Raikkonen için Uzun Bir Kış Test Dönemi

yazar:

kategori:

Bu sene şampiyonluk ünvanını koruyamayan Kimi Raikkonen, 2009 sezonu için pist üzerinde uzun bir kış dönemi geçirecek.

Bir Fin gazeteye konuşan Ferrari Teknik Sorumlusu Aldo Costa, F2008 aracı ile son zamanlarda sıkıntı yaşayan Raikkonen’in gelecek sezon öncesi takımın test programının büyük bölümünde sorumluluğu alacağını söyledi.

Turun Sanomat’a konuşan Costa: " Kimi yaklaşık olarak 9,000 km veya 30 yarış mesafesi sürüş yapacak. Bir aylık süre içinde, bütün bir sezonda attığından daha fazla tur katedecek."

Raikkonen, 2009’da gelecek yeni kuralların, şampiyonluk mücadelesinde kendine yardım etmesini umuyor.

Raikkonen: " Çok fazla şey değişecek. Noel zamanı civarında nasıl işlediğini ve ne kadar gelişip gelişmediğimizi göreceğiz"

Pazar günü yapılan Japonya GP’den bu yana Raikkonen, artık tamamiyle motive olmadığı yönündeki görüşlerle yüz yüze kaldı. Fuji’de üçüncü olması ile birlikte Ferrari pilotu, 2008 şampiyonluk mücadelesinden matematiksel olarak da saf dışı kalmıştı. Ama Fin pilot, medya ile karşılaştığında, bunu farketmemiş gibiydi.

Fransız spor yayıncısı L’Equipe’nin, bu şampiyonluğu kazanmada şansının olup olmadığı szorulduğunda ilginç bir cevap vermişti. Raikkonen: " Her zaman bir şans vardır. İşlerin geçen sene yolunda veya tes gidebileceğini gördük. Bu yüzden zorlamaya devam edeceğiz"

Bir kaç gün sonra hatasını savundu.

Raikkonen:" Aslında Spa’dan sonra şampiyonluğu pek düşünmüyordum. Çünkü bu, puan durumunu kontrol etmenin tek yoluydu. Şimdi bittiğinde sadece bir zaman meseleseydi."

Bununla birlikte Fiat motorlu İtalyan F3 Şampiyonası bu sene, Ferrari ile test imkânı sağlayacak.


Yorumlar

  1. Forever Kimster avatarı
    Forever Kimster

    işleyen demir pas tutmaz!
    aynen devam 🙂

  2. levent karadol avatarı
    levent karadol

    evet dünyada ekonomik sıkıntılar açlık yoksulluk ve enerji dasarrufuna ihtiyaçe giderek artarken bu girişim makul karşılana bilir ama f1 in ruhuna uygun olarak performanstan fazla ödün verilmemeli ve takımların kafası fazla kurcalanmamalı yoksa geçen sene gp 2 de olduğu gibi uyum sağlama sürecinde özellikle startlarda çok otomobil kala bilir buda yarışın zevkine gölge düşürür son olarak standart üniteler ortak üretilmeli yoksa bu seneki elektronik kontrol ünitesi gibi tartışmalara sebep ola bilir

  3. seni tutuorum ama kimi geçen sezon başı çok yattın, massa çalıştı meyvesini alıo bi şekilde… Kafana dank etmesi güsel yinede bişilerin. inşallah dönersin…

  4. samet demirel avatarı
    samet demirel

    bu kadar mesafe sezonn ilk yarısı ve aracı tanımasu için çok ii bu sezonki toplam testlerde bu kadar tur atmadı ve aracı biraz daha kendine göre ayarlar ancak bu kadarsürüşün bi ekside sezon sonlarına doru çok yorgun düşecektir bu tempodan haydi hayırlısı ama kendisine yararı daha fazla olacaktır uzun vadede

  5. bence ters tepebilir, Kimi sıkılır ki, onu o kadar zorlamamak lazım bence 😀 adam zaten yarışlara üşeniyo, bide bi sezon attığından daha fazla sayıda tur atmak zorunda bırakılırsa.. bilmiyorum :))

  6. ogun savaş avatarı

    Yağmur sürüşlerine ağırlık versin kimi.

  7. McLAREN TEAM bu yorumuna %100 katılıyorum.
    Ama yinede ben bu adamı seviyorum :D:D.

  8. Teoman daha yıllardan haberin yok 2006 degil 2005 ayrıca sen nereden biliyorsun hangi takımın ne yapacagını söylede nasıl ögreniyorsan bizde ögrenelim bir tanıdık felan mı var Ferrari takımında?

  9. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    2009 da geri dönüceksin Kİmi bekliyoruz!!

  10. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    2009 da bence ferrari yeni sisteme ayak uydzramiycak 2006 yilindaki gibi nal toplayacak 2009 honda nin yili olur diye düsünüyorum

  11. 2009 senin yılın olucakk.. =)

  12. McLAREN TEAM avatarı

    onun tek problemi disiplin bu adamı kendi haline bırakırsan ya uyuyordur yada meyhanededir:))kesinlikle bu adamı disiplin altına tutmak lazım…

  13. fernando ve onu tekrar şampıonluk şavaşında görmek çok ii olcak bisim için yeni bir heycan

  14. ömer erkan avatarı

    rai gercekten cok ıyı bır pılot umarım yenı sezon da yenı kurallar la bırlıkte muhtesem bır gerı donus yapacaktır…(williams f1)

  15. ins 2009 da geri donucek….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir