Rosberg: Kuru Zeminde Hamilton’dan Daha İyiyim

yazar:

kategori: ,

Nico Rosberg İspanya GP’si öncesinde yenilmekten çok uzak olduğunu belirtiyor. Alman pilot halen sürücüler şampiyonası lideri, ancak Lewis Hamilton son üç yarışı kazanmayı başardı.

Ancak Rosberg İspanya’da “Tam saldırı” modunda olacağını söylüyor: “En hızlı araçta olduğumu bilmek teşvik edici.”

Rosberg Barselona’daki hedefinin Hamilton’ı arkasında tutmak değil, şampiyonadaki liderliğini pekiştirmek olduğunu söyledi. Rosberg: “Kuru zeminde daha iyiydim, o da yağmurda…”

Hamilton bu sezon sıralamaları kapatmış olsa da, geçtiğimiz sezon Catalunya’da polde olan Rosberg’di.

“Pol pozisyonu Lewis ile mücadele edebilmek için çok önemli olacak.”

Rosberg Hamilton ile ilişkilerinin bu sezon geçmişe göre biraz daha zor olduğunu itiraf etti: “Ancak bunu daha önce de yaşadık, karting yıllarında bile.”


Yorumlar

“Rosberg: Kuru Zeminde Hamilton’dan Daha İyiyim” için 29 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    göster kendini nico. bekliyoruz bakalım.

  2. Nico’nun bu konuşmasında haklı olduğu yerler var Kuru zeminde ki sıralama performansı gerçekten iyi Bahreyn’de görmüştük hatasız bir turu vardı ancak aynı şeyi yarış için söyleyemem kuru zeminde ki yarış performansları birbirine çok yakın hatta Hamilton ikili mücadele olarak Rosberg’den bir kaç gömlek üstün bir pilot Rosberg’in Barcelona’da kazanması için önce Pole’u alması gerek Pole’u alabilirse ki %51 alma ihtimali var yarışta çok büyük şansı olacak kazanmak için

  3. Bir lewis taraftarı olarak burdaki arkadaşlarım gibi nico yu kucumseyemicem!lewis bile farkında ciddi bi rakibi olduğunun ve nico ‘nun kötü bir pilot olmadığını mercedes ve diğer takımlarda biliyor ama burdaki arkadaşlar çok baside indirgemisler mevzuyu.nico bir mal donado değil ve umarım iyi kapışmalar izleriz ikisi arasında…

  4. Rosberg’in bu sözleri söylerken tüm kariyerlerini düşünerek genelleme yapmadığını, aksine bu seneki bir kaç yarıştan bahsettiğini düşünüyorum. O yüzden bu sözler üzerinden geçtiğimiz seneler ile alakalı çıkarım yapanların argümanları bence geçersiz

  5. Kuru zeminde Hamiltondan dahamı iyiyim dedi şakadır şaka buna keke rosberg bile gülmüştür

  6. Tamam sensin geçen sene de kuru zeminlerde uçuyordun zaten

  7. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Geride kalan 4 yarışın tamamı kuru zeminde yapıldı. Hamilton ise finish gördüğü tüm yarışlarda Rosberg’den daha hızlıydı.

    Hamilton’ın Bahreyn’de, Rosberg’e yapmış olduğu savunma adeta efsaneydi. İleride F1’de yarışacak genç pilotlara savunma nasıl yapılır diye ders olarak gösterilse yeğdir.

    Rosberg en azından ilk 4 yarışta Hamilton’ın daha iyi iş çıkardığını kabul etmeli. Yok kuru zeminde hızlıyım, daha iyiyim, yenilmekten çok uzağım falan komik şeyler bunlar. Formula 1’de saf hız anlamında en iyi isim Hamilton. Ayrıca Rosberg’i her zaman çok iyi bir pilot olarak görsem de kendini beğenmiş bir pilot olduğu gerçeğini de göz ardı edemem.

  8. BurakBilgin avatarı

    Bu hızlı araçla ikisinden hangisinin sene sonunda önce olacağını çok merak ediyorum. Biri saf yetenek, diğeri çok çalışkan iki pilot. Yalnız şöyle bir laf var ‘ Hard work beats talent if talent does not work hard ‘. Bakalım Ros için doğrulanacakmı bu söz? Ama Ham da tam formunda. Tahmin etmek çok zor ama sanki ibre biraz Lewis ten yana.

  9. Diyosuunn hm şaka mı yapıyorsun canım sen :Ddd

  10. ya işte kuru pistlerde yarış daha çok olacagı için kendincepsikolojik oyun yapmaya çalışıyor hamilton’a. rosbergi severim iyi pilot hızlı pilottur şampiyon olmasınıda çok isterim hakediyorda ama adama sorarlar hamilton yermi bu numaraları be kardeşim :D: D:D

  11. Haberi gören Hamilton fanboyları Rosberg’e saldıracak. Siper alın!

  12. Rosberg’in sürüş stili, daha çok en ideal çizgilerden aracı taşırmadan tur atmak ve bu temiz turun ardından istediği gibi aracı kontrol etmek üzerine kurulu. Aslında Rosberg yağmurda atılan 2 sıralama turunda kendi deli fişekliğinin ceremesini çekti. En hızlı sektörlerle gelirken ve yağmurda ideal çizgi ararken tabii göremedi ve hata yaptı. Yağmurda ideal çizgi arayan mükemmelliyetçi pilotlar pek başarılı olamaz. Doğaçlama süren, kontralarla baş etmeyi seven fiziksel açıdan fit ve önünü net göremeden doğal refleks verebilen Hamilton gibi pilotlar daha başarılı olur.

    Rosberg söylediği gibi kuru zeminde Hamiltondan daha iyi. Bunu Bahreynde 1. pitlere gelirken geçmeye çalışırken gördük. Rosberg iyiyse geçseydi kardeşim demeyin, aynı araçlarda olan iki pilotun birbirini geçmesi çok zordur. Bunun pek çok örneği var. Mesela Almanyada Alonso’nun Massa’yı bariz şekilde hızlı olmasına rağmen geçememesi gibi. Çin’de şayet Vettel zorlamaya devam etse Riccardo’nun geçememesi gibi. Tam senesini hatırlamıyorum ama önde Button arkada Hamilton’un çekiştiği bir yarış vardı yani aynı araca sahipseniz geçiş her zaman zordur. Çünkü araç öteki aracın hava koridoruna girdiğinde öndeki araçtan çıkan yakıt arkadaki aracın havasını kesiyor, arkadaki araç özellikle virajlarda boğuluyor. aerodinamik olarak bir miktar yol tutuş kaybı yaşıyor. Düzlüktede zaten Rosberg 2 kere geçip tekrar geçildi. Bunun sebebi işte aracın viraj çıkışında boğulması ve düzlükte geçse bile virajda tekrar yol tutuş kaybı yaşaması. Öndeki aracın tertemiz bir hava koridoru var buna rağmen Hamilton ilk pitlere kadar fark koyamadı zaten orada gördük Rosbergin daha iyi bir kuru zemin performansı olduğunu.

    1.pitlere kıl payı yaptığı savunmanın avantajıyla 1-2 tur erken alınan Hamilton 4-5 saniye fark koydu. Rosberg muhtemelen orada mücadeleyi bırakmıştı. Çünkü bir yandan da kripto takım emri var. Takım emri diyorki aracı sağ salim getirin.Yine diyorki 1. olan pit tercihini yapar. Bu 2 kripto takım emrinden sonra ve ilk pitlere Hamilton önde gittikten sonra Rosberg moral olarak düşmüşken Maldonado imdada yetişti. Her neyse ben güvenlik aracından sonraki mücadeleyle ilgilenmiyorum. 1. pitlere kadar olan 0.6- 0.7 saniyelik farka bakarım. Öndeki araç hiç değilse 4-5 saniye fark atması lazım şayet hızlıyım diyorsa. Bunu yapamıyorsa arkadakinden yavaştır.

    İşin kötüsü İspanya’nın kuzeyinde yani yarışın yapılacağı Katalunya’da Cumartesi Pazar yine hafif yağış ihtimali var. Bu haftasonu da Rosbergin iddiasında haklı olup olmadığını göremeyeceğiz. Tartışmaya mahal vermemek adına Rosberg iddiasını kanıtlayana kadar Hamilton Rosbergten hızlı diyorum. Bahreyn’deRosberg bir ışık verdi ama tam anlamıyla kanıtlamak için en az 2-3 kuru zemin yarışında Hamiltonu geçmesi lazım. Takımda tabii müsaade buyuracak Red Bull gibi. Yani Lewisin 1 Dünya şampiyonluğu var senin yok, bazı seçimlerde ona öncelik tanıyoruz falan diyorlarsa bu olmaz. 4 kez Dünya şampiyonu Vettel 4 yarışta 2 kez takım emrine maruz kaldı. Red Bull’u kutluyorum bu yönden.

    1. yine bir çıkarım yapmışsın yine olmamış. 3 yarış geçti yine sadece 1 tanesinden pilot analizi yapılmış.

      diğer 2 yarışı 15-20 saniye önde bitirdi, hem de sonuncusunu gridin tümünden daha az benzin kullanarak. onlar neden hesaba katılmadı 🙂

      fiziksel açıdan fitlik aracı daha iyi sürmeye yaramaz. refleks vs ayrı konu. pilotların hepsi yarış mesafesini rahat katedecek kadar fitler. yani yorulup da yavaşlayan bir pilot gridde yok. doğuştan beri G kuvveti yiyen, yarışan, spor yapan adamlar bunlar.

      asıl olay şu: geçen sene lastik koruma çok fazla etkiliydi, bu sene ise lastiklerin biraz daha sert olması ve sürüşlerin zorlaşması pilotlar arasındaki farkı arttırdı. lastiklerin daha dayanıklı olması aracı “süren” pilotlara yaradı. lastik koruyanlara değil.

      aynı araçta geçmek zor demişsin. evet zor, ancak aynı araçla 5-6 saniye fark atmanın kolay olduğu gibi bir kanıya vardın sanırım. arkadaki pilot belli bir mesafede kaldığı sürece yakın olması dezavantaj olsa da DRS ve hava koridoru sayesinde her düzlükte avantajlı.

      bahreyn yarışının gerçek değerlendirmesi şu şekilde yapılabilir. güvenlik aracı girmeseydi rosberg aradaki 10sn farkı belki 10 tur içinde 5-6 saniyeye indirirdi. (tur başına yarım saniye kapatacağını varsayarsak) ancak lastikleri biterdi. aynı diğer yarışlar gibi 15 snlik bir fark olması olasıydı.

      1. fiziksel açıdan fitlik aracı daha iyi sürmeye yaramaz

        yanlış bir cümle kurmuşum, malum gecenin 1’i. anlatmak istediğim nokta bir pilotun diğerinden daha fit diye daha hızlı olamayacağı. hepsi aracı finişe kadar rahat götürecek kadar fit. bundan daha fazla fit olmak da pilotu daha hızlı yapmaz.

        1. Daha fit adamın oturuşu kalkışı bile farklıdır arkadaşım, sen araba kullanmakta farketmez demişsin. Sporla pek aramız yok galiba.

          1. emin ol sporla senden çok daha fazla aram var. sabahın 4ünde yazdığın yorumdan ne kadar sporla ilgin olduğu zaten belli.

            f1 pilotları belli bir fitlik seviyesinde kalırlar. bu seviye de aracı rahat kullanabilecek seviyedir. aşırı fit olmak aracı daha hızlı sürdürmez. hepsi aşağı yukarı aynı seviyede ve fiziksel zorlanmadan dolayı daha yavaş süren bir pilot yok.

            biraz youtube’da özellikle rosberg’in antrenman seanslarını izle. en azından biraz bilgi edinip ondan sonra fikir sahibi olursun.

      2. Cok guzel sacmalamissin .

    2. Yavuzhan güvenlik aracından sonraki periyotla ilgilenmemek ne demek??İki pilot arasındaki farkı asıl anlayacapımız yer orası zira..
      Sert lastikle giden Hamilton ve arkasında yumuşak lastiklerle Rosberg..Rosberg’in en az Beş geçiş denemesi ve Hamilton’dan mükemmel bir savunma..Üstelik sert lastiklerle!!
      Rosberg’in bahsettiği kuru havada!Lastik avantajına sahipken!
      2014 sezonu Rosberg için Bahreyn’de bitmiştir..Çinde sıralamada saçmalaması da bu yüzden..
      Bunu umursamayacak mıyız?
      Bu yorum olmamış kardeş..

      1. Onur Gentas avatarı

        Yavuzhan arkadaşımız çok politik bir yorum yazmış. Bir yandan Hamilton fanlarına dokundururken diğer yandan tamam tartışma olmasın Hamilton Rosberg’den hızlı diye yazısını bitiriyor. Zaten bütün yazın boyunca Hamilton’ı yeterince yerin dibine sokmuşsun ondan sonra yazdıkların pek dikkate alınmamış diğer yorumcular tarafından dikkat ettiysen. Hep söylediğimiz gibi Hamilton belki sizden saygı görmüyor ama biz Hamilton ve Alonso gibi pilotlara her zaman saygı duyuyoruz.

  13. sınan matıas avatarı
    sınan matıas

    kendine güvenmesi önemli.Daha öncede belirtiyorduk yine belirtiyoruz ”rosberg lewisten hızlı bir pilot ve sezon sonunda onun önünde olacak.” Haydi şampiyon seninleyiz ! göster kötülere gününü!

  14. Bunu pistte göstermen lazım Nico konuşarak değil.

    1. Gösterse ne olacakki, bu seferde Nico_Dido olursun, zira eskiden Mclaren’ciydin, bir ara Magnussen’ci oldun Şimdi Hamilton iyi Hamilton’cusun senin için sıkıntı olmaz..

      1. Hayırdır Nickimle alakalı bi sıkıntınız var herhalde ? Ben McLarenciyim,Lewisciyim evet yeni çaylagımız Kevinıda destekliyorum ne var bunda ? 2008’den buyana bu sitede McLaren_didem olarak yorum yazıyordum ki halada nick kısmına tıklandıgında aynısı yazıyor yıllar sonra nickimi değiştirmek istedim kime ne !

        1. Bunda yadsınacak bir durum yok Lewis Hamilton fanlarının %75i hatta belki daha fazlası zaten Mclaren’cidir. ancak sevdiğin desteklediğin bir pilot başka takımda yarıştı diye arkasından sallamaya gerek yok seviyorsan seviyorsundur. kendi takımının oyuncusu rakip takıma gitti diye artık sevmemeye başladığımız futbolcu ve futbol durumuyla karıştırmayalım. Kendimden örnek verebilirim 98’den bu yana Mclaren taraftarıyım ancak 2000li yılların başından 2005’e kadar bir Williams pilotunu destekledim.. Didem’ide 6-7 yıldır site dışından tanıyorum hiç bir zaman Mclaren’den vazgeçtiğini görmedim

  15. Bahreynde gördük

  16. MyN1Fernando avatarı

    Mind games başlamış demek ki ?

  17. Mercedes AMG F1 avatarı
    Mercedes AMG F1

    Ola bilir , ama Lewisde dogal hiz var sende yok. Lewis gecen yilda zaten 3 kez pole pozisyon elde etmisdi. O cok hizli, Lewise yeter ki , iyi bir arac verin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir