Mclaren İspanya’da Lotus Tarzı Çift Burun Deneyecek!

Son haberlere göre Mclaren takımı, İSpanya GP hafta sonunda Lotus tarzı çift burun sistemini test etmeye hazırlanıyor.

Bu sene beklenen burun tasarımlarından olan asimetrik çift burnu sadece Lotus tercih etmişti. Geçtiğimiz günlerde takım içerisinde bazı değişikliklerin yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Omnicorse’nin haberine göre Mclaren, Barcelona’da ciddi aerodinamik yenilikler deneyecek. Bu yeniliklerinden birisi çift burun sistemi olacak.


Yorumlar

“Mclaren İspanya’da Lotus Tarzı Çift Burun Deneyecek!” için 14 yanıt

  1. Tarafsız Taraftar avatarı
    Tarafsız Taraftar

    Pardonda Arkadaşlar Çift Burun yani Çatal burun bana kalırsa zararlı değil ha Neresi zararlı derseniz Ortada kalan boşluk aracı biraz düzlükte yavaşlatır ora ayrı mesele ama Daha Yumuşaksı bi kanadın Esnemesini bence Daha aza indiredebilir McLaren Gibi bi takım yaparsa Bu iş olur bence Lotus Yetersiz bu konuda

    1. Çok teknik bir analiz olmuş. Tebrikler.

  2. BurakBilgin avatarı

    Bravo Lotus bu burunla domine etti zaten siz eksik kalmayın

  3. FerrariFanTR avatarı

    Burası Formula1 ve hic kimse mercedesin mclarene uyguladigi politikayi elestiremez. Honda muhendisleri mclaren fabrikasında cirit aticak ama mercedss motorunu incelemiycek oylemi. Buna kimse inanmaz

  4. Bu değişikler çok önemli bu yıl olmasa da gelecek yıl için yapılan çalışmalar olduğunu düşünüyorum

  5. honda kendı motorunu kendı yapsın

  6. engellıyecek tabi

  7. McLaren bu sene elinden geleni yapacaktır 2015 arabasına bu arabadan aktarılacak bir çok parça var diye düşünüyorum. Honda motoruna göre araba yapmaya çoktan başladılar ve bunu ellerinden geldiği kadar pürüzsüz yapacaklardır.

    Ben her zaman TRF1 i takip ediyorum ama yabancı kaynaklara da bakıyorum örneğin Trf1 de olan haber yabancı kaynakta olmuyor bazen yabancı kaynakta olan Trf1 de olmuyor. Son zamanlar da çıkan bir haber var McLaren Mercedes’in fabrika takımından 30-40 bg daha zayıf bir motora sahip hatta motor sağladıkları ekipler arasında ki en zayıf Mercedes motorunu kullanan takım McLaren. Dün Eric Bouiller ve Toto Wolf’un demeçleri vardı Toto Wolf Honda’ya Mercedes motorunun bilgilerinin aktığını söylüyor Eric Bouiller ise asla böyle bir şey olmaz diyor. Toto Wolf Honda yetkililerinin McLaren fabrikasında çoktan çalışmaya başladığına ve kendi motorlarına baktığına inanıyor ve de motorun sürülebilirliğini tork üretimini kaç bin devir de en iyi performansa ulaştıkları gibi bilgilerin aktığını söylüyor. Durum böyle olunca olunca McLaren’e Mercedes motor konusunda ne kadar yardımcı olabilir ? Lotus Renault’un durumu ortaydı motor da 30 bg güç artışı ile 2 saniye kazandılar şuan böyle bir gelişim McLaren de olsun ön sıralarda olabilirler ama bunu engelleyen Mercedes şuan ben böyle düşünüyorum.

    1. O haberi bende okudum.Bazen sözünün arkasında durmak insana kaybettirir.Mantıklı olan bu yıl motor vermemekti.Oh ne güzel kopyala yapıştır.Kimse Honda Mercedes’ten iyi motor yapar falan demesin.Kazandıkları bir yarış var.Oda karambolde oldu.Adamlar o kadar para harcadılar.Mercedes motoru için geliştirilmemiş araç Mercedes motoru ile şampiyon oldu.

      1. Kesinlikle dediğiniz gibi mantıklı olan bu yıl motor vermemekti yada veriyorsun her şey eşit olmalı. Kopyala yapıştır olayına gelirsek bence bu imkansız zaten motorlar bir birlerinden tamamen farklı tasarım olarak sadece kurallar çerçevesinde aynılar kopyala yapıştıra fırsat kalmadan temel bileşenler zaten hazır bundan sonra olası bir kopyala yapıştır belirli alanlar da olur bunu da geçtim 2015 motoru 2014 motorlarından farklı ki Honda tamamen 2015 kuralında yer alan motoru hazırlıyor.

        Bgp001 den bahsediyorsunuz Button’un bunun hakkın da Top Gear programın da bir açıklaması vardı bir gün spordan geldim menajerim aradı buraya kadarmış Jenson dedi Honda F1 den çekildi dedi şok oldum 3 yıl üzerinde çalıştığımız bir araba ortada kalmıştı sonra Brawn takımı devraldı Mercedes motoru ile anlaştı ama motor şasiye büyük geldi sonra tekrar arka kısmı yeniden tasarladık işe yaradı demişti böyle uzayıp gidiyor Honda’nın en byük pişmanlığı bu olsa gerek.

    2. Mclaren ile Mercedes’in arasında bir soğuk savaş olduğu sır değil..Hatta bu savaş 2009’dan sonra Mclaren’in binek araç üretme kararı almasından sonra başlamıştı. Yani Mercedesi bugunlere Mclaren getirdi diyebiliriz yoksa adamların BMW örneğinden sonra pekte takım kurmaya niyetleri yoktu.
      Mclarennin bu seneki rezilliğinin ne kadarı motorla alakalı bilsek çok iyi olurdu..

      1. Bakalım neler olacak bu sezon bitmeden bir ayrılık görebilirmiyiz acaba.

  8. Aracı hızlandırmak için hertürlü burun tasarımını deneyebilriler çirkin olsa bile.

  9. Arabayı komple değiştirsinler bence. Mercedes motoruna rağmen araba bu kadar gerideyse o araç çöptür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir