Lopez: “Önemli Bir İlerleme Kaydettik”

yazar:

kategori:

Lotus’un sahibi Gerard Lopez, Enstone merkezli takımın güncellemeleri ve Renault’un yeni güç ünitesi ile birlikte tur başına iki saniye hızlandıklarını düşünüyor.

Renault, Bahreny’de Toro Rosso ve Red Bull’un kullanmaya başladığı güncellenmiş yeni motoru Çin GP’sinde Lotus’un da kullanacağını açıklamıştı.

Motor güncellemesi ile birlikte bu yıl ilk kez Q3’e kalan İngiliz takım yarış içerisinde Grosjean ile puan alabilecek hıza sahip gibi görünüyordu. Fakat Fransız pilot yarışın 29. turunda vites kutusu problemi yaşayarak yarış dışı kaldı.

Gerard Lopez, Lotus’un Çin GP’sinde büyük bir adım attığını düşünüyor.

“Çin’de Renault’un yukarıya doğru net bir adım attığını gördüm. Neredeyse iki saniyelik bir güncelleme yapmışlardı”

“Kronometre yalan söylemez. Çin’de tur başına iki saniye daha hızlıydık. Aracımız iyi. Romain eğer sorun yaşamasaydı sıralama turlarında altıncı sırada olabilirdik. Cumartesi günü araçta difüzör sorunları vardı ve bu bize zaman kaybettirdi”

“Düzlüklerde DRS açmamıza rağmen Mercedes düzeyine çıkamıyoruz. Motoru daha iyi öğrenmemiz gerekiyor. Ancak pozitif olmaya devam ediyoruz”

Gerard Lopez, Lotus için kabus gibi geçen sezon açılışının ardından hayal kırıklığı yaşadığını itiraf etti.

“Renault’un bu kadar sorunla karşılamasını beklemiyorduk. Aslında aracımız gerçekten iyiydi. Rüzgar tüneli verileri aracın ne kadar hızlı olduğunu ortaya koyuyordu”

“Bizim için asıl sorun herhangi bir ayarın iş yapmamasıydı. Her ne denersek deneyelim bu işe yaramıyordu. Testlere çıkamadık ve büyük zaman kaybettik. Bu da büyük sorunlar ve gecikmelere sebep oldu”

“Testlerde iki kez motor patlattık. Yapabileceğimiz birşey yoktu. Bahreyn’deki yarış sonrasında takım içerisindeki olumsuz zirve yaptı”

“Renault, Barcelona için motor üzerinde ilginç güncellemeler yaparak büyük bir adım atmayı planlıyor. Bu bizim için umut verici olacak”

“Sanırım güç ünitesi ile ilgili sorunlar yaşadığımızı gördüğüm andan itibaren bizim için ilk yarışın Barcelona’da olacağını söylemiştim.”


Yorumlar

“Lopez: “Önemli Bir İlerleme Kaydettik”” için 6 yanıt

  1. “Renault, Barcelona için motor üzerinde ilginç güncellemeler yaparak büyük bir adım atmayı planlıyor. Bu bizim için umut verici olacak”

    Kesinlikle bu umut verici olacak Çin de Mercedes ile arada 40 Bg bir fark vardı bu da tur başına 0.4 saniye kaybettiriyor Renault bu farkı kapatmak için elinden geleni yapıyor ve 3 hafta aranın da olması ile İspanya Renault motorlu araçlar için dönem noktası olacak. Total yeni bir yakıt üzerine çalışıyor buradan gelecek performans artışı da etkili olacak. Bakalım bunların hepsi bize ne getirecek bunu İspanya da göreceğiz.

    1. Peki Total yakıtının sürekli RBR’nin yakıt akış sensörüne zarar vermesine nediceksin neden oluyor bu ?

      1. Gerçekten de ilginç bir durum yarış sonunda yada sıralamadan sonra depoda kalan yakıt örneği alınır ve incelenir yakıtın kimyasal olarak yasal olmayan bir madde bulunduğun da pilot ihraç edilir böyle bir şeyde söz konusu değil her şey kurallar çerçevesinde ama sensörün üzerinde ki bir somunun yakıttan dolayı zarar gördüğü söyleniyor ki ben buna pek inanmıyorum. Bir söylenti daha vardı Renault motorunun yaymış olduğu radyasyon dan dolayı sensörün arızalandığı. Yakıt aynı yakıt Motor aynı motor diğerleri neden yaşamıyor sensörle Rbr yaşıyor ilginç ama İspanya da bununda çözüleceğini düşünüyorum.

        1. İspanyada herşey çözülecek yani 🙂 hadi bakalım hayırlısı.

          1. Çözülecek buna inanıyorum Tıpkı kış testlerinden bu duruma çıkıp geldiğimiz gibi 🙂

            1. kesinlikle bende renaulta gönülden inanyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir