Aday Azaldı, Şampiyonluk Sürprize Açık

yazar:

kategori:

Sezon sonuna sadece iki yarış kala dünya şampiyonu Kimi Raikkonen’in ünvanını koruma savaşı Pazar günü Fuji’dedamalı bayrağın sallanması ile sona erdi.

Fransa GP’den bu yana ilk kez podyuma çıkabilen Fin pilot, buna rağmen şampiyonluk ümitlerini matematiksel olarak da kaybetti.

Bunun yanı sıra BMW Sauber’den Nick Heidfeld ve McLaren’den Heikki Kovalainen’in de şampiyonluk umutları tamamiyle bitmiş oldu.

Bu senenin şampiyonluğunu elde etmek için geriye 3 aday kalıyor. İçlerinden Lewis Hamilton ve Felipe Massa’nın şansı daha çok görünse de son yarışlarda ortaya çıkan sürpriz durumların ardından sezonun nasıl biteceği için beklenmedik şeyler olabilir.

Şampiyonluk şansı en az olan Kubica, Massa’nın sadece 2 puan, şampiyona lideri Hamilton’un ise puan alamadığı Japonya GP’de 2. olarak 8 değerli puanı hanesine yazdırdı.

Robert Kubica: "Hâlâ mücadelenin içindeyiz. Bu yüzden deneceyeceğiz"

"Kimi’nin geçen sene herşeyin mümkün olduğunu gösterdiğini düşünüyorum ve mücadelede bize yardım edecek bir kaç 0,1 saniyenin bulabileceğimizi umuyorum"


Yorumlar

  1. Utku İKİZPINAR avatarı
    Utku İKİZPINAR

    Kubitsa şampiyon

  2. Kaza, yağış, anormal durumlar olmasın ki kimin gerçekte ne durumda olduğunu görelim ve çekişme seyredelim. Yoksa Force India da podyuma çıkar falan.. Çünkü bu sene çok anormal, sürpriz sonuçlar gördük.

  3. kim bilir belki adalet işler.Hamilton en azından önde olacaktır ama massa nın zorlaması lazım.Bedavadan gelen puanlar bir aracın ona dalmasıyla uçar belki dikkatli olması lazım.

  4. ''tarafsız olsaydık da çok zevk alacağamız bir durum… ama şimdi massa die heyecan ve stres le yarış izlioz…''

    işte içinde bulunduğum durumun tam özeti.. çok haklısın.

  5. massa brezilyayı seviyor… bi aksilik olmazsa orayı kazanır… olay çindeki klasmanda çözülecek buyuk ihtimal… massa burda kazanırsa rai de yardımcı olursa lewis en iyi üçüncü olur bu durumda ve brezilyayıda kazanarak massa işi bitirir… bunlar olabilir… öte yandan çinde de geçen sene lewis yarış dışı kalana kadar gerçekten iyi bir performans sergiledi onun için çinde hamilton iyi olacaktır… çok karışık ama tarafsız olsaydık da çok zevk alacağamız bir durum… ama şimdi massa die heyecan ve stres le yarış izlioz…

  6. İnşallah olur. Go BMW Go

  7. Kubica şampiyon olur, tartışmak anlamsız.

  8. vallaha çaylak hamiltonu şampiyon yaparsalar ardını kesemeyiz havasından durulmaz massayıda sevmiyorum ama hamilton olmasın!!!!

  9. Kimi'ye bende çok üzüldüm ama dediğin gibi artık Massa'ya destek zamanıı..

    ~

    Massa Massa Massa !!

  10. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    Kİmi'mm benim çok üzüldüm ama canın sağolsun şimdi destek MASSa'ya haydi Massa göster şu hamilton'a gününü…

  11. Fuad KAya sinirle beraber tartısma gayet normaldır micheal schumacherin david couldharda yarıs sonrası yürüdğünü ne cabuk unuttnz shumının karakterı kötü mü ===???? gayet normal yarıs sonrası sınırle olanlar fisichellanın da reanulttayken sanırım bmw garajına girmişti sinirle bmw olmayablrde değilse özür dilerim tam olarak hatrlamyrm fisinin karakteri kötü mü???? bunların cevabını ver bnde sana bunun sonrasında cevabını verrım

  12. bi fernandocu oacark go massaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  13. yasin başpınar, felipe massanın karakteri için, geçen sene alonso ile yarışın hemen sonrasında tartıştıklarında da aynı şeyleri mi düşünüyordun acaba:))) cidden merak ettim

  14. McLAREN TEAM avatarı

    hamilton arkanda filan değiliz:) sen bir yarışcısın! git o şampiyonluğu al

  15. hyr yok dersem yalan olur elbette var ama asıl nedenler felipe massanın karakteri sansslkları ama hamılton haketmedımı sonuna kadar haketti almanyayı hatrlyrmda onun yaptıgını massa yapamazdı ama hamıltonun yaptıgı antıpatık hareketler yuzunden cok sayıda antı hamıltoncu var

  16. Yavuz Balcı avatarı

    tek bir şey soracağım yasin massayı desteklemenin sebepleri içinde geçen sene var mı yok mu ? açık olursan sevinirim.

  17. büyük ihtimal hamilton olacaktır ama bnmde kubica ve alonso gibi istediğim sampiyon FELİPE MASSA bütün ferrarici arkadasların bu konuda yanndayz bır ferrarici gibi desteklycem onları bunun tek bi nedeni var felipe massanın basına gelen tahlıhsızlkler ve lewis hamıltonun yaptıgı antipatik hareketler kubicanın sansınıda 0 olarak görüyrm aracları ztn bır sampıyon arac değil (suan) ztn sadece bir yarıs galbyetyle sampıyonlk alınmaz arkandyz massa umarım bu sezonkı sansszlgın su ıkı yarısta sansa donusur ve alrsn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir