Lauda: “Felsefemiz Sürücülerimizin Yarışmasına İzin Vermek”

Mercedes takımı, İspanya GP’de takım emri uygulamak zorunda kalabileceği yönündeki düşünceleri önemsemedi.

Bahreyn’de Mercedes pilotları arasında yaşanan büyük mücadelenin ardından, takımın başında yer alan isimlerin takım emirleri konusunda farklı düşüncelere sahip oldukları iddia edildi.

Lauda “Takım emri vermeyiz. Bahreyn’de herkes gördü. Orada araçlara dikkat etmelerini söyledik ve yarışmalarına müsade ettik.”

“Bizim felsefemiz bu.” dedi.

Toto Wolff “Stratejimizde değişiklik yok. Her iki sürücü serbest bir şekilde yarışabilirler.”

“Taksi sürüşleri istemiyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Lauda: “Felsefemiz Sürücülerimizin Yarışmasına İzin Vermek”” için 3 yanıt

  1. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Konuşana değil konuşturana (W 05) bak.
    Araç diğerlerinden çok daha hızlı ve sponsorlar da bu durumdan memnunsa geriye konuşulacak tek şey kalıyor. O da takım emri ve felsefesi teraneleri.

    Mercedes takımının hissedarları bu konuyla çok fazla ilgilenmeye başladılar.Hele bahreyn yarışını sürekli örnek vermeleri Rosberg açısından çok incitici olmalı.O yarış Rosberg için bir rezaletti.Karizma açısından ve psikolojik açıdan hatırlanmaması gereken bir yarıştı.Ama birileri hala bahreyn deyip duruyor.

    O malum yarışta Rosberg yarışın ilk bölümünde aynı lastiklerle hamiltonla başabaş mücadele etmiş ve farkı 1.5 saniyenin üzerine hiç çıkarmamıştır.Hatta 18-20 turlarda 2 kere hamiltonu kısa süreliğine geçmişti.
    Sc çıktıktan sonra hem drs avantajına hem lastik avantajına rağmen hamiltonu geçemiyorsa”” bu pilottan bi cacık olmaz”” düşüncesi seyircilerin kafasında yer etmeye başlar.Bu avantajlara rağmen Rosberg neden geçemedi.Emir mi var yoksa beceri eksikliği mi?.Rosberg bunların hangisini kabul edecek?.Emir aldığım için geçemedim veya beceremediğim için geçemedim?Hangisi uygun.
    Lakin hamilton yumuşak lastikle Rosberge tur başına yaklaşık ortalama 0,5 saniye takmıştı.

    Eğer bu iki pilotun, söylendiği gibi gerçekten serbestçe yarışmalarına izin verildiyse vay Rosbergin seyirci gözündeki haline..

    1. Aynen budur (+1)..

    2. konuşturuna bak kısmına cevap veriyorum.
      2002 a1 ring avusturya yarışı polde rubens,şumi 3.sırada ikiside ferrari ile iyi bir starttan sonra 1-2 devam ediyorlar,hemde 3.sıradaki ralfe tur başına 1 saniye fark atarak devam ediyorlar.yarışta 2 sefer sc girmesine rağmen 3.sıraya 17-18 saniye fark atıyorlar.ve sontur son virajdaki yer verme tam bir rezalet hiç olmazsa geçiş yapılıyor görüntüsü bari verseydiniz.lauda gibi bir adam olduğu sürece takım içi rekabetin büyük takımlarda en yüksek olduğu takım mercedes olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir