Rakipleri Farkı Kapatırsa, Mercedes Mücadeleyi Yasaklayabilir

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, rakiplerinin kendileriyle olan farkı kapatmaları halinde Lewis Hamilton ile Nico Rosberg arasındaki mücadeleyi soğutacaklarını işaret etti.

Mevcut durumlara bakıldığında Mercedes rakiplerinin önünde yer alıyor ve takım sürücülerinin mücadele etmesine izin veriyor.

Wolff  “Bahreyn çok özeldi çünkü paketimiz orada çok iyi çalıştı ve orada çok iyi bir avantaja sahiptik. Bu yüzden yarış adına karar vermek daha kolay oluyor çünkü 3. sıradaki araç ile çok büyük farka sahip olduğunuzu biliyorsunuz.”

“Fark azaldıkça rakiplerinize daha fazla bakmanız gerekir. Ve kural kitabımızdaki birinci kural, takım arkadaşınızın bir numaralı düşman olmadığıdır. Rakiplerimiz birinci düşmanımız ve yarışlarda bu gerçeğe dikkat etmek gerekir.”

“Rakibiniz hemen arkanızdaysa birbirinizle mücadelede çok fazla zaman kaybedemezsiniz.” dedi.

Son 3 yarıştaki farklar:

Yarış     Mercedes'lerin farkı  3. ile fark
Malezya      17.313s            Vettel, +24.534s
Bahreyn      1.085s             Perez, +24.067s
Çin          18.062s            Alonso, +23.604s

Yorumlar

“Rakipleri Farkı Kapatırsa, Mercedes Mücadeleyi Yasaklayabilir” için 2 yanıt

  1. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Paddy lowe bahreynden hemen sonra takım emri konusunu Mercedesin motorsporlarındaki felsefesiyle ilişkilendirmeye çalışmıştı.Ben de şöyle yazmıştım:

    Nebuchadnezzar 7 Nis 2014 – 15:45 at 15:45

    Paddy Lowe biraz uçmuş.Motorsporlarındaki felsefe edebiyatına girmesine gerek yok.Sanki F1 de hiç takım emri olmadı ya da Mercedes hiç takım emri uygulamadı.Bu işin felsefesi falan yok.Bu milyon dolarlık sektörde her türlü pisliğe rastlamak mümkündür.

    Mercedes bu yarışta takım emri vermemiş olabilir ya da başka kelimelerle ifade etmiş olabilir.Takım emri illa ki faster than you kelimelerinden ibaret değildir.Bu işin multi 21 i var , araçları garaja sağlam getirin var, yakıt tasarrufu var, vesaire vesaire.Varsa da yoksa da kendi bilecekleri bişey.Yalnız şunu unutmamak gerekir ki bu tür kararları alıp bu tür konuşmaları yaptıran da aracın gücüdür.Her yarış duble yapabilecek bir aracınız varken takım emri vermeyebilirsiniz.Mücadeleye izin verebilirsiniz.Çünkü olası kayıpları telafi edebilecek bir aracınız vardır.Olası bir Ham-Ros kazasını bile bir sonraki yarışta telafi edecek bir araç varken konuşmak kolay.Birbirine yakın takımların ve birbirine yakın puanların olduğu durumlarda 43 puanı riske atabiliyorsan işte o zaman birazcık felsefeden bahsedebilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir