayına girmiyorum bile;birde onu katarsak durum daha da vahim)

    Mercedes tam bir tork canavarı… Enzo Ferrari nin kemikleri sızlıyordur doğru dürüst bir motor yapamadılar diye.. buna eminim

    Alonso bu takımdan McLaren e giderse hiçde suçlamam .. Eğer motor geliştirme donduysa bu Ferrariden 4 sene bişey olmaz.. En doğru seçenek Honda motorlu McLaren

  19. Bekliyoruz seni Alonso .Sensiz zevk vermiyor.
    Ham ve Alonso kapismasi izlemek paha bicilmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir