Alonso, İspanya’da Podyum Şansı Olduğuna İnanmıyor

Fernando Alonso, kendi ülkesi İspanya’da gerçekleştirilecek olan yarışta podyuma çıkmayı beklemediğini söyledi.

Bahreyn’de berbat bir yarış geçirdikten sonra Çin’de iyi bir performansla 3. olarak podyuma çıkan Alonso ve Ferrari’nin, Avrupa’ya getireceği güncellemelerle İspanya’da da podyum mücadelesi vermesi bekleniyor.

Perşembe günü gazetecilere konuşan Alonso “Hafta sonuna podyuma çıkacağımızı ya da yarışı kazanacağımızı düşünerek başlayamayız.”

“Böyle bir şey, buraya gelecek herkes için hatalı ve yanlış bir hedef yaratmak olur.”

“Bahreyn’de 9 ve 10. olabildik. Çin’de ise pazar günü bazı şeyleri tam olarak yapabildiğimiz için podyuma çıkabildik.”

“Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Zor bir hafta sonu olacağını biliyoruz ve bu bir spor olduğu için her şey olabilir, neler olacağını asla bilemezsiniz. Ancak bugün burada otururken size podyuma çıkacağımızı söylersem yalan söylemiş olurum. Buraya gelen insanlara böyle bir şey yapmak istemiyorum.” dedi.

Alonso podyum mücadelesi açısından iddialı konuşmasa da Ferrari’nin Mercedes ile farkı kapatacağına inanıyor.

Alonso “Farkı kapatmak ve rekabetçi olmak için ne yapılabiliyorsa yapmak zorundayız. Farkı bir yarışta ya da sıradaki yarışa kadar kapatamayız.”

“Yavaşça ilerleme olacak ve umarım şampiyonluk mücadelesinde puan açısından rekabetçi olana kadar çok geç olmaz. Bu yüzden yarış yarış ilerleyelim.”

“Çin’de bir çok şey bir araya geldi ve podyuma çıktığımız için şanslıydık.”

“Burası, Barcelona rekabetçiliğimizi ölçmek açısından iyi bir yer. Pistin farklı özellikleri var ve bazı soruların cevabını burada bulacağız.”

“Ardından Monaco ve Kanada tamamen farklı pistler.  Ne kadar rekabetçi olabileceğimiz konusunda bir çok soru sormamızın gerektiği bir dönemdeyiz.”

“Mercedes bizi şampiyonluk mücadelesinde görüyorsa, bu bize saygı duymaları açısından iyi bir haber. Ancak onların dediği gibi tehdit olmak istiyorsak, iyi performans sergilemek zorundayız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, İspanya’da Podyum Şansı Olduğuna İnanmıyor” için 10 yanıt

  1. Şakadır şaka tilki gibi bakıyor baksana 🙂

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    ilk 4 zaten kapalı Ferrari’nin işi bu pistte zor tabi getirdikleri güncellemeleri görmek lazım sauber bile hafif şasi getirdiyse Ferrari motorları çok dezavantajlı

  3. RedBull gibi aero düzen sistematiğine sahip araçların pistinde minimum 1 araç podyumda olabilir.Bunun yanında Mercedes in gücü yadsınamaz bir gerçek ise minimum 1 araç daha eklerseniz eder iki. Bu iki takımın diğer araçlarından sıyrılırsanız podyumda olabilirsiniz. İhtimaller bu kadar sorguya açık ikennet konuşmak yürek ister.

    Maldonado bile bu sezon kazanmanın zor bir iş olduğunu söylemesi boşa değil.RedBull çok ateşli hazırlanıyor.Newey in bir yarışı terkedip fabrikada yerleşke olması sanki yeni bir aracın tasarımı gibi geliyor.Vettel in şasisinin yeniliklerin uygulama noktası olacağını hesap edersek bu yarışda Ricciardo ile mücadelesini yorumlamak durumunda kalacağız. Şayet Ricciardo dan hızlıysa yeni şasinin bir geliştirme olduğundan bahsedebiliriz.

    Pist üzerindeki tesknik yada alakadar insanların RBR in DF seviyesinin fazlalığından bahsetmeleri şüpheler ve dikkatli olunması gerektiğine dair detaylar sunuyor.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Adamın sol özünde arpacıkmı çıkmış yahu. ??

  5. Başlık biraz yanlış olmuş gibi. Podyuma çıkamayız demiyor. Bu hafta sonuna dair her şey belirsiz olduğu için kesin yorum yapmak istememiş, şimdi çıkıp podyuma çıkarız dese gereksiz olurdu.

    Ama ben yine de Ferrarilerin 3-5 sıraları civarında mücadele edeceğini düşünüyorum.

  6. insallah en ıyı gelişen yıne ferrrı olurda podyum olur

  7. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu konuşmalara, hikaye ya da sağ gösterip sol vurma gibi yaftalar yapmayalım.

    İspanyol fanlar Alonsonun ağzından çıkacak cümleleri merakla ve sabırla beklemekteler.O yüzden Alonsonun henüz net olmayan konular hakkında gerek umut verici gerekse karamsar konuşmalar yapmaması lazım ki zaten kendisi de o şekilde konuşmuş.Herkes İspanya için bişeyler getiriyor.Kim ne kadar gelişti veya geriledi belli değil.O yüzden fanları yanlış yönlendirmek doğru olmaz.Onlar güzel şeyler duymak istiyor ama bu güzel şeyler sadece Ferrarinin gelişimiyle kafi değil, diğerlerinin durumunu da bilmek lazım ki taşlar yerine otursun.

  8. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    zaten 1-2 belli de 3. luk kime gidicek onu izlicez işte

  9. yine bir kamyon hikayeee

  10. klasik sağ gösterip sol vuran bir alonso deneci olmuş. İspanya yüksek downforce isteyen bir pist ferrari geçen yıllara nazaren virajlarda çok daha iyi bunda james allison’un payı büyük. ferrari yeni güncellemelere çok güveniyor aslında burada çok ciddi şansları olduğunu düşünüyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir