Ecclestone "Mclaren Puan Cezası Alabilir"

yazar:

kategori:

Ecclestone, Auto Motor und Sport‘a yaptığı açıklamada "Umuyorum olmaz ancak bu olasılık var. " dedi.

Mclaren, Ferrari’ye ait bilgileri elinde bulundurmasından dolayı 100 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve 2007 markalar klasmanı puanını kaybetmişti.

En son casusluk skandalı ise Renault’ta yaşandı. Mclaren takımı Renault’un kendilerine ait bilgilere sahip olduğunu iddia ediyor ve Renault bu suçlamaları cevaplandıracak 6 Aralıkta yapılacak olan Dünya Motorsporları Konseyi Toplantısında.

Ecclestone bu konu hakkında "Neler yaptılar ya da neler yapmadılar bilmiyorum."

"Onlarla Mclaren arasındaki fark Mclaren bilgileri belli bir periyotta bir kişiden alıyor. Renault’ta ise bir kişi tek bir zamanda alıyor." dedi.

Ecclestone ayrıca FIA’ya bu tartışmadan uzak durmasını önerdiğini söyledi.

Ecclestone "Bu pislik başladığında Ron Dennis’e hırsızlık olduğunu polise şikayet etmesini önerdim. Polise, evinde çalıntı malları satın alan ya da bulunduran çalışanının olduğunu bildirmesini söyledim. "

"Eğer bu şekilde olmuş olsaydı bu seneki karşılaştığımız problemler olmazdı. Polisin ya da mahkemenin sorunu olmalıydı. Gerçeği bulmak için onların daha iyi araçları var." dedi.

Ecclestone ayrıca 2007 şampiyonu Kimi Raikkonen’in şampiyonluğu hakettiğini söylerken Lewis Hamilton’u övdü. Sebastian Vettel ve Robert Kubica’nın da izlenmeye değer yeni pilotlar olduğunu söyledi.

Henüz 2008 sezonu için takım bulamayan Ralf Schumacher ve Giancarlo Fisichella için ise zaman doldu Ecclestone’a göre.

Ecclestone "Her ikisi de iyi takımlarda bulundular ve daha iyi performans göstermeliydiler. " dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir