Bottas: ”Williams Son Yıllara Göre En İyi Senesini Geçiriyor”

yazar:

kategori:

Fin pilot Valtteri Bottas, Williams’a 2010 sezonunda katılmıştı. Test ve yedek pilot olarak geçirdiği sezonlardan sonra 2013’te yarış koltuğuna oturmuştu. Bottas’a göre teknik şefliğe Pat Symonds’un geçen sezon katılmasının yanı sıra Ferrari’nin eski yarış mühendisi Rob Smedley’in araç performansı sorumlusu olarak takıma katılması takımın umutlarının artmasını sağladı.

Bottas “2010’dan beri buradayım ve bulunduğumdan beri en iyi ortam bu yıl oluştu.”

“Doğru kişiler takıma geliyor ve büyük değişikler yapılıyor, fabrikada çalışan kişilerle yarış takımı arasındaki iletişim mükemmel.”

“Bence en büyük gelişmelerimizden bir tanesi Pat Symonds’un bize katılması oldu. Bunun olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum ve o bir çok büyük değişiklikler yapabilecek birisi.”

“Geçen sezon araç üzerinde gelişim yapmak oldukça zordu, ancak bu sezon geçen sezona göre daha büyük bir adım attık ve bence bunun sebebi çok fazla değişikliğin olması.”

Geçen sezon sadece 6 puan toplayan Bottas şimdiden ilk 4 yarış sonunda 24 puan topladı.

“İlk etki çok iyiydi çünkü onun oldukça fazla tecrübesi var (Pat Symonds) ve şimdiden daha iyisini yapmak için kafasında fikirleri var.” diye ekledi.

“Onunla daha fazla çalışmak için sabırsızlanıyorum.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir