Hamilton "Massa Kasıtlı Vurdu"

yazar:

kategori:

McLaren takımı, Hamilton’un Japonya’da hata yapmasına rağmen pilotlarının yarışlara olan yaklaşımına tamamen destek olduğunu açıkladı.

Ron Dennis: " O yarış pilotu. Onu pilot yapan bu. Her fırsatta pozisyon mücadelesi verecek ve onu bunları yaptığı için durduramayız."

" Kesinlikle  fayda bakımından ilk virajda daha temkinli olabilirdi. Onun bazı yaptıkları harika oluyor. Felipe’nin Honda’yı geçmesi ne kadar zaman aldı? 5 tur, 6 tur? Ancak Lewis geldi ve geçti."

" O harika bir pilot ve dünya şampiyonluğu için savaşıyoruz ancak bazen zorlanmalar olacak." dedi.

Takımın CEO’su Martin Whitmnarsh " Bu motorsporları. Zorlarsınız ve Kimi iyi kalkış yaptı. Lewis orada ne yapabileceğini görmek için vardı. O viraja geç frenle girdi, motorsporları bu şekilde ve ne yazık ki bu sefer onun için çalışmadı." dedi.

Dennis, Hamilton’a verilen cezanın ağır olduğunu söyledi.

Dennis " Her deneyimli motorsporları kişiliği bunu yarış kazası olarak görüyor. Bu tür ilk viraj kazaları yarışların bir parçasıdır.  Bu konuda olağan olmayan bir şey yoktu." dedi.

Massa olayı hakkında konuşan Dennis:  "Herkes TV görüntülerini izledi. O, yol dışındaydı ve Lewis’in yanına sürdü. Bu kadar basit ve herkes bunu görebilir."

" Felipe içeri girerek büyük bir hata yaptı, tamamen genişten döndü ve Lewis içeriye daldı ve % 100 içerideydi." dedi.

Lewis Hamilton ise Massa’nın kendisine kasıtlı vurduğunu söyledi.

Hamilton " Geç fren yaptı ve geçemedim. Virajı normal döndüm ve geri geldi ve agresif bir şekilde bana vurdu. Ben bunun oldukça kasıtlı olduğunu düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Ben o senin dediğin videodan izlediğim için trullinin erken freni olduğunu söyledim. Belki de değildir. Dediğin gibi arkadan kayma yaşamış olabilir.

    Ancak bana göre hamilton yarışı startta kaybetmedi, ikinci kez pist dışına çıkıp massanın arkasında kaldığı zaman yarışı kaybetti.

  2. Huseyin ADANUR avatarı
    Huseyin ADANUR

    F-1 kardes.vıdeoyu tam ızlememıssın vıraja gırmeden araba kayıyor ve kontra verıyor.Trulı ıle ne alakası var.

    Hamılton a hata buluyoruz tabı kı bulmaz olur muyuz…Gecen yıl sampıyonlugu hedıye ettı ferrarıye.Kalkısı kaybettı Fujıde kalkısı kaybedınce yarısı da kaybettı.Massa nın olayında Hamılton ın sucu yok cok acıkca Massa arkadan kasten carpıyor.Tekrar soyluyorum; Arkadaslar lutfen konuyla alakalı Massa Hamılton carpısma analızı vıdeosunu ızleyın.Normal yarısta gosterılemeyen aracustu kameralardan…

  3. Yakalayabilmeyide geç yarım saniye bile fark indiremedi.

  4. Felipe'nin Honda'yı geçmesi ne kadar zaman aldı? 5 tur, 6 tur? Ancak Lewis geldi ve geçti."

    Hondayı geçtikten sonra hamilton çok daha hafif deposuyla Massayı yakalayabildimi?
    Hayır.

  5. Ayrıca Mclarenci arkadaşlara sormak istediğim bir soru da şu? Bu kadar olay yaşandı, massanın çarpmasında kasıt var dendi. Var veya yok biz bunu iki gündür tartışıyoruz. Ama sormak istediğim, Neden kimse hamiltona kusur bulmuyor. Bence birazda kendi pilotunuz eleştirmelisiniz. Çok iyi denilen hamilton 1 turda tam iki kez dışarı çıktı. Ve o kadar sıra kaybetti. Neden birazda kendi pilotunuzun hatalarını görmüyorsunuz?

  6. o videoyu izlediysen massanın viraja girerken hata yapmadığını, sanırım öndeki turulliye çarpmamak için sola doğru kontra yaptığını görürsün. Ayrıca hata yapan birisi varsa o da hamilton. Massayla çarpışmadan önceki turda pist dışına çıktığını unutmayalım.

  7. iyide ben massa çarpmadı demedim ki. sadece massa öle bişi yaptıysa bile şikayet edecek kişi hamilton olmamalı dedim. tekrarlıyorum. lewis ın yaptığının yanında massa nın kinin esamesi bile olmaz

  8. Huseyin ADANUR avatarı
    Huseyin ADANUR

    alonso yorumun bana komık geldı gercekten.sanırım sen massanın kalkısta bundan oncekı bır yarısta hamılton ı kalkısta nasıl agresıf gectıgını gormedın.Ya da bosver onu sen massanın son yarısta hamıltonla olan mucadelesını ızlemedın sanırım…

    Arkadaslar lutfen son eklenen Massa Hamılton Carpısma Analızı Vıdeosunu ızleyın…

    Massa viraja girmeden hata yapıyor.Hamilton belkide normalde gecmeyecegı bır yerde ıster ıstemez gecme fırsatı buluyor ve ıcerı gırıyor.Net bır sekılde gecıyor.Massanın dısarı cıkmadan rahat bır sekılde vırajı donebılecegı alanı da bırakıyor.Fakat Massa gelıyor ve carpıyor.Bunu gormek ıcın fazla caba harcamaya gerek yok ızlemek yeterlı…

  9. altta ki yorumları okumadım ama haberi okuduktan sonra ilk aklıma gelen cümle -"diyene bak"- oldu. senin yaptıklarının yanında massa nın yaptığının esamesi okunmaz.belki şampiyon olacaksın ama spormen bi şampiyon olamayacaksın. açıkcası bazılarımız lewis ın startta yaptıklarının çaylaklığını bi sonucu olduğunu söledi. başlarda bende öle düşünürdüm ama hayır. lewis hamilton budur. yani geçilmeyi hazmedemeyen,en önemli rakibi hala arkasındayken avantajını korumaktansa hırsına yenik düşen biri. mc laren pisikolojik savaş ilan etmiş durumda. bu sene felaket bi yıl oldu. alonso zaten şampiyonluk yarışında yok bu 1. felaket zaten. en azından benim için. 2. şampiyonluk adayları çok hata yaptı. gerek takım hataları gerekse kişisel hatalar çoktu. ya bilmem açıkcası ben çok sevk almadım.

  10. Bu kadar rezalete yazılacak cümle kurmakta bile zorlanıyorum. Ne olursa olsun şampiyon olacağız, inadına McLaren.

  11. mike shinoda avatarı

    "Felipe'nin Honda'yı geçmesi ne kadar zaman aldı? 5 tur, 6 tur? Ancak Lewis geldi ve geçti."

    Martin Amca güzel bir tespit yapmış Massa 5 6 tur boyunca zorladı doğru ama Massa'nın Deposunda yakıt miktarı ne kadardı? Onu bi öğrenmek lazım bu bir…

    Madem okadar iyi bir pilot geliyor ve geçiyor Hamilton neden puan lacak bir sıraya gelemedi. Okadar hızlı gösterilmiş ki geliyor ve geçiyor denirken ozaman gelip puan alsaydı bu iki…

    Massa'nın Mark Webber'i nasıl geçtiğini tümdünya izledi. Bana 2006'da Schumi'nin Brezilya'da Raikkonen'i geçişini hatırlattı. Massa gerekirse 5 6 tur beklemiştir aracın durumuna göre ama yeri gelince gelir ve geçer aynen Mark Weber'i geçtiği gibi. Ki Red Bull ile Honda arasındaki performans farkı göz önüne alınmalı. Bu üç…

  12. 2008 sezonu heyecanlı ve sportif olmaktan çok iğrenç bir sezon oldu.herşeyiyle kimi olsun massa olsun hami olsun hepsi rezalet hangi biri şamp olursa olsun hiçbiri haketmiyor şampiyonlugu.

  13. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Haklısın Abdullah abicim 🙂

  14. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Mesala Alonso çok yetenekli bir pilot ama bence hiçbir zaman efsana olamayacak.açıklamaya bakarmısınız.Hamiltonu desteklemek istemediği için "Evet,şüphesiz eğer mümkün olursa Massa'ya yardım edeceğim."diyor.Yenilmeyi kabullenemiyor çünkü.

  15. burada noluyor ya?? adamlar bile tüm bunları yaşamalarına rağmen birbirlerini yemezken bazılarımız kendilerini avukat ya da pilot ilan ediyorlar gibi. olanlar olmuş lütfen yorumları kirletmeyin daha fazla!!!

  16. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Ben mesala Schumacher'in böyle bir demecini hatırlamıyorum ki bazı yarışlarda çarpışmadan dolayı aracı hasar gördüğü halde.

  17. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Massa'nın hızlı olduğu konusunda şüphem yok ama sadece hızlı olmak değil önemli olan,yetenekli olmak demek geçmişteki pilotlarda olduğu gibi sabırlı olmak hızlı olmak,başkalarına saygı duymak gibi özelliklerle gelir.Ancak SPA sonrası Massa'nın yorumlarını okursan çok az pilot Hamiltona verilen cezayı normal bulurken Massa nerdeyse az diyecekti.

  18. McLAREN TEAM avatarı

    erçin massa geçen yıl takım desteği almadı ve geçen yıl kiminin beklenmedik avusturalya yarışını kazanması takımı onun üzerine çekti massa geçen yıl hatalar yaptı ama bu yıl kendini ıspatladı.geçmişe bakmana gerek yok massa gerçekten hızlı!

  19. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Geçmişe baktığında zaten hiç bir pilotun 1 senede iyi olduğuna karar verilmediğini görürsünüz.Senna ,Prost,Schumacher,Hakkinen örneklerinde olduğu gibi.

  20. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Ancak bunu sadece 1 yıl yaparak ispatlayamazsın yada 1 yılda karar vermemek lazım bence.Kimi sadece bu sezon bu kadar kötüydü.Geçmişe baktığında böyle olmadığını görürsün.Bence Massa içinde çok erken bir sezon yarışlarda birinci geldiği için kendini ispatlamış sayılmazsın.

  21. McLAREN TEAM avatarı

    erçin f1 de kendini ıspatlamak için mücadele verirsin kimi kendini ıspatladı ama sonra sonrası ortada massa bu yıl kendini ıspatlamıştır hemde her yarış bi şekilde kimiden bazen herkezden hızlı olarakyani massa ve hamilton şuan takım arkadaşlarında 04-05 sn daha hızlı

  22. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    İşte buda yetenek meselesi.Kimi kendini ispatlamış bir pilot çok kaliteli bir pilot.Massa sadece iyi bir pilot

  23. zaten felipe takımı arkasına alabilmek için inanılmaz derecede uğraştı, halbuki bunlarla uğraşmaya harcadığı enerjisini vaktini yarışlara verebilirdi. ama takımdaki kimi, daha doğrusu kimi hayranlığını yenip kendisine çekmek imkansız gibiydi. mesela felipe yarışı herkesten 1 saat önce de bitirse başkanın gözüne giremez, kimi daha 15 araç vursa o da başkanın gözünden düşmez. bunun gibi..

  24. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Daha önceki senelerde Montoya çok agresif bir pilottu.Ancak o dönemlerde böyle cezalar kolay kolay verilmedi.Schumacher olmasına rağmen.Çünkü schumacher buna rağmen çok yetenekli olduğu için bunula mücadele edebildi.

  25. McLAREN TEAM avatarı

    bende diyorumki bunların desteğine ihtiyacı yok ki zaten hatta çok utanc verici nedemek yardım edecem massa bu yıl çok çalıştı kiminin yanın bu olmaz dendi bu kazanacak yetenekler sahip değil dendi ondan pilot olmaz dendi ama ozaman yalnızdı ve bunkarın üstesinden geldi bence o tek başına bunu başaracak güçte bunlara sormak lazım geçen yıl neredeydiniz diye

  26. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Her zaman pistte iyi olan kazansın…

  27. iyi olan kazansın. hamilton'a ve felipe'ye şampiyonluk yolunda gerçekten başarılar dilerim. rekabet büyüdükçe zevk te artıyor..

  28. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    olmadı Ferrari yarışın sonunda falan Hamiltonu ihraç eder Fia puanları siler…

  29. McLAREN TEAM avatarı

    emin ol kimin hakkıysa o kazanacak üstelik massa rakiplar içinde kazanmasını istediğim ilk pilot!

  30. bunlar destek verseler ne olacak mclaren team, hepsi bir olsa bir beyni sulanmış ron dennis ve bir köle ruhlu ezik heikki etmezler, o yüzden hami'nin avantajı daha çok yardım konusunda.

  31. McLAREN TEAM avatarı

    çokta canını sıkma bak alonso-kubica-raikonen-fia destek vermeye söz vermişler bak yağmurda yağmayacakmış yani gerilmene gerek yok:)

  32. sebebini aşağıda 20.26'da yazdığım yazıda söyledim mclaren team. ben hamiyi severim aslında diye başlayan..

  33. McLAREN TEAM avatarı

    massathebest poleden on puan beklerken sıfır çekme olayını geçmiş yarışlara bakıp bir daha bi düşün.
    hamiltonun gerginliğini bırakta sen biraz kendine bak seni ilk defa bu kadar gergin gördüm!

  34. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    N'apsınlar sadece Ferrari olarak güçleri yetmiyo…Daha kalabalık gelip Hamiltonu dövecekler :))

  35. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Massa ya kafa atmak falan senin gibilere mahsus bişey ben yorum yapmayı tercih ederim…

  36. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Yok daha çok Mclaren taraftarlarına söylemişsin gibi anladım o yüzden cevap verdim…Ben normal insanlar gibi yürüyorum,okuyorum,yazıyorum falan demek senin gibiler atlıyor ki beni kendinle karıştırmışsın.Sen ve ben farklıyız bunu kabul et!

  37. McLAREN TEAM avatarı

    ferrari alonsoya ve a kalan iki yarış için motor verecekmiş kubicaya da şasi :))

  38. felipe bilerek ve isteyerek gitmiş hami'ye vurmuş. ne yapacan massa'ya kafa mı atacaksın burdan?

  39. hamiyi pistte fırıldak gibi dönerken gördüğünde de böyle mi düşündün? poleden 10 puan beklerken gele gele 0 çektikten sonra sende kırılacak heves falan kalmamıştır zaten. ayrıca ben bunu sana değil yazan arkadaşa bilgilendirme amaçlı söylemiştim ama sen atladığına göre hevesi kırılan sen olmuşsun.

  40. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Bu görüntüde Hamilton ne zaman çime zorlamış gören var mı?Ferrari taraftarları dışında…

  41. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Merak etme biz seninle heveslenmedik seninlede hevesimiz kırılmaz…

  42. hevesinizi kırmak istemem ama, çinde cuma günü güneşli 26 derece, c.tesi günü güneşli 27 derece, pazar günü güneşli 26 derece hava bekleniyor ve 3 gün boyunca yağmur yağma ihtimali %0. hoş bu kadar gergin bir hamilton varken yağmur işimize bile gelir aslında.

  43. Yavuz Balcı avatarı

    Edip kardeşim anlamazlar.biz boşuna konuşuruz.alonso çıktı diyorki massya mümkünse yardım edeceğim.biz diyoruzki elinden geleni ardına koyma.yarış izlemek istiyoruz biz arkadaşlar yarış.önce formula 1 izlediğinizin farkına varın da sonra pilot takım ne tutarsanız tutun.ve yorumları okuduğunuzda hiç bir McLarencinin kayıtsız şartsız hamiltonu savunduğu yokken kin kusmak adına yorum yazıyorsunuz.ancak böyle yaparsanız sizde antipatik bulduğunuz !!!!! hamilton gibi olursunuz ki oldunuz zaten.artık susuyorum herkese iyi geceler diliyorum.

  44. McLAREN TEAM avatarı

    bu arada çinde haftasonu yağış bekleniyormuş:)

  45. Bence de Lewis olayı biraz abartmış. Ama bende düşünmedim değil yani kasıtlı çarptığını. arkadaş direksiyonu azıcık kırmış olsa çarpmayacak ve kendisine de bişey olmayacak. Frenlemeyi geçtim zaten. Nerden geçildi nerden çarptı adama arkadaş. Bukadar da temiz değil bu ferrari. Hep siz konuştunuz ama. Takımınızı anlattırmayın bana siz zararlı çıkarsınız. Ondan sonra. agresif geçiş konusuna gelince. Burada zaten F1 izleyicisinin olduğunu düşünmüyorum. Senna Prost Lauda Hakkinen Schumi – Bunları izlemediyseniz. Hiç yorum yapmayın arkadaşlar. F1 ölmüş demektir. Adamın hala Monza da ki geçişlerini sorguluyorsunuz. O geçişler olmazsa F1 in bi anlamı yok arkadaş. Orası er meydanı Güzellik salonu değil yani. Anlayın artık.

  46. Hamilton'ın kimsenin desteğine veya sevgisine ihtiyacı yoktur ona McLarencilerin desteği yeter de artar zaten…Diğer pilotların Hamilton'ı kıskanması çok normal kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş misali bir şey bu..Hamilton bu sene şampiyonayı kazanmayı başarabilirse büyük bir başarı elde etmiş olacak eminim 2-3 şampiyonluk kazanmış gibi olacak..

  47. hami saçmalamışsın yaaaa adam sana ne diye bilerek vursun kii çıkarı ne konuşurken mantıklı konuşalım olur mu

  48. forzaferrari avatarı

    umutntm sünger yazdıklarına aynen katılıyorum durumu çok iyi açıklamışsın…

  49. şöyle yaptı bişey dediler mi böyle yaptı bişey demedik bırakın bu naraları. DEmediğinizi bırakmadınız.Haberler ve yorumları hala duruyordur.O kadar yazmışsın geçmişe bak.
    Sizin basitliğiniz her olayı birbirine benzetmenizden belli oluyor.Adam tek rakibine kendi hatasıyla geçiliyor kabullenemeyip çimenlerden direk o araca giriyor 'burada yer vermedi diyorlar ama yine garip olan massa hamiltonun arka lastiğine değiyor ve diğer taraftan geçiyor. Fia bile ceza vermek dışında seçenek bulamıyor ama siz susmazsınız hala şurda şöle olduydu burda böle o yüzden burdada hamilton hatalı.Son yarışta birisi massa ya girerse görürüz nasıl davranıcağınızı.biliyoruz zaten ama kendinizde farkedersiniz belki. izleyip gülmeye devam.

  50. ron dennis artık beyni sulandığı gibi gözleri de görmez olmuş bence. çok iyi hatırlıyorum tam 2 tur sonra geçtik button'ı. hatta serhan acar tur başına 2 saniyeden 4 saniye kaybettiğini söyledi felipe'nin. bu arada 110 litre benzinle arkasına düştüğümüzü, hamilton'un ise 12-13 turluk benzinle button'ı geçtiğini bir takım patronu görmüyor yada anlamıyor ise hiç oturmasın orada.

  51. son yarışlarda felipe sempatik gelmeye başladı neyapsak raiden sonra felipeyimi desteklesek 😀

  52. ron amcanın yanından geçipte kafayı yemeyen kalmadı hami ilk geldiğiyle çok farklı bi sağlam kalan rai heikki'de sapıttı 😀 ron amca marifetlerinin mevyesini topla bakalım asdsad

  53. bende massathebest gibi düşünüyorum.Yani Lewis'e karşı en ufak bir sorunum yok ama yarıştaki bazı hareketleri ve yaptığı açıklamalar insanı kızdıra biliyor.Ben Felipe'nin Lewis'e atağını çok masumane bulmuyorum ama Lewis'inde masum olduğunu düşünmüyorum bi çok yarışta benzer hareketleri o yapmıştı ama ozaman kendini haklı görüyordu.Felipe açıklamasında aralarındaki ilişkinin bozulmayacağını bunların yarış esnasında olduğunu dile getirmiş ancak Lewis içinde aynı şeyler geçerlimi bilemiyorum

  54. erdem akyols avatarı

    massa 5 turda gecmedi gördüm kadari ile ve hamiden de 12 tur sonra pite girdi bunuda göze aldimi acaba ron amca:D

  55. çok doğru yazmışsın arkadaşım. ben yürekten katılıyorum yazdıklarına. bunlar inkar edilemez gerçekler.

  56. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Zavallı olan açıklaması bu arada yanlış olmuş 🙂

  57. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    ŞU andan itibaren hamiltona olan tüm saygımı yitirdim. Umarım şampiyon olamaz.
    Her zaman yaptığı şeyi başkası ona yapınca kasıtlı olduğunu düşünecek kadar zavallı biri. Kimse kusura bakmasın.
    1- bahreyn de alonsaya arkadan çarptı kimse kasıtlı dedi mi ?
    2- Kanada da pit yolunda kimiye çarptı hemde çapraz pozisyonda olmasına rağmen kimse kasıt aradı mı?
    3- Almanyada massayı 2 kere dışarı attı massa hiç kötü birşey dedi mi ? Tebrik etti üstelik
    4- Monzada nerdeyse her geçtiğne yarış dışı kalma korkusu yaratmadı mı? Sonra bu onun agresif tarzı olarak kabul edilmedi mi?
    5- Son yarışta ilk virajda duramayıp (dikkat edin durmayıp demiyorum ) kimini pozisyon kaybetmesine sebep olmadı mı ? Kimi dönmekten son anda vazgeçmese çarpmayacak mıydı ? Kimse buna kasıtlı diyecek miydi ?
    Cevap vereyim hayır.
    Yazamadığım başka olayları vardır elbet.
    Tüm bu hataları 1 sezonda yapmayı başarıp üstüne kendisine bir kişi aynı şeyi yapınca kasıtlı yaptı diyebiliyorsa kimseden saygı beklemsein. Ben artık hamilton a zerre sagı fuymuyorum .O da beni duymayacak bunu da okumayacak tabiki ama benle aynı duyguları paylaşan çok fazla insan olduğuna eminim….

  58. herkes bilir ben hami'yi severim. çoğu hareketine karşı arkasından da fazla konuşmam, konuşsam da eleştiriden öte gitmez. sıralamadan sonra bile şampiyona kızışmışken biz 5. kalkıyorken yine tebrik ettim haberi okuyanlar görmüştür. ve emin ol fuad kardeşim yarış sabahına kadar da bu böyleydi ama ilk virajda yaptığına ses çıkarmamak için peygamber sabrı gerek insana. felipe alonso'yu geçmiş, kovalainen'i geçmesi kesin çünkü ideal yarış çizgisinde bariz daha hızlı geliyor viraja, 3. çıkması kesinken bir bakmışız hooop kimi-felipe dışarda.. tabi insan bir kez sinirlendiğinde de daha önce göremezden geldiği şeylere karşı aynı hoşgörüde olamıyor. olay bu.

  59. bu arada bravo fuat bir anda adamı üstün zekalı yaptın bravo..

  60. abi bırak ya o frenlerle nasıl yavaşlayamıyor bırakın bu masalları dünyanın en iyi frenlerini kullanıyorlar 80 kmdenmi düşmücek nekadar süratlı carptığını herkes gördü hami bunu neden ypatı bilmiyorum ama güzel bir sebebi vardır rai den korktuğu için olabilir 😀 nede olsa son haftadaki mclaren davranışları geçen seneki semdromun izlerini belli eder nitelikteydi 😀

  61. doğru massathebest:D

  62. Massathebest noldu hocam sana tamamen kendini kaybetmiş gibisin inann..evvelce seni hiç böyle hamiltona saldırırken görmemiştim..açıkçası yorumlarını da ilgiyle okuyordum ama bakıyorum ki hırs gözünü bürümüş bu son hafta..hamiltonun pit çıkışı raikonene çarpması,eğer çarparken ( mecbur birisine çarpacaktı, ya kubika ya raikonen) o anda o muhasebeyi yapıp ben madem duramıyorum birine çarpacam bari rakibime çarpayım demişse bu onun çok zeki olduğunu gösterir..başka da bir şey değil..ama, o şartlarda değerlendirin durumu..isteyerek çarpmadı sonuçta..neyse ben ne kadar detaylı anlatsam da anlamak isteyen istediği gibi anlayacak:))

  63. Yavuz Balcı avatarı

    beyler artık şeyini çıkarttınız olayın ayıp be.

  64. 3,5. arada bir yusuf yusuf sesleri eşliğinde.

  65. Mclaren psikolojik savaşı çok önceden başlatmıştı ama Haug'un açıklamasıyla doruğa çıkan bu psikolojik savaş sanki raikkonen'i hami'ye vursun diye tahrik ediyordu rai yine iyisni yaptı ve temiz bir yarış çıkarttı.
    Massanında hani bilerek çarptığı kabak gibi ortada ama ron amcadan yine gereksiz açıklamalar gördüm.
    Ron Dennis: " O yarış pilotu. Onu pilot yapan bu. Her fırsatta pozisyon mücadelesi verecek ve onu bunları yaptığı için durduramayız."

    Bunu söylemene ne gerek vardı ron amca zaten sen kanadadan itibaren pilotunun kulağını çekmeyerek bunu desteklediğini göstermiştin.
    Belki levis massanın kasıtlı çarpmadım açıklamasına bir cevap olarak söyledi bunu ama sana ne oluyor ya sen kimsin ki uyuz heriffff.!!!

  66. lewis baskıya dayan dayanabilirsen hadi kaç atar seninki bilemem

  67. aradığınız mclaren resimleri foto galeride var

  68. mC LAREN TEAM PUAN DURUMU demişsinde haminin altındaki honda felan değil kusura bakmada puan alsın beklenen bişey olaganüstü bişey zaten onuda mclaren onuda yapımıyorsa hamiyi gp2 ye göndersin test pilotu olur orada

  69. ecrin deniz avatarı

    massathebest' e katılıyorum. ayrıca hamilton ın ve takımın bi çok yorumu gereksiz bence! tıpkı haftalar önce başlayan kiminin massa ya yardımı gibi…ferrari takımında da haftalarca bu konu hakkında gereksiz bir çok yorum yapılmıştı. mclaren psikolojik savaşa başlamış anlaşılan… bu kadar gümbürtü ve olaydan sonra kubica şampiyon olursa çok gülerim haa:) 🙂

  70. McLAREN TEAM avatarı

    massathebest biraz saygı sınırları aşıyorsun 'çakal'
    kimsenin zoruna gidecek bi durum yok..puan durumuna bakınca zaten zoruna gidecek birisi varsa o hamilton değildir..

  71. hamilton kimiyi sıkıştırıyo birinci virajda,kimi temas olmasın diye pist dışına çıkıyo da massa içerden hamiltona yanaşınca ferrasi haksız.yok böyle bişey

  72. Mclaren ikisede aynı diyen kim. Ayrıca burada massa yı haklıda bulmadık biz mclarenci değiliz ki düne kadar hamiltonu savundunuz gibi hataları savunalım. Bu güne kadar hamilton bunları yapıyordu siz agresif pilot diyoprdunuz zevk veriyo diyordunuz. Şimdi massayı asmaya kalkıyorsunz size gerek yok hakemler zaten cezasını verdi massa. Bir atasözüğ derki ''kendine yapılmasını istemdiğin bir şeyi sakın başkasına yapma'' hamilton için söylenmiş sanki…

  73. Hamilton " Geç fren yaptı ve geçemedim. Virajı normal döndüm ve geri geldi ve agresif bir şekilde bana vurdu. Ben bunun oldukça kasıtlı olduğunu düşünüyorum." dedi.

    vah vah çok mu zoruna gitti? yerken tatlıydı da çıkarırken mi acıdı? yaparken ben kralım ben yetenekliyim ben buldum ben ettim, sana yapılınca agresifti hatalıydı kasıtlı vurdu.. massa burada kasıtlı vurduysa, sen pitte kimi'ye 1 yıllık bir planlamadan sonra vurdun desek yalan olmaz. kaldı ki umarım kasıtlı olarak vurmuştur. senin de aynı duyguları yaşaman için kim vursa eline sağlık diyecektim kısmet felipe'ye çıktı. akıllı ol çakallık yapma bir daha. yoksa bu olayı gören sana diş bilemiş diğer birçok pilot, sana aynısını yaşatmak için avuçlarını ovuşturuyor bilesin!!! kim vurduya gider de derdini anlatacak kimse bulamazsın..

  74. mclaren kimi ye vurmus massa hamiltona aynıymışş
    "Allah cehaletten korusun insanları!"

  75. kaan o olaydan sonra pite girdi. Latsikde değiştirdi. o mazaret değil di. Massa yaptığı diyorsun massa cezasını aldı. Unutma massa nın yaptığını 2008 sezonun hamilton kaç kere yaptı sayısını bilmiyorum..

  76. Ertan Akkaş avatarı

    kaan arkadaşım bence öyle bir hasardan o kadarda fazla etkilenmemesi gerek. Ama Kimi'nin Türkiye'de çatlamış ön kanadıyla ortaya koyduğu performansa bakınca, bir çatlak onu yaparsa buda en az okadar zararlıdır diyecem ama neredeyse aracın en etkisiz aero bölümünde bulunuyor.

  77. Yavuz Balcı avatarı

    kimi raikkonen nikli zatı muhterem sen ali çıkrıkçı mıydın ?

  78. kaan kaanhan avatarı

    http://www.autosport.***/gallery/photo.php/id/117192

    massanın bu marifetinde sonra lewis hasarlı aracıyla ne kadar yukselebilirdiki, kaç kişiyi geçmiş muhabbetleri yavan kaçıyor..sol arka tekeleğin ön kısmı resmen parçalanmış.

  79. Sinan Şahin avatarı

    hamilton kimi'ye vurdu, massa'da hamilton'a. birde kova.yı eklersek, mclaren'e(kova.ya) verilmeyen bir ceza daha vardı.

  80. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yok artık adebayor!!!! hamilton bi işne bakk yaa yarış artık geride kalmış eskilerle uğraşma böule iderse şampiyon olamıcann

  81. Ogun kusura bakmada hamiltonun altındaki arabaya bah hatırlatırım Mclaren. Kusura bakma bu mclarenle de puan toplasın. Eğer bu arabayla puan da topluyamıyorsa gitsin gp2 de test pilotluğu yapsın…

  82. ogun savaş avatarı

    kimiRaikkonen f1 sen git puan durumuna bak bir henüz 2.yılında olan birinin istatisliklerine bakda konuş.

  83. ogun o begenmedin fren lakaplı toyota pilotu trulli göstere göstere size agır agır hamiltona tur bindir di.

  84. ogun singapur daki pistle bu 1450 metre düzlüğü olan japonyayı aynı tutyorsan sen bu kadar f1 biliyorsun.. 1450 metre uzunluğundaki start düzlüğünde hamilton en 5 araba geçmeliydi. Puan alamaıyacağı belli idi. Pazar günü gazyet beceriksizdi.
    Singapurda begenmedin kimi 8 sn olan farkı 2 turda nasıl 1,5 sn indir orada korkmaya başladınız eminin..

  85. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Erhan ZAMBAK dramatize etmeden bahsi geçen resmi yorumlarmısın ? ….

  86. ogun senin hamilton kimleri geçti saysana size göre en hızlı pilot size göre agresif çok hızlı plot iyi arabanda olsa hamilton ilk 10 içine girmesi lazımdı. en 5 araba yarış dışı kaldı. Hamilton kacın oldu.. 12 . Büyük pilota bak be…

  87. ogun savaş avatarı

    kimiRaikkonen f1 singapurda toyota geçemeyen kimi duvara nası çarptı gördünmü 😀

  88. ogun savaş avatarı

    Felipe'nin Honda'yı geçmesi ne kadar zaman aldı? 5 tur, 6 tur? Ancak Lewis geldi ve geçti."

    " O harika bir pilot ve dünya şampiyonluğu için savaşıyoruz ancak bazen zorlanmalar olacak." çok doğru söylemiş 😀

    Massa ilk kez şampiyonluk için savaşıyor o yüzden heralde hırsına dayanamayıp lewis e dokundu.

  89. Mclaren beni anlayan anlıyor. Sen bana kendimi soruyon. Bırakta sen pilotnun saçma sapan yorumlarına bak gün günü tutmuyor.

  90. Yaw artık bıkmadınızmı tartışmakta muhabbet artık 15. dereceden hiç bilinmeyenli denkleme benzedi..herkes kendine göre haklıdırr..1 hafta sonra yarış var az sabredin…

  91. Sevdiğimizi kim söyledi. Kimi mcca iken sadece kimi izliyordum. Mcca dünya şampiyonu olmuş olmamış umrumda değildi.

  92. McLAREN TEAM avatarı

    senin ne dediğini acaba anlayan varmı?

  93. Siz bu çaylağa bu kadar fırsat imkan verilmiş. Bu adam bu fırsatları ve imkanları adam gibi harcıyor. Demeçleriyle rezil ediyor.. perşembegünü kubica cevap vermiş bu adam ne diyor anlamıyorum diyor. Şimdi kalkmış kendini avutuyor bu hamilton ve mclarenciler ne diyor anlıyan var mı…)))

  94. Huseyin ADANUR avatarı
    Huseyin ADANUR

    Hamilton eger ki bu senede sampıyonlugu kacırırsan bilki Mclaren cıların sabrı biter.Gecen yıl benzer hatalarla sampiyonlugu hedıye ettın.Alonso cok ıyı bır pılot.Sırf senın yuzunden takım Alonso'yuda harcadı.Tamam bu yarıs, yarısta gecmek gerekıyor ama zamanlamada onemlı.1.virajda yaptıgın hata,ne kadar yanlıs desemde Belcıka da Raı yı gecıste yaptıgın…Bence bu puanlar gıdecek puanlar degıldı.Ne kadar da artık akıllandım desende ben akıllanma goremıyorum.

    Hamılton ın Massa yı gecısını fERRARICI arkadaslar duzgun seyrederse kasıt oldugunu anlayacaklardır.Bunun ıcın Massa olmaya gerek yok.

  95. McLAREN TEAM avatarı

    sevilmek istediğimizi kim söyledi?

  96. mclaren siz bu haklılığınız yüzünden çok sevilmiyosunuz.. Ne haksız olursanız o zaman sevilirisniz…

  97. McLAREN TEAM avatarı

    herkez haksız biz haklıyız:))

  98. McLAREN TEAM avatarı

    biz en doğrusuyuz:))

  99. Grid deki pilotlar haksız buradakiler haksız hakemler haksız siz dogrusnuz öylemi… O zaman dediğine göre massa en dogrusunu yapmış. Neye itiraz ediyorsunuz…

  100. McLAREN TEAM avatarı

    biz yaparız kardeşim sınırları zorlarız geçeriz pist içi dışı farketmez :))

  101. Massa da haksız dı ceaz aldı diye yazmıştım
    düzeltiyorum kelime eksik olmuş

  102. Mclaren team ne alakası var. Glock söz veremdi. Aynı harekti bende hamiltonu yapacağım diye. Karıştır ssiteyi haberi oku..
    Hamiltonu yapılan harekti istemiyorsunuz haklısınız. Massada haksız ceza aldı. Ben de diyorum hamiltonua yapılamasını istemediğinzi bir hareketi hamilton bşaka birine yapmasın bu kadar açık. Esas siz bunları kabul edin. Ne kadar zormuş sizin gercekleri görmeniz..

  103. McLAREN TEAM avatarı

    istersen çinde hamiltonun önüne atlayabilirsin start da beliki kanadı kırılır pite girer nedersin?belki cezada verirler yaya geçitinden hızlı geçti diye:))

  104. McLAREN TEAM avatarı

    kimraikonenf1 baıyorum formundasın yine:) zor günler seni bekliyor bence piskolojini hazırlamalısın demedi deme!:))

  105. mustafa haklı bence başka bir pilot çarpmalıydı. Gözüm glock u aradı. Glock sözü de vardı zaten..

  106. McLAREN TEAM avatarı

    arkadan biriside sana çarpar umarım:)

  107. mustafa ozca avatarı

    bence massa harika bişe yaptı kasıtlı deeldi ama yide keşke arkadan bi pilot daha çarpsaydı hamilton a

  108. Mclarencilere ''Eğer hamiltona yapılmasınız istemediğiniz bir şeyi, hamilton başkasına yapmasın'' Sağlılarımla Arçelik

  109. Yarışın en güzel anı grid in fren lakaplı pilot trullinin hamiltonua agır agır tur bindirmesi..

  110. bence lewis spin attıktan sonra rai ona çarpmalıydı

  111. Düzlükte en hızlı olan Ferrariyi lewis düzlükte rahatça geçicekti öyle mi?

  112. Erhan Zambak avatarı

    Şener Salih olayı çok güzel dramatize etmiş.Ancak özellikle Padokman'a sormak istiyorum : YARIŞ PİSTİNİN dışına atılan bir adam YARIŞ PİSTine dönmek için sihirbaz mı olmalıdır?Aslında bu soruyu yarışın hakemlerine sormak isterdim ama kurban Padokman oldu.Hamilton isteyerek veya istemeyerek Massa'yı geçerken pist dışına attı bu bir gerçek ve Massa da birkaç salise içinde pist içine dönmek istedi.Bu son derece doğal bir hareketti ve kasıt olup olmadığı hakkında yorum yapamam.Eğer Massa Hamilton'a bodoslama vurmak isteseydi vururdu ve başta Hamilton olmak üzere ikisi de yarış dışı kalırdı(bkz. Senna-Prost çarpışması).Bu olayda ikisinde de kasıt yoktu kurban Hamilton oldu çünkü Şener'in söylediği gibi son sıraya düştü.Bunun da nedeni yarışın başı olması ve araçların ardı ardına o şikandan geçmesiydi.Hamilton kimseye çarpmamak için son sıraya düştü yani bu olayda duygusallaştırılacak bir yan yok(Hami'nin son sıraya düşmesiyle ilgili).Neyse polemik iyi oldu arkadaşlar.Alonso'yu ve yandaşlarını tekrar kutlarım…

  113. cidden de kasıtlı vurdu massa fren basabılırdı cımenlerden daldı dırek vallaha hamıltona spın attırdı bence %100 massa hatalı hamılton gecmıstı onu ama olsun 2 sınınde puan kaybetmesı benım hosuma gıdıyor

  114. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    selam ÖNCE dünden beri nasilsiz eysiz :))
    bence kasit olmaya bilir olabilirde massanin ne yapmak istedigini massadan baska kimse bilemez biz ancak yorumlarizben bir malumunuz 15 yilik McLaren ci olarak LEWiS o virajda deyilde start düzlügünde rahatca gececekti massayi acele etdi start da yavas kaldi sonra telafi etmeye calisti massada heycanlandi lewis gecmesin diye ama olur böyle seyler o an bu gencecik pilotlarin adrenalin lerinin ne seviyede oldugunu bilemeyiz F1 bu iste ben biz puan alamasakta zevk aldim yarisdan heycan vardi

  115. padokman iyi yazmışsın da. Zaten massa ceza aldın. Hamiltonun dediği çok saçma. massa 6 sıra idi hamilton 5 sıra yarışı başları neden kasıtlı çarpsın.. Hamiltonu hemen savunmaya gecmisiniz. Bir çok harışta hamilton un hatalarını yazınca görmemezlikten geliyordunuz ne oldu şimdi. Bu olay hamilton ve taraftarlarına iyi ders oldu. Bundan sonra hamilton piste üzerinde biçerken hiç bişey yokmuş gibi davranmaz taraftaları zevk alıyoz dememz. Hamilton kendine yapılmasını istemediğin bir başkasına yapma tek kelime. Massa hatalıydı cezasını aldı.

  116. anladın mı erhan massanın durduğu yere bak lewisin durduğu yere,birde yarış çizgisini düşün daha iyi anlarsın…

  117. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Resimden 10 sn. önceki pist üstü pozisyonuna göre Lewise geçilen Massanın yerini geri alma mücadelesini anlatıyor fakat diğer şikan kesmelerde araca temas olmazken ilerleyen karelerde temas var şikanı normal şekilde dönüp Felipeyi geçen Lewis elde ettiği pist üzerindeki 1 sırayı şıkandan sonraki temasla beraber gerçekleşen spin sonucu pistin sonuncusu olarak ödüyor ;bana resmin ve resimden önceki ve sonraki – + 10 sn.nin anlattığı bu ….

  118. Erhan Zambak avatarı

    Bu fotoğraf herşeyi anlatıyor diyenlere soruyorum : Bu fotoğraf neyi anlatıyor?

  119. resim herşeyi anlatıyor gerisi boş…

  120. Erhan Zambak avatarı

    Olayların soğumasını bekledim yorum yapmak için ama ne bu ya? Yani Hamilton hem (her zaman olduğu gibi) rakibini dışarı atıyor hem de ağlıyor(ağlamasının nedeni de ilk kez kendisinin bu illegal geçişlerde zararlı çıkması).Ulen sen ki kaç kere adamları virajlarda dışarı attın saldırganca ve üzerine yapılan şikayetleri görmezden duymazdan geldin kaç kere.Son yarışın ilk virajında topluca raikkonenene dalmanızla ilgili bir açıklama yapmıyorsun da Massa'nın kendine vurduğunu iddia ediyorsun.E pes be birader , pes yani.Yahu 1997'de Schumi bu hareketin daha yumuşağını Villeneuve'e yaptı da adamın bütün puanları silindi ve şampiyona dışı bırakıldı.Massa bu olayda cezasını da aldı bugünkü yünetmeliğe göre.Olaylar bitti kapandı.Sen pek fazla konuşma da kazanacağın şampiyonluğa odaklan…

  121. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    hami şampiyon olamıcanı anlayınca sağa sola çamur atmaya başladı adamı öyle ters çevirirler işte akıllı olacan pistte herkes senin gibi agresif sürebilirmiş demek ki startta yarışı katlettin Ferrariler 1-3 olacakken gerilere düştüler seni 2. turda siyah bayrakla diskalifiye etmeleri lazımdı starttaki çirkefliğin yüzünden

  122. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    Bizde bir laf vardır sen herhalde hiç duymadın "dinime laf eden bari müslüman olsA "diye.Massa kasıtlı vurmuşmuş 😛 Sen önce Kİmi'yi yaptıklarına bak bu yaptığın 3 oldu hepsi de "yanlışlıkla "tabiiii

  123. "Felipe'nin Honda'yı geçmesi ne kadar zaman aldı? 5 tur, 6 tur? Ancak Lewis geldi ve geçti." bide ron amcaya sormak lazım felipe kaç kişiyi geçti lewis kaç kişiyi geçti…

  124. gurcan hezer avatarı

    Haberin yanında yer alan fotoğraf karesine bakıpta massa yarış cizgisinde dönmek istiyor gibi yorumlar yapan varsa hala ,bütün pislerde kırmızı kalın puntolarla YARIŞ ÇİZGİSİNİN belirlenmesini öneriyorum…

  125. kardesim massayı nasl yol dısına atıyorsa aynı o sekilde yolunu verecek.sen massaya yol vermessen oyle olacagı belliydi zaten hiç bir pilot başka bir pilotun hakkını cigneyemez. hamilton massayı haksızken haklı cıkardı.buda hamiltonun ne kadar cocuk düsünceli oldugunu gösteriyor.başında biri olamadan hareket edemiyor.ya babası yada ron amcası olacak yanında.

  126. burak bocek avatarı

    bu sitede eskiden ilk gunler böyle ayzmıyorken sonraları kotu gunlerın stresın ısın gucun etkısıyle sersemledım.askerlık falan yenı bıttı bıde duzeltmeye calısıyorum psıkolojımı.cabuk gaza gelen bırıyım bırde panık atak tedavısı gordum.tabı cok alakasız ama habere ılk yorumu yaptıgım zaman bende dusuncemı soyleyıp konusuyorum.onun dısında bazn yorumlara cevap ayzıyorum.bu durumum benımde hosuma gıtmıyor.sonucta farklı takımlarıda tutsak dusman degılız aynı kanı tasıyoruz.ama işte inşallah duzeltıcem bu yanımıda saygılar.bı ara yazmasam ıyıde olabılır

  127. Git bi hava al sen 😀 Sorun değil.

  128. Burak bence seni çok kızdırmışlar. Sen benim şu yazımda bile massaya karşı olduğumu düşünmüşsün. "Massa sence neden kasıtlı olarak hamiltona çarpsın? Hem kendi aracına hemde hamiltona zarar verme şansı vardı. Üstelik geçildikten sonra hemen arkasında olacaktı. Ve sende bunu çok iyi biliyorsun ki massa hamiltonu geçecek hıza sahipti"

  129. burak bocek avatarı

    ben gıdeyım hava alayım en ıyısı:)iyi degılım bu aralar neyse tekrar ozur dılerım erhan arada bı bence cuvallıyorum arkadsım

  130. Burak orada okuduğun yazılar bana ait. Siz hangi olaydan behsediyorsunuz bilmiyorum ama o yazıları ben elçine karşı yazdım. Ve massa yı savunmak adına yazdım.

  131. burak bocek avatarı

    gaza geldım aklımda boyle bır yazı vardı sen soyledın sandım meger f-1miş cok pardon tekrar sen soyledın sandım tam okumadım sorry erhan valla

  132. burak bocek avatarı

    cok pardon erhan f1 ıle senı karsıtırdım ozur dılerım ne desen haklısın yuzum kızardı

  133. burak bocek avatarı

    yuh artık başak bir şey demıyorum el insaf.kardeşim git bak yazın orda duruyor tarihte veririm.hadı fıkrım degıstı desen anlıcam.herkes baksın lutfen su adamın yazsına.tamam korumadın diyelim ama massa kasıtlı neden çarpsın demıssın.ceza verılmeyebılırdı demıssın aynen senın yazın.ben kafamdan mı uydurumcam lafa bak

  134. Massa'yı ne zaman korudum ki ben? Dediğin haberin altındaki tüm yorumları okudum üşenmeden, Massa'yı koruduğum bir yazı göremedim. Verilen ceza haklı dedim sürekli. Rüyanda falan görmüşsündür sen onu.

  135. burak bocek avatarı

    Erçin kusura bakma ikinci olayına cevap yazamadım çünkü farklı kamera görüntüsü arıyordum. Fakat videoadan izlediğim kadarı ile ceza verilmeyebilirdi. Fakat sadece bir kamera görüntüsü var. Hakemler neye göre belirlediler cezayı bunu bilemem. Massa ideal yarış çizgisindeydi görebildiğim bu. Ama kim arkada, kim önüne kırdı bunu göremiyorum. Eminim sende o kadar ayrıntılı şekilde göremedin.bunlarda senın sozlerın yokda ben mı yanlısım.

  136. burak bocek avatarı

    Massa sence neden kasıtlı olarak hamiltona çarpsın? Hem kendi aracına hemde hamiltona zarar verme şansı vardı. Üstelik geçildikten sonra hemen arkasında olacaktı. Ve sende bunu çok iyi biliyorsun ki massa hamiltonu geçecek hıza sahipti.erhan f1 aynen senın sozlerın.bu ne çelıskı kardesım.bir dediğin bir dediğini tutmuyor.daha massa kasıtlı çarpmadım başlıklı haberde neler yazmıssın massayı savunmussun burda ne dıyorsun.biraz dursut ol lutfen

  137. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Takım Lewisi daha soğukkanlı olmaya iteceğine versin gazı. Lewise kızıyorum bazen ama anlıyorumki hata onda değil o daha 22 yaşında genç bi adam. Onu doğru yönlendirmeyi bilmeyendir asıl tüm olanların suçlusu.

  138. Doğru demiş Hamilton, bencede kasıtlı vurdu Massa. Hamilton'un geçmesine izin vermesi intihar olurdu Massa için o da geçirmedi sonuçta. Ancak starttaki ceza ağır falan değildi.

  139. Yavuz Balcı avatarı

    lewisin kanada dışında birine çarpıp yarış dışı bıraktığını söyleyemezsiniz.hangi geçişte kime çarpmış.eski izleyenler bilirki bunların çok daha beterleri vardı.ne gördükki.
    dünden beri yorumları okuyorum dedim bugün düzelirler yok.kininizi kusun bakalım.nereye kadar.massa vurmuştur doğru ama ben bunu yarış olayı görmeme rağmen sizin yorumlarınızdan sonra bir şey yazmadım.ayrıca o vuruşa devamlı ceza gelir.geldide.ama ben starttan sonraki ilk virajda birilerini dışarı yolladı diye cezayı ilk defa görüyorum.bu kuralda herhalde bu sene çıktı.diğerleri gibi.
    ayrıca massayı geçse fark aynı kalmaz açılırdı.bunları artık yarış olayı olarak görmeme rağmen ne bizimkiler susuyor nede başkaları.ve lewis şampiyon olmak istiyorsa susacak ve konsantre olacak.konuşarak konsantre olunmaz. şampiyon olmak istiyorsa kendisini dizginlemek zorunda.agresif olsun yine ancak sezon sonu olduğunu unutmasın.artık telafisi yok.herşeye rağmen şampiyon olacağına inanıyorum.saygılar.

  140. hamiltondan beklenebilcek bi açıklama..kasıtlı vurmuşmuş.bencede fazla boş konuşmaa !

  141. burak bocek avatarı

    zaten lewisin söylediği herşey çelişkili olmaya başladı.yarıştan önce risk almıcam rahatım liderlik konusunda diyor yarıştaki haline bak.yarış bitiyor arkada bıraktım çoktan geçti önüme bakıyorum bir gün sonra bana kasıtlı vurdu magudurum.geçen sene bu gunlerde şampiyonun belli olacagı interlagosta kimi kadar sogukkanlıyım baskıdan kurtulma yolunu biliyorum rhatım ve yarısta yaptıkları ortada.sonra soyledıklerıde geçen sene acemiydim baskıyı kaldıramıyordum vesaire.işte psikolojik açıdan hamiltonun durumu ve tutarsızlığı.bunların psikoloğu falan yok mu

  142. Neden böyle bir konuşma yapma gereği duydularki Monza'da da Lewis'in aşırı agresif geçişleri vardı zaten sadece Monza'da değil Lewis bir çok yarışta gereksiz riskler alıp diğerlerini zordurumda bırakmıştı ama orda o pilottu değilmi diğerleri ise korkak:)Aynı şeyi bukez Felipe yaptı ama nedense Lewis ve Ron amaca bunu kendilerine yapıldığı için hoş görmemişler.Benim ne Hami'ye nede Mclaren'e karşı bir sorunum yok yanlış anlaşılmasın ama butarz konuşmalardan hoşlanmıyorum ve genelde de Mclaren tarafından geliyor.Bence Lewis'in de dediği gibi bu yarış arkada bırakılmalı ve son 2 yarışa odaklanılmalı…

  143. yok artık lebron james adam vursa ıkısıde yarıs dısı kalsa massaya zarar cunku lewis farkı korumus olacak lewis paronoya olmus:D

  144. Ugur Serhan avatarı

    20 Pilot içerisinde itici oloan İki Pilot Varsa onlarda biri Heiki diğeride Lewis Alonso ya Bak Mükemmel Pilot Massa zaten söz yok altlarından Mc Laren i alın bi şe yapamazlar. Hamiltonun Amacı Ferrari Ama Ferrari için önce yalan ve ahlaksız olmayacaksın. Örnek MASSA Kimi de agrasif ama aradake farkı siz çözün.

  145. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    doğru olabilir bazı arkadaşlarda demişti aynı şeyi

  146. burak bocek avatarı

    orda tam olarak tercüme etmıyorlar.işlerine geldiği gibi çeviriyorlar.çünkü mclaren alehinde hiç bir başlık yayınlanmıyor.biliyorum dediğin siteyi ve çok tarflı orası.ismini vermek istemiyorum ama burdaki ahberler gibi objektif değller.ordaki adminlerin çoğu mclaren fanı birde

  147. massa kimi susucak piste konusucak bu arada bir onerim var su çin in pit girisini 500 metre genistletlim simdi hamham yarıs dısı kalır yıne sonra fia nın basına kalır massa kasıtlı darattı derler orayıda

  148. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    arkadaşlar başka bir sitede mclaren hamiltonun agresif sürüşünü onayladı gibi bir haber okudum .eğerki yanlış değilse bu hamiltonu gaza getiriyordur. ama zararı yine kendisi grüyor oda ayrı tabi

  149. burak bocek avatarı

    birde yazıyı nasıl okuyorsunuz bilemiyorum.yazıda butun mclaren ekıbı konusmus ron dennıs dahil.yonetıcılerınız hamılton.söyler mısıın bana nerde susmus mclaren fanları ve ron amca

  150. burak bocek avatarı

    ron konuşmasada hamilton ve haug zaten yeteri konusuyor.ron denıs sustu dıye bızde susacak deılız.bizde sana hastayız

  151. Hahaha Ne Kadar Komik Hamilton Boş Konuşmuş Bence..

  152. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ron ve diğer Mclaren tarafları sussun hep siz konuşun ;F1 anlayışınızın büyük bir zevkle takipçisiyim ve futbol yorumlarınızın hastasıyım ….

  153. burak bocek avatarı

    Mclaren psikolojik savaşa başladı.bunların gözünü hırs bürümüş.o zaman hamilton yarış pilotu massada yarış pilotu.öyle değil mi.agresiflikse agresiflik.kendi pilotlarına gelince iyi massa yapınca kötü.startta da hamilton kasıtlıydıo zaman.ve massa kasıtlıda çarpsa iyi oldu.ders olsun hamiltona kaşınıyordu zaten

  154. 1 hakan ve gülhanın yorumlarını alkıslıyorum f1 in bilincli seyircisi budur işte.. o zaman kimi liderdi yarısta liderligi almıstı ve lewis carptıgında kasıtlı degildi diyenler burada yarıs sayısı azalmısken lewis ten agırken aracı piste daha uygunken neden carpıp son ıkı yarısa daha zor durumda gelsin ayrıca button ı gecmesı 2 tur aldı ne 5 6 sı hadı 6 tur aldı dıyelım neden lewis gecti de ondekı grubu yakalayamadı ha fazla pit diyorsanız neden taktik degsitirmediler ?ron cok ukala ve komplex li bir tipsin tanrı aşkına sus

  155. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    bir tek massa ile dosttu oda gitti bakalım daha ne kadar dostun kaldı pilotlar arasında.

  156. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Bu yarışta bu iki pilotun da puansız ayrılması Massa'nın değil, Hamilton' ın lehine bir durum olacaktı. Her çarpma iki aracın da yarış dışı kalmasına sebebiyet verebilir. Bu durumda Massa "ben şuna bir çarpayım aman ikimiz de yarışdışı kalırız ne olacak canım" mı dedi yani. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Kaldı ki Kanada' da yaptıklarından sonra Lewis' in ağzını bile açmayahakkı yok

  157. havalanma havalarını alırlar hemıltıncım o zaman sende raikonene kasıtlı vurdun pit çıkışı görmedinmi körmüydün

  158. recep ivedik avatarı

    saldır etrafa saldır…laf at gecen yıl olduğu gibi……..kuyruğun sıkıştı..

  159. herkes kendıne gore konusuyor ama senın yaptıların nedır hadı bızı bosver grıdtekı pılotlar bıle senden sıkayetcı bunu ben degıl onlar yarısıp soyluyor.

  160. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    bunların bir gün olsun şu konuda şu pozisyonda şu atakta biz haksızdık hatlıydık başaramadık dediğini görmedim. arkadaşın bir tanesi demişti yahu insan hiç kötü araç kullanmaz hiçmi hata yapmaz diye .şimdi hak veriyorum o arkadaşa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir