Wolff, Red Bull ve Ferrari’nin Hızından Endişeli

Mercedes’ten Toto Wolff, Fernando Alonso ve Daniel Ricciardo’nun Çin GP’sindeki hızının takım içerisinde endişelere yol açtığını kabul etti.

Fernando Alonso Çin GP’sinde bu yıl ilk podyumunu elde etmiş ve performansıyla dikkat çekmişti. Red Bull’dan Daniel Ricciardo ise Red Bull’daki dördüncü yarışında dördüncü sırayı alarak takım arkadaşı Vettel’i geride bırakmıştı.

Mercedes’ten Toto Wolff her ne kadar önde olduklarını kabul etse de Alonso ve Ricciardo’nun hızının endişe yarattığını itiraf etti.

“Performans açısından farklı bir yarıştı. Nico formasyon turundan önce telemetri bilgilerini kaybetti. Yarış boyunca körlemesine sürdü. İlk bölümde rakiplerini geçmesi kolay değildi. Ricciardo’yu takip etti ancak onu geçmenin bir yolu yoktu”

“Sonrasında strateji ile ilgili bazı doğru kararlar aldık. Yarışın çok uzun olduğunu biliyorduk bu yüzdende lastiklere iyi bakmamız gerekiyordu. Önümüzde Alonso vardı ve hızı gerçekten çok iyiydi. Ancak onun bu tempoda yarışı bitiremeyebileceğini biliyorduk”

“Dikkatli olmalıyız ancak arkamızdaki takımlar bize yaklaşıyor. Alonso’nun ne kadar hızlı olduğunu gördük. Derecelere baktığımızda Ricciardo’nun da hızlı olduğunu gördük. Açıkçası bu durum beni biraz endişelendiriyor”


Yorumlar

“Wolff, Red Bull ve Ferrari’nin Hızından Endişeli” için 107 yanıt

  1. pilotu severiz sevmeyiz ama ortada bir gerçek varki hamilton benzer sartlarda en hızlı pilotttur.Alonso da onunki kadar kaliteli bir pilottur.ikisini de seviyorum eskilerden iki en iyi bunlar kaldı.vetteli bir turlu sevmedim sevemedim buttonu bir turlu sevmedim sevemedim çünkü bunlar KATMADEGERSİZ PİLOTLARMIS GİBİ hissediyorum.ALONSO VE HAM aracına artı deger katanlardan bu yönleri onları en iyi yapıyor.

  2. reno buyuk motor yazılım guncellemesını zaten çinde yaptı barcelonada degışik guncellemeleri olabilır nevey PUSU kurmuş BEKLIYOMUŞ Mercedes bu pistte 1. olamasada 3.4 olur sonrakı yarışlaryıne 1.lıgın en buyuk adayıdır HAMmi ALOmu tartışması yapanlara ham 1.lige oynar alo mumkunse 1. o degılse 2. oda olmuyorsa 3.vs vs.devam eder

    1. OtonomAktor avatarı

      olay iyice buna döndü 😀

  3. F1 2006 da yarış yapmak isteyenler skype kursun gökhanı veya beni eklesin skype adım breet6 hamachiden ağa gelebilirsinizi Ağ adı:F12006F1 Şifre:123
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  4. Mercedes aracı farklı dünyada ferrari Aracı Jüpiterde

  5. Daha kötü araç ile Alonso daha iyi bir performans gösteriyor olabilir ben de diyorum ki Hamilton’ın takım arkadaşı kim ise onun işi zordur daha ilk senesinde çifte şampiyonu ilk yarışta ilk turda geçti sezonun geri kalanını da izlemeni tavsiye ederim daha fazla pole aldı keşke diyorum Rosberg yerinde Alonso olsaydı da tüm Alonso fanları görseydi Hamilton neler yapıyor

    1. Hamilton ın takım arkadası olmak zordur:))
      4 takım arkadasından sadece 2 sini geçebilmiş bir pilot için iddalı sözler bunlar:)
      Button gibi vasat pilota bile üstünlük kuramadı.
      Tüm takım sezonun ikinci yarısı hamilton a oynamasına rağmen Alonso ya da üstünlük kuramadı:)
      Ç

      1. Ehh senin mantığına göre şöyle o zaman

        Button > Hamilton > Alonso
        Bu durumda Button Alonso’yu havada karada yener.
        Sen inandın mı.

    2. Hamilton ın takım arkadası olmak zordur:))
      4 takım arkadasından sadece 2 sini geçebilmiş bir pilot için iddalı sözler bunlar:)
      Button gibi vasat pilota bile üstünlük kuramadı.
      Tüm takım sezonun ikinci yarısı hamilton a oynamasına rağmen Alonso ya da üstünlük kuramadı:)
      Çok iyi pilottuda geçen sene ne yaptı bir tane adam gibi yarışı yok
      Ama Alonso kötü araçlarla neler neler yaptı.
      Bu işler öyle hızlı araçlarla sükse yapmaya benzemez iyi pilot her koşulda hızlı olacak.

      1. ne zaman hangi sezon ben hatırlayamadım ham kime gecildi Alonso dahil kimle yarıstıysa galip geldi.karıstırıyor olmayasın hemserim.

        1. Alonso ile aynı puanda sezonu bitirdiler kimsenin kimseyi geçtiği yok o yüzden takım arkadasına üstünlük kurmadı.
          Button ise alonso gibi de yapmadı açık bir sekilde geride bıraktı hamilton ı biraz arastır görürsün.Bi kovalainen var birde Rosberg açık ça üstünlük kurduğu 4de2.
          Bir de alonso nun tablosuna bakalım 🙂
          He bunlar takım arkadasları kıyaslaması performans olarak alonso nun kötü ferraride yaptıkları zaten kıyaslanamaz.

          1. Merhaba “arjantin” Alonso ile aynı puanda sezonu bitirdiler kimsenin kimseyi geçtiği yok demişsin sonra ise hem alonso hem buttona geçilmiş kovalainen ve rosbergi geçmiş demişsin. şimdi klasmanda hamın 2. lik fazlasıyla alonun üstünde yer aldığını dahi saymayalım. bu senin yazdığın bildiğin matematik terk olmuş be birader :)) hem alonsoyla birbirini geçmemişler hem takım arkadaşlarına 4-2 üstünlük kurmuş. o ne yav 😀 gerçi matematik hocanında suçu değil ki hep o müfredatta suç var. yersen…

          2. hangi sezon yazarsan sevinirim 13 yasından beri f1 izlerim 36 yasındayın bahsettiğin button ham sahnesini bir turlü hatırlayamadım.Hatırladığım tek sey sıralamalarda ve yarısta herzaman hamın buttonu sildiğidir.

            1. OtonomAktor avatarı

              2011 sezonunu diyor arkadas sezon sonu puanlamada hamilton i gecmistir button o sezonu söylüyor.

              1. ha su arızadan dolayı bir kaç yarısta puansız ayrıldıgı yıldan mı bahsediyor arkadas.Hani Ham ve buttonu tanımayan biri olsam ulan bu button ne süper pilotmuş diyecem ya…

            2. Sen başka seri izlemissin 36 yasına kadar.
              Bak bakim kim kaç puan toplamış kim daha fazla basarılı olmus.
              Mclaren e en fazla puanı getiren markalar sampiyonasında en fazla hizmet eden pilot button dır hamilton değil.Hamilton button ı 1 puan farkla geçti 2 sindede ama button hamiltonı sildi süpürdü 20 küsür puan farkla eze eze sampiyon oldu öyle 1 puanla sansavari değil.Hem totalde ezmistir button kanıtı ortada açın biraz okuyun kim ne yapmış ne puan toplamıs kaçıncı sıradan baslamıs kaçıncı sıradan bitirmis bunları bi okuyun sonra gelin
              tutturmusunuz sanki hız hersey mis gibi.
              ham iyi pilot neye göre iyi pilot sadece hızla mı iyi pilot olunuyor.
              button daki sürüs hassasiyetinin tekniğin yarısı hamilton da yok bu yüzden button hamiltonı geride bıraktı sizin anlamadığınız da bu.
              bugün bir sıralama yapsam ilk sıraya alonso yu koyarım sonra button sonra hamilton gelir benim için.Button koskoca 3 sene sonunda hamiltona karsı rüstünü ispatlamıs daha basarılı olmus pilotdur.
              buda tarihi bir gerçektir.bunu değisteremezsiniz hayal dünyanızla.
              he alın size altın tepside sampiyonluk sampiyon olunda biraz rahatlayın
              bu kadar misyon yüklediğiniz hiç birzaman yüklenen misyonun karsılığını verememis bir pilot için bu altın tepsi bulunmaz nimettir.

              1. ya hadi oradan her sıralama turunda en az 0.3 sn fark attıgı buttondan mı bahsediyorsun bence sen rugby felan izlemişssin f1 diye güldürme bizi..

              2. Merhaba ARJANTİN;
                kardeşim tabiri caizse amma işkembeden sallamışsın yav. yazdıklarını bazen kahkaha atarak bazende dehşete kapılarak okudum. Öncelikle sen bu yaşa kadar ne izledin bu önemli çünkü bizim izlediğimiz bu ikilinin takım arkadaşlığı yaptığı sezonlarda ilk sezon olan 2010dan başlarsak; Lewis: 3 galibiyet, 1 pole, 9 podyum elde ederken, Jenson: 2 galibiyet, 0 pole, 7 podyum ile sezonu tamamlıyor. istatistikleri araştırın demişsin ya haliyle 2010da Lewis Hamilton üstün görünüyor. bu topladıkları puanada yansımış olacak ki sen araştırmayı unutmuşsun aralarında o sezon sıkı dur…. tam 26 puan fark var. (ham: 240, But: 214 puan) hani 1 puan ? millete diyosun araştır ama kendin alanı geniş buldun sallamış durmuşsun. Bekle şimdi Buttonın ezdiğini söylediğin sezona gelelim hani şu Hamiltonu sildi süpürdü eze eze sampiyon oldu? demişsin ya (şampiyon mu olmuş ahahahaha 😀 2011 sezonu şampiyonu Vettel’dir bunuda araştırmalısın) 2011’de Lewis: 3 galibiyet 1 pole (ki bu o sezon redbull pilotlarının dışında alınan tek poledür başka hiç bir pilot veya takım pole alamadı o sezon iyi araştır bunu ) 6 podyum almıştır. Button ise kesinlikle şampiyon olduğu 2009dan bile daha iyi sürerek 3 galibiyet 0 pole 12 podyum almıştır. Lewisin bu sezonu için şöyle denebilir gerek özel hayatı gerekse karıştığı kazalarla kendi ortalamasının altındaydı ama istatistik olarak asla ezilmedi 3e 3 galibiyet ve 1 e 0 polede üstün. yani yazdıklarında tek doğru nokta o sezon buttonın hamiltonu klasmanda geçtiği. şimdi gelelim 2012ye Lewis: 4 galibiyet 7 pole ve 7 podyum finishle sezonu kapatmıştır ( motor problemiyle kaldığı yarışları saymaya luzum yok kaçan şampiyonluğu görebilmek ve anlamak için sadece istemek gerek) Button: 3 galibiyet 1 pole ve 6 podyumla sezonu Lewisin arkasında tamamlamıştır. iki takım arkadaşının aynı araçla pist üzerindeki kapışmalarında kimin daha fazla geçişi var bunuda hemen araştır bence. şimdi kendi hayal dünyandan çık ve Lewisin misyonunu gerektiği kadar yerine getirebildiğini gör artık birader yarıştığı her sezon en az 1 kez kazanan en az bir kez pole alabilen bir pilot var. öyle yazmışsın ki okuyan takuma satoyu falan anlatıyorsun sanar. o bahsettiğin ezici üstünlüğü ona kurdu çünkü. Unutmadan Jenson Button’ı yeteneksiz bulmuyorum o bir şampiyon ve kesinlikle saygı duyulmalı. ancak böyle haddini bilmezlerede bir dur demeli. Bir daha başkalarına Bak bakim kim kaç puan toplamış kim daha fazla basarılı olmus derken önce kendin bakmayı unutmada rezil olma böyle. hadi kalın sağlıcakla…

              3. Yüz yılın ayarını vermişsin mucadi bravo 😀

  6. Bir F1 fanı Alonso’yu beğeniyorsa Hamilton’ı da beğenmek zorunda biri en tepede biri en dipte gibi muhabbetler yapıyorsun güldürüyorsun bizleri

    1. beğenmek zorunda değilim ki ,hamilton kötü pilot diyen olduğunu zannetmiyorum.bilakis sürüş tarzı hoşuma giden bir pilot.ama alonsonun istikrarının yüzde biri yok.araç iyise en iyisi o.alonsoda söyledi belkide en hızlımız o diye.ama f1 de her şey hız değildir.daha öncede dediğim gibi alonsonun f1 otoriteleri tarafından diğerlerine göre daha iyi bir pilot olarak tanımlanmasının sebepleri bunlardır.

      1. istikrar araçtır arkadasım ham en az digerleri kadar istikrarlıdır.nereden cıkarıyorsunuz bu istikrar söylemlerini yahu.istikrarsız dediğin adam bak üç yarıştır ne yapıyor varsa daha istikrarlısı şimdi konusalım olayı.o üç yarıştır birinci oluyor daha istikralı dediğin alonso 5.nci şimdi bana göre ham daha istikrarlı.yanlış mı

  7. yalnız 2009 dan bugüne kadar sesi çıkmayan lewisci arkadaşlar ne hikmetse 2014 aracının verdiği gazla iyi gaza gelmişler.aynen 2007 ve 2008 aracının verdiği gaz gibi.haa 2007 de alonsoda vardı diyorsanız unutmayın puanlar 109 109.hatta son tura kadar şampiyonluğa alonso yine en yakın pilottu. ve yine iddia ediyorum şu şartlardaki performanslarla koyun iki pilotu aynı takıma alonso lewisi yine geçer yine geçer.aksini iddia eden varsa çıksın söylesin.yada lewiscilere şu soruyu soralım.şuan ikisi aynı takımda olsa hangisi diğerine galip gelir.ve araç gözetmeksizin .hani diyorsunuz ya daha çaylak sezonunda yendi falan filan .

  8. OtonomAktor avatarı

    yalnız alo ham ci arkadaşların kavgasının fitilini ateşleyen arkadaş kimse tebrik ediyorum arap baharının fitilini ateşleyen Muhammed Buazizi 1 bu arkadaş 2. sanki herkes bu kavga ne zaman çıkacakmış diye bekliyormuş. konu redbul ile ferrari nin mercedes e yetişmesi arkadaşlar ama bir tane bunla ilgili yorum yok sanırım.

    1. Onur Gentas avatarı

      Haklısınız çok uzattık konuyu kusura bakmasın diğer kullanıcılar.

  9. cakıl havuzuna gırmese 10 puan alıp sampıyondu ama mallıga gıttı sampiyonluk

  10. cok net hatırlıyorum 2007 çin gp sondan 3. yarış olması lazım bakın noldu yarış normal lastıklerle basladı 5.6 turda yagmur baslayınca kımısı yogun yagmur lastıgıne ron denıste geciş lastıklerine gectı bu sekılde 20 tur falan attı HAM tekrar pıte cagırdılar simdi sıkı durun pıtte ML RON DENNIS sadece arka tekerleri yeniledi yanı önde eskı geçiş lastıgı arkada sıfır geçiş lastıgi HAM pıste cıktı 5.6 tur attı ön tekerler tamamen kabak olmuştu ML RON tekrar pite cagıdı HAM 30km ie pite dönüşte yoldan cıkarak cakıl havuzuna gıdı bıdada çıkamadı net hatırlıyorum tamamen ön tekerin kabak olmasından cok düşük 1 hızla cakıl havuzunun yanıdakı vırajı geçiyordu 30km falan MCLAREN HONDA TAKIMINA GÖNÜL VEREN arkadaşlar ml ron dennıs varken fazla heveslenmeyın adam gençken iyıymiş ama artık bunamaya basladı ron varsa basarı yok

  11. Mercedes in gücü kuvvati yerinde ve şimdilik sadece türbinlere oynuyor. Newey şu sıralarda Vettel i adam eden bir tasarım yakalarsa yakalar yoksa RedBull Mercedes e yaklaşamaz. Egzoz üflemesinden performansa getirilen kısıtlamalara rağmen bunu bir şekilde başarmasıyla ve onu Vettel e adam akıllı kullandırmasıyla bu başarılar geldi. Bu uzak kalma modunda buna benzer bir şey yaparsa mücadelenin içine girerler.

    Ferrari , peok çok insanın klasik tanımına maruz kalmış olsada bence ilginç kabülleri var. Ön taraf ve devamı çok ilginç tanımlara şahittir ama bir aero destekle bu sistemi haka çalıştırabilmiş değiller. Ferrari nin dondurulan motor kısmı iyi gözüküyor… motor sonrasında nüans performansı veren ünitelerdeki oryantasyonu sağlayamadılar.10 kg dah fazla olduğundan bahsedilen ağırlıklarını azaltıcı şey olan motor sonrası ünitelerin gelişmesini yapmalılar. Hem ağırlığından kazanmaları hemde performansını öne çıkarmaları efektif performansı ortaya çıkarabilir. İspanya ve sonrasında bunu yaparlarsa balki Mercedes e yetişebilirler. Diğer seçeneklerde Mercedes Ferrari dende öndedir.

  12. Hyperion, geçende ki yazını görünce Alonso hakkındaki düşüncelerin değişmiş gibisinden yazacaktım ki bu yazın önüme çıktı. Hiç İngiliz tanıdın mı? Bir İngiliz takımında üstelik İspanyol olmak oldukça zordur.İngiltere o kadar zorlu bir memeleketdir ki hala örfleri ile yönetilirler. Dennis aynı aracı verebilmiş olsada ‘ biz onunla mücadele ediyoruz ‘ da demişdir.Mercedes gibi adil bir takımın size aynı motoru yada sağladığı avantajları sunmaması gibi. Bir pilotun performansını oluşturan şeyler sadece aracın gücü ve becerileri değildir. Takım patronu , teknik ekibi,pilotu, takım ortağı sizin yanınızda olduğunu hissettirmezken hala 109 ouan alabiliyorsanız siz bir çelik adam olmalısınız.Alonso , Firavunla mücadele etmedi ama altındaki araç ile onun sağlayıcısı McLaren ve pekçok şeyle mücadele etti.Zaten Alonso yu takdir edenler bu haleti ruhiye ile başadebilmesine hayret etmişlerdir.Hamilton a bir kez Button adı zikredildi o da çıkarıp kaç bin dolarlık direksiyonunu Singapur da fırlattı. Withmarsh ın ,Buton ı destekliyorum ve Hamilton ile mücadele ediyoruz açıklamasını kimse duymamışken Hamilton un motivasyon yıkıntısı nedendir? Mercedes şu an taraftarı olduğum takımdır ama onlar dahi 2007 de alenen Hamilton u desteklemişlerdir ve hatta son yarış 13 beygir daha güçlü motoru ona sunmuşlardırKoskoca Mercedes 2 hafta önce 13 beygir güçlü motoru yapamamışmıydı ( Tek yarışlık motor için uygulanan performans hariç)? Alonso da çıkıp dediki ; onlar benim 2007 deki şampiyonluğumu yediler (Macaristan olayları dahil).

    Denişs, Alonso ile mücadele ediyoruz demişken İtalya da podyum kutlamasına takım adına kendisi çıkmışdır.Lider pilotluğu kimse vermedi o da mücadele istedi onuda vermediler ki Amerika daki duvara kırılan direksiyon o dur. Yetmedi… taraflık edip Macaristanda takımın sıralı yaptığı sıralamaya bir onun bir Hamilton un son seriye önde çıkma talimatına sahip olmadılar ve pilotlarına 5 sıra grid cezası aldırdılar.

    Hamilton un 2008 den buyana yırtıcı başarısı yok ve taraftarlarıda ondandır ki sadece idareli davranıyorlar. Hamilton un son 5 yarışda nasıl davranacağına kimse kanaat getiremiyor.Sizlerin Alonso taraftarlarına ettiğiniz hakaretlere rağmen bizler hala onu öven şeyler yazabiliyoruz.

    1. Onur Gentas avatarı

      Bu yazdığın iddiaların hepsinin linklerini bekliyoruz senden. Bizde okuyup doğruları görelim.

    2. Yazdığın şeyleri nereden duydun bilmiyorum ama çoğu fiyasko 13 Beygir falan ondan zaten demi Hamilton yarış içinde 7. giderken güç kaybı yaşayıp 18 e geriledi Brezilya da geçiniz bunları senin Mercedes fanı olman imkansız

      1. 1990 sonrası doğumlularda böyle bir özellik var. Bilmediklerini başkalarınında bilmediğini sanmak bir yana bilgiye bu kadar kolay ulaşabilirken hala birilerinin bunu onlara ispat etme zorunluluğuda var. Hiç bir şey bilmiyorsan bu sitelerde eski yazdıklarımız var onlara ulaş.Tıpkısının aynı şeyleri yazdığımızı göreceksin.

        Bilmemek sorun değil; memleketimizde terbiye sorunu var.

        1. Onur Gentas avatarı

          1990 doğumlular derken kimi kastediyorsunuz acaba? Ben bu bilgilere ulaşamadığım için sizden link istedim. Yıllardır takip ederim haberlerini görmedim sizin bahsettiğin iddiaların. Kaçırdıysam da gözümle görmek istiyorum. Bir iddia varsa bunu siz ortaya koymalısınız.

          1. Nebuchadnezzar avatarı
            Nebuchadnezzar

            AARank arkadaşımızın söyledikleri iddia değildir o dönemlerdeki yaşanan hadiselerin bazılarını aktarmıştır.Bunlar burada yıllarca konuşuldu tartışıldı.Hepsini sitelerde bulabilirsin.Aracın üzerine düşen direkten bridgestone lastiklerin durumuna kadar herşey defalarca konuşuldu.
            Dennisi bir kenara bırakın , Macaristandan sonra bizzat hamilton şöyle dedi: Alonsonun bu saatten sonra şampiyonluk mücadelesinde mclarenden destek alacağına inanmıyorum.

            Alonsonun mclaren hikayesi muammadır.Bilinmeyeni çoktur kaybedeni de çoktur.Dennisi iyi tanıyan biri olan montoya şöyle demişti.Alonso mclarene geçtiğinde onun adına üzülmüştüm.Ron’un ,bebeğinin (lewis) kazanmasını tercih edeceğini biliyordum.

            1. Onur Gentas avatarı

              Bakın bizde biliyoruz bazı konuları. Size aşağıda bulunan Alonso’nun 2007 yılı temmuz ayında yaptığı açıklamayı gönderiyorum. Başka yorumda yapmayacağım.

              İspanyol sürücü yaptığı açıklamada, “Öyle olacağını düşünüyorum, evet, onu tercih edecekler. Bu konuda herhangi bir polemik olacağını sanmıyorum” dedi. Yarışın İngiltere’de koşulacağını belirten Alonso, takımda bir İspanyol ve bir İngiliz sürücü olduğunu ifade ederek, Hamilton’ın şampiyonaya liderlik ettiğini söyledi. Alonso, “Dolayısıyla Hamilton kazanırsa bu takıma (şampiyonluk mücadelesinde) yardım edecek. Takım Barcelona’da benim kazanmamı istemişti. Şimdi Silverstone’da Hamilton’ın kazanmasını isteyecek” dedi. Hamilton, Kanada ve ABD grand prix’lerindeki zaferlerinin ardından bu hafta sonu sekizinci yarışında sekizinci kez podyum finiş yapma başarısını göstermişti.

              1. Nebuchadnezzar avatarı
                Nebuchadnezzar

                Bak ne güzel araştırmışsın işte.Daha neler neler var oku oku bitmez.Bir de gelmiş ron ne zaman öyle söyledi ben duymadım deme.Pilotlar bile macaristandan sonra olacakları bilip söylerken Ronun biz Alonsoya karşı yarışıyoruz demesine şaşırma.O günler çok zordu.İngiliz basını henüz sezonun bitmesine 3 ay varken Dennise “Neden onu şutlamıyorsun “demeye başlamıştı.Gazetecisinden sokaktaki vatandaşına varana kadar tüm ingiltere karşında..Ben de diyorum ki bütün bu yaşananlara rağmen puan farkının 190 a 109 olması lazım değilmiydi.

              2. Onur Gentas avatarı

                Nebuchanezzar: senin gibi üslubuna dikkat eden her kullanıcı ile tartışmaktan zevk duyarım. Hakaret olmadığı sürece her yoruma ve tartışmaya saygı duyarım.

      2. Hamilton güç kaybı felan yaşamadı… Hamilton, çaylaklığın verdiği rahatlıkla kaybedeceği hiçbirşey olmadığını bilerek takımıda arkasına alıp gayet iyi yarışdı ve puanları topladı. Ne zamanki iş ciddiye bindi ve sorumluluk yakasına yapışdı o zamanda çaylaklığı başına bela açtı. Yaptığı çaylaklıklar hem takım arkadaşının takımla sorununu büyüttü hemde sonunda yalnız kaldı.İşde o zaman çaylakça hatalar başladı ve yanlış vites kullanma fren noktasını kaçırma ve aracına zarar verme gibi hadiselerle karşı karşıya kaldı.

    3. Tamamiyle boş bi yorum. Tebrikler.
      Bizler ne Alonso’ya hakaret ediyoruz ne de pilotluğuna laf söylüyoruz. Esas pilota laf eden varsa o da Alonso taraftarlarının Hamilton’a ettiği laflardır.
      2007 sezonunda ortalık o kadar karışmışken sanki Hamilton güllük gülistanlık şekilde mi yarışıyordu. Ortadaki gerilim ve hırs düzeyi Hamilton’ı sanki hiç etkilemiyormuş gibi konuşuyorsunuz sürekli. Dediğiniz gibi olduysa ve takım Hamilton’ı desteklediyse bile sonuçta Alonso’nun böylesine çılgın bi ortam yarattığı yerde Hamilton’ın da üstünde büyük psikolojik baskı vardı. Üstelik takımın kendini desteklemiş olması ayrıca bi baksı daha getirir üstüne. Alonso’nun da istediği buydu zaten. Çıkardığı huzursuz ortamla Hamilton’ı baskı altına almak istedi. Takım kendisini desteklemedi madem, ben de kendi baskımı kendim kurardım dedi. Hani şu pist üstünde kuramadığı baskıyı…
      Siz de gelmiş burda utanmadan hala Hamilton rahat rahat yarştı, şeker dükkanındaki çocuk gibi gitti sonra son yarışlara doğru baskı başlayınca eline yüzüne bulaştırdı diyin anca.
      Sölyediğiniz bütün argümanların, ama bütün hepsinin, tamamının, ayırt etmeksizin hiç birinin dayanağı yokken, fasa fiso laflar kullanıp Hamilton’a laf sokmaktan başka bi işe yaramayan yorumlar yazıyorken, Hamilton fanlarının Alonso’ya hakaret ettiğini ama diğer tarafta Alonso taraftarlarının Hamilton’a laf söylemek yerine kendi pilotlarını övdüğünü iddaa etmek kadar rezil olabileceğiniz başka bi durum daha da yoktur.
      He son olarak, Hamilton taraftarları idareli gidiyor demek öyle mi ?.. Alonso taraftarları idareli gitseler bile artık idare edecek bişey kalmadı ortada sanırım ki ne yapacaklarını şaşırmışlar. Zira Hamilton’ın 2008’den bu yana yırtıcı başarısı yoksa Alonso’nun da 2006dan beri yok. Hamilton kazanma hırsıyla yanıp tutuşan bi pilot olduğu için bazı hatalar yaptı önceki yıllarda. Bunu kabul edebilirim. Bu yüzden bi çok puan kaybetti. Hatta takımın da o sene bazı yarışları berbat etmesiyle 2012 sezonunda belki de şampiyonluğu kaybetti. Sırf diğer tarafta Alain Prost tadında, 2ncilik de iyidir, gerekirse 5ncilik de iyidir şeklinde sürüp puanları bi şekilde toplamaya çalışan Alonso sezonu 2nci bitirdi diye 2006’dan bu yana yırtıcı başarılar elde etmiş olmuyor kusura bakmayın. Zaten Hamilton’ı sevenler onu Hamilton olduğu için seviyorlar. Galibiyet için yarışan, sınırda hareketler yapan, yarışa zevk katan bi karakter olduğu için. Ama bu uğurda bazen hata yapacağını da göze alarak taraftarlık ediyorlar. O yüzden siz hiç kendinizi yormayın. Kafayı buraya takmayın biz memnunuz halimizden. Sizin de tarihte en çok 5nci olmuş Alonso’dan zevk almayı bildiğiniz ve bundan memnun olabildiğiniz gibi.

    4. AARANK F1 2007 Brezilya grand prixi aç tekrar izle Hamilton yarışı kendi hatası yüzünden zora sokmuş olabilir ancak şampiyonluğa mal olan OLAY HAMİLTON’IN yavaşlayıp herkesin yanından geçip gitmesiyle olmuştur Çin Grand prixi aç izle Mclaren pit ekibi Hamilton’ın bitmiş lastiklerle pistte kalmasını istedi Hamilton kendi hatasıyla kum havuzuna girdi ancak yine Mclaren’ın payı var bu hatada yani yok 13 beygir düşükmüş Alonso’ya haksızlık yapılmış bunları geç Alonso Mclarena 2 kez dünya şampiyonu olarak geldi rakibi F1’e yeni adım atmış çaylak herşeyden önce bu gerçeği gör saçma sapan yorumlar yapma

    5. Hatta Hamilton ve Ron yarıştan 1 saat önce Alonso’nun lastiklerine suikast yapıp şiş batırmışlar. bu bilgiyi atlamışsın ve bide unutmadan yukarıda yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür şeklinde büyük harflerle belirtmeyide unutmuşsun. Bu Alonso’ya cephe almış ya hani Mclaren yönetimi Macaristan’da çıkan olaylardan sonra o iddia ettiğin Alonso’yu engelleme durumunu İtalya’da unutmuşlar heralde yada Fernando bizim görmediğimiz bazı turlarda ilk şikanlara girmeden düz geçmişte olabilir o kısmı. Hiç düşündün mü Alonso’ya garezleri olsa 9 yarışlık podyum serisinden gelen adama monzayıda hediye etmezlermiydi diye? Sizin komplo teorilerinize bakarsak son yarışlarda Ron, Lewis’tende vazgeçti ulan Raikkonene 2005ten vefa borcumuz var verelim şu adama şampiyonluğu dedi Brezilya’da da Hamilton’u engelledi diyebiliriz. hatta burdan pembe diziler falanda çıkar entrikanız bol. Hamilton’culardan çıkarsak şuraya 10 tane desek ki 2009dan sonra en iyisi kimdi diye bi tanesi çıkıp Vettel yada Hamilton demez. Allah var delikanlı gibi konuşalım Alonso harika işler insan üstü sürüşler çıkardı Ferraride evet takım emirlerini gördük ancak bu onun sürüşünü gölgeleyemez. sadece Hamilton taraftarları 2012de acaba Lewis bu kadar araç sebebiyle yolda kalmasaydı sonuç ne olurdu diye sorarlar ama o sene en iyi süren pilotun Alonso olduğunu 10 yaşındaki çocuk çıkıp söyleyebilir. Sizin bu 2007 için kuyruk acınız hiç bitmez (alonso fanlarını kesinlikle genellemiyorum). 86 doğumluyum 1998 luksemburgtan bu yana takipçiyim. tarihte böyle kuyruk acısı görmedim. ayıptır. unutmadan halısahada gol kaçırsanız gider direğe tekme atar suni çimleri yersiniz kalkmış elinden şampiyonluğu gitmekte olan adamın motor problemi yüzünden kalmasıyla direksiyon fırlatmasına kafayı takmışsınız.

    6. Bol bol niyet okumuşsun, ama kendi işine gelen şekilde okumuşsun.

      Ben GP2’den beri Hamiltonu tutarım izlerim severim. Hele de Istanbulpark’da canlı izlediğim 2005de adeta büyülenmiştim. Hala daha o yarışın üstüne süren -kendisi bile- bir pilot tanımıyorum. Maradona’nın eliyle attığı gol sonrası Tanrı’nın eli demesi gibi bir sürüştür.

      Gelip de Hamilton fanları Alonso’yu çekemiyor ama Alonso fanları için onu takdir ediyor gibi yazıyorsun ya pes yani. Sallamışsın, ayıptır, bir genelleme yaparken en azından nezaketen bir istisna cümlesi koyarsın ama Alonsocuların hepsi aynı sekilde düşünüyor başkasının yapmadığını senden neden bekleyelim ki. (bak genelleme yaptım. Bütün Alonsocuları aynı kefeye koydum.
      Yazarken çok kolay, ama okurken hiç hoşunuza gitmede deği mi.
      )

      Yoksa söyle mi düşünüyorsunuz; ne de olsa Hamiton’un fanları da kendisi gibi kara kafalı cahil cuhül insanlar mı sanıyorsunuz. Madem iyi takip ediyorsun burayı, bul bakalim benim ya da bir çok doğru dürüst yazan Ham severin bir tane hakaret taşıyan Alonso yorumumu. Her zaman kendisini hiç sevmediğimi ama sürüşünü takdir ederek izlerim yazıyorum Alonso için. Kazanmasını istemem ama yarış dışı kalmasını da asla istemem, çünki Hamiltondan sonra sürüşü izlemek en keyifli pilot Alonso. Her şey zıddı ile birlikte vardır benim için.

      Hyperion’a sorumuşsun hiç ngiliz tanıdın mı diye. Tanıyıp tanımadığını bimiyourm ama ben de sana aynı tarzda sorayim . Hiç Ingiltere’de bulundun mu. yazdıklarından bulundun gibi bir hava çıkıyor,
      Eğer bulunduysan bana açıklar mısın. Londra lasmanlarında bir tane Hamilton göremezken neden her yede Button posterleri vardı. Bu takim Hamilton’la pistte kazanmak Button la piyasada kazanmak için anlaşma yapmıştır. Ingiliz adetlerini bize satma, adetlerini de pisliklerini de iyi biliriz.
      Ispanyolun McLaren’da sevilip sevilmemesine bağlamışsın durumu. Şaka gibisin. Adam ispanyol olduğu için değil Dünya şampiyonu olduğu için o takimda, F1 takımları duygularla anlaşma imzalansaydı, pis zenci Hamilton’un üstün ırk Alman Mercedes’in de ne işi var.
      Ya da senin Ispanyol için sorayım. Hiç ispanya’ya gittin mi. Neden turizm firmaları gerekmedikçe orda müslüman olduğunuzu söylemeyin diye bilgilendirme yaparlar. Araplar pis olduğundan mı Kurtuba’nın acısı hala hissettikleri için mi hiç sevmezler Türkü de müslümanı da.
      Yani insanların olur ama takımların milliyetleri o kadar keskin olmaz.Taraftarların niye oluyor peki.? Biraz aynaya bakmalısınız.

  13. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben bu haberi ilk girildiği dakikadan itibaren takip ettim.Olayın farklı yönlere kaymasının sebebi iddia edildiği gibi Alonso fanları değildir.
    Vertuy07 nikli arkadaş Wolff’e atıfta bulunarak Alonsodan korkun eğer ferrari ile mercedes eşit hızlarda olursa Alonsonun neler yapacağını görürsünüz tarzında bir yorum atmıştır.Hemen akabinde ise eski bir Şumi fanı sonra mercedesci ve sonra da hamilton fanı olduğunu tahmin ettiğim TolgAMG nikli arkadaş “Karşısında yenemediği hamiltonu bulacak bekleriz Alonsoyu ” diye bir yorum atıp ortamı gerip fitili ateşlemiştir.Sonrası malum işte görüyorsunuz..O arkadaş wolffün endişesinden yola çıkarak Alonsoyu övmüştür.Diğer arkadaş ise alakası olmadığı halde 2007 yılına dönmüştür.

    Asıl ilginç olan nokta şurasıdır.Wertuy07 nikli arkadaşın yaptığı yorumun tıpatıp aynısını Rambo da yapmıştır.“”o motorunuzu verin red bulla gelin eşit şartlarda yarışalım yer mi bence yemez siz de biliyonuz mercedes motoru red bull da olsa en yakın rakibine tur başına 0.3 saniye fark atar””” diye yazmıştır.Ama hiçkimse bu yoruma ithafen vettel ile ilgili bişey yazmamıştır.Bu da demek oluyor ki bazı arkadaşlarda halen Alonso acısı vardır.2007 ye durduk yerde inen arkadaş Alonso fanı değildir.
    Bu sitede öyle kişiler var ki haberin konusu moto gp bile olsa bi şekilde konuyu Alonsoya getirebiliyorlar.Gerçekten eşi bulunmaz bir maharet.Sevdiklerinden mi , kinlerinden mi anlamadım.

    1. Bu durumu defalarca söyledik ama Alonso ya laf atıp gidilen haberler adeta okunma rekoru kırıyor. Kaç haberde şu kadar yorum var ki?

      Bu adamlardan çoğu diğer taraftaki benim eski takım bloğunda bana laf saydılar. Ben orayı terkedip Ferrari klanına yazıyordum. Başka isimlerle oraya gelip bize hakaret edip durdular.

      1. Onur Gentas avatarı

        Özellikle bütün yorumları okudum. Küçük istisnalar dışında ne Alonso fanlarının ne de Hamilton fanlarının diğer pilota laf atma gibi bir durumları yok. Hakaret olmadığı sürece insanlar burada kendi pilotunu övüp diğer pilotun açıklarını ortaya koymaya çalışabilirler ki belirttiğim gibi istisnalar dışında bütün arkadaşların da yaptıkları bu.

  14. MyN1Fernando avatarı

    Hamilton iyidir Alonso iyidir orası kişiden kişiye değişir ama ben bu iki pilot pistte olmasa F1 sonuçlarını dahi takip etmem. F1’in bu jenerasyondaki yüzleri Alonso ve Hamilton’dır.Keşke eşit araçlarda tekrar yarışabilseler,keşke Rosberg yerine Alonso olsaydı. Seyir zevki inanılmaz artardı.

  15. fanatik olmak işte bu
    yorum okumak bu sitede süper.

  16. Bu ne arkadaş. Alonso’cular gelmiş, “Ron Dennis takımı Hamilton etrafında topladı. Alonso hem takıma hem rakiplerine hem Hamilton’a hem Dennis’e hem havaya hem suya karşı hem yunan tanrılarına hem de eski mısır firavunlarına karşı yarıştı” laflarına dönmüşler tekrardan, uzun zaman sonra.
    Kimse kimseyi kandırmasın lütfen.
    Araçların eşit şartlar altında yarıştığı ve Alonso’nun ayrıcalık isteyip, takımın ayrıcalık vermiyoruz eşit şartlarda yenebiliyorsanız yenin birbirnizi dendiği biliniyor. Yani en azından takımın kendi söylediği bu en nihayetinde. Ortada incelenecek ve resmi ağızlardan çıkan bi laf varsa. O da sadece bu laf.
    Tamam buna inanmayabilirsiniz. Alonso’nun : ” Ben bu çaylağa fark atarım, rahat rahat takımı etrafımda toplarım” diye düşünüp bunu başaramaması sonucu huyrsuzluk çıkarmış olabileceği gerçeğini kabullenemeyebilirsiniz. Ama ortada bi tane bile kanıtınız ve desteğiniz yokken, McLaren’in pilotları eşit şartlar altında yarıştırdık lafının tam aksi bi argümanı ortaya atıp da, sonra ilk okul çocukları gibi ,”Kim kimi yendi ki ? bi kere 109 109 eşit puanlar. Kim yenmiş ki ? Hanimiş hanimiş ?” falan demek de komik oluyor doğrusu…
    Nedense sürekli Alonso taraftarı olanlar gelip Hamilton’ı yermeye çalışıyorlar. Hamilton sempatizanı kişilerin çoğu Hamilton ve Alonso’yu pistteki en iyi pilotlar olarak görürken, Alonso taraftarlarının, ne zaman 2007 konusu açılsa Hamilton’ı bi yerin dibinde sokmadığı kalıyor. Nedir bu yani ardamarınıza basılmış gibi hemen saldırı moduna geçiyor olmanız ? O sezonu hala unutamadığınızı ve Hamilton’a nefret beslediğinizi hatırlayıp, gerçek dışı ve subjektif yorumları savurduğunuzu bu kadar belli etmeseniz daha iyi olur. İnandırıcılığı kalır biraz en azından.

    1. Hyperion, geçende ki yazını görünce Alonso hakkındaki düşüncelerin değişmiş gibisinden yazacaktım ki bu yazın önüme çıktı. Hiç İngiliz tanıdın mı? Bir İngiliz takımında üstelik İspanyol olmak oldukça zordur.İngiltere o kadar zorlu bir memeleketdir ki hala örfleri ile yönetilirler. Dennis aynı aracı verebilmiş olsada ‘ biz onunla mücadele ediyoruz ‘ da demişdir.Mercedes gibi adil bir takımın size aynı motoru yada sağladığı avantajları sunmaması gibi. Bir pilotun performansını oluşturan şeyler sadece aracın gücü ve becerileri değildir. Takım patronu , teknik ekibi,pilotu, takım ortağı sizin yanınızda olduğunu hissettirmezken hala 109 ouan alabiliyorsanız siz bir çelik adam olmalısınız.Alonso , Firavunla mücadele etmedi ama altındaki araç ile onun sağlayıcısı McLaren ve pekçok şeyle mücadele etti.Zaten Alonso yu takdir edenler bu haleti ruhiye ile başadebilmesine hayret etmişlerdir.Hamilton a bir kez Button adı zikredildi o da çıkarıp kaç bin dolarlık direksiyonunu Singapur da fırlattı. Withmarsh ın ,Buton ı destekliyorum ve Hamilton ile mücadele ediyoruz açıklamasını kimse duymamışken Hamilton un motivasyon yıkıntısı nedendir? Mercedes şu an taraftarı olduğum takımdır ama onlar dahi 2007 de alenen Hamilton u desteklemişlerdir ve hatta son yarış 13 beygir daha güçlü motoru ona sunmuşlardırKoskoca Mercedes 2 hafta önce 13 beygir güçlü motoru yapamamışmıydı ( Tek yarışlık motor için uygulanan performans hariç)? Alonso da çıkıp dediki ; onlar benim 2007 deki şampiyonluğumu yediler (Macaristan olayları dahil).

      Denişs, Alonso ile mücadele ediyoruz demişken İtalya da podyum kutlamasına takım adına kendisi çıkmışdır.Lider pilotluğu kimse vermedi o da mücadele istedi onuda vermediler ki Amerika daki duvara kırılan direksiyon o dur. Yetmedi… taraflık edip Macaristanda takımın sıralı yaptığı sıralamaya bir onun bir Hamilton un son seriye önde çıkma talimatına sahip olmadılar ve pilotlarına 5 sıra grid cezası aldırdılar.

      Hamilton un 2008 den buyana yırtıcı başarısı yok ve taraftarlarıda ondandır ki sadece idareli davranıyorlar. Hamilton un son 5 yarışda nasıl davranacağına kimse kanaat getiremiyor.Sizlerin Alonso taraftarlarına ettiğiniz hakaretlere rağmen bizler hala onu öven şeyler yazabiliyoruz.

      Trübinler ondandır bağırıyorrrr… İSPANYOLLL İSPANYOLLL İSPANYOOLL

  17. Şuan bu konuyu büyük otoriteler söz konusu yapmasalar, En iyi pilot olarak Alonso-Hamilton ikilisini göstereceklerdir.

    Hangisinin iyi olduğu kişilere ve akâbinde oluşacak olan fikirlere göre değişim gösterir. Bu yüzden kasmayın derim.

    Şahsi fikrim, Alonso’nun biraz daha iyi olduğu kanısında. Tabi Lewis’in de müthiş bir pilot olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

  18. OtonomAktor avatarı

    pardon arkadaşlar ama bu konu altında niye alo ve ham ci arkadaşlar birbirine girdiler acaba? alo rai kavgasından sıkılıp mı konu değiştirdiniz 😀

  19. Alonso / Hamilton karşılaştırması diğer hepsinden öndedir, ileridedir. Alonso / Raikkonen, Raikkonen / Hamilton, Alonso / Vettel, Hamilton / Vettel, Raikkonen / Vettel, tartışmaları her zaman yapılır, ancak hiçbir zaman bu ikisinin noktasına varamaz.

    Hep farklı görüşler belirtiliyor, kimisi diyor ki “Alonsocular” “Hamiltoncular”a saygı göstermiyor, “Hamiltoncular” da tam tersini söylüyor. İstatistiklere bakarsak -sadece kendi aralarındaki-, tek bir sezon beraber yarışmışlar ve o sezon diğerlerine göre birçok olağanüstülüğe sahne olmuş, sonuç olarak da iki pilot eşit puanla tamamlamış, Hamilton 2.lik fazlasıyla Alonso’nun önünde yer almış.

    Buna göre “Hamitoncular” cephesinden bakarsak, “Alonso bir çaylağa geçildi”, “Alonsocular”a bakarsak, “Hamilton yıllardır McLaren’deydi, takım ona ağırlık verdi, Alonso B.stonelar ile hiç yarışmamıştı vb.” şeyler söylerler.

    “Hamiltoncular”ın dediklerine kısmen katılsam da, körü körüne aklamak da saçmalık olur. Zira unutulmaması gereken birşey vardır ki, “çaylak” dedikleri pilot, o sezon şampiyonluğu son yarışta kaybetmiştir. Eğer her iki McLaren pilotu da o sezon zayıf performans gösterselerdi, o zaman söyledikleri tamamen doğru olmuş olur, Hamilton’un performansı “zaten çaylak” diye geçiştirilir, Alonso da sonuna kadar eleştirilirdi. Ancak durum böyle değil, Hamilton’un çok iyi performansı var ortada.

    “Alonsocular” da söylediklerine kısmen haklıdır. Kimse kusura bakmasın ancak, Ron Dennis’in “tarafsız” bir patron olduğunu söylemek tamamen hayalcilik olur. Özellikle de Stepney-gate’den sonra takımın Hamilton’a kaydığını, hatta neredeyse tamamen onun üzerine oynadığını söylemek için elimizde kanıtlar bulunmasına gerek yok. Ha tabi Alonso buna sessiz kaldı mı ? Kesinlikle hayır. Ama sonuçta kaybedenler arasına o da girmiştir. Sonuçta hiçbir kazanan yoktur, hem Alonso, hem Hamilton hem de McLaren 2007’de kaybetmiştir.

    Buradaki taraflı yorumları bir kenara bırakırsak, bir pilot taraftarı değil de bir takım taraftarı, bir Tifoso olarak; modern Formula 1 çağındaki pilotlar arasında kıyaslama yaparsam, bu iki adam diğerlerinden birkaç adım önde duruyor. Bir değil, kesinlikle birkaç. Hangisinin önde olduğunu söyleyemem, çünkü birbirlerine çok yakın olduklarını ve her birinin de diğerine karşı artıları ve eksileri olduğunu düşünüyorum.

    Ama ne yazık ki, bu iki harika pilotun yıllardır yarışmalarına rağmen toplam şampiyonluk sayıları sadece “3”. Bu da kimilerine göre F1’in adaletsizliği, kimilerine göre ilâhi adalet, kimilerine göre de MUŞ.

  20. arkadaşlar…

    bence atladığımız bir konu var. formula 1 bir takım bir ekip sporu…başarı sadece bir kişiye yani esas aktör pilota endeksli değildir. hepimiz biliyoruz ki en iyi dediğimiz pilotlar gerideki takımlarda yarışsa hiçbirşey yapamazlar.

    bu konuda şu pilot daha iyidir iddiası ile yaptığınız her yorum her emek bir temenniden öteye gitmeyecektir. önemli olan neticedir. çok isterim kimi bundan sonra bir şampiyonluk versin bana ondan sonra hep geride kalsın hiç önemli değil.

    burada tartıştığımız spor boks güreş tenis gibi sporcuların bireysel mücadele ettiği bir spor dalı olsa idi belki en iyi şudur dediğimizde ihtimal doğru bir sonuç elde edebilirdik.

    formula 1 de ki gelmiş geçmiş en iyi pilotun senna olduğu konusunda birçok insanın fikir birliği vardır. ben bu düşüncenin bir duygusal olduğu kanaatindeyim. bu uğurda can vermeseydi evet senna yine çok iyi pilotlar arasında yer alacaktı ama bu kadar en iyi pilot ifadesini duymayacaktık.

    NBA yde 1960 lı yıllarda tüm zamanların Jordan la beraber en iyi basketbolcusu olduğu söylenen wilt chamberlain fırtınası vardı. bir maçta 100 sayı atmış bu basketbolcu tüm çabalarına rağmen NBA de sadece 2 şampiyonluk yüzüğü takabilmiştir. yine o dönemde bu basketbolcu kadar iyi denmesede bill russel isimli bir basketbolcu vardı. bu adamın ise tam 11 şampiyonluk yüzüğü vardır ki bu konuda açık ara öndedir.
    chamberlain genelde şampiyonluğu russel ın takımına karşı kaybetmiştir. evet birebirde chamberlain açık ara daha iyi bir sporcu olmasına rağmen takım olarak rusell ın oynadığı takımlar daha iyiydi ve o yılları domine etti boston Celtics takımı ile bill rusell…
    öldü gerçi chamberlain ama sorsalar en iyi olarak mı anılmak istersin yoksa rusell gibi 11 şampiyonluk kazanmak istersin sanırım 11 şampiyonluk derdi.

    ez cümle formula 1 takım oyunu…araç iyi olacak mühendisler iyi olacak sen iyi olacaksın pit ekibi iyi olacak şans yanında olacak vs.vs… bir sürü faktör başarıyı elde etmede çok büyük etken…
    tek başına pilot çok iyi…ben açıkçası inanmıyorum.

    alonso iyi pilot mu? şüphesiz çok iyi bir pilot. eğer olmasa bu kadar kaprisine rağmen Ferrari onu takımda tutmazdı. en iyi olduğu sorusuna verilen cevaplarda savunulan dayanak takım arkadaşlarına kurduğu üstünlükler…ilk yarıştığı sene ve 2007 hariç (bu sene böylemi davranacak takım bence hayır) alonso takım içinde her daim birinci pilot kayırılan pilot olarak yarıştı. bu ifadem onun sıradan bir pilot olduğunu söylediğim anlamına gelmesin.
    yine çok iyi pilotlardan Hamilton buttona geçilmiştir. vettel neden webber e bu kadar üstünlük kurdu? evet belki bir miktar webberden iyi olabilir. ama vücudunda gram yağ yokken bile webber vettelden 15 kilo ağır bir pilottu. bu ağırlık farkı f1 için hayati bir önem arzetmektedir. neden şu an rici önde…bence şu an önde…sene sonu göreceksiniz nşa da vettel asla rici ye geçilmez. kim ne derse desin bir defa sıklet farkı var. adamın kıçı sığmadı araca genişlettiler. son yarışta formasyon turundan önce rici ekrana geldi. müzik dinliyordu ve vücudu ile tempo tutarak müziğin gazından etkilenip motive olmaya çalışıyordu. o an görünce çokda akıllı bir adam olmadığını anladım. yahu boks maçınamı çıkıyorsun. birazdan yarışacaksın. o gazla biraz frene geç bassan belki yarışın biter. dinleyecekse insan bence klasik müzik dinlemeli sakin olmalı…koşmayacaksın gaz pedalına basacaksın.

    her ne ise…sonuç olarak arkadaşlar şu pilot şundan daha iyi gibi mesnetsiz açıklamalar yapmak için parmaklarınızı yormayın. tüm zamanların en iyi pilotu şumidir (7 şampiyonluğu var) griddeki en iyi pilotta vetteldir (4 şampiyonluğu var)…

    gerisi hava gazı…bu konuştuklarınız şu an bilinenler inanın çok değil 10 sene sonra unutulacak. ama alınan neticeler hep bir yerlerde yazılı kalacak…

    hepiniz genç insanlarsınız arkadaşlar ayağınız yere bassın hayatınızda her konuda önünüze gelen insanla idrar yarıştırıp zaman ve motivasyon kaybetmeyin.

    başarı için olmazsa olmaz kurallar bellidir. kendi tuttuğunuz takım pilotdan ziyade siz ne durumdasınız siz başarılımısınız kariyeriniz ne durumda çok para kazanıyormusunuz topluma çevrenize faydalı işler yapıyormusunuz? bunları düşünün bunlar için çaba harcayın.

    birçoğunuz eğitim hayatına devam eden insanlarsınız. hedefinizi küçük tutmayın. Allahtan isterken eksik hacet dilemeyin isteyin bol bol isteyin. ama bununla beraber sebepler planında deliler gibi çalışın. bu eğitim hayatı bir daha ele geçmeyecek. dolu dolu bir insan olmaya çalışın. çok iyi bir kaç yabancı lisan öğrenmeye bakın. iyi bir üniversite okumaya çalışın. üniversite bittikten sonra mutlaka yüksel lisans gibi şeyleri almaya bakın. boş vakitlerinizde işinize yarayacak kurslara gidin. karı kız muhabbetine bulaşmayın. unutmayın her takıldığınız insan ilerde evleneceğiniz insanı daha az sevmenize daha az beğenmenize sebep olacaktır. gönül dünyanız bu konuda tertemiz olsun. yatma kalkma vaktiniz belli olsun. mutlaka bir spor dalı ile uğraşın (mümkünse bireysel olsun). ahir zaman denen bu zamanda maddiyat çok önemli bir konu. bu zamanlarınızı heba edip ilerde hayatın gerçekleri ile karşılaştığınız zaman evi geçindireceğim diye üç beş kuruş paraya kula kulluk etmeyin. vakit varken işi sıkı tutun. akraba ilişkilerinizi sıcak tutun zira bereket buradadır. unutmayın ana cennet kapısı baba rızık kapısıdır. onların gönlü olmayan işlere girmeyin. gireceksenizde bir şekilde gönüllerini dualarını almaya çalışın.
    işinize odaklanın. tek bir konuda en iyilerden biri olmaya çalışın. başarı makam mevkii için asla birilerine çelme takmaya çalışmayın. kimseyi kınamayın. kimsenin boyu posu ile dalga geçmeyin. bende yok diye üzülmeyin. veren Allah ne yapalım bize böyle bir fizik nasip etmiş deyin olan la mutlu olmaya çalışın. kendinizden fizik olarak çok üstün çok güzel biriyle asla evlenmeyin. sizden çok kültürlü çok zengin biriylede evlenmeyin. evlilikte ahlak insanlık inanç bunları ön planda tutun.
    kızgınken asla karar vermeyin. çok az konuşun. arkadaşlık ettiğiniz insanlara önem verin. arkadaşınızın size gerçekten bir faydası yoksa ve olmayacaksa bırakın arkadaşlık yapmayın. çok arkadaşım olsun diye uğraşmayın. bir dost bin arkadaştan daha değerlidir. mütevazi olmaya .çalışın çok ön plana çıkmaya çalışmayın. başarılarınızla böbürlenmeyin etrafta şu kadar kazandım şunu yaptım gibi laflar etmeyin. nazara inanın. birçok insanın başarısızlığında başkasının kem nazarı yatmaktadır. çocuğu olmayanın yanında çocuklarınızdan bahsetmeyin. hasta olanın yanında sağlığınızdan bahsetmeyin. gariban adamın yanında paradan puldan bahsetmeyin. insanlara yardım edin. araç kullanırken daima yol verin. yol vermek arabanın sadakasıdır. beş vakit namaz kılmaya özen gösterin. sabah erken kalkın. hep iş hep iş demeyin kendinize ve ailenize vakit ayırın. işinize yarayacak kitaplar okuyun. Harry poter gibi saçma sapan kitaplar okuyarak sihirbaz olma hayalleri ile ömrünüzü heba etmeyin. başarılı insanların hayat hikayelerini okuyun. selam vermeyi adet edinin. mütebessim bir çehreniz olsun. saç sakal kılık kıyafet bunlara dikkat edin. en iyi kıyafetleri giymeye çalışın (hadis)…vücut temizliğine inanılmaz önem verin. dişleriniz mutlaka tertemiz olsun. ben dişleri kötü olan kaliteli bir insana hayatım boyunca rastlamadım. ilk imaj açısından ayakkabılarınız her daim yeni olsun. üst baştan önce insanlar ayakkabınıza bakar bunu asla unutmayın. yanınızda başkalarını çekiştirilmesine müsaade etmeyin. engel olamıyorsanız o ortamı terkedin. kötü bir hayattan sonra yepyeni bir hayata yelken açmak istiyorsanız yaşadığınız muhiti mahalleyi sokağı terkedin. sizi kimsenin bilmediği bir yerde yeni ufuklara yelken açın. iyi bir anne olmaya çalışın. evlenmeden önce onunla bununla düşüp kalkmış bir anneyi hiç bir evlat istemez bu durumu evlatlarınıza yaşatmaya hakkınız yok. erkek olarak ta elimin kiri deyip bu konuda rahat davranmayın. unutmayın takıldığınız her kız mutlaka birinin evladı kardeşi ablası olabilir. yarında birilerinin annesi olacaktır. kendi annemize ablamıza kardeşimize evladımıza yapılmasını asla istemeyeceğimiz şeyleri başka insanlara yapmaya hakkımız yok. yaparsak bilinki bu sıkıntı yarın bizimde başımıza gelir. eken biçilir bu hayatta…

    Allah azze ve celle iki cihanınızı aziz etsin.

  21. Gary Anderson Shanghai’ın Ferrari’ye uyduğunu, bu yüzden başarılarına kendilerinin de şaşırdıklarını yazmış.Geri kalan pistlerde bu kadar başarılı olamayacaklar gibi duruyor.

    Renault İspanya’ya motor güncellemeleriyle gelecekmiş. Böyle olursa Red Bull çok hızlanabilir. Mercedes de boş durursa yakalanabilirler. Ama puan olarak güzel fark açtılar, bence şampiyonluğu kaybetmeleri çok zor.

    Haberi geçip alttaki yorumlara gelirsek, Hamilton’un çaylak sezonunda Mclaren gibi bir takıma geçirilmesi eleştirilmişti diye hatırlıyorum. Raikkonen’de çok daha büyük kavga çıkmıştı. Buradaki sorun daha önce test yapmış bile olsa çaylak bir pilotun iki kez dünya şampiyonu olmuş ve takımı ayağa kaldırması için getirilmiş tecrübeli pilotla benzer performans göstermiş olması. Puan ve istatistik hesabı yapmaya gerek yok.

    Vettel hemen Webber’i yenmeye başlayınca takım yıllardır takımda olan pilotu geri plana itti. Kim bilir, belki de Ricciardo Vettel’i geri plana itecektir. Alonso da gelince Massa gibi köklü pilotu geri plana itti. Ama Massa Alonso’dan hızlı çıksaydı Ferrari’de Alonso’yu adamdan sayarlar mıydı?

  22. şu alonso hamilton meselesine noktayı koymak lazım artık 🙂

    öncelikle alonso’cular hamilton’a saygı duymayı öğrenmediği her saniye 2007 mevzusu açılır. onu bir bilmek lazım. saygı duyacaksın arkadaş. hamilton taraftarlarından alonso’ya kötü diyen görmedim henüz, ancak diğer taraftan hamilton’a gördüm. karakterini geçtim alonso’ya pist içinde laf ede(bile)n yok. 2007 hakkında masallar anlatmaya da gerek yok. herkes neyin ne olduğunu biliyor. o yüzden uzatmayın, malumu ilan edin deyin ki: en iyi pilot kim? 1 tane en iyi pilot yok gridde. alonso ve hamilton, gerisi bir adım geride.

    bir diğeri de şu button konusuna sarmamak lazım o kadar. elde olan tek şey var tabi, 4 elle sarılıyor bazı arkadaşlar. madem o kadar iyiydi button, mercedes button’ı alsaydı. neden gidip hamilton’ı aldı? gidip 3 sene topladıkları puanları saymalar falan. zaten sezonların toplamını saymak saçmadır. geçen sezon topladığın puanlar bu sezona etki etmez. o yüzden 1 sezonda ne olduysa o’dur. hamilton’ın 2012’de kaç tane galibiyetten edildiğini biliyor mu bu arkadaşlar? veya hamilton’ın hiçbir zaman 1 ve 2. pilot statüsü istemediğini? 2012’de şampiyonluk şansı hakkında “ben takım arkadaşımı pist üstünde geçmek isterim şampiyonluk için de olsa” dediğini?

    2012’de sadece ve sadece takım hatalarından 100+ puanı gitti. 2011’de de keza pek de aşağı bir durum yok. sadece kanadayı örnek göstersek yeter. 3 senelik sıralama skoru olmuş 50-10, button henüz başkasına yenilmemiş. ha bunlar yok güncelleme uymadı vs gibi şeyler de değil. olan biten şeyler. 2012 o kadar cenabet bir yıl olmasa, vettel ve alonso’nun yarısı kadar şansı olsaydı o yıl, ikisi de şampiyonluğu alamazdı. button caterhamlarla yarışırken rahatça şampiyonluğu alırdı. böyle bir sezon geçirdiği halde size button’la arasındaki farkı söyleyeyim. 2 evet yazıyla iki puan. peki performans anlamında kaç puan fark var? onu sezonu hatırlayıp siz cevaplayın.

    alonso’nun ise hamilton’dan başka onu zorlamayı bırak, kendisine yaklaşabilen takım arkadaşı olmadı. hala da böyle devam ediyor. 2007’de daha ilk yarısında alonso ön plandayken hamilton’ın bu kadar iyi karşılık vermesi alonso kötü demek değildir. hamilton gerçekten çok iyi demektir. çünkü alonso iyi pilot karşısında zorlanmaz.

    1. mark anthony avatarı

      Halamın bıyıkları olsa amcam olurdu.O olsaydı bu olsaydı geçin bunları hadi o sezon öyleydi Hamilton ın Buttonı geçtiği iki sezona bakalım ucu ucuna ikiside benzer performanslar ortaya koymuslar.Performans anlamında da da Button rekabet etti.
      Sonuçta Button daha başarılı olmuş Mclarende neyi tartışıyorsunuz ki.Hamilton Button a üstünlük kurmadı hersey ortada Bugüne kadar takım arkadaslarından sadece Rosberg e üstünlük kurabildi Hamilton e bu da gerçek.
      Sizin anlamadığınız siz hız ın hersey olduğunu düsünyorsunuz ve görsel anlamda herseyi değerlendiriyorsunuz.
      Button Hamilton dan daha teknik bir pilot evet daha yavas ama daha teknik sezgileri daha kuvvetli daha dengeli bir pilot her pilotun farklı özellikleri vardır.Hamilton Button ın aksine o kadar çok pist üstü hatalar yaptı ki odaklanma noktasında Button daha kalifiye bir pilot bu da bir meziyettir.
      Siz bir pencereden görsel veya hız penceresinden iyi pilot değerlendirmesine varamazsınız .
      Birinde olan diğerinde yoktur öbüründe olanda bir diğerinde yoktur.Sonuçta ikiside farklı pilotlar ikisininde yolu benzer sonuçlar ortaya döktü ikiside rekabetçi oldu Bi üstünlükden bahsedilemez.Zaten sonuçlar da ortada 3-5 yarısdan bahsetmiyoruz 3 yıllık uzun bir süreçte iki farklı yoldan yürüyen iki farklı meziyetteki pilotların rekabetinde vardıkları yol aynı.Hamiltonın stilden dolayı albenisi daha fazla daha popülist mevzu bu.

      1. alonso’lu dönemi geçtim, kovalainen’li dönemi bile izlememişsin ki sadece rosberg’i geçti diye tutturmuşsun. ne yaptın 2007’ye de google’dan mı baktın 😀

        1. bu arada bana seri + basan arkadaş, basma boşver artı sayısı doğruluğunu göstermiyor. 🙂

        2. mark anthony avatarı

          E Kovalainen i de bi zahmet geçsin artık:) He bana göre Button da çok üst düzey değil tekniği farklı iyi bir pilot.Anca onunla rekabet etti.
          Alonso nun Mclaren yılı ise tam bir kabustu bazen aşı tutmaz bence idari bir problem vardı.
          Bunun Hamilton la ilgisi yok Alonso hiç de mutlu olmadığı kosullarda gene en kötü her türlü imkanın sağlandığı Hamiltonla kafa kafaya gitti aradaki fark bu.
          Adamın net bir sekilde mağlup ettiği doğru düzgün bi takım arkadası yok neyi anlatıyorsunuz.Yarıştığı araçlar dayanıklılık v.s problemler bir yana hep hızlıydı belki hedefden uzak tuttu Hamiltonı dayanıklılık ama hız yönünden kendisini göstermesi adına stiline en uygun araçları hep Mclaren ona sundu.Hayatında bi kere kötü bir araçla yarıstı onda da kayboldu gitti.Hiç bir sey yapamadı bir tane iz bırakan yarışı olmadı geçen yıl.
          Hiç bir kosulda araç farklarının azaldığı kosullardada bir sey yapamadı.
          Ama Alonso her kosulda hep hızlı olan bir pilot aracın hep üstüne çıkan sürünen bir ferraride bile hep yukarıya oynayan pilotajını bir sekilde konusturabilen bir pilot aradaki fark çok net.

    2. Son cümlesine kadar haklısın kardeşim.

    3. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      ” Alonso ve Hamilton , diğerleri bir adım geride ” Bide yanilmiosam sürekli 2007 sezonu gecti yorumunda.. Arkadaşlar hemen Royale saldirmayin aslinda demek istediği cok guzel bir sey fakat ifade edemiyor. Ben yardimci olayim.. Aynen şunu diyor

      ” 2007 sezonunda RAIKKONEN baba birinci oldu. Alonso ve Hamilton bir adım geride kaldı.Tabiki diğerleri de öyle. “

  23. Şimdi benim anlamadığım bir sey var Bu Hamilton ve Alonso mücadelesinde herkes Hamilton ın Alonso yu geride bıraktığını Alonsonun geçildiğini söylüyor.
    Ancak bu ütopya nerden çıktı bilemiyorum.
    Çünkü ikiside aynı puanı topladılar Hamilton 109 Alonso 109 arkadaslar sezon sonunda ikiside aynı puanda sezonu bitirdiler kimsenin kimseyi geçtiği ezdiği v.s böyle bir durum yok.
    Hamilton ın ilk yılıydı ancak ciddi bir altyapıdan ve takım içi ciddi bir destekle Alonso nun karsısına çıktı
    Alonso ise pek de mutlu değildi.
    Bu kosulların neticesinde iki pilotda aynı puanı topladı sonuç bu.
    Hamilton ın puan noktasında geride bıraktığı tek takım arkadası geçen sene Rosberg oldu başkada yok.
    Button a da mağlup oldu.Alonso ile aynı sadece Rosberg e üstünlük kurdu.
    Button sezon sonu itibariyle geçtiği sezon larda dahi 1 – 2 puanla geçti hep ucu ucuna genel toplamda ise Button üstün geldi Hamilton a.Sadece Nico ya geçen sene net bir üstünlüğü var ondada bir yarıs mesafesi kadar bir fark la elde etti Alonso ile aynı Button la benzer ve en nihayetinde 3.takım arkadası nico ya karsı üstün.Tablo bu.

    1. Onur Gentas avatarı

      Arkadaş yeter ya. İkisi de iyi pilot diyelim. Hep aynı mesajlar dolanmaya başladı artık.

      1. Beğenmiyorsan okumazsın bu kadar basit.Demokratik bir ülkede yaşıyoruz herkes fikrini ortaya koymakda hürdür.Hakaret aşağılama gibi karıs tarafı rencide edici bir tavır varsa o başka.

        1. Onur Gentas avatarı

          Yanlış anlamışsınız. Lütfen aşağıdaki mesajları okuyun. Aynı konular dönüp dolaşıyor hep. Sizin mesajın nerdeyse aynısı başka bir arkadaş tarafından da yazıldı. Zaten tartışılan bir konuda tekrar aynı mesajı yazınca bende burada bırakalım ikiside iyi pilot diyelim olsun bitsin demek istedim.

  24. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Bazıları, Hamilton-Alonso kıyaslamasından neden bu kadar çekiniyor ve hemen saldırganlaşıyor? Artık araları çok iyi. Ama belli ki araları düzelse de birilerinin hatıraları silinmiyor. 😉

  25. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Mercedes’i bu sezon yakalayabilecek bir takım varsa o da zor olmak şartıyla Red Bull’dur. Ferrari’nin Mercedes’i yakalayabileceğini hiç sanmıyorum.

  26. OtonomAktor avatarı

    ohhoo ortada birşey yokken buralar yine o daha iyi bu daha iyi muhabbetine dönmüş 😀

  27. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Konuya bak muhabbete bak.Bu millet ne kadar da meraklıymış geçmeye geçilmeye.Şumi rosberge geçilmiş.Rai massaya geçilmiş.Hamilton buttona geçilmiş.Geçilmeyen adam kalmamış ama burada Alonso hamilton muhabbetleri devam ediyor.Hakkinen haberine bakıyorum orada da hamilton Alonso muhabbetleri var.Biraz da rosberg , massa ve buttonun madara ettiklerinden konuşun ki adil olsun.

  28. Mercedes’in motor sayesinde aerodinami eksikliğini kapattığına inanmıyorum. Çünkü öyle olsa Force India ya da Williams podyuma oynardı RB ve Ferrari yerine. Mercedes’in de aerodinamisi gayet iyi. Aerodinamisi iyi olmasa zaten yağmurda polleri RB’ye kaptırırlardı.Oysaki 3 yağmurda da Hamilton pole ü aldı.

    Bu saatten sonra Mercedes’in yakalanması için Ferrari ve Red Bull motorlarını geliştirmesi lazım.

  29. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    o motorunuzu verin red bulla gelin eşit şartlarda yarışalım yer mi bence yemez siz de biliyonuz mercedes motoru red bull da olsa en yakın rakibine tur başına 0.3 saniye fark atar

  30. Hiç boşuna yorulmayın alonso iyi bir pilot ama aynı aracı sürdügü hamiltona çaylak senesinde üstünlük kuramadı

    1. Ona bakarsan Hamiltonda 2011’de Buttondan 43 puan fark yedi. Yarış dışılara yoracağız diye uğraşmayın ben yordum Hamilton 3 Button 2 kez yarış dışı kalmış. O 1 yarış dışını da Hamiltona 25 puan olarak yazıyorum yine Button puan olarak önde görünüyor. O sene ikiside 3 galibiyet almış, Buttonun podyumu daha fazla. O zaman Jen son Button Hamiltondan iyi pilot diyeceğiz öyle mi? Hamilton Alonsoyla puan puana bitirdiği sezonun 2. yarısı ne yapmış bir anlatın? Mclarenin foyası ortaya çıktıktan sonra Hamilton Alonsoya direnememiştir. Alonsonun o sezonun 2 yarısı aldığı en kötü derece 4.lüktür. O da bir ara 8.liğe kadar düştüğü ve pitlere aynı tur alındığı Macaristan gp’sidir. Ben aslında net bir pilot taraftarı değilim ama Alonsonun son 4 sezondur başardıklarını görmezden gelemem. Velevki Alonso 2007’de Hamiltondan daha kötü olsun, o seneden sonra kendini olgunlaştırarak dahada çok çalışarak, rehavete kapılmayarak Hamiltondan daha iyi bir pilot noktasına gelmiştir. Ben 2. durumu özeleştiri mahiyetinde söyledim. Alonso 2005 ve 2006’da kazanırken bu kadar olgun değildi ve biraz aracın sayesinde şampiyon olmuştu yani o araca ortalama üstü herhangi bir pilotta gelse şampiyon olurdu bunu Alonsocularda kabul etsin. Ama özellikle çok kötü geçirdiği 2008 ve 2009’dan sonra çocukluk hayali olan Ferrariye geçtikten sonra iyice olgunlaştı ve gitgide tartışmasız en iyi pilot olma yoluna girdi. 2012 onun pilotluğunun zirvesiydi. O sene zaten bir çok başarı ödülü kazandı. Sebastian Vettelden daha çok konuşuldu. Bu yönden baktığım zaman en rehavet yüklü döneminde Mclarende sezonun 2. yarısı zaten Hamiltonu pilotaj olarakta, puan olarakta yendi. Diyelimki Hamilton ilk 9 yarıştaki 9 podyumun ve sezon boyu 12 kez podyuma çıkmanın avantajıyla Hamilton Alonsoyu mağlup etti diyelim, Hamilton acaba gönül rahatlığıyla ben Alonsoyu yendim diyebilecek mi? Alonsonun o dönemki şanssızlığı, Hamiltonun ilk 9 yarışta çok şanslı olmasıydı. Belki Japonyada yarış dışı kalmasa( ki samuraylık herhalde ters tepki yapıyor her 2 senede 1 japonyada yarış dışı kalıyor) Alonso yine galip olacaktı. Geçmişteki tartışmaları Hamilton podyum farkıyla yendi diyerek noktalarken şunu ekliyorum; olgunluk döneminde Alonso en iyi pilottu. Hamilton eğer olgunluk döneminde 28-32 yaş arası Alonsodan daha iyi performans gösterirse Hamilton daha iyi pilot derim. Sabit bir fikrim yoktur. 2007 olaylarını da objektif değerlendirdim. Mesela Alonsonun 2008 Singapuru kariyerinin kara bir lekesidir. O birinciliği ilerde fair play olarak devretmesini istiyorum. O birinciliği devretmezse iyi bir pilot olabilir ama iyi bir insan olamaz.

      1. Hiç uzatmadan yazayım.
        Alonso puana oynar, HAM kazanmaya oynar.
        Alonso’nun şampiyon olurken kaç kere 2.liğe 3. lüğe razı oldu, Önde giden aracı zorlamayı bırak yaklaşmadı bile.

        1. Nebuchadnezzar avatarı
          Nebuchadnezzar

          Alonso’nun şampiyon olurken kaç kere 2.liğe 3. lüğe razı oldu, Önde giden aracı zorlamayı bırak yaklaşmadı bile

          Bir tane örnek ver de bilgimiz artsın.

          1. Bunda bir aşağılama ya da kıyaslama yok, mantalite farkını ifade ediyorum. Adam sezon sonunu düşünürek tedbirli gidiyor zorlamıyor. Ki bu yanlış ya da doğru demiyorum. Sana ispat için de 2005*2006 özetleri izleyecek değilim. Zaten malumun ilanı olur.

      2. Hani Şu Hamiltonı pitstopda engellediği Macarista yarışından mı bahsediyorsun?Japonya da yarış dışı kalmasa demişssin Alonso için Hamiltonda yarış dışı kaldı ve şampiyonluğuna maal oldu.

        Alonso pist üzerinde geçemediği takımdan telsizle yardım istediği ağlamaları bilmeyen kalmışmıydı o sezon

        Mclaren dik durdu mücadeleye izin verdi diye Ron Dennis suçlu oldu 🙂 Görende Mclaren Alonsoyu ezdirelim diye transfer etti sanır.

        Hadi Alonso hızlıydı da sıralamalarda neden üstünlk kuramadı Hamiltona orada da Hamiltonın üstünlüğü var.

        Çaylak pilota yenilen dünya şampiyonu apoletini Alonsoya giydirdiği kin duyabilirsin.Ancak biz Alonsoyu da takdir ediyoruz.

        Ferrari de başarılarının devamını dileriz

    2. Button hamiltonu yendi simdi hamiltondan iyi pilotmu massada raiyi yendi buna nediycez 109 109 nasil yeniliyor ayrica bir tane 2.fazla geldi hamiltonun 2007 de butun takim alonsoya sirt cevirdi denis takimi hamiltonun etrafinda topladi cunku o koltuga insiyatif kullanarak oturttu hamiltonu ve alonsoyla arasi cok kotuydu alonso hem takima hem hamiltona karsi yaristi sezon sonundada ipler koptu alonsonun rövanj sansi kalmadi seninki cok yanlis bir kiyaslama

      1. Button Hamilton için diyor ki en iyisi kendisi kabul etmiş sana laf düşer mi 😀

  31. F1 de en başarılı takımlar gri alanları en iyi değerlendirenler oldu yıllarca.. Yakalanana kadar ne alsan yanına kar kaldı. RedBull un üstünlüğü asla Motor değildi. Bu sene de Aero bakımından tüm Takımların takdirini topluyorlar. Ama Mercedes öyle bir Motor geliştirdi ki (Turbo+ERS) şimdilik onların Aero konusundaki eksiklerini kapatıyor..

    Tipik Alman mantığı da kuralcıdır, bu nedenle Ross Brawn asla onlar için makbul bir yönetici değildir.. Aslında çok başarılı olanların hiçbiri oyunu kurallarına göre oynamaz F1 de

    Dağıtmadan toparlayayım
    Mercedes bütün başarısını geliştirdiği harika güç ünitesine borçlu.. Ama gri alanlarda başarılı değil. Gri alan ustasının kim olduğunu hepimiz biliyoruz… Bana göre yarış sezonunun ortalarına kadar Mercedes kabul edilebilir bir fark açmış olacak. Atı alan Üsküdarı geçecek yani.. Ama Aero konusundaki Muhafazakar yaklaşımları nedeniyle gelişme sınırlı kalacak gibi..

    Dev bir Marka… ismini öyle gri alanlarla tehlikeye atar mı göreceğiz… (Briatore ,, Renault markasına ciddi zararlar vermişti)

  32. bencede yakalanacaklar mercedesin ferrari ve redbulun gelişim hızına cevap verebileceğini sanmıyorum

    1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Ferrari son 6 sezondur ne zaman en hızlı takımı yakaladı?

  33. Illegal bi araç olmadığı sürece ferrarinin başa çıkamayacağı herhangi bir formula 1 takımı yok 🙂 ayıks 😉

    1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      Havalarda TEYYARE selam söyle o Yare….

      1. Çekemeyenler gelmiş hemen …

        1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
          Kaptan Mağara Adamı

          Kardeşim Bizde Ferrari’ye Gönül vermiş insanız Fakat senin gibi Hayalcilik Aleminde Dolaşacağıma Varsın Çekemeyenlerden olalım.. Biz bu yola Çıkarken Antenimizi Alarak Çıktık.. Ayrıca Çekemeyenler diyosun ya Ben KYK devlet yurdunda kalıyorum Kendime ait
          D SMART cihazım var dolapta.. Yarışlar olduğu zaman Yurdun Televizyonuna Takıp öyle izliyorum.. Sen hala Çekmiyo diyosun.. Şunu unutma Kaptan Mağarada Yaşasa bile Duvarlarında F1 Sesi Yankılanır !!!

          1. rambonun ferrariciside çıkmış ..

            1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
              Kaptan Mağara Adamı

              Kardeşim ne meraklısıniz Insanlari Otekilestirmeye… Ferraricisi suycusu.buycusu Farkindaysan az önce Ferrari yi elestiorum.. Kaptan kimseyi taklit edecek değil. Bu uslubu seviorum ve ayrica Formula 1 ide seviorum… Iki sevgiyi neden birlestrmiyim ki.. Mağaram soğuk olabilir fakat ısınmak istiyorsan Icinde ki ateşi açığa cikarmalisin. !!

  34. Baştan sona boş bir yorum mercedes bu sene yakalamak mümkün değil daha zorlamadılar bile 15 -20 sn koyup rolantide tabiri caiz tabi yarışı tamamlıyorlar…

  35. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Wolff takım emrini destekliyorsa vardır bir endişesi ve bu bizim için iyi haberdir.Çindeki podyuma kadar hiçkimse Ferrariyi ciddiye dahi almıyordu.Ferrarideki gelişmeler endişe vermeye başlarsa lauda da wolffe katılacaktır.Mercedesin bu farkı ne kadar koruyabileceğini bizler bilemeyiz.Redbull ve Ferrarinin ne kadar gelişeceğini de bilemeyiz.
    Wolff ün endişesi (büyük ihtimalle) kendi hisseleri için olsa da endişe endişedir.

  36. öyle tabiki wolff efendi korkun alonsodan araç rekabetçi olduktan sonra maksimumu alır her zaman ve hızlıda olur eşit sartlarda olsunda bakalım merco ile ferrari gorun neler yapacak alonso

    1. Ama karsisinda yenemedigi Hamiltonu bulacak.Bekliyoruz Alonsoyu.

      1. nasıl yenemediğini o yıl formula izleyen herkes çok iyi biliyo sen meraklanma

        1. Onur Gentas avatarı

          Formula 1’i 25 yıldır izliyoruz. 2 kez dünya şampiyonuysan bir çaylağı yeneceksin o kadar. Biz Alonso’ya kötü pilot falan demiyoruz hatta sürekli de övüyoruz ama siz öyle bir havadasınız ki aynı araçla yarışsalar Hamilton’ı rahatça geçer diyorsunuz. Nedense Alonso fanları ayrı bir dünyada. Biraz da diğer pilotlara saygı duymayı öğrenin sürekli çamura yatmayın.

          1. Nebuchadnezzar avatarı
            Nebuchadnezzar

            Formula 1’i 25 yıldır izliyoruz. 2 kez dünya şampiyonuysan bir çaylağı yeneceksin o kadar.
            Aynı şeyi Şumi için de söyleyebilirmiyiz.7 kez dünya şampiyonuysan henüz zaferi dahi olmayan adamı yeneceksin o kadar diyelim mi?

            1. Onur Gentas avatarı

              Gerçekten sırf karşı argüman çıkaracağım diye yazdığınız bir mesaj bu. 2006 yılında F1’de yarışmaya başlayan bir pilotu bir çaylakla kıyaslamak bana göre pek mantıklı olmamış. Mercedes Niko’yu başarılı görmese zaten takıma dahil etmezdi. Ayrıca Schumi bir çaylağa da geçilebilir di Mercedes’te yarışırken. 40’lı yaşlarında bir pilottan bahsediyoruz bunu unutmayın. Yani karşılaştırmanız bana göre pek gerçekçi olmamış.

              1. Nebuchadnezzar avatarı
                Nebuchadnezzar

                Ona kalırsan hamilton da 30.000 mil test yapmıştı üstelik bridgestone lastikle.

              2. Onur Gentas avatarı

                Son bir mesaj yazayım:Üniversitede çok şey öğreniriz fakat asıl hayat işe başladığımız da başlar ve bize gereken bilgileri orada öğreniriz. Teşekkür ediyorum fikirlerinizi paylaştığınız için.

        2. Evet herkes cok iyi biliyor Hamiltonun Alonsoyu yendigi hatta 1 puanla Sampiyonlugu kacirdgini hatta ve hatta 2 dunya sampiyonlugu alan Alonso yeni caylaga yenildigini vs vs
          Herkes cok iyi biliyor.
          Yanlis anlasilmasin Alonsoyu severim ve en iyi pilottur gozumde.
          Ama su gercegi kabullenmeyen arkadaslari anlamak guc.

          Yada sen anlat nasil yendiginide hem F1 dunyasi hemde biz aydinalim ?

          1. hemılton ingiliz olduğu için takım onun etrafında toplandı alonsoyu maaf ettiler ben ozamanlar ferrariyi tutuyodum yine ama alonsoya yapılanlar benim bile gıcığıma gitmişti…..bide sanki 20 puan fark atmış gibi konuşuyosun öle şeyler formulada olur sennada prosta yenildi neden herkes senna daha iyi diyo….eğer o yıl mc laren adam gibi takımı yönetseydi alonso raikonenden 30 puan daha fazla toplar şampiyon olurdu…..bide takım diyer pilotu tutunca onu nasıl öne alabilir bunu hepimiz çok iyi biliyoruz bilmem anlatabildimmi

            1. Onur Gentas avatarı

              Mahvetti derken 1-2 örnek verebilir misiniz acaba? Farklı araçlarla mı yarıştırdılar? Farklı lastikler mi kullandılar? Baskı altına mı aldılar? Benim o seneden hatırladığım Alonso’nun Hamilton’a üstünlük kuramadığı için takındığı tavırlardır. Dünya şampiyonu olup da aynı takımda yarıştığı çaylağı geçemeyen çok fazla pilot yok bildiğim kadarıyla.

        3. Sezon sonu HAM şampiyon oluğunda da, o araçla dedem de şampiyon olurdu diyeceklerin listesi kabarmaya başladı.

          1. Yalan mı? Araba açık ara hızlı.

      2. dönis amca yok ama suan mercedeste hatırlatıyım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir