Rosberg: “Mercedes İspanya’da Büyük Bir Adım Atacak”

Nico Rosberg, Mercedes’in yaklaşık 1 saniyelik avantajını koruyabilmek için yoğun şekilde çalıştığını söyledi.

Rosberg sezonun açılış yarışı olan Avustralya GP’sini baştan sona üstün götürerek kazanmayı başarmıştı. Sezonun geride kalan diğer yarışları yani Malezya, Bahreyn ve Çin GP’lerini ise yükselen performansıyla beraber Lewis Hamilton kazanmıştı.

Takımlar şampiyonasında 154 puan ile beraber lider konumda bulunan Mercedes’in Alman pilotu Rosberg, takımın avantajı koruyabilmek için  ellerinden geldiğince çalışmaya devam ettiğini söyledi.

“Umarım İspanya’da diğer takımlarım yaptığından daha fazla iş yapmışız oluruz. Barcelona’da büyük bir adım atacağımızı düşünüyorum. Bunun için çalışmaya devam ediyoruz”

“Barcelona elimizdeki avantajı arttırabilmemiz için iyi bir şans olacak”

 


Yorumlar

“Rosberg: “Mercedes İspanya’da Büyük Bir Adım Atacak”” için 29 yanıt

  1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Daha önce de dediğim gibi Mercedes şuan elindeki kartların tamamını açmadı. Zaten mükemmel bir motorları var. İspanya’da aero anlamında daha da gelişecektir takım.

  2. rosbeg baskı altında

  3. yorumcu arkadaslar en önemli şeyi unutmuş ben hatırlatım rbr ve ferrari kısa adım vıtese gectiler onlara gore iyıde oldu yoksa gelişme falan yok dar vıtes aralıgında daha iyi kalakınma ve cekişi kullanıyorlar baskada careleri yok motorları ancak bunu kaldırabiliyor

  4. Bence Mercedes güncelleme yapmasın.Güncelleme yaptıkça geriye gidiyorlar.

  5. Mercedes bu sene sampiyon olucak gibi, bu noktadan sonrada sampiyonlugu kaybederlerse 2015 sonu gibi kesin çekilirler. Bu sebeplerden ötürü takim varini yogunu yeni kurallar icin bu seneye adadi ve adamayada devam ediyor. Ellerindeki ekip gayet iyi yapilandi. Iki tanede iyi pilota sahipler diyebilirim. Aslinda film burda basliyor. Rosberg ve hamilton arasindaki iliski patlak vermeye basladi. Rosberg 2010 dan beri altindaki mercedes yildizli kaplumbagadan inip yillar boyunca ugrastiklari gercek bir mercedes yildizli araca kavusmus oldu. Bu durum hamilton icinde gecerli ve buyuk bir cekismeye girdiler. Birkac yaris sonra guncelleme sayisi dustukce kimin daha baskin oldugunu gorecegiz. Ikilinin bahreyn yarısindaki gibi cekismelerini daha sık görebiliriz. Bence mercedes cok gergin. En ufak temaslarindan sonra webber-vettel gibi olucaklarini herkes biliyor. Bana gore gercek savas havalarin degismesi zor olan pistlerde, bilinmiyenlerin bol olmadigi pistlerde yani ispanyadan itibaren basliyacaktir. Rosberg hamiltonu burada ne yapip edip maglup etmek zorunda yoksa en kotu bir sonraki yarista yenmesi lazim. Yoksa bu momentunla basariya aç olan hamiltonu kolay kolay yenemez. Son olarak
    Mercedesin bu durumlara gelmesinin en onemli isimlerinden biri olan Michael Schumacher hayat mucadelesi veriyor, keske o aracin icinde yillarca ugrasan Schumacher olsaydi diyor insan…

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Herşey için konuşmak için çok erken 3 hafta sona belli olacak..İdda ediyorum Mercedes ispanya’da 0.8-1.0 saniye arası fark atacak atacağı farkıda söyliyim nerde olacağını 3.sektör start finish düzlüğü ve diğerlerindede önde olacak hızlı virajlarda falan ama bu yazdığım yerlerde 0.5-0.6 fark diğer virajlardada 0.5 fark atacak toplamda da 1 sn bulacak ve bundan eminim takım sorunsuz bir hafta sonu geçirsin ve hafta sonu full kuru zeminde gerçekleşsin diğer takımlarada Allah yardım etsin diyecek söz budur yani.Bazı arkadaşlar yazmış mercedes’in geliştereceği bişey yok diye diğer takımlarında çok büyük gelişim göstereceğinin garantisi yok onuda söyliyim Mercedes w05 w04’ün gelişmiş versiyonudur araçta bir çok kısımda geçen seneden izler var azda olsa

  7. Singapur monaco japonya gibi pistlerde kazansak bari ha redbull vardı dimi pardon :S

  8. Mercedes kusursuz Ers’i sayesinde önümüzdeki 2-3 yarış daha Ferrari Ve Red Bull’un önünde kalacaktır. İspanya aerodinami pistide olsa sonuçta düzlük var ve Mercedes Ers’i sayesinde yüksek torkla çok iyi yol tutuş yakalıyor. Bu sefer 25 saniye fark atmazlarda 10 saniye fark atarlar o olur. Bir kere Ferrari ve Mercedes aerodinami sayesinde virajlarda yaklaşsada düzlükte Mercedesi geçemez. Kafadan İspanyayı da mercedese yazıyorum. Haaa burda Mercedes Ers’i sayesinde kazanır ve virajlı sektörlerde geride kalırsa sene sonunu zor getirir. Gerçi İspanya önemli ama benim lafımda iddialı oldu. Geçen sene Ferrari kazandıda ne oldu? önemli olan devamlılık. Misal Ferrari ya da başka takım burada kazanırsa hahaha aerodinami pistinde kazandık en iyi biziz diyip çalışmazsa madara olurlar. Ama Ferraride hahaha yapacak teknik ekip kalmadı şu son transferlerle. O yüzden Ferrari bu sene gelişim yarışını bırakmayacaktır. Aerodinamistler aracı geliştiriyor, havayı cıvayı kullanıyor ama motorcu ve Ersciler ne yapıyor o önemli? Erscilerde kendi işlerini düzgün yaparsa güzel şeyler olur. Rosbergin sözlerinde endişe kokuyor. Çünkü virajlı sektörlerde Mercedes gitgide Ferrari ve Red Bull’un gerisine düşmeye başladı. Büyük bir paket getirmelzerse biliyorlarki 2-3 yarış sonra rahat kazanacak araçları kalmayacak. O yüzden biraz tedirgin olmuş. Bana kalırsa en büyük tedirginliği Hamilton yaşasın zira 3 yarıştır kazanıyor ama 2 yarışta yağmurlu sıralama vardı. Bahreynde ilk pitlere 1. giremese kazanamazdı bunu unutuyoruz. Agresif sürüşü sayesinde lastikleride sıcak tutarak güvenlik aracından sonra yerini korusada kuru ve sıcak pistlerde Rosberge geçilmesi sürpriz olmaz. Ayrıca Cuma günü ikide bir şikayet etti Frenlemede sorun yaşıyorum diye. Demekki yeni ön kanat aracın dengesini biraz bozmuş. Mercedes öyle bir kumar oynadıki tam kumar. Eski önkanatı biraz ağır ve yayık diye değiştirdiler daha kısa burun açısı olan önkanat aracın dengesini bozdu. Buna bir çözüm bulamazlarsa geçen senelerde olduğu gibi güncelleme yaparak gerileyen takım olma rekorlarını geliştiriler. Motorun ekmeğide bir yere kadar. Aldo Costa da rehavete girmesin, tüm övgülerimizi kursakta koyar. Ben Mercedesin bu sene şampiyon olmasına üzülmem tabii. Red Bull’un 4 yılına tahammül ettiysem Mercedese sinirlenmem bile. Ama bu noktadan şampiyonluk verirlerse herhalde F1den çekilirler. O yüzden keşke gelişseler. Ama şunu da istiyorum Ferrari ile milim milime bir noktaya gelseler yarışlarda Alonso ve Hamilton çekişse bu seyir zevki açısından müthiş olur herhalde.

    1. yorumu çok başarılı bulmuş olmakla birlikte virajlı sektörlerde gerçekten de ferrari ve redbull’dan yavaş olduklarını gözlemleyemedim. bu konuyla ilgili bir veri mi var?

      1. Bu Cuma ilk antrenmanlar. Cuma 2. antrenmanlarda da Alonso 2. sektörde 29.580 yapmış Lewis hamiltonun ima ettiğine göre 2. antrenmanlara rakiplerimden sonra çıktım, derecenin önemi yok ama tam anlamıyla memnun değilim diyordu. Türkçe Meali herkesten 15-16 dakika sonra pist ısındıktan sonra çıktığım halde orta sektörde nasıl geride kalırım Mercedes alarm veriyor ilerisi için demek anlamınada gelebilir. Zaten Bahreyne bakarsanıız herkesten sektör farketmezsizin iyilerdi Çinde bu tablo İspanya için alarm demektir. Cuma günleri takımlar eğer bir sonraki yarışa güncelleme yapıyorlarsa onun küçük bir provasını yapıyorlar. Dereceler o haftasonu için pek önemli değil ama sonraki yarışlar için size önbilgi sunar. Alonsonun Ferrarisi sonraki yarış için iyi sinyaller verdi. Cuma dereceleri şu yönden önemli değil o tek tur ayarıyla yarışa çıkmaya kalkarlarsa yüksek yakıtta şamarı yerler ilk 10’a bile giremezler. Acaba Mclaren riske girip sonraki yarış için Cuma ayarını yarıştada mı test etti? diye düşünüyorum. Eric Boullier’in açıklaması bu şüphemi doğruluyor. O zaman İspanyada şu 4 takımın yakın mücadelesi beklenebilir.Cuma antrenmanlarında sonraki yarış için önkanat denge varyasyonları üstünde çalışan ve tekerlek somonuyla birlikte bu küçük mini testten başarıyla çıkan Ferrari, yine önkanat güncellemesi yapan ve sezona 1.5 saniye hızlı araçla başlayan Mercedes, İspanya aerodinamisi için Çinde düzlük hızı ve muhtemel podyumdan olan Red Bull ve tamamen Cuma ayarıyla çıkıp yarışta rezil olan Mclarenin yakın mücadelesini izleyebiliriz. Bunlar tabii varsayım. Mercedes zaten kafadan 3 yarış daha kazanır bunu kimse inkar edemez ama bu üç yarışta en azından 1 mercedesten 2.lik basamağı alınırsa özellikle Silverstonedan itibaren kazanan takım değişebilir. Bu yönden İspanya önemli.

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      rbr’den daha düşük df ayarlı çin’de 2.sektörde 0.2 sn daha hızlıydık sen hesap et

  9. Güçlü bir Mercedes var sorunsuz ve hızlı tek yapacakları artık küçük gelişmeler ve pakette bunu gösteriyor. Ama Red Bull Renault ve Ferrari sağlam temellere sahipler atacakları her adım büyük özellikle de motor departmanlarında ben Mercedes’in er yada geç yakalanacağını düşünüyorum.

    Adrian Çin de yoktu çizim tahtasında İspanya için canla başla çalışıyor Renault motor da büyük bir adım atacak bu eksikliklerin kapanması ile normal güncellemeler de yakalayacağımızı düşünüyorum Mercedesi Çin de aranın kapandığını görmek mümkündü. 2015 aracının temelleri 2014 araçlarının üzerine kurulu olacak normal olarak kimse bu sene ki paketi çöpe atmayacaktır atılan her olumlu adım 2015 arabasına yansıyacaktır.

    1. Neden kimse Hamilton’un yarışmadığını farketmiyor.Deposunda 10 kilo yakıt vardı daha.Neden arabayı ve şanzımanı zorlasın.
      Rosberg telemetrisiz yarıştığı yarışta düştüğü yedinci sıradan ikinci sıraya yükseldi.Bir ara pist dışına çıkmasa (sekiz saniye kaybetti)Alonso’yu pit çıkışında geçmiş olacaktı.
      Kimse Mercedes’in oturup diğerlerini bekleyeceği gibi bir beklenti içine girmesin.Ceplerinde kullanmadıkları bir saniye daha olduğuna eminim.

    2. Adrian kankin Silverstone”da WEC yarisindaydi 🙂

      1. WEC i hafife alma dostum.Aero motor bileşimi hakkında çok güzel detalar verebiliyor 🙂

        Adrian kara kaş kara gözü için gitmedi Webberin yanında.

        Hem ziyaret hem ticaret.

        Bazen bir şeyleri bulmak için ne aradığını bulmalısın 🙂

    3. Adrian Çin’de yoktu çünkü Webber’in yanındaydı.

  10. araçtan %100 alındığını düşünmüyorum. diğer takımları da kontrol ederek belli bir plan içerisinde güncellemeleri araca uygulayacaklardır. ellerinde hala koz olduğunu ve diğer takımların yaklaşması durumunda bu kozları araca uygulayacakları gibi bir düşüncem var.

  11. zannetmiyorum öle bişey olacağını çuvallayacaklarından eminim bunların

    1. Umut fakirin ekmegi.napacaskin .

    2. Mükemmel ötesi araç yapmışlar tur başına 2sn hızlılar ve çuvallayacaklar öylemi ? Hiç sanmıyorum.

      1. bekleyip göreceğiz benb öle umut ediyorum ölede ölacağına inanıyorum bu benim fikrim ispanyadan sonra bakalım ole iki saniye diye bişey kalacakmı

      2. Ayrıca ben 2 sn farkın kaldığını da düşünmüyorum yarış sonu ham ve alo’nun arasında 25 sn vardı ve bu da tur başına 0.4 sn demek.

        1. tur başına 2sn fark falan yok hayal kurmaya gerek yok….hemıltondan baskı yediği zaman okadar rahat sürüp lastik falan koruyamıcak buda tur başına 0.2 sn demek çok az bişeyin kaldığını düşünüyorum ben

          1. Tur başına 2 saniye hızlı söylentileri bana hep komik gelmiştir. geçen sene Red Bull içinde söyleniyordu ama alakası yoktu. 56 turluk bir yarışta tur başına 2 saniye 1 saat 52 dakika farka denk gelir. Bu da 1.40’la tur atan otomobilin 2. ye tur bindirmesi demektir. Böyle bir araç daha F1 tarihinde yok. Bu sporlarda mili saniyelerin önemi vardır. 0.750 saniyelik fark bile devasa fark yaratır. En fazla Mercedes 1 saniye önde diyebilirdik ama 2 saniyeler çok abartı rakam. 1 saniyelik farkta tur başı 60 metre fark atmak demektir. Yani bu 60 metreyi nerede kaybediyor takımların bunu çözmesi lazım. Daha doğrusu 2. takım neden 60 metre geride bunu çözmesi lazım. 60 metre 15 turda 1 km 30 turda 2 km yapar. Aşağı yukarı turun %40’ı desen 40 saniye fark. Mercedesin sezon başı hızı işte sadece bu kadardı. Ama o 1 saniye insanlara ne kadar büyük göründü demi? 1 derken kolayca geçen zaman Formula 1’de kilit rol oynuyor. Bu 1 saniye pat diye kapanmaz ama haftasonları milim milim gıdım gıdım yaklaşarak 3-4 yarışta çok çok minimum düzeye iner. Bu noktadan sonrada pilot vasıfları ortaya çıkar ve gridin een dominant pilotu Alonsoda o minimum farkta 3-4 yarış kazanabilir. Her yarışta hedef koyulmalı bu yarış farkı 12 metre kapattım, gelecek yarış bir 15 metre daha kapatmalıyız denmeli. Gölge simülasyonunda bu farkları daha rahat görmek mümkün. Aracın biri gölge şeklinde diğer araçla mukayese ediliyor, birbirleri arasındaki fark kıyaslanıyor. Tekrar tekrar bu gölge simülasyonunu incelemek ve hangi virajlarda hangi düzlüklerde geride kalındığı bulmak lazım.

            1. 1 saat 52 dakika yazmışım 1 dakika 52 saniye olacak.

            2. Onur Gentas avatarı

              1 saat 52 dakika değilde 1 dakika 52 saniye diyelim:) bir yarış fark attırdın adamlara:)

  12. Farkı kapatmalarına izin vermek istemiyorsanız var gücünüzle çalışacaksınız.

  13. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Bide mercedes hızlanırsa durum dahada kötüye gider daha çok çalışmamız lazım.

  14. The-Real-Royal-Hunt avatarı
    The-Real-Royal-Hunt

    Zaten 1 saniye vardı bu gidişle 2 saniyeye çıkar yine sezon başına döner.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir