Raikkonen Kendi Sürüş Stilini Sorguluyor

yazar:

kategori: ,

Kimi Raikkonen takım arkadaşı Fernando Alonso’nun üçüncü olarak podyuma çıktığı Shanghai pistinde ancak sekizinci sırada bitirebildi.

Fin pilot Çin GP’sindeki rekabet düzeyi eksikliğinin sebebinin sürüş stili olduğundan şüphe ediyor.

“Muhtemelen soğuk şartlar ve benim sürüş stilim lastikleri iyi kullanmama engel oluyor. Eğer araçla ilgili bir sorun olsaydı yeni lastiklerle hızlı olamazdım.”

“Bence bu durum soğuk şartlar, pist şekli ve benim sürüş stilimin bir kombinasyonu.”

Ferrari Raikkonen’in F14 T’de daha rahat hissetmesi için ön süspansiyonu güncelledi, ancak 2007 dünya şampiyonu Çin’de sorun yaşamaya devam etti.

“Lastikleri çok iyi çalıştırabildiğimi düşünmüyorum, çünkü ıslak ve soğuk olduğunda lastikleri kullanamıyorum.”

“Yeni lastik arka lastikler bitene kadar iyi çalışıyor, sonrasında ise yavaşlamanız gerekiyor ve lastikleri daha da soğutuyorsunuz, hepsi daha da kötüye gidiyor ve bunu düzeltemiyorsunuz.”

“Sürüşümü değiştirebileceğim sihirli bir şey yok. Bu bazı noktalarda size yardımcı olur, ancak bazı durumlarda da size karşıdır.”

“Sadece çalışmamız ve bazı çözümler bulmamız gerekiyor, bunu yaptığımızda umarım benzer durumlarla karşılaşmayız. Buna bir kez yakalandığınızda çıkması çok zor oluyor, özellikle de yarıştaysanız.”


Yorumlar

“Raikkonen Kendi Sürüş Stilini Sorguluyor” için 75 yanıt

  1. ben en son uğradığımda buralar dutluktu, şimdi ne olmuş :)))

    Kimi’nin sıkıntı yaşadığı açık, ama Kimi Raikkonen fanları şunu düşünmeli, Massa nasıl Alonso’dan son 4 senede bu kadar fark yedi ? (gerçek soru değildir, cevap atmayın buna boş yere 🙂 ) bunu kazasına bağlayanlar oldu, Santandere bğlayan oldu, Ferrari’ye bağlayan oldu… ama bunu bence Massa’da çok iyi biliyor ki sorun araçtı… Araç istediği gibi, dengeli, lastikleri koruyan, rakiplerden çok daha hızlı olduğunda Massa’da hızlıydı… tamam Alonso kadar hızlı olmadı çoğunlukla, ama arada sıralamalarda geçti, arada yarışta kovaladı, Alonso kazandı Massa podyuma çıktı falan… geri kalanında ise süründü resmen, herkes bu adam bu takımda nasıl kalıyor diye soruyordu… bence MAssa’da 2007-2008 de ki gibi bir aracı bekledi Alonso ile daha sıkı bir mücadele için… Ferrari’de bu aracı yapmayı bekledi Massa performans versin diye…

    Alonso ise altına ne versen yarışıyor uzun bir süredir, bu da bir meziyettir… Hem lastikleri sıralamada iyi ısıtıp, hemde yarışta onları fazla ısıtmayıp lastik koruyabilen, önden kayıyor ardan kopuyor diye söylenmeden bir şekilde aracı kullanan bir pilot Alonso… bakın demeçlerine, araç yavaş der, ama aracın karakteristiğini Button’ın yaptığı gibi eleştiriyor mu ? yada Massa gibi sıralama yada yarıştan sonra kaç kere araçla alakalı, yok denge bozuktu vs. dedi ? Araç kimi’nin istediği gibi olmayabilir şuan, ama aracı o noktaya getirmesi gereken kişi Kimi… artık bunun için ne yapması gerekiyor kendisi bilir, süspansiyonu değiştirtti, simulasyonda mı çalışır artık, başka şeyleri mi değiştirir bilemem… bişiyler yapmazsa sonu Massa gibi olur, artık gerçekten yanında Grosjean oturmuyor… özellikle bazı pistlerde ve koşullarda Alonso’yu geçecektir, geçmelidir de, adam dünya şampiyonu sonuçta, şampuanı değil… geçen yıllarda görece yumuşak stili lastikleri korumasını sağlayıp sıcak havalarda bir eksik pit stop yapmasına imkan verirken bu stil avantajdı, bazende böyle dezavantajları olacaktır ki kendisi de bunu belirtmiş…

    Bazı Kimi fanlarının eleştirilere kızıp Alonso’ya laf atmaları ise tamamen skandal, üstelik maziyi kullanarak, senelerce aynı aracı kullansınlar görür Alonso diyenler şimdi geçmiş başarıları ile adama laf giydirmeye çalışıyorlar, kendilerine bunu yakıştırıyorlar ise onları tebrik ediyor, buradan Almanya’da ki dayımgillere selamımı yolluyorum

  2. Yav tiksindim şu Kimi fanlarından. Adam kendini eleştiriyor bunlar neyin peşindeler. Bilmem Mclaren li yıllarındaki hızını falan söylüyorlar, be adam kaç sene geçmiş üzerinden… Ne kimi de o araba var, ne de eski kimi var. Geçmişiyle övünüp durmayın. 2007 de ferrarinin son şapiyonu olmuş, ne farkeder Ferrari’nin son şampiyonuysa bu Alonso’dan iyi olduğu anlamına mı geliyor. Alonso da 2 kere dünya şampiyonu olmuş, kimi 1 kere. Boşverin geçmişi Alonso iyi mi iyi şimdi. Raikonen kötü mü şimdilik kötü. İyi olunca da başa baş yarışlar çıkaracaklar ama sezon sonunda Alonso’nun önünde olamayacak tahminimce. Bu pilotların geçmişte yakaladığı başarıların şu ana zerre kadar katkısı yok. Elindeki malzeme bu, çıkıp süreceksen sür sürmeyeceksen defol git.. Ferrari lan burası, iki tane şöförün ağız kokusunu mu çekip duracak.

    1. Bi an Montezemelo başgan konuşuyor zannettim sen niye bu kadar sinirlendin canım benim Ferrari de hissen mi var nedir yani defol git falan he kardeş sen söyledin diye kimi bavulunu toplamış gidiyor hadi eyv:d

  3. Rai icin yarislarda bu siralar islerin yolunda gitmedigi dogru, ama bu islerin duzelmeyecegi anlamina gelmiyor.
    Royalhunt isimli arkadas kimi lotustayken de isler yolunda giderken pek ses cikarmiyordu. Ne zaman kiminin takimdan gidecegi anlasildi grosjean a oncelik verildi. O zaman yine bu tarz yorumlara baslamisti.
    İspanyada isler yoluna girer veya girmez bu belli olmaz , istedigi araci ona verin gerisini dusunmeyin. Gecen seneyi hatirlatmak istiyorum. Beklenmedik yerlerde en cesur ataklar orta siralarda olsa dahi kimi den gelmistir.

    1. “Royalhunt isimli arkadas kimi lotustayken de isler yolunda giderken pek ses cikarmiyordu. ”

      tamamen yanlış. hepiniz “rallide çok gelişdi gelişdi” derken daha kötü sürdüğünü söylüyordum. grosjean’ın herkesin söylediğinin aksine hızlı falan olmadığını da her konu açıldığında söyledim.

      bu arada alıntı özelliği çok kullanışsız.

  4. Kimi testlerde alonsodan olduça az tur attı.Buda yeni araca alışma sürecini uzattı.

  5. GP2’de ilk senesinde başarılı olan pilotlar tercih ediliyor. Aynı aracı 4 sene sürüp ezberledikten sonra çaylaklara karşı dedem de şampiyon olur.

    F1’de ise araç her sezon baştan değişiyor, sezon içerisinde de zaman zaman köklü değişikliklere uğruyor. Hatta pistlere özel aero değişiklikleri GP2’de olmayan bir şey.

    Kilit noktanın hızlı uyum olduğunu düşünüyorum. Geçen aylarda Alonso yaptıysa Raikkonen’in de yapabilmesi gerek, bunun için para alıyorlar demiştim. Ancak taraftar tepkili oldu 🙂 Amacım laf sokmak olsaydı günahım kadar sevmediğim Alonso dururken Raikkonen’e laf etmeye uğraşacak değildim elbet…

    Bir F1 pilotunun yarışın içinde dahi oluşabilecek değişikliklere anında adapte olması gerekmez mi?

    1. Katılıyorum ama biraz fazla acımasız olmuş. Çünkü haklısın, bu parayı alıyorsan sen de adapte edeceksin sürüşünü. Fakat ben yine de aradaki performans farkıyla puan farkının çok fazla uyuştuğunu düşünmüyorum. Bir başka deyişle, aradaki puan farkı 40 puan civarı fakat performans olarak bana göre 15-20 puan. Yani Alonso sürüşünü adapte etmişken Kimi de çok farklı alemlerde değil, Alonso’nun gerisinde fakat sonuca yansıyan kadar fazla değil.

      Şöyle bir şey de var. Kimi ile Alonso arasındaki adam akıllı farkı görebildiğimiz tek yer (İkisinin de yarış içi sorun yaşamadığını var sayarsak) Çin GP oldu. Ama şöyle bir şey daha var ki Raikkonen’in en zorlandığı hafta sonu da Çin GP haftası oldu. Avustralya’da Alonso öndeydi ama aslında tempo olarak yine çok fark yoktu; farkı açan, pitlerde Alonso’nun önde olması nedeniyle Kimi’nin zaman kaybetmesi(güvenlik aracı girmişti.) ve bazı pilotların arkasına takılmasıydı kısaca. Zaten elektronik fren sistemiyle de sorunlar yaşadı. Malezya’da yine farkı göremedik çünkü lastik patlattı ve aracın tabanına zarar verdi. Ben o yarışta Alonso’ya yakın olacağını hatta antrenmanlardaki performansı gerçeği göstermişse geçebileceğini bile düşünmüştüm. Bahreyn’de ilk stintte tempolar benzerdi, ilk pitlere kadar da fark çok düşüktü yanlış hatırlamıyorsam 2 sn idi belki de daha da azdı ve sonrasında da Kimi 2 pit taktiğine döndü. Son durumda Kimi, Alonso’nun önünde yer alacaktı. Belki Alonso geçerdi belki geçmezdi bilmiyoruz fakat güvenlik aracı yine Kimi’nin stratejisini bozdu. Buna kolpa diyenler de çıkabilir fakat kendisinin bunla ilgili çok kısa bir demeci vardı, güvenlik aracı stratejimizi mahvetti diye. Alonso’nun güç kaybı olduğunu iddia edenler de var fakat Alonso arabada yarış boyunca sıkıntı olmadığını bu nedenle mekanikerlere el salladığını söyledi.

      Belki hakklıyımdır, Kimi göründüğü kadar geride değildir, belki de kendimi kandırıyorumdur. Neyse bekleyip göreceğiz.

      1. Bahreynde Kimi 2 pit stratejisiyle bile Alonso’yu geçemezdi bence… Alonso farkı açmıştı, ve yeni lastiklerle Kimi’den son stintte çok daha hızlı olacaktı, yakalayıp geçmesi işten bile olmazdı… şahsi görüşümdür bu, ama bunu hiç bir zaman bilemeyeceğiz… diğer yarışlar hakkında ki görüşlerine katılıyorum…

  6. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Sezon öncesi çoğu otorite veya eski f1 pilotu yeni kurallar ile beraber yeni turbo beslemeli motorların Raikkonen lehine olacağını veya olabileceğini belirtmişt ki, bunlardan en çok kaile alınabilitesi olan demeçler Hakkinen abimizden gelmişti… fakat gelin görünki yeni sezonda tecrübeli pilotlara daha çok iş düşüyor denilip favori gösterilen çoğu pilot takım arkadaşlarının gerisinde kaldı… çok ilginç bir sezon..

    Şahsi fikrim olarakta bana çok abest geliyor Rai’nin bu kadar göze batıcı şekilde Fernando’nun arkasında kalması herkesin kafasında birsürü senaryo döndü en çok bahsi geçen mevzu sürekli araçta sıkıntı yaşandığı idi, ama görüyoruzki Kimi son yarışta araçta problem yok tamamen benden kaynaklı sınıtılardan dolayı istenilen hıza ulaşamadım diyor, çoğu taraftar ve f1 le alakalı olan şahıslar Kimi’nin yeteneğini tartışmaz fakat araç sürüş stilime uymuyor diye bir bahane kesinlikle kabul edilemez yetenek her konuda iyisen yetenektir lamı cimi yok bu deveyi güdeceksin abicim, seni sevenleride üzmeyeceksin.

  7. Sen de ne çok yükselttin seviyeyi yav, o kadar yükseldi ki görünmüyor.

  8. Sıkıntı Royal’in eleştirilerinde değil. Royalin eleştirirken Kimi fanlarını tahrik etmesi, çok bilmişlik yapması. Eğer kendini kültürlü ve bilinçli bir F1 izleyicisi olarak görüyorsa bundan kaçınması lazım.

    Yine mesela burada yaptığı bir yorum çok doğru.(Her yorumunun doğru olmadığını da düşünüyorum.) Raikkonen kendine uyan lastiklerde çok başarılıydı. Birkaç sürüşü var ki hiç unutamam, Macaristan 2012 ilk aklıma gelen. Alonso da başarılıydı yumuşak lastiklerde. Daha sonra sert lastiklere geçilince Raikkonen’in performansında düşüş oldu ve kendisi de demiş zaten sürüş stilim nedeniyle lastikleri ısıtamıyorum diye. Alonso da tam tersi biçimde sürüş stilini bu lastiklere çok çabuk adapte edip yine başarılı olmaya başladı. Fakat şöyle bir şey de var ki Raikkonen sezon boyunca böyle gitmeyecektir, İspanya’da Alonso’ya yakın bir yarış çıkaracağını düşünüyorum. Sıkıntı Raikkonen’in adapte olamaması değil, Alonso kadar çabuk adapte olamaması.

    Her neyse Royal bu konuda haklı fakat yorumunu burada kesmiyor. Bazı Kimi taraftarlarına saldırmaya devam ediyor hemen. Ben de onların haksız olduğunu düşünüyorum fakat sen de birazcık olgun ol da bozucu değil yapıcı ol. Ya da eleştirini yap millete sataşma. Şimdi sakın önce onlar bana sataşıyor deme. Gayet de gördüğüm kadarıyla her yerde tahrik edici, kışkırtıcı yorumların var; sensiz bir Raikkonen haberi yok. Sitedeki Kimi fanlarının tutumunu bilip de ben istemeden bu olaylar gelişiyor diyemezsin.

    1. Bir süredir RoyalHunt ile birlikte tartışmaları takip ediyorum ve sana sonuna kadar katılıyorum. Tamam dedikleri doğru, ama bunu ‘gel tartışalım’ havasında belirtmiyor. Yoksa güzel tartışmalar yapılabilir.

  9. Hamilton’un geçen yılki demeçlerini hatırlayanlar vardır. Aracın henüz Michael ‘e göre hazırlanmış haliyle yarıştığını bir sonraki sene(2014) tamamen kendi stiline göre olacağını söylemişti. Bu olayın artık gerçekleştiğini açıkça görüyoruz.

    Raikkonen’in durumu buna benzerdir, araç 5 yıldır Alonso ve Massa’ya göre yapıldı.. 2014’de ise Alonso’ya cevap verebilecek bir araç ortaya çıktı. Sene başında yarışlar başlamadan takıma katılmış olması Kimi’yi bu konuda malesef denkleme dahil etmiyor çünkü geçmiş 5 yıla ait bütün veriler Alonso’ya ait. Ferrari f1 4t’yi yaparken bu verilere göre üretimini gerçekleştiriyor.

    Raikkonen’in araç içinde rahat hissetmesi için sürüş stilini farklılaştırması gerek. Nasıl farklılaşır bunu ben bilmiyorum. Kendini en rahat hissedebileceği araç en yakın 2015 sezonunda ortaya çıkabilir.

    1. ricciardo vettel’in aracında değil mi? bu araçların geçen senekilerle alakası olmadığı ve şuna göre buna göre yapılmadığı açık. öyle olsaydı en başta vettel rahat ederdi. 6 senedir takımda. ya vettel aşırı kötü, ya ricciardo F1 efsanesi, ya da bu araçları öğrenmeye tüm pilotlar sıfırdan başlıyor.

      massa bottas’ın aracında, daha iyi performans gösteriyor sonuçlar göstermese de.

      kvyat vergne’ün aracında değil mi? kvyat daha iyi şuan.

      2010’da massa’nın aracı değil miydi alonso’nun geçtiği? oturduğu an bahane üretmedi. sürdü.

      magnussen “bu button’ın aracı banane banane” diyor mu? perez 2013’de böyle birşey diyebildi mi? performansı beğenmediler, gönderdiler.

      2013 ham-ros konusunda hamilton’ın sorunu daha çok hamilton’ın kullandığı frenlerin mercedes aracına uydurulmasıydı. yani araç-fren uyumu sorunu vardı. dikkat edersen her ani frenlemede dumanlar çıkarıyordu tüm sezon. yoksa ham yine sıralamada da yarışta da geçti rakibini.

      bence bir karar verin, geçen sene söylediğim her şeyi sıralıyorsunuz. rai araca alışamadı, lastikleri ısıtamadı, araç alo’ya göre yapıldı vesaire.

      zaten burda raikkonen’in bahsettiği araç uyumsuzluğu değil. ha tamam 2013 sezonunun devamı olsa alonso belli bir uyumu yakaladı, raikkonen için beklememiz lazım denilir ancak araç tamamen yeni. o saydığım takım arkadaşı örneklerinde görüldüğü gibi ev sahibi pilot hiç de avantajlı değil. tüm pilotlar yeni araçlara alışıyorlar.

      bu sezon 0’dan başladı ve iyi olanlar kazanıyor.

      1. Kafanın alamadığı kısım Riccardo zaten RBR pilotu. Tamam pist üzerinde tur atmadı ancak günümüz Formula 1’inde simülatör denen meretin ne kadar önemli olduğunu ve bu merette de Riccardo Vergne hatta eski Toro Rosso pilotu Buemi’de çalışıyor Buemi bile bu araçta çok sıkıntı yaşamayacaktır.
        Kimi ise similatörü sevmiyor sevmesi işi gereği gerekse de yada işi gereği kullanması gerekse de bunun faydalı olacağına inanmıyor. Kullanmıyor da kendisi kaybetse de en azından dürüstçe kendi sürüş stilimde sorun var diyebiliyor.
        Şu gridde kaç pilot var araç sürüşüme uymuyor açıklamasını yapabilecek yani bundan sızlanırlar belki işte eski pilota göre vs vs vs ama Kimi bu açıklamasında sızlanmış mı? ben tek bir cümle göremedim sızlanma olarak algılanabilecek. Adam çıkmış demiş ki sürüşüm gereği lastikleri yeteri kadar iyi kullanamıyorum. Kısa vadede buna çözümüm yok sonuçta sağ elden sol ele geçiş o kadar kolay değildir. Eee bakarsan o da el teoride aynı özelliklere sahip. Bazı şeylerin değişmesi daha zordur ve adam bunu ifade etmiş sense olaya öyle bir giriyorsun ki Kimi çok vasat. Kimi vasat falan değil senin o hiçbir zaman olmadığını iddaa ettiğin sürüş stili farklılıklarından kaynaklanan değişiklikler de sezon içerisinde bir şekilde giderilir. He bu bir yarış mı olur 5 yarış mı bilinmez ama illa ki giderilir. O zaman Kimi bu şekilde mi olacak dersin? Sezon sonu görüşürüz.

        1. kafamın almadığı kısım kendine + basarak kendini tatmin etmen.

          ricciardo’nun kullandığı simulatörü vettel kullanmıyor mu? hadi diyelim ki ricci konusunda haklısın, değilsin de. benim orda saydığım 10 tane pilot var.

          simülatörün çok büyük faydası olduğunu düşünse raikkonen de kullanırdı zaten emin ol. araca simülatörle bir yere kadar alışırsın. pist üstünde yapacağın 0.5 0.3 saniye gibi farklar simülatörde öğrendiklerinden çıkmaz, yetenekten çıkar.

          1. yahu sen önce bilmediğin konularda emin emin konuşup kendini aptal konumuna düşürme ben mi basmışım o kadar artıyı? Bir halttan anlamadığın gibi yalan konuşarak kaliteni belli etme öncelikle.
            Bahsettiğin 10 pilota gelince de Kyvat ne yalan söyliim beni de şaşırtıyor oldukça başarılı ama Vergne de öyle aman aman bir pilotta değil zaten benim şahsi görüşüm.
            Magnussen ilk yarış dışında Button’dan üstün olacak birşey yaptı mı? Ben pek göremedim de…
            Ayrıca Kimi ağlamıyor beyninin anlayamadığı şey bu. Ağlamak takım arkadaşım beni desteklemiyor – takımım ben başka takımla anlaştığım için benim şampiyon olmamı istemiyor şeklinde oluyor genelde yada hani senin deyiminle benim eski takımım farklı fren kullanıyor bu frenler bozuk tutmuyor şeklinde oluyor. Kimi ne demiş tekrar oku bak olmuyorsa bir büyüğüne okut algılama sorunun varsa daha sessiz ortamda oku yada yavaş oku ne biliim tüm dikkatini ver iyice odaklan. Adam ağlamamış demiş ki şu an sürüş stilim ( hani senin hep iddaa ettiğin pilotun sürüş stili olmaz tezinin aksine ) şu anda bu sisteme uymuyor ve araçtan istediğim verimi alamıyorum. Verdiğim el örneği gibi bazen aynı şeyler arasında bile aynı verim alınmaz ama zamanla halledilir.
            Bu arada similatör denen meret o kadar önemlidir işte senin anlayamadığın bir diğer olayda bu. Evet pist üstünde saatlerce tur atmak en mantıklısı ama o yoksa bu en iyi yol. Bak Kimi bile sorunu orada çözebileceğini düşünmüş olucak ki önümüzdeki 2 haftayı similatör de geçirecekmiş.

  10. Cidden komik olmaya başladınız neymiş efendim Alonso taraftarları çok objektif ve hep iyi niyetli Kimi taraftarları pilotuna toz kondurmuyormuş ya he canım he bütün raikkonen haberlerinin altında kimicilere laf bindiren kendi pilotuna dahi yorum yazmazken buraya gelip bizi kışkırtanlar ak kaşık haklısınız böyle devam edin memleketimin koyunları

  11. cgdsny_Ferr avatarı

    Raikonen = Ferrari mühendisi > adam sorunları vermiş sıralamış şimdi çözsünler bakalım da görelim Ferrari 3 – 4 oluyor mu?!

    Ne kadar güzel kavga ediyorsunuz ya, bravo valla.

  12. Ben Hakkinen’den sonra Raikkonen’i tuttum bunda Mclaren’da yarışması değil tamamen izlerken verdiği zevk etkili olmuştur daha sonra Ferrariye geçince büyük hayal kırıklığı yaşadım ve o sezon müthiş çaylak Hamilton çıkınca taraf değiştirdim. Raikkonen geldiğinden beri yarıştığı her sezon en iyi pilotlardan biri olmuştur her daim tıpkı Hamilton ve Alonso gibi yani gerçek bir şampiyondur. Kazandığı şampiyonlukta şansında etkili olduğu söylenebilir evet doğrudur Hamilton’un çaylaklığı bunda etkili olmuştur ama Raikkonen’in nice yarışlarını bilirim ki şansızlıkta bize Hakkinen’i aratmamıştır. Ben açıkcası şu saçma sapan bu şundan daha iyi bu bundan daha iyi tartışmalarından bıktım hepsinin birbirinden iyi yönleri var. Alonso gerçekten de komple bir pilot onunla boy ölçüşmek kolay değil Raikkonen’inde formsuz olduğunu düşünüyorum bunda başka etkenler illaki vardır araç v.s.. Umarım Ferrari bir an önce gelişir ve Hamilton Alonso ve Raikkonen arasında geçen efsane bir sezona tanıklık ederiz (Gönül Hamilton diyor ama). Ne yazık ki Mclarenden bir beklentim kalmadı.

  13. Raikonen söke söke bir şampiyonluk kazanmamıştır tamamıyla hamiltonun aptallığı sonucu ikram edilmiştir son 3 yarış kala rai klasmanda 3.ve kimse şampiyon rai olabilir demiyordu 10 puanlık dönemde 17 puan geride tamamıyla hamiltonun ve massanın yardımlarıyla gelen şampiyonluk massa 6 sn.öndeyken ve rahatca alacağı yarışı virajı bilerek blokajlıyarak ve geniş dönerek yerini vermesi son yarıştada start anında alonsonun önünü kesip raiye koridor açan massadır benim için rainin şampiyonluğu tamamıyla tesadüf ve büyük bir ikramdır o yüzden raiye çok büyük pilot muamelesi yapmayın 1 şampiyonlukla buyük pilot olunmaz yarış kariyerinde sayısız polleri yada galibiyetleri yok alonsonun altındaki arata kötü sonuç biri podyumda

    1. Jenson Botton unnda 1 şampiyonluğu var ve nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz ilk 6 yarısi aldi sonra herkes gelisince araki bulasin jensonu şampiyon oldu diye bunadami buyuk pilot diycez hayir massanin sampiyonlugu olmasada jensondan daha iyi bir pilotttu ama onu alonso bitirdi sonucta massa raikoneni 2008 de yendi demi hemde puan farkiyla

      1. OtonomAktor avatarı

        Button da hamiltonu yendi yani mclerendeyken puan olarak. Ben o sezonu izlemedim ama gayet ayni takimdayken hamiltonu gecmis puanda 2011 sezonunda. E senin mantiga gore hamilton alonso ayni takimda ayni puanda bitirdiler demekki esitler button hamiltonu yendigine gore alonsoyu da yenecektir hamilton la alonso esitti cunku. Buna gore button ikisinden de iyi pilot oluyor.
        Pilotlukta bu tur mantiklar olmaz dostum. Raikkonenin massaya gecilmesi raikkonenin seneye ferrariden gidecegini bildigi icindi motivasyonunu kaybetmisti adam hala bos bos şampiyonluğu hakkiyla savasarak almis bir pilota karalama yapmayin.

        1. sen o 2011 sezonunu bir izle o zaman.

          yine bir bahane. 2008 sonu değil gönderilmek, raikkonen ve massa’nın anlaşmaları o sezon sonu uzatıldı.

        2. OtonomAktor avatarı

          İzlesem ne olucak anlamadim ben ozetleri izleyince sene sonunda hamilton button u puanlamada gecicek mi? Öyleyse izlerim cidden bak çünkü hamilton bence gecilmemeliydi button a.

          1. o zaman sadece 2011 kanadayı izle.

          2. Lewis o yıl mental açıdan şuanki halinde olsaydı emin ol geçilmezdi.Ama yaptıgı kazalar kendi hatasıyla,Nicole ile arasının kötü olması,Ailesiyle yaşadıgı sorunlar vs.bunlar etkendi.tüm bunlara rağmen button’la galibiyet sayısı aynıydı 3/3.tabi sene sonunda geçilmekten kurtulamadı 🙂

        3. OtonomAktor avatarı

          Ya arkadaslar anlatmak istedigim olabilir böyle seyler rai de o massa yecildigi sene mental acidan iyi degildi cidden o zaman az buz takip ediyordum yine belliydi o şekilde takip etmeme rağmen anlamistim bir şeyler olduğunu. Benim tek beklentim 4 yaris gecmis surda bütün ayarlara ferariye yabancilasmis ferrarinin eski sampiyonu raikkoneneni 4 senedir bu takimda olan kötü aracina ragmen iyi işler yapmaya – alismis bir alonso yla kiyaslamamaniz su an için. Cok adil bir kiyaslama olmuyor su an icin ve burada kiyaslamadan cok “kiskirtma” olarak anlasiliyor bu ve tepki doğuruyor.
          Ve rai ci degilim ama rai yi tanirim caylak sezonlarindan beri dikkat ediyorum raikkonen üzülmüş sonuclara bayagi. bu bence onun icin iyiye işaret umursamama yi yapmiyor en azindan. bu yüzden ispanyadan itibaren daha rekabetci olacagini düşünüyorum rai nin. Sanirim yagmur soguk gibi ekstra faktörler de olmiyacak avrupa da daha rekabetci göreceğiz bence raikkonen i ve ferrariyi.

  14. Bazı alonso taraftarları olgunluklarıyla beni mutlu ediyor,keşke Kimicilerden aynı olgunluğu görebilsek.

    Royalhunt’a katılmıyorum ama eskiden Kimi taraftarı olduğu belli,adam kendi pilotunu en ağır şekilde eleştirebiliyor,yeri geliyor rai kendini eleştiriyor,siz toz kondurmuyorsunuz,illa bir şey vardır muhabbetine giriyorsunuz,tamam ben de biliyorum normal şartlar altında 50 sn fark olamaz,ama aracın bir yerinin bozuk olmasıyla,ayarların oturmaması Rai’nin araçta rahat hissetmemesi aynı şeyler değil ve ikincisinin bir mazeret olduğunu düşünmüyorum.
    Gerekirse sürüş stilini değiştirecek,eski agresif stiline dönecek,kerblere saldıracak o lastikleri soğutmayacak bir şekilde,bahane bulmuyor,resmen kendini sorguluyor ve bu iyi bir şey.
    Rai çoğunuzun sandığı gibi umursamaz bir pilot değil,Alonso’nun gerisinde başlaması belki onu kamçılar,kesinlikle şu durumdan çok mutsuz,sıralama ve yarış sonrası röportajlarından çok net anlaşılıyor bu durum.

  15. Sezon öncesinde ben ve birçok Ferrari fanı Fernando-Kimi kapışmasında, Fernando’nun bir adım önde olduğunu söylüyordu zaten..Değişken koşullara uyum sağlama kapasitesiyle, elindeki paket her ne olursa olsun maksimumu alan çok rekabetçi bir pilot ve bu anlamda gridin belkide en iyisi Fernando..Kimi istediği ayarlarla yarıştığı ve kendini içinde rahat hissettiği bir araçla ulaşılmaz hızda olan bir pilot..
    Kimi fanlarına nacizane tavsiyem Kimi bu sene yenilirse Fernandoya yenilmiş olacak ve bu kimseyi şaşırtmayacaktır..Fernando fanları içinde geçilirse Kimi’ye geçilmiş olacak bu da mümkün..Dolayısıyla beklentileri tavan yaptırmadan yarışlardan zevk almak en mantıklı olan..
    Tabii Scuderia’nın bu haliyle değil elbette..
    Pilot fanı olmamanın en kötü tarafı takım kötüyse direk out oluyorsun..Bu da Ferrari fanlarına gelsin..

  16. yorumları okuyorum..

    herkes royal a saydırmış hatta sayfalarca yazan var sonucu tek cümle

    kimi kayıp pistin oaralarda bir yerde

    siz adına ne derseniz deyin yoruma açık

    royal ne yazsın kraldı ezdi geçti süperdi yazmasını beklemeyin eleştirmek herkesin doğal hakkı.

    sezon başında başta mika olmak üzere o kadar şişirdilerki kimiyi oda

    kendi ni unuttu yada başka şeyler ne bilieyim

    rekabetçi kimiyi bekliyoruz açıkcası mazeretsiz şekilde.

  17. Arkadaslar tahmin oyununda double secenegi hangisi ve nasil double var olarak isaretleniyo bilen varsa yardimci olursaniz sevinirim sanirim en alttaki kutucuk ama yaninda belirtilmemis bos biraktim olmadi isaretledim olmadi guzelim puanlari kacirdim veya site yonetimi bu konuda beni aydinlatirsa sevinirim simdiden tesekkurler.

  18. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    #direnMatias

  19. Motorsporlarında özellike F1 taraftarlarını futbol taraftarından ayıran en önemli özellik, centilmenlik ve teknik ilgili izleyici seviyesiydi, özellikle ülkemizde seçkinci sporu diye eleştirilir fazla taraftar bulamaması da buna bağlanırdı. Türkiye’deki yarışlarla birlikte izleyici kitlesi arttı, medyada geniş yer buldu, fan siteleri kuruldu bir kitle oluştu, ama eski havası da değişti. (Bunda bir sıkıntı yok, spor yapmak ya da izlemek kimsenin tekelinde değil, nerede o eski fanlar filan demiyorum)

    Kimi Raikkonen-Ferrari anlaşmasından sonra, bütün izleyicilerde rüya takım-rüya kapışma beklentisi oluştu özellikle tifosiler için çok büyük bir beklenti yarattı. Ancak ilk dört yarışdan sonraki büyük hayal kırıklığı maalesef sitede gerçekten gereksiz ve gergin tarışmaları tetikledi. Şuan ki seviye üzücü olsa da Trf1 yönetiminin pek rahatsız olacağını sanmıyorum, hakaret(küfür) olmadıkça sitede sürekli aktif bir kullanıcı kitlesinin olması sitenin istediği bir şeydir, ve site başarılıdır da.

    Dünki Raikkonen haberinden sonra Royalhunt’ın yazdıkları merkezli tartışmalarda, Raikkonen’in kendi sürüş stilini eleştirdiği bu haberden sonra bitmiştir sanıyordum. Ama görünen o ki, Raikkonen bile kendini eleştirebilirken, 3 şeyi bir araya getiremediğini açıkca söylerken dahi fanların buna bile tahammülü yok. Gerçekte Kimi’nin başarısız başlangıcına sinirlenen çoğu fan, Royalın sezon başından beri yaptığı eleştirilere artık tahammül bile edemiyor, bazıları düzgünce eleştiriyor bazılar ise sallıyor, eleştirmekten öte terbiyesizce benzetmeler, basitleştirilmiş bayağı ifadelerle işi hakarete vardırıyorlar.

    Şu da bir gerçek Royalhunt’in yorumları ajite etmiş olabilir, belki Raikkonen’i bu kadar fazla eleştirmemeli diyebiliriz, ama eleştirme özgürlüğünü kimse kimse için engelleyemez. Royalhunt arkadaşimizı şu noktada ben de eleştiriyorum, göz göre göre, bile bile, yazdıklarını defalarca yazdı, ortam gerilme havasına girince belki daha yumuşak yazabilirdi, ama yazmadı. Eee Yazmadı diye de, dövecek değiliz, kovacak değiliz ne onu ne bir başkasını, ne beni ne seni. O Hamilton’u tutar ve pilotu şu an zirvede, sen Kimi’yi tutarsın ve pilotun ilk 10 mücadelesi veriyorsa, tabiki sinirlenirsin, gerilirsin, ama bu haddi aşmayı gerektirmez.

    Bunları yazarken şunu da unutmuyorum; sezon başı -kendisini hiç sevmesem de takdir ederek izlediğim- Alonso’nun Kimi’yi yeneceğini ben de yazdım. Çünki Kimi’nin McLaren’daki tüm yarışlarını izleyen biri olarak Lotus’daki performasını düşük buluyordum. Antrenmanlarda ilk kez Rai Alonso’yu 1 sn. geçince şaşırmış ve ,Vay be Kimi ALonso’ya 1 sn. takmiş, ne oldu acaba yazmıştım. tabi sıralama ve yarışta Rai geride kalmıştı, Royalhunt benim gibi o antrenmam seansına yorum atanları da eleştirmişti. Başka bir yorumumu da başka bir arkadaş sertce eleştirmişti, okudum geçtim, bu kadar. Hepimiz hepimizin yazdıklarına eleştiriler getiririz, getirmeliyiz de. Ama yorumlayanı değil, yorumu eleştirmeliyiz, – tabiki yazacak bir şeyimiz varsa-

    Sadece tek bir kişi üzerinden detay yazdım, ama bunu için de Alonso için de birbirine giren arkadaşlarımız var Vettel için de işi hakarete götürenler var.

    Ben uzun yorumlar atmam, ama okurum. Gün içi işimin yogunlugundan, haberleri okur, bir iki kısa paragraf yazar geçerim. Fakat uzun süredir takip ettiğim bu sitede, saygımızı koruyamazsak, tartışma seviyesini kişisel hakaret ve aşağılama çizgisine düşürürsek, bunun bir şeye katkısı olmaz; daha keyifli yarışlar izleyemeyiz, tutuğumuz pilot da şampiyon olmaz.

    Bir yerde durup biraz sakinleşmek gerekmiyor mu? Ayıptır arkadaşlar, sezon ortası onları yutacaksın, ben gömerim, ya sen çocuk musun, yürü bi git burdan vs. vs..

    Niyetim yeni bir tartışma başlatıp insanları germek değil. Ama minare çuvala sığmamaya başladı.
    Bu akşam evde yarışın tekrarını izlerken canım sıkıldı, Alllah aşkına şunun şurasında zaten kaç kişiyiz ki formula sever, bir birimizi yemeye çalışıyoruz. ?
    Zahmet edip okuyan herhangi bir kişiye bile meramımı anlatabilmişsem, boşluğa yazmamışım demektir. Zaman ayırma nezaketi için teşekkürler

    1. yorumlayanı değil, yorumu eleştirmeliyiz

      sitedeki en büyük probleme parmak basmışsın. teşekkürler.

      raikkonen şöyle kötü diyorum, buna verecek cevabı olmayan biri ya gidip başka şeyler anlatıyor, ya da yorumu yapana saldırıyor. bunun bir karşılığı var ad hominem diye. yoruma verecek cevabı olamayınca yorumu yazana saldırmak. cevabın varsa neden raikkonen’in kötü olmadığını kendi düşüncelerinle yaz, tartışalım. yoksa da boş gürültü yapma. ben yaptığım yorumları yüz yüze gelsek de yaparım. ama bunlar bana attıkları cevapları yüzüme karşı söyleyemez. yorumların çoğu zaten öyle mantıksız ki nasıl yapılır diye bu şaşırıyorum. ama hiçbir zaman gidip de bu böyle değil. neden değil? çünkü sen aptalsın o yüzden değil. dediğim görülmemiştir. katılmıyorsan nedeniyle açıklarsın.

  20. 2010 2013 yılları arasındaki 4 sezonda ferrarinin bütün galibiyetlerinde alonsonun imzası var tartışmasız bir şekilde ferrari takımını alonso sırtladı 2 sezon son yarışta şampiyonluğu kaçırdı şampiyon olamamasına rağmen f1 otoriteleri pilotların büyük çoğunluğu alonsonun en iyi pilot olduğu görüşünü paylaştılar.çünkü herkes ferrari aracının şampiyon olabilecek bir araç olduğuna inanmıyordu başarının büyük bölümü alonsoya yazılıyordu ama alonso nun sürekli yavaşız demesi gelişimden şikayet etmesi ( ki bence sonuna kadar haklıydı ) son olarak geçen yıl doğum gününde redbull gibi hızlı araç istiyorum demesi takımla ipleri tam anlamıyla gerdi. bence ferrari geçen 4 yılda iyi değil ama kötüde olmayan bir aracının olduğunu ve kimi nin bu araçlarla alonso ile aynı başarıyı yakalayacağını hatta daha fazlasını yapabileceğini düşündükleri için kimi hamlesini yaptılar ve bu hamleyle alonsoya araç dediğin kadar yavaş değil bütün başarı senin değil mesajını vermeyi düşündü.kimi bu kadar fark yiyecek pilot değil ayar sıkıntısı olabilir lastikleri anlayamamış olabilir araçta rahat hissetmiyor olabilir onları bilmiyorum lakin kimsenin hesap etmediği bir nokta var alonso bu kötü araca rağmen çok iyi başladı aşırı derecede motive görünüyor sanki takımada bir şeyler anlatmaya çalışıyor bahrende ki el sallamada bence manidardı sıralamada sorun yaşadı kimiye geçildi ama yarışta kiminin önünde bitirdi kimse değinmedi ama o el sallamanın bunla ilgili olabileceğini düşünüyorum bahreynden sonra 3 yarışta takım arkadaşımı geçtiğim için mutluyum demesi çinden sonra kimi 50 sn geride kaldı demesi bir şeyler anlatıyor.kimi biraz sıkıntılı başladı ama alonso çok çok iyi başladı aradaki temel fark bence burdan kaynaklanıyor belki kimi bile bu kadar iyi bir alonso beklemiyordu.kimi temposunu bulacaktır ama karşısında son derece motive olmuş bi alonso var ferraride tempo bulursa keyifli bir avrupa sezonu izleyebiliriz

  21. The-Real-Royal-Hunt(FOREVER DİAZ) avatarı
    The-Real-Royal-Hunt(FOREVER DİAZ)

    Şimdi doğruya doğru Kimi gridin en iyi pilotlarından biridir alonsoyla birlikte ama her ikisininde iyi olduğu yönler var ve bazı zeka sorunlu arkadaşlar bunları düşünmeden yorum yapmaya bayılıyor ve sanırsam kendini böyle tatmin ediyor şimdi gelelim konuya dediğim gibi her ikiside çok iyi pilot alonsonun hırsı, kimininse hızı çok iyi ama bu yıl bunu tam olarak göremedik kimide çünkü alonso kaç yıldır takımda ve araç ona göre hazırlandı yoksa kimi asla kötü bir pilot değil aralarında ki en kötü fark 0.3 saniye olur o bazı hayalgücü fazla gelişmiş olan arkadaşlar 50 saniye gibi aşırı abartılı bir yorum yaptılar yani tamam tuttuğun pilot olabilir ama tarafsız davranmak çok önemlidir umarım çok birşey istememişimdir.Ben kiminin alonsoyu yakalayacağını düşünüyorum çünkü elbet kimide alışacaktır araca ve herkesinde bildiği gibi kimi aracta rahat hissettimi kimse onu tutamaz bunu biliyoruz ama alonsocuğumda boş durmayacaktır elbette kendini geliştirmeye devam edecektir gerçekten bu yıl ki ferrarinin büyük çuvallamasından sonra böyle müthiş bir kapışmayı göremiyoruz çünkü ferrarinin klasik taktiklerinden birisi olan sinsilikler yüzünden kimsenin gerçek gücünü göremiyoruz çok şükür domuda gönderdik şimdi ispanyaya kadar 3 hafta var umarım gelişme gösterebiliriz ve adalet istediğim için söylüyorum kimiye hakettiği aracı verebiliriz yoksa alo kimiyi geçmiş kimi aloyu geçmiş bunların bi önemi yok yani kimse bir taraflarını parçalamasın “alonso kimiyi yendi yeaa” tarzı düşük seviyeli yorumları yapan arkadaşların düşüncelerini çok merak ediyorum yaşadıkları hayatı çok merak ediyorum acaba ne tür sıkıntılar çekiyorlarda burda kendilerini mutlu etmeye çalışıyorlar.Tamam bende alonso hayranıyım ama hep dürüst olmuşumdur ve aşırıya kaçmamışımdır.Henüz 4 yarış olmuşken alonsoyu yendi diye ilan edemeyiz mazallah sonra ters köşe olur isek o zaman o sıkıntılı arkadaşlar kaçacak delik arar bana göre bu bir kapışma değil.Alonsoyu lise yıllarımdan beri desteklerim beni f1′ bağlayan birkaç pilottan biridir ama bununda bir sınırı var bazı arkadaşlar alonsoyu tövbe estağfurullah ilah seviyesine çıkartmış durumda gerçekten bunlara gerek yok seviyorsan adam gibi sev sevmiyorsanda böyle kötü şeyler yapma.Herkesin hayranı olduğu pilotu vardır bu aralar kimse saygı göstermez olmuş tamam belki sevmiyorsun ama birazda insan olduğumuzu bilmemiz lazım saygı göstermemiz lazım.Dediğim gibi bana göre ALONSU henüz kazanmadı ve kazanamayacakta çünkü alonsonun kimiyi yenmesinin bir önemi yok bu olursa sevinecek sadece alonsoyu ilah olarak görenler olur ama ferrarinin kazanması önemli iken pilot savaşı çokda önemli değildir bu yıl ki ferrariyle buda zor olduğuna göre bu kadar tartışmanın bir anlamı yoktur arkadaş herkes kendine gelsin bune böyle Türkiye’nin en iyi F1 forumunun düştüğü hale bak pilotuna tapanlar mı dersin, diğerlerinin pilotuna saygısızca ithamlarda bulunan mı dersin, kendi yaşının farkında olmadan çocukca yorum atanlar mı dersin herşey var çok renkli gerçekten ama burası eskiden böyle değildi eskiden edepli saygılı yorumlar vardı şimdi mumla arıyoruz o yorumları herkes bi telden çalıyor bunun sonu ne olacak bilmiyorum ama bu yıl ne KİMİ ne de ALONSO hiçbirşey kazanamayacak.Mutlu olacak birkaç kişi var onlarda tapınma modunda olanlardır.TRF1 yönetiminden rica ediyorum bir el atın şu duruma benim burda takılan birçok arkadaşım sırf bu edepsiz yorumlardan dolayı forumu bıraktı durum hiç iç açıcı değil neyse sizin bileceğiniz iş sonra buralar tarla olduğunda iş işten geçerde dönüşü olmaz neyse kalın sağlıcakla.

  22. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Bu forumda iki tane yarası büyük olupta gocuna gocuna bitiremeyen arkadaş var arkadaş dedim pardon insan var onlar için ne diyeceğimi bilemiyorum Allah ıslah etsin hayret ikiside diaz hayranı 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  23. RoyalHunt her Raikkonen haberinin altinda..

  24. OtonomAktor avatarı

    Bence ispanyadan itibaren rai yükselişe geçecek rai öyle yabana ayilcak bir pilot hic bir zaman olmadi.

  25. Benim umrumda değil abi Ben Ferrariyi seviyorum ve ferraride o aşk renginde yarışan rai ve alo yu da seviyorum bence sizde sevin ve Ferrarinin iyi olması için ümit edin 🙂 birbirinize girmek size hiçbirşey kazandırmayacak emin olun.

  26. Şimdi bunlar varya bunlar, insanın kötü zamanını değerlendiren fırsatçılar bunlar.Düşmüşe bir tekme atacak zihniyeti barındıran insanlar bunlar, ‘evet sorun bende sürüş stilim yanlış olabilir’diyen bir insana evet sen berbatsın, çok kötüsün, lanetsin, gereksizsin, bugüne kadarda böyleydin diyecek vicdana sahipler bunlar.Yukarıda kurban olduğum ALLAH’IN adaletinin elbet zamanı gelecek, sabır sabır sabır…

    1. kesinlikle kiminin de rekabetçi olacağı zamanları göreceğiz
      her şey bukadar kolay değill

  27. ya tamam da bir şeyler var belli ki bakalım zamanla neler olur

  28. karakter insanı insan yapar, karakteri bozuk, olana ne denirse bizde denecek olanı söyleriz , kendisi hile yapmayan, hile yapanı sevmez

    bu arada söylemek istemiyordum ama işler zevksiz hale geldi, söylemek gerekiyor, artık bu açıklamasından ve geçmiştekilere bakarsak, ayrıca yaş durumuna, kimi raikkonen emeklilik planları yapıyor, anlamamız gerek artık,
    lotus ile son bir şeyler denemek istedi ama olmadı, redbull ile denemek istedi, oda olmadı, mecburen son seçenek, Ferrari kalmıştı, bu ……. takıma geri geldi, alonso ilk başlarda eşit şartlarda gelmesini istemedi, kimi menajeri ile hatta tartışmıştı, sonuçta Ferrari ye 2. pilot olarak geldi, görünen bu ve emekliliğimi Ferrari de bitireceğim demesi de bence bu sebeple,
    sonuç olarak kimi emeklilik hesapları yapıyor, bu demeci bana öyle bir izlenim verdi, çünkü saçma sapan bir demeç, hızlı sürse lastiklerde sıcak olur ve çabuk biter, yavaş sürse lastiklerde orta derecede soğuk olur ve uzun süre gider ,,,,,,,,,,, sürüş stili ile falan alakası yok,,,,,,,,,,,,, fanlarını alıştırıyor ,,,,,,,,,,,,mesele bu,,,,,

    söylemek istemiyordum ama işin özü buralara geldi, mclaren de aşırı hızlı motor patlatıyor deniyordu Ferrari de zorlamıyor deniyor, komik,,,,, sonuçta illaki emekliliği her pilot yaşayacak, önemli olan rekabet içinde bırakmak, ezik bir 2. pilot olarak bırakmak kimi ye yakışmaz ( rekabet gerek )

    bunlar benim tahminlerim, umarım yanılırım ama böyle saçma sapan, bir kimi yorumu beni böyle düşündürdü sürüş stili v.s hikaye

    not = unutmayın ki Ferrari takımı her zaman övülmek ister, kimi nin övmelerini ve her takımda suçu üstüne alması ile bu durumları karıştırmamak lazım , ferrari de kim olursa olsun takımına laf sokamaz, anlayışları böyle, alonso soktu, hemen başkan susturdu, unutmayın geçen hediye mevzusunu

    1. ha bu arada, kimi emekli olunca, bakıcaz artık, spor böyle giderse zaten gene bırakırım izlemeyi, iyi yöne giderse spor, bir pilot seçeriz artık, vettel fena değil de, parmağına ve çığlıklarına sinir oluyorum, düzelirse vettel ci olurum, bazı artist pilotların 4 kere eline verdi vitesi :d

  29. Kimi harika bir pilot her pilotun istediği gibi oda içinde bulunduğu arabada rahat etmek istiyor ki bu da en doğal hakkı.

    Alonso da aynı şekilde harika bir pilot ona Renault’un verdiği gibi R25-R26 verin kralını yine yener bu böyledir. Takım arkadaşının önünde şuanda ama unutulmamalıdır ki Kimi Ferrari ile anlaşmadan önce Alonso takımdaydı ve de bu projeyi simülasyonda saatlerce test eden isimdi. Kimi ise arabaya yeni yeni alışıyor Frenlerden çok şey istiyor lastiklerden çok şey istiyor süspansiyondan çok şey istiyor takım bunları vermeli tıpkı Lotus Renault’un 2012 de verdiği gibi. Şimdi diyeceksiniz ki Ricciaorda arabaya yabancı değil mi hayır değil Ricciardo Rbr pilotu olmadan önce Rbr simülasyonunu aktif olarak kullanan isimdi Rb10 a kesinlikle yabancı değildi.

    1. senin yorumda güzel

  30. Senin sıkıntın Lotus’u bırakmak, Alonso’nun sıkıntısı Ferrari’yi bırakamamak.
    5 yıldır takımda olan, aracı bana göre çok iyi süren Alonso’nun yanında ilk seneyi şanslısın ki yedincilik mücadelesi vererek harcıyorsun. Gerçi Ferrari’den şampiyonluk beklemek biraz polyannacılık oluyor.

    Yani diyorum ki, iyi ki şampiyonluğa oynamıyorsunuz, yoksa sezon ortasında kimi Alonso is faster than you yu duyardın, millet de burada çıldırırdı.

    1. güzel yorum

    2. Katilmiyorum. Aksine arac yavas oldugundan kimi ancak %20 performans veriyor. Alonsocu arkadaslara da gun dogdu. Arac hizli olsaydi kora kor mucadele olurdu hatta rekabette rai bi tik otededir. Neler yapabilecegini en iyi alonsocu arkadaslar bilir.

      Siz 4.luklere sevinmeye devam edin gumus oklar yardirirken.

  31. 2013’e bakıyoruz lastikler yumuşak, kimi’nin sürüşü yumuşak. her yarışı eksik pitle bitiriyordu. sürüş stili yardımcı olmuştu.
    aynı sezon alonso’ya bakıyoruz: tabiki gerekeni yapıp bu sefer yumuşak sürüyor, yine en iyi sonuçları alıyor.

    bu sezona bakıyoruz: kimi aynı şekilde devam ediyor, bu sefer lastikler soğuyor. buna karşı lastikleri hırpalaması, biraz sert sürmesi lazım. bunu yapamıyor. sorunum bu diyor. alo ise her virajdan tork ile çıkıyor, lastikler ısınıyor. kimi eskisi gibi yumuşak sürünce, lastikler bitmeye yakınken daha da yumuşak sürmesi gerekiyor, buz gibi lastiklerle daha da yavaşlıyor.

    alonso’ya bakıyoruz: ne gerekirse onu yapıyor ve yine aracın alabileceği en iyi sonucu alıyor. kısacası ferrari al bu araç sürülecek diyor. alonso tamam deyip araca ne lazımsa onu veriyor. raikkonen’e bakıyoruz, bana bu lazım diyor.

    sitedeki anti alonsoculara bakıyoruz: alonso’nun pilotluğuna laf edemedikleri için adamın karakterine saldırıyorlar. kimi’nin yavaşlığına dair her türlü bahaneyi buluyorlar, ve bazıları bunları alonso’nun yaptırdığını bile iddia ediyor.

    durum bu.

    1. Kemakinen35 avatarı

      herkes biliyor alonso haricinde hicbir pilot redbullun ardinda ikinci olamazdi ….

    2. ´ferrari araba yapmasini unumussa pilotun ne sucu var ?? hem alonso ne yapti dort yildir ?? kac sampiyonlugu varr?? 2010 en iyi yili idi ferrarinin sampiyon mu oldu ??

    3. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      alonso madem bu kadar usta herşeyde en iyi o zaman niye çaylak hamiltona 2007 de yenildi kiminin 5 yıl boyu sürekli teknik arızadan yarış dışı kaldığı mc laren 2007 de tank ve uçak karışımı bir araç yaptı fakat f1 e yeni başlayan pilot büyük ustayı alt etti bunu açıkla bakım.

  32. dürüst ol adamsın adam bu lastik işi 2008 e benzedi umarım fazla uzun sürmez
    lotusta da bir dönem vardı bu sorun

  33. Bu sorunun önceden bilinmemesinin tek nedeni o ilk antrenmanın kaçmasıydi.Eğer o antrenman kaçmamış olsaydı bu soruna yönelik çözümler bulunabilirdi, ancak buda bir tecrübe oldu ve eminimki üzerinde çok mesai harcayacaklar.Üzülme Kimi, kötü günler geçecek elbet, e ne demişler her inişin bir çıkışı, her çıkışında bir inişi vardır.

  34. Gayet dürüst karakterli bir pilot.
    Kimi nin problemi hız değil bu noktada kimseden asağı kalmaz ama mental olarak problemli.
    Ayrıca Ferrari su ucube burunu değiştirmeden başarı beklemesin:)

  35. Çok şanslıyım, çünkü bu adamın olduğu takımı destekliyorum. Şanslıyım, çünkü onun kazanacağı başarılara sevinmeyi bekliyorum. Şanslıyım, çünkü bu adamı izleme şansını elde ediyorum. Hep herkül mü bu şiiri söyleyecek ? Sıra bizde:

    Kimi pilot vasattır,
    Kimi pilot iyidir,
    Kimi de Raikkonen.

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Helal olsun bir SEN bir de OVERSTEER. Keşke o insan evladıda siz gibi olabilse 🙂

    2. telif hakkımı isterim 🙂

      başarı çok şey ama her şey değildir. olanla yetinmek daha iyisi için mücadele etmek mevcudu en iyi şekilde kullanmaya çalışmak istemek inanmak bunlar her insanın hayatta her konuda temel felsefesi olmalıdır.
      kimi gibi delikanlıca hatasını eksiğini söyleyebilmek bence başarıdan da öte bir meseledir. bu çok az insana nasip olacak bir özelliktir. doğuştan adam olmayı gerektirir.
      inanıyorum ki bu dürüstlüğü kimi yi bulunduğu sıkıntılı durumlardan kurtaracaktır.

      insan için niyet amelinden hayırlıdır. bu iyi niyeti bu sporunda son baharında olan bu insanı başı önde eğik bir şekilde bitirmesine engel olacaktır inancındayım.

      geçtiğimiz hafta sonu sportif manada benim için tatsız geçti. bir tarafta Galatasaray bir tarafta kimi keyfimi kaçırdı. ama önemli olan düşmek değil düştükten sonra kalkmasını bilmektir.

      kimi sen kimsesiz seyyahı meçhuller caddesinin…
      o yalan dolan rant hırsızlar bahçesinin…

  36. Bu dünya için fazla dürüstsün, fazla karakterlisin..ne gerek var? Sonuç iyi olursa “ben hızlıydım”, kötü olursa “araba yavaştı” de geç…biraz etrafına bak, neler konuşuyor pilotlar uzatılan mikrofonlara…

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Çok doğru söylemişin, Alonso’ya giydirimişin aklın sıra, yanlışlıkla çok doğru bişey demişin. Aracın iyi olup Alonso’nun kötü sürme ihtimali olmadığına göre, sonuç kötüyse bu ya strateji hatası ya da aracın kötü olduğundandır. Aksi takdirde üstü kapalı bahsettiğin pilotun adı Fernando Alonso’dur. Böyle podyum yapacak araçlan, şunu yapamıyorum bunu yapamıyorum, lastiğim soğuk motorum sıcak diyen pilotlarlan karıştırılmaması gerekir. Çok dinledik aynı dalgayı Massa’dan da.

      Adam kendi azğı ile beceremiyorum diyor, siz hala Alonso diyorsunuz. Ne diyim. Sanki onun yüzünden süremiyor adam. Suç ya da suçlu Alonso değil neticesinde.

      Birde son olarak milletin karakterine düsürstlüğüne namusuna laf atana kadar bu değerlerin kendinizde ne kadar olduğunu sorguayın. Çünkü kendi bu değerlere sahip insanlar hayatlarında bir kelam etmedikleri, şurda çıkan yalan yanlış haberler dışında hiç tanımadıkları bir kişi hakkında zaten bu şekide konuşmaktan utanır ve sıkılırlar. Bu kişiler sizin aşalayıcı yorumlarınızı okumadığına göre, burda yaptığınız her aşalayıcı yorum aslında o kişiyi seven, tutan kişilere direk hakarettir.

      1. Ya sen nediyorsun yine ya?

      2. helal olsun yine güzel bir yorum. aslında onlara da hak veriyorum. Adamın pilotluğuna laf edemiyorlar ki, kimi ile edebileceklerini sandılar ama olmadı, ellerinde tek birşey kalıyor. adamın kendisine saldırmak. bunu da bu şekilde yapıyorlar.

      3. Hasta falan mısınız abi, adam alonsodan falan bahsetmemiş, pilotlar demiş, ne kadar alıngansınız yaw, yoksa provakasyon mu amaç?

        1. sen fazla iyi niyetlisin sanırım. kimin ne yapmaya çalıştığı gayet ortada. çok merak ettiysen kendisine sor kimi kastettin diye.

          1. Yok abi, iyi niyetimden falan değil, yazılanları okudum da sen ve birkaç tane daha aşırı saldırgan alonsocu var Royalcim, yada aşırı gocunan, bu haberde ve arkadaşın yorumunda alonso lafı yada alonsoyu kastettiğini gösteren bir ifade göremedim

            “neler konuşuyor pilotlar uzatılan mikrofonlara…” pilotlar yazıyor, başka hiçbir pilotun taraftarı atlamamış oysaki, sizde bir sorun olmasın?

      4. Icemanraikkonenf1 avatarı
        Icemanraikkonenf1

        Diaz hayırdır? Adam senin pilotuna laf atmadı ki ne o çok büyük yaranız varda gocunuyormusunuz 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

    2. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Raidillon , Kimi uzatılan mikrofonlara nasıl konuşacağını senden mi öğrenecek.Zaten biliyordur belki de zamanı gelmemiştir.Örnek istersen vereyim:
      yıl 2006 yer monako Rai: “Benden yarış kazanmamı falan beklemeyin çünkü araç çok yavaş”

      1. pilotlarin buradaki yorumlardan birşeyler öğrendiklerini , mikrofona falan ne diyeceklerini öğrendiklerini bilmiyordum doğrusu, daha dikkatli olalım bari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir