Mclaren, Yenilikçi Arka Süspansiyonlarla Devam Edecek

Mclaren, sezon başında yeni aracında tanıttığı radikal arka süspansiyon tasarımını sezon sonuna kadar kullanacağını açıkladı.

Sezon öncesi testlerde Mclaren, arka süspansiyonlarda geniş engelleyiciler olmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak takım, son Bahreyn testlerinde geleneksel süspansiyon kollarıyla test yapınca bu sistemden vazgeçmeyi düşündüğüne dair haberler ortaya çıktı.

Mclaren’in o testlerde sistemin faydasının olup olmadığını görmeye çalıştığı ve sistemden beklenen faydanın sağlanmadığı söylendi.

Mclaren’in Takım Patronu Eric Boullier ise o iddiaları yalanladı ve sistemin faydasını gördüklerini söyledi.

Boullier “Simülatör ve rüzgar tüneli verilerinin pist üstü verileriyle korelasyonunu görene kadar, her şeyi doğrulamak istersiniz.”

“Korelasyonun iyi olduğunu görmek için art arda testler yaptık. Kış boyunca bunun incelemesini yaptık.”

“Rüzgar tünelini kullanıyoruz bu yüzden verilerde yanlışlık olsun istemedik.”

“Çözüm ve bir yön ararken, yerinden oynamamış taş kalsın istemezsiniz.”

“Mevcut süspansiyonlardan mutluyuz. Downforce rakamları doğrulandı bu yüzden onunla devam etmekten mutluluk duyacağız.”

“Araç bu cihaz etrafında geliştirildi bu yüzden aracı bu şekilde geliştirmeye devam etmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Mclaren, Yenilikçi Arka Süspansiyonlarla Devam Edecek” için 14 yanıt

  1. Yenilikçi Arka Süspansiyonu çıkarıp eski süspansiyonun performansına bakıp sezon sonuna kadar devam etme kararını verdiklerine göre performans kazanıyorlar demektir.

  2. Son yıllarda hep birşeyler deniyoruz ve sonuç alamıyoruz. Bana 2000 li seneleri hatırlatıyor. Sonun da 2005 gibi silip süpüren bir araçla çıkabiliriz yine hayırlısı.

    Gördüğüm sorun gerçekten de var olan birşey miş ki testlerde geleneksel tasarımı denediler. Sistemin çalışma şeklinin anlayamadıkları için eskisine göre değerlendirme yapmaya çalışmışlar ki yerinde bir iş olmuş.

    İnşallah bir an önce çalıştırırız tasarımı yok sa çöp!

  3. mclareni seneye alonso ve honda gelirse kurtarır ötesi berisi hepsi hikaye gibi duruyor

    1. OtonomAktor avatarı

      honda bir bilinmez şuan. uzun süredir f1 e yabancı. ne kadar iyi olabileceklerini 2015 sezonu başlamadan bilemeyiz.

  4. OtonomAktor avatarı

    f1 de takım tutmadım pek genelde pilot tuttum izlediğim yıllarda ama takım tutacak olsam sanırım mcleren i tutardım. sempatim var fazlaca. umarım eski günlerine bir an önce geri döner.

    1. Onur Gentas avatarı

      Mclaren efsane takımlardan biri ve bana göre farklı pilotları destekleyenler bile bu takıma sempati duyarlar. Mclarensiz bir formula 1 i düşünemiyorum. Umarım en kısa sürede toparlanırlar ve yarışın içinde olurlar.

  5. Muammer UYAR avatarı

    Mclarende de ferrari gibi rüzgar tüneli muhabbetleri artmaya başladı. Sonu ferrari ye benzemez umarım

  6. Yusuf Hitay avatarı

    o da olmasa caterham ile mücadele verecektik demek.

  7. koskocaman mc laren takımı ne hale geldi ,benim ilk takımım ve bu camiada pilotlarına dürüst davranan eski takımlardan sadece mclaren dir ,bence tanınmış bir pilot alıp ,bu işi devam ettirmeliler, button ın taraftarı az , diğeri zaten çaylak ,takımı yarışlarda bile göremiyoruz, oysaki bir kimi yi lotus la bile, geçen yıllarda ,bütün yarışlarda kameralar takip etti, bence ilk iş takıma 4.5 büyük pilottan birisi gelmeli

    1. thechosenone avatarı

      söylediklerinin aksine, Button ın sadece Türkiyede taraftarı yok, bu durum diğer ülkelerde böyle değil. İngiliz pilot olması nedeniyle takıma bir çok sponsor getiriyor. Ayrıca sonuçta şampiyon bir pilot ve bu herzaman geçerliliğini koruyacak birşey.

      1. cevap vermeyeyim diyorum ama sonunda cevap verdirtiyorsunuz, kardeşim bana button hayranlarının bayrak açtığı ve sloganlar attığı kaç yarış sayarsın ? yok gibi bir şey, bak geçen yarışta çin de, kimi fanlarına ne kadar çok ve hoştu ,aynı şekil alonso da, takıma enerjik sempatik pilotlar lazım

        1. Button yazılı İngiliz bayraklı taraftarlar padokta çok…

        2. thechosenone avatarı

          sen önce ağzını topla, ne o öyle verdirttiriyorsunuz falan. Adam gibi cevap verelim dedik, sen adam olmayı bile öğrenememişsin.

  8. Acil olarak atağa kalkmamız gerekiyor.Mercedes’ler aldı başını gidiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir