Renault: İspanya İçin Çok Sıkı Çalıştık

yazar:

kategori:

Renault 2014 sezonunun başından bu yana yeni motorlarda kovalayan konumunda. Ancak Fransız üretici bu durumun İspanya’da değişebileceğinden emin.

Renault Sport F1 pit kenarı operasyonları şefi Remi Taffin Renault’nun gelişim sürecinin devam ettiğini belirtiyor.

“İspanya GP’si Çin’de başlattığımız performans evrimlerinin ikinci aşaması olacak. Görünürde çok fazla donanım güncellemesi yok, ancak yazılımda sürülebilirliği ve genel performansı geliştirecek ciddi yazılım güncellemeleri var.”

“Enerji yönetiminde yine adımlar attık ve umarız bu yükselme adımlarımız Barselona’da da devam eder.”

Catalunya pisti gerçek rekabet sıralamasını açıkça ortaya koyabilecek bir pist ve Fransız yönetici güç üniteleri arasındaki farkın geçtiğimiz dört yarışa göre daha az olmasını bekliyor.

“Bu yıl testlerde bu pistte olmamamıza rağmen hazırlanması kolay ve bir sürpriz beklemiyoruz. Çin ve İspanya arasındaki üç haftada ciddi miktarda ilerleme kaydettik ve bu pist motor yarışını olduğundan biraz daha yakın gösterecek.”

“Barselona’da enerji depolamak görece kolay, çünkü bir çok sert frenaj noktası var. Bu virajlar MGU-K’nın enerji üreterek bataryaları doldurabilmesine imkan verirken uzun pit düzlüğü de MGU-H’nin bataryaları hızlıca boşaltmaması için iyi. Farklı hızlardaki virajlarla birlikte yakıt tüketimi önemli bir sorun olmayacak.”

“Burada hızlı olmak için hızlı virajlarda güç ünitesinin hızlı tepki verirken frenlemede arka kısmın stabil olması gerek. Geçtiğimiz üç haftada bu noktalarda çok sıkı çalıştık ve İspanya’ya iyi bir performans göstereceğimizden emin olarak gidiyoruz.”


Yorumlar

“Renault: İspanya İçin Çok Sıkı Çalıştık” için 4 yanıt

  1. size güveniyorum renault

  2. Kış testlerin den beri duruşundan taviz vermeyen mangal yürekli Remi Taffin çözün artık şu yazılım sorununu.Bu sorun çözüldüğünde herkes biliyor bu motorun bir canavara dönüşeceğini.

  3. Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  4. Renault’nun tüm sorununun yazılımda olması onlar için büyük şans.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir