Prost: Renault Mercedes’i Yakalayacak

yazar:

kategori: ,

Alain Prost Renault ve Mercedes arasındaki motor mücadelesinin önümüzdeki yarışlarda üst düzeye çıkacağını düşünüyor.

Renault sezon öncesi testlerde sıkıntılı zamanlar geçirmişti ve hala Mercedes’i yakalamaya çalışıyor, ancak Fransız üretici son yarışlarda iyi bir ilerleme kaydetti.

Renault’nun elçisi Prost önümüzdeki haftalarda Renault’nun farkı kapatmakla kalmayıp, üzerine Mercedes’in bu sezonki baskınlığına nokta koyacağını iddia ediyor.

“Renault her zaman rekabeti ve mücadeleyi kabul etmiştir. Programlarında biraz geç kaldılar, belki de Mercedes çok iyi gelişti. Oyunun kuralı bu.”

“Aslında Mercedes şasi ve motoru aynı zamanda yaptı ve birbirine entegre edebildi, bu da fark yarattı. Bunu kabul etmeliyiz. Ancak en önemli şey hızlı şekilde çalışmak ve ilerleme kaydetmek. Bekleyelim ve önümüzdeki iki veya üç yarışta işlerin değişebileceğini görelim.”

“Renault Red Bull ile dört yıl boyunca dünya şampiyonu oldu ve artık şimdi orada değil, bu da şampiyona için iyi.”

Fransız üretici önümüzdeki yarışlarda gücü artıracak güncellemeler getirmeye devam edecek, ancak asıl umudu önümüzdeki pistlerin motor gücüne öncekiler kadar bağımlı olmaması.

Barselona ve Monako yere basma kuvvetine önem veren pistler ve Renault’nun motor tedarik ettiği Red Bull bu sezon bu konuda çok iyi.


Yorumlar

“Prost: Renault Mercedes’i Yakalayacak” için 10 yanıt

  1. Ramazandan sonra yakalar.Hahaha.

  2. monaco,nun yuksek dovn force istedıgını yenı duyuyorum orası mekanık yol tutuş isteyen pist ve ayrıca guclu motorun avantajlı en önemlısıde dar adımlı vıtes secenegını kullanan takımların İDDALI olabılecegi 1 pıst bütün takımların sansı olabilir

  3. CetinKUPUCU avatarı

    Aero ile öne geçecekler ise , yakın zamanda RENAULT motorlarını da terk ederler.Motorlar sabit olunca markası pek de fark ifade etmeyecektir hiç bir takım için.Sadece fiyatlar öne çıkacak bu durumda.Çİn’li Volvo herkese ucuz motor verebilir.

  4. Yeah ne mercedesi sayıklıyonuz abi bizde Newey dayı var FIA abi var Renocu tayfa var siz ne diyonuz Geçen sene belçikada gömmeye başladık şimdi ıspanyada başlayalım belçikada seriye bağlarız 😀 😀 assds Ferrari Mercedes taraftarida bişeyleri umut edip dursun . Umutları Yıkmaya geliyoruz 😀 😀 demek isterdim ama yok .

  5. OtonomAktor avatarı

    Evet özellikle monaco da bir rbr zaferi beklenebilir. Ama monza da rbr bu düzlük hiziyla giderse kenara cekip parketsin müsait bir yere araci.

  6. Yanlışsam düzeltin ama motorlar dondurulmadı mı zaten?

  7. Yok yani, gelişim hızı böyle devam ederse kendilerine de tur bindirirler.. Şaka bi’ yana, bu sene sonuna kadar makas az biraz kapanır, o kadar; anca seneye adamakıllı ciddi bir rekabet olur motorlar arasında..

  8. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    atı alan üsküdarı çoktan geçti ama en önmli nokta reno seneye mercedes motoru ile eşit olacağız sözü versin yoksa vettel bu takımda durmaz

    1. sende vettelin geçtiği takımı tutarsın rambocuğum 🙂

  9. motor geliştirmek yasak diyen akıllılar bunu okusun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir