Red Bull İspanya’da Renault Motorunda Büyük Güncelleme Alacak

yazar:

kategori:

Renault Sport, Red Bull’un İspanya GP’den itibaren Mercedes’le mücadele edebilmesinde yardımcı olacak motor güncellemesini alacağını açıkladı.

Aerodinami açısından iyi olduğu düşünülen Red Bull RB10, motor dezavantajı nedeniyle özellikle düzlüklerde Mercedes aracı ile mücadele edemiyor.

Remi Taffin, İspanya’dan itibaren Red Bull’un Mercedesê daha yakın olacağını söyledi.

Taffin “İyimser değiliz, hala gerçekçi konuşuyoruz. Ancak Barcelona ve Monaco gibi pistlerin çok fazla motorların ön plana çıktığı pist olmadığını söylemek adil olsa gerek.”

“O pistler enerji konusunda hassas pistler. Bu yüzden yarışta çok iyi çalışan motor olması önemli olacak.”

“Monteal öncesinde ise % 100’e yakın bir şey hazırlamak istiyoruz. Genel olarak her şey cesaret verici. Ancak bu arada dayanıklılığı unutmamalıyız.” dedi.

Motorlar dondurulsa da Taffin, özellikle yazılımlar ile büyük güncelleme kat etmenin mümkün olduğunu söylüyor.

Taffin “Performans, yazılım gelişimi sayesinde olacak. Biraz da donanım güncellemesiyle.”

“V6’daki bazı sorunları çözebilirsek, ondan daha fazlasını çıkarabiliriz.  Bir şeyi çözdüğünüzde bunun 2 ya da 3 kat etkisi oluyor. Bugünlerde güç ünitesi o şekilde çalışıyor.” dedi.

Taffin ayrıca sezonun geride kalan yarışlarında yakıt performansı konusunun önemli olacağına inanıyor.

Taffin “Güç ünitesinden performans çıkarma konusunda V6 turbo ve elektrik motorundan fazlası var.”

“Yağ ve yakıtı konuşmalıyız. Total ile yakıtı geliştirme konusunda iyi çalışmalar sürüyor bu yüzden kesinlikle daha fazlası gelecek.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull İspanya’da Renault Motorunda Büyük Güncelleme Alacak” için 5 yanıt

  1. Yeni motorlar gerçekten kompleks şeyler. Elinizde boş bir batarya var ve tur içinde onu hem doldurup hem de boşaltmalısınız. Bunu yaparken idareli olmalı ve aynı zamanda da en verimli noktayı bulmalısınız. MGU-H denilen turbo şaftına bağlı motor ayrı bir film…

  2. Renault’un temel motor donanımında sıkıntı yoksa ki muhtemelen yoktur, benzin tüketimiyle turbo bataryalar arasındaki yazılımı düzenledikçe her yarış sırf motordan 0.25 saniye kazanmak mümkün. Aslında V6’lar konusunda Renault’un yol araçlarından tecrübesi de vardı fakat çalışan eksiği yüzünden temel motoru anca yetiştirdiler. Yazılımsal anlamda büyük sıkıntı çektiler.

    Mesela ilk testlerde temel motorda hiçbir sorun olmamasına rağmen turbo bataryalara olan akış sağlanamadığı için motor sıklıkla stop etti. Zaten V6 motorlarda şöyle bir yazılım var, eğer motor’un elektroniğinde bir sıkıntı varsa kendi kendine stop ediyor olası bir alev almayı engellemek için. Yani Renault’un ilk testlerde yaşadığı ufak tefek sorunlar bunlardı. Bunları da çözmek zor değil zira pist üstüne hiç araç çıkarmasalar bile simülatör ve dinamoda yazılımı ayarlayabilirler. İlerleme hızı pist üstüne göre biraz yavaş olsa da sorunların büyük kısmı çözülür. Nitekim Renault ilk yarışa sorunların büyük kısmını çözerek çıktı.

    İlk yarışta sorun yaşayanların birçoğu araç telemetrisiyle yazılım arasında bağlantı kuramayan Lotus ve Caterham pilotları oldu. Bunlar %100 renaltun hatası değildi ama Renaultun hatalı olduğu yerlerde vardı. Yine temel motor donanımı açısından çok dayanıklı olan Ferrari motorunda bu yakıt akışına bağlı yazılım problemleri vardı, nitekim Turbo ünitesinden verim alamadılar. Yazılımı düzelttikçe, yakıt akış miktarlarını ayarladıkça, zaten aerodinamik anlamda oldukça rekabetçi olan Ferrari ve Red Bull yarış kazanmaya aday hale gelecek. Remi taffin’in söylemiş olduğu durumu ben Ferrari haberi olan bir başlıkta 2.5 hafta önce söyledim. En geç Haziran sonuna kadar Ferrari ve Red Bull Ers sorunlarını çözüp rekabetçi olacaktır, Matiacci bunu hızlandırmak için geldi demiştim. Remi Taffin’de Montreal’e kadar rekabetçi oluruz demiş.

    Son olarak tabii bu 2 ekip motoru geliştirsede Mercedes en azından takımlar bazında şampiyonluğğu bu sene haketti. Zaten ilk 7 yarışta 7 galibiyet 7 podyum yaparak farkı bayağı açacaklar. Ondan sonra biraz Brawn Gp sezonuna döneceğiz. Bu sefer Red Bull yalnız olmayacak Ferraride zorlayacak.

    1. Ben de aynısını düşünüyorum. Turbonun egzoza bağlandığı yerin rezonans frekansının total’in kullandığı yakıtın oluşturduğu dumanın atomları ile uyuşmaması sonucu elektronik kontrol kablolarına çok yük biniyor ve bu da arka lastiklerde aşınmaya neden oluyor!

  3. Yakın bir mücadele olsun hatta mümkünse Mercedes-Ferrari-Redbull 0.5 sn içerisinde sıralansında gerçek pilotlar daha iyi belli olsun.

  4. Çin’de Mercedes motoru ile arada 40 bg kaldığı açıklanmıştı umarım bu farkı kapatmayı başarmışızdır. Başardığımıza canı gönülden inanıyorum bakalım neler olacak bu ekibe güvenim sonsuz hadi çocuklar başara biliriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir