Raikkonen, “Motivasyon Eksikliği” İddialarına Sert Çıktı

Kimi Raikkonen, 2014 Formula 1 sezonunda beklenen performanstan uzakta kalmasının motivasyon eksikliğinden kaynaklandığı iddialarına sert çıktı.

Ferrari’ye dönen Raikkonen, Lotus’ta gösterdiği performanstan şu ana kadar uzakta kaldı. Raikkonen ilk 4 yarışta sadece 11 puan kazanabildi.

Raikkonen “Neden bana motivasyon eksikliği konusu söyleniyor bilmiyorum. Motivasyonum olmasaydı burada olmazdım.”

“Bu konu tamamen saçmalık.”

“Kötü yarışlarımız oldu ve talihsiz şeyler yaşadık. Ancak bazen bunlar yaşanır. Hedefimiz gelişmek.”

“Yapılacak çok iş var. Şu ana kadar her şeyden mutlu olduğumuz tek bir yarış bile geçirmedik.”

“Şu ana kadar işler zordu ancak daha fazla mesafe kat ettikçe sorunları çözeceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, “Motivasyon Eksikliği” İddialarına Sert Çıktı” için 26 yanıt

  1. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonen bu zırvalıklara alışkın biridir.Daha önceleri de motivasyon sorunum yoktu diye söylemişti ama insanlar anlamak istemiyor.

    Raikkonen “İnsanlar motivasyonum hakkında konuşuyorlar ancak o insanlar beni tanımayan insanlar. Aracınız berbatsa ve elinizden gelenin en iyisini yapıyor olmasına rağmen iyi sonuç alamıyorsanız bu motivasyon eksikliği değildir. Hislerim Ferrari ile son senemde en iyi senelerimden birisini geçirdiğim şeklindeydi. Motivasyonum asla sorun olmadı.” dedi.

    1. yani senin demen oki alo açık şekilde hızlı.alo hızlı olabilir ama 1.2 sn yada 1 sn gibi bir fark sadece hızla açıklanamaz.heleki bu kadar düşük hızlı f1 araçlarında.sürüş stili olabilir yahut şasi sorunu elbetteki hiç bir sebep mazeret olamaz bunuda kabul etmek lazım.anti parantez 4 yarışın 2 si yağmurlu yada sıralamaları.buda etkendir ama esas neticeyi değiştirmez büyük sorunu aşmak için büyük adım gerekir rai de bu kabiliyet illaki var aksini düşünen f1 den çok fazla anlamayandır ama bu adımlar alo yu yenmeye yetemi sorusu ortaya çıkıyor.evet yeter ama rai bu kabiliyette fakat alo da gridin en iyi pilotlarından ufak farklar bu müsabaka açısından normaldir ama bu kadar küçük ve düşük hızlı motorlarda özellikle son yarışta 1.2 sn tur başına fark sorun var demektir.pilotda yada araçta yada her ikisinde fakat sorunlar halledilmek için varlardır

  2. Artık bir yerden başlaması gerektiğine kiminin inanması gerekiyor. Kendisini araçtan sorumlu hissetmesi ve çabalayarak başarılar kazanması artık kaçınılmaz bir gerçek…

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2008’de yine medya Kimi’ye karşı yerini almıştı. Dünyadaki en pislik camia medyadır. Birisi düşüş gösterdi mi üstüne çullanırlar.

    Kimi 2008’de İspanya’yı dominant biçimde kazandıktan sonra medyanın konuştuğu tek şey neydi?

    “Kimi emekli olacak. Alonso Ferrari ile anlaştı”

    “Kimi motive, ve emekli olmak kafasında yok” -Domenicalli(!)-

    “Kimi Alonso’ya yer açmak zorunda kalacak” -Keke Rosberg-

    “Massa’nın yeri garanti. Kimi ile Alonso’yu ise aynı takıma koymak büyük zarar verir” -Luca di Montezemelo-

    Kimi şampiyona lideriyken kendisine sürekli sorulan tek şeyin kontrat meseleleri olması gibi. Bu liste uzayıp gider. Medya hiçbir zaman Kimi’yi sevmedi. Ona yardımcı olmadı. Kukla olmadığı için işlerine gelen bir insan değildi.

    2008’de Kimi’nin şampiyonluk baskısı dışında medyaya karşı da savaş verdiğini söylerim. Ama şimdi millet gelir “komplo teorisi” der. İlk yarışlarda şampiyonluk yılına kıyasla fırtına gibi bir hıza sahip olmasıyla, sezonun geri kalanında yaşananların tezatlığı ve tutarsızlığını söylesem, “pilotlar yarıştan yarışa değişirler, saçmalama, Kimi vasat bir pilottu zaten” diye çıkışırlar.

    Hiçbir şey gördüğünüz gibi değildir.

    1. Türk spor camiasında bir veya iki tane bulunan, mantıklı yorumlar yapabilen futbol yorumcularından Uğur Meleke’nin sevdiğim bir yorumu vardır. Futbolcuların maçtan önceki moral durumlarının performanslarını etkileyeceğini söyleyenlere hep sert çıkar, onlara şu sözle cevap verir:

      – Ne yani, top ayağına gelecek de morali bozuk diye gol atmayacak mı ?

      Aynı durum, hatta fazlası burada Kimi için geçerli. 6 sene öncesini konuşmak bize hiçbirşey getirmez maalesef, ancak illa ki bir değerlendirme yapacaksak, sen olaya biraz fazla duygusal yaklaşıyormuş gibi duruyorsun.

      Evet, Kimi karakteri sebebiyle hiçbir zaman medya ile çok iyi anlaşan bir pilot olmadı, ancak 2008’deki vasat performansını buna bağlamak bana hayalcilik gibi geliyor. Ne yani, Kimi morali bozuk diye virajları 20km daha mı yavaş döndü ?

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Yorumumu anlayamamışsın.

    2. Kesinlikle haklısın, medya düşenin düşmanıdır. Alonso gelene kadar Massa’nın medya sıkıntısı yoktu, sonra onun da oldu. Massa gitti.

      Raikkonen de düşüşte.

  4. Ya arkadaş Ferrari neden bu kadar baştan çıkarıcı bi takım ya <3

  5. Taktiniz su adamin motivasyonuna.

  6. RAI-ALO aynı takımda hiç konuşmuşlar mı

    bilen cevaplasın

    1. TRF1; şu quote css style biraz düzenleseniz, AT NALI gibi, insanın bakası gelmiyor.

      blockquote {margin:20px 0}
      blockquote p {font-size:20px;}

      böyle iyidir.

      1. Katılıyorum, 42px’e hiç gerek yok.

  7. şu ana kadar herşeyden mutlu olduğumuz tek bir yarış bile geçirmedik cümlesi bana göre sorunun cevabı ve herşeyi özetliyor…

    şu an bu tarz açıklamalar aslında kimiye fayda sağlayacak şeyler…

    aslan yürekli Richard hisar boylu silahşör…
    göster kendini…
    dirilt içimizdeki ölü düşleri…

  8. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Raikkonen Gerçekden Aciklamalariyla ve Kendine has uslubuyla saygiyi sonuna kdar hak ediyor.. Şunu unutmayin Grid in en iyi pilotu Tartismasiz Raikkonen dir. Bunu hiçbir sey degistirmez. Rüzgar Ne kadar sert eserse essin , Kayadan alip götüreceği tek şey TOZ dur.

    1. tartışmasız ? tartışmasız hemde… tartışmasız olan tek şey bu konunun tartışmaya açık olduğudur

  9. Raikkonen’e sezon ortasına kadar vakit tanınmalı. Şuan tabi ki beklentilerin altında kaldı, sezon önceki Alonso’yu zorlayacağını tahmin ediyordum. Bir diğer konu ise, çok daha fazla çalışmalı.

  10. anlamadik ne gibi bir yarasi varsa artik bayagi dert olmus ona

  11. rai yaşlanıyormu ne..

    ve büyük baskı altında üstelik yanında massa yok veya grojen

    yok

    en büyük korkusuda

    Alonso performansı

    bu onu eksikmiş gibi gösteriyor

    halbuki grojen veya massa ayarında işte

    1. Abartma istersen

  12. sonunda adami cildirtilar bak sonra herkese dondurma ismarlar 😀 gecen sene pereze yaptigini tekrarlayacak galiba.biri perezin suratina yumrugu atmali dedi ve perrez birdaha etrafinda gozukmedi 😀

  13. Belkide ‘Live me alone, i know what i’m doing’ dese yarış kazanacak..Bu kadar normal insan gibi konuştuğu olmamıştı 😀

  14. Talihsizliklerden kendi de bahsedip onaylamış oldu. Sıkıntı “sadece” kendi performansında değil. Daha adam akıllı her şeyi bir araya getirebildiği bir haftasonu olmadı.

  15. Talihsizliklerden kendi de bahsedip onaylamış oldu. Sıkıntı “sadece” kendi performansında değil. Daha adam akıllı her şeyi bir araya getirebildiği bir haftasonu olmadı.

  16. Raikkonen’i özellikle bu sezon çok takdir ediyorum performansını şimdilik bir kenara bırakarak,beklenmediği kadar hırsından,daha önceki sezonlarda olmadığı kadar çalışma özverisinden ve medyayla bu kadar iç içe olmasından dolayı.Ayrıca bu sezonla birlikte “zeki ama çalışmıyor” imajından çıkmış olmasıyla da bu çabalarının meyvelerini en kısa sürede alacağını düşünüyorum bakalım..

  17. raikonen önceden olsa ben kendimi biliyorum kimin ne düşündüğü umurumda değil der geçerdi ama artık en az alonso vettel hamilton kadar konuşuyor .. formula 1 onuda diğer pilotlar gibi bazı seylere zorluyor haliyle konuşmak cevap vermek basınla ugrasmak dedikoduların önüne gecmek için diğerleri gibi birebir mücadele gerektiriyor raikonende ferraride bu baskı ile önceki döneme göre daha çok uğraşıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir