Vettel: İspanya’da Sıralamalar Çok Önemli

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel İspanya GP’sinde güçlü bir sonuç elde edebilmek için iyi bir sıralama pozisyonunun şart olduğunu söylüyor.

Pistte 2011’de kazanan şampiyon pilot bu sezon beşinci şampiyonluğu için savaşıyor ve pistteki geçiş imkanlarının eksikliğine işaret ediyor.

“Catalunya 180 derece virajlar, hızlı geçilen dönüşler ve yükseklik değişiklikleri içeriyor. Geçiş yapabilmek için çok fazla fırsat yok, bu yüzden sıralamalarda iyi bir pozisyon elde etmek hayati önemde.”

“Montmelo’nun uzun ve hızlı dönüşleri aerodinamik olarak etkili bir araca uyacaktır. Pist bu çok hızlı virajlardan dolayı lastikler üzerinde de çok mücadele gerektiriyor, bu sebeple yarışta bir çok pit stop olabilir.”

Vettel’in takım arkadaşı Daniel Ricciardo ise yere basma kuvveti ile azami hız arasında doğru dengeyi bulmanın çok zor olacağına inanıyor.

“Savunma yapmak için iyi bir pist, ancak aynı zamanda çok fazla konsantrasyon ve doğru ayarlara ihtiyaç duyuyor. Uzun ana düzlükte hız elde edebilmek için düşük yere basma tercih edebilirsiniz, ancak bu pistin geri kalanını etkiliyor ve aracı kontrol etmeyi zorlaştırıyor. Doğru dengeyi bulmak kolay olmayacak.”


Yorumlar

“Vettel: İspanya’da Sıralamalar Çok Önemli” için 3 yanıt

  1. Çok doğru bir açıklama o yüzden Hamilton’ın mutlaka Pole’u alması gerek Rosberg’den

  2. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    gözlere bak be ateş fışkırıyor bu pist aerodinami pistidir

    aerodinami demek newey demek

    neweyy demek vettel demek

    vettel demek zafer demek

  3. …ve pistteki geçiş imkanlarının eksikliğine işaret ediyor…

    Zaten çok azdı, olanı da 2007’de kaldırınca iyice geçiş törenine döndü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir