Rossi, Bridgestone Değişimine İhtiyaç Vardı

yazar:

kategori:

2007 sezonunda Yamaha motorunda Michelin kullanan Rossi, Bridgestone ve Ducati ile yarışan Casey Stoner’ın performansına ayak uyduramadı ve 2008’de Bridgestone ile yarışacağını duyurdu.

Rossi ilk olarak Bridgestonlar ile salı günü Jerez’de piste çıktı ve günü Stoner ve Dani Pedrosa’nın arkasında 3. sırada tamamladı ve gelişimden memnun olduğunu söyledi.

Rossi, La Gazetta Della Sport’a yaptığı açıklamada "Muyluyum, ilk izlenimler iyi. Doğal olarak Bridgestone mühendisleri ile lastikler üzerinde yoğunlaştık. Ne yaptıklarını biliyor gibi görünüyorlar ve iyi düşünceler ile çalışıyorlar."

"Daha yapılacak çok şey var ancak Stoner’dan sadece bir kaç salise yavaş kalarak 3. olmak ilk olmasına rağmen iyi sonuç. Lastikler beklediğim şekilde davrandılar."

"Bridgestone’nun tüm sorunlarımızı çözeceğini düşünmüyorum ancak bu değişime ihtiyacımız vardı. Bu değişim bize ekstra motivasyon sağlıyor. Motoru değiştirmek gibi değil bu ancak sorunları çözmeye başlamanın yolu. Bu şekilde devam etmeliyiz bu testlerde ve kış testleri için setupları geliştirmeliyiz." dedi.

Rossi ayrıca bu sene yarışta Michelin’lerin üstün olduğu Jerez’de Bridgestonların gösterdiği performanstan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Rossi "Bu iyi çünkü testler daha açık. Jerez’de Michelinler her zaman güçlü olmuştur ve Dani Pedrosa ve Colin Edward hemen hızlı olmayı başardı. Durumu dengede tutmak için Fransa’da çok sıkı çalışıyorlar ancak yaptığımız seçimden dolayı memnunum."

"Bridgestonelar ile biraz farklı tarzda sürmeniz gerekiyor ve çizginizi değiştirmeniz gerekiyor ancak Yamaha’ya adapte oluyor gibiler."

"Bu sene motor-lastik paketinde, özellikle hızlanmalarda, oldukça fazla sorun yaşadık ancak şimdi daha fazla denge istiyoruz."

"Tekrar ediyorum: Başlangıç olumluydu ve Stoner ve Pedrosa’nın benden daha formda olduklarını da göz önünde bulundurmalıyız. Valencia’da incilen elim fren esnasında ve sola dönüşlerde sorun oluyor. Şuanda % 90 formda olduğumu söyleyelim" dedi.

Stoner ve Pedrosa yeni motorlar ile test yapıyor ancak Rossi ise henüz 2007 motoru ile çalışıyor. Buna rağmen Rossi, Yamaha’nın gelişim göstereceğine inanıyor.

Rossi "HRC oldukça büyük efor sarfetmiş olmalı çünkü RCV’yi tamamen yeniden yaptılar. Pedrosa’yı takip ettim ve motor daha az agresif görünüyor ve genel olarak geliştirilmiş."

"Şimdi sıra bizde. İleriye dönük gelişim kaydedeceğimize inanıyorum. Bu konuda eminim çünkü onların motive odluğunu görüyorum. Yakıt tankını 21 litre ile sınırlandıran kuraldan çok fazla etkilendik. Bu bakımdan gelişim gösterebileceğimize inanıyorum." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir