Çin'de En Sert Bridgestone Lastikleri Olacak

yazar:

kategori:

Formula 1’in tek lastik tedarikçisi Bridgestone, bu hafta sonu yapılacak olan Çin GP için elindeki en sert lastikleri hazırlıyor. Pist, bir çok virajında lastikler üzerinde büyük ufalanma etkisi ile biliniyor ve bu yüzden takımlar, Şangay Uluslararası Pisti’nde lastiklerini en iyi şekilde kullanmanın yollarını arayacak.

Şangay pisti, iki uzun düzlüğe ve çeşitli tipteki 16 viraja sahip. Sert frenleme, aşırı yanal yükleme ve çekişteki zorlayıclık, Bridgestone Potenza lastiklerinin sert ve orta sert lastiklerinin seçilmesindeki bazı etkenler.

2. ve 7. virajlar, lastik ufalanmasına neden olacak gibi görünüyorken 7. ve 8. virajlarda yüksek yanal G kuvvetleri, lastiklerin yapıları ve ısıl dayanıklılığı üzerine oldukıça zorlayıcı olacak. Tek pit stratejisinin tur zamanlarını çok etkilemesi ve lastiklere çok zarar vermesi nedeniyle geçmişte daha çok iki pit stratejisi revaçtaydı. 13. virajdaki ovalliğin yanı sıra tur boyunca pistte değişik eğimler mevcut.

Bridgestone Motor Sporları Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima: "Şangay Uluslararası Pisti, lastikler üzerine sert ve buraya en sert iki lastik hamurumuzla gelmemizin nedeni de bu. Çok yüksek yanal kuvvetler var ve ön sol lastiklerde ufalanma bekliyoruz, özellikle de oval 13. viraj ve artan radyallı 2. virajın neden olmasıyla. Burada ayrıca arka lastiklerde de ufalanma görebiliyiz."

"Pist çizgisi, iki uzun düzlüğünün yanı sıra pistin büyük bölümünün çok kıvrımlı ve teknik olması ile birlikte orta downforce ayarlarının kullanılacağını gösteriyor. Takımlar ve pilotlar için, lastiklerini en iyi şekilde kullanmak adına doğru ayarları bulmak büyük bir meydan okuma olacak"


Yorumlar

  1. ilk düzlük sonundaki saga doğru bitmeyen viraj lastik asındırmaya yeter de artar bile
    bakalım start nasıl olucak o ilk virajda bi kargaşa olması muhtemel 🙂

  2. burak bocek avatarı

    güzel söyledin kaan.bilgi için saol demekki ben yanlış aklımda tutmusum.herhalde brezilyadaki lastık secımı ıle karıstırdım

  3. kaan kaanhan avatarı

    geçen sene ÇİNdeki lastik çeşidi ile bu seneki aynı.. ne lobisi ne değişikliği? bunun açıklaması belkide 1-1.5 ay önce yapıldı geçen yılki ile aynı olcak diye. Lastik sert olunca; sıralaması,yarışı değişmez her türlü McLaren ama Soft ise Ferrari(birazda sıcak olcak).sert+sıcak performanslar yakın olabilir. sert+ılık Mc, sert+soğuk Mc,yağmur Mc. SuperSoft+sıcak=ferrari zor tutulur.. vs biçok olasılık var, tabi sonuca yansıması olayı ayrı..

  4. tolga soydan avatarı

    sıralamalrda mclarene yarışta ferrariye yarar bu lastikler

  5. burak bocek avatarı

    daha sert olması lazım.brezilya gp içinde geçen seneye nazaran sert lastik değişiklikleri var.

  6. haberi tam anlayamadım, geçen seneye oranla daha sert lastikler mi getirelecek? yoksa, halihazırda bi değişikliğe gidilmemiş mi?

  7. McLaren lobisi işe yaramış anlaşılan. (Tamam vurmayın yeter)

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    lastik isitma konusunda problem yasiyan bir ferrari bu sert lastiklerle nasil bir performnas göstercek görücegiz .
    bence McLaren daha avantajli sert hamur latiklerle tabiki is sadece latikde bitmiyor ama iki takim iicinde cok zor bir yaris gecicek iki ferrariye karsi tek basina savasan bir LEWiS isis gercekten tor kovva dan ümidi kesmis vaziyetdeyim tam bir SiLiK karakter bakalim görücez ne olcak

  9. mike shinoda avatarı

    Bu yarışta Ferrari Macca'ya göre daha formda görünebilir tahminimce çünkü Ferrari lastiklere daha nazik davrnadığı artık aşikar… Umarım bu yönde olur…

  10. burak bocek avatarı

    Bu yarışta işimiz zor olucak kanısındayım.Orta seviyede downforce gerektiren pistlerde çok yakın oluyoruz.birde işin içine sert lastikler girdi mi perfonmansımız düşüyor bence.havanında çok sıcak olmaycağını varsayarsak bu işimizi daha da zorlaştırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir