2014 İspanya GP 1. Antrenmanlar – Hamilton Lider

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 5. yarışı olan İspanya GP öncesinde ilk antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Avrupa sezonunun ilk yarışı olan ve takımların büyük güncellemelerle geldiği Barcelona’da bugün yeni parçalara odaklanılıyor. İlk seansta Hamilton seansın sonunda elde ettiği 1.27.023 ile en hızlı isim olurken onu 0.8 sn geride Mclaren sürücüsü Jenson Button takip etti.

Red Bull’dan Daniel Ricciardo seansı 3. sırada tamamlarken takım arkadaşı Sebastian Vettel, henüz 4. turunda elektrik sorunu yaşayarak pist üstünde kaldı ve seansı erken kapattı.

Ferrari’den Fernando Alonso, kendi seyircisi önünde ilk seansı 4. sırada tamamlarken onu Mercedes’ten Nico Rosberg 5. sırada yer aldı. Rosberg güç ünitesi sorunu nedeniyle az sürüş yapabildi.

6. sırada yer alan Kimi Raikkonen’i Mclaren’den Kevin Magnussen takip ederken onun arkasında iyi bir seans geçiren isim Lotus’tan Pastor Maldonado oldu.

9. sırada yer alan Force India Sergio Perez, bir ara sol aynası kopunca pite girmek zorunda kaldı. Force India pilotunu Williams’tan Felipe Massa takip etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poz Pilot                  Takım                 Süre       Fark    Tur
 1. Lewis Hamilton        Mercedes              1:27.023s           17
 2. Jenson Button         McLaren-Mercedes      1:27.891s  +0.868s  26
 3. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault      1:27.973s  +0.950s  21
 4. Fernando Alonso       Ferrari               1:28.128s  +1.105s  23
 5. Nico Rosberg          Mercedes              1:28.168s  +1.145s   9
 6. Kimi Raikkonen        Ferrari               1:28.337s  +1.314s  19
 7. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes      1:28.423s  +1.400s  27
 8. Pastor Maldonado      Lotus-Renault         1:28.744s  +1.721s  34
 9. Sergio Perez          Force India-Mercedes  1:28.779s  +1.756s  18
10. Felipe Massa          Williams-Mercedes     1:28.791s  +1.768s  13
11. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault    1:28.792s  +1.769s  24
12. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes  1:28.828s  +1.805s  17
13. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault    1:28.859s  +1.836s  24
14. Felipe Nasr           Williams-Mercedes     1:29.272s  +2.249s  15
15. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari        1:29.688s  +2.665s  16
16. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari      1:29.820s  +2.797s  22
17. Romain Grosjean       Lotus-Renault         1:29.444s  +2.421s  21
18. Giedo van der Garde   Sauber-Ferrari        1:30.440s  +3.417s  21
19. Max Chilton           Marussia-Ferrari      1:30.748s  +3.725s  19
20. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault      1:30.942s  +3.919s   4
21. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault      1:30.997s  +3.974s  22
22. Marcus Ericsson       Caterham-Renault      1:31.421s  +4.398s  22

 


Yorumlar

“2014 İspanya GP 1. Antrenmanlar – Hamilton Lider” için 38 yanıt

  1. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    2.antrenmanlara bakılırsa 3 hafta öncesine göre “değişen” takımlar Mclaren , Williams , Force İndia,Lotus.. (gelişen ya da geride kalan) Mercedes Redbull’dan 1 saniye hızlı. Ferrari Mercedes’e göre 1.5 saniye yavaş. Şampiyon pilot ve takım aşağı yukarı belli oldu diyebiliriz. Hamilton ve Mercedes. Rosberg de muhtemelen Hamilton ile pek mücadele edemeyecek gibi bir görüntü çizmeye başladı.. Sonuç olarak sönük bir F1 sezonu bizi bekliyor gibi..

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Ayrıca Hamilton ve diğerlerinin stintlerine bakılırsa Mercedes yarış temposunda farkı daha da açmış gibi görünüyor.. Yakında podyum dışındakilere tur bindirecekler herhalde… 😀

    2. Kime göre neye göre sönük 🙂

  2. Billy Bones avatarı

    yokta şu günlük redbullcular kaybolmuş ortadan.geçen sene cazur cuzur yazıyorlardı.şimdi havalar güzel ya f1 spor değil derler. 🙂

  3. Bu da sıralama turları sonuçları. Son antrenmana göre 2 saniye hızlanan Mercedes pilotları ilk 2’de. Bu 2 saniiyeyi nereden buldular benim halen merak ettiğim konu bu. Hadi lastik farkı dersin 1-1.5 saniye kazanırsında 2 saniye ne demek yahu? ceplerinde 0.5 saniye özel bir karışım varmış demekki. Tabii yarışta bu tempoyu koruyamadılar fakat bu 2 saniye bulma işi aslında bu senenin sinyalini veriyordu ta o zamanlar. Ferrari oldukça rekabetçi antrenmanların ardından ufak farklarla 5. oldu. Ama yarıl temposu olarak en hızlı araçtı, zaten geçen sezon Ferrarinin en hızlı yarış temposuna sahip olduğu tek pist barcelonaydı. Aerodinami pistinde en hızlı yarış tempolu araç oldular ama sonra tepetaklak gittiler. İlk antrenmanlarda ıvır zıvır ayarlar oldu. Ama Mercedes kemiksiz 0.5 saniye hızlı. en azından sıralama temposunda. Bu fark bence makul. Bakmayın zaman ekranında 1 saniye fark olduğuna Hamilton en hızlı turunu seans biterken attı. pist koşulları gelişmişti. 0.5 saniye neden makul, geçen sene sıralamada lastik hariç kendi cebinden 0.5 saniye koyan araç aynı 0.5 saniyeyi fark olarak atıyor. Çok güzel şeyler olacak =)

  4. bence 2. antremanlardan sonra genel bir sonuç çıkar tüm takımlar yeni parçaları deniyor. Kimi yeni arka kanat Alonso yeni ön kanat deniyor birde sauber yeni hafif şasi, redbull yeni aeropack, takımların çoğuda yeni ekzoz deniyorlar. bakalım benim için Kimi ve Alonso 3. ve 4. olurlarsa iyi fakat yeni parçalar bir 0.5sn daha kazandırabilirse yada motorun yakıt harcamasınıyla ilgili biraz olsun gelişme olsa bunu başarabilirler.
    Not: şu aptal motor gelişime kapalı ve yakın akış sınırlaması kuralları olmasa çok değişik yarışlar izlerdik ama nerde

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Vettel 2. antrenmana çıkamayacakmış.

  6. Felipe Massa’nın muhtemelen 3. antrenmanları zirvede kapattığı son haftasonuydu. Ferrari yine rekabetçi. İspanyada bu kadar rekabetçi olan Ferrarinin sonraları rezilleri oynaması aslında İspanya’nın sanıldığı kadar önemli bir pist olmadığını gösteriyor. Evet pistte herşey gerekiyor, uzun düzlük var, hızlı virajlar var, yavaş virajlar var bu bakımdan aracın mekanik ve aerodinamik yol tutuşunu sorguluyor ama neticede her pist kendine has özellikte.

  7. Bu pistte bu fark hiç umut verici değil.2. antrenmanlar daha çok dikkate alınmalı fakat fark gerçekten fazla.Çin’de herhalde bir yanılgı oluştu ama burda gerçek ortaya çıkar.Tekrar ediyorum bu sezonu boşuna izliyoruz.Bence her şey ayarlanmış.Motor diyerek bu sezonu Mercedes’e kazandıracakları ortadaydı.

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      Mercedes’in FIA nın takımı olduğuna dair duyumlar mı aldınız ?

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Mercedes’ten isim vermeyen bir kişi: “eğer kurallar bu seneki şeklini almasaydı Mercedes F1 projesini iptal edip çekilebilirdi” diye açıklama yapmadı mı?

        Elbette FIA Mercedes gibi bir devi de kaybetmek istemeyecekti. Honda, Toyota gibi devler de gitmiş ve dönmüyorken.

        1. kuralların değişmesi bir çok üreticiyi spora çekti, Honda’nın geri dönüşü de bu yüzden. Mercedes’in kalması da bu yüzden. Fakat bu demek olmuyor ki FIA bu adamları şampiyon yapmak için özel bir çaba harcıyor… En iyi motoru yaparken FIA mühendisleri mi çalıştı ? Kuralları iyi yorumlayıp, güçlü bir araç yapmaları, iyi pilot ve teknik kadroyu toplamaları, bunun için tonlarca para harcamaları değil mi başarılı olmalarının sebebi ? İnsanların emeklerini bu kadar küçük görmeyin lütfen, kurallar diyelim ki Mercedes istedi diye değişti, kurallar herkese aynı kurallar değil mi ?

          hea Mercedes’in aracında bizim bilmediğimiz onları hızlandıran bir parça vardır da oyunlar oynanıyordur falan tamam diyeceğim ama, zaten böyle bir parçayı da sizin bilemeyeceğiniz, yada bir demeçten çıkartamayacağınıza göre, adamlara çamur atmayın derim

          1. hamiltonAMGTEAM avatarı
            hamiltonAMGTEAM

            aynen öyle , beni birçok şey yazmaktan kurtarmış oldun Oversteer .

          2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Amacım çamur atmak değil adamlar en iyi otomobili ürettiler. Ama malesef bazı arkadaşlar F1’i masumiyet timsali bir platform zannediyor.

            Kapalı kapılar arkasında neler döndüğünü bizim bilmemiz mümkün değil. Politika F1’de her zaman fazlasıyla etkili olmuştur.

            1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
              Berkhan Oğulcan Akçay

              Ayrıca anladığım kadarıyla siz şu anki kurallardan da çok memnunsunuz. Neyse.

              1. hangi yorumun altında ne oluyordu çok karışmış bu aralar, üzerime alınarak bu mesajı devam ediyorum, mevcut kurallardan memnunum çok değim ama memnunum, teknik olarak yapmaya çalıştıkları şeyleri mantıklı buluyorum, ortaya çıkan ürün sıkıntılı olsa da, herkesi memnun etmeleri zor. Eğer Mercedes bu kadar iyi bir araç yapmış olmasaydı şu ana kadar daha güzel bir sezon izliyor olabilirdik. Şu izlediğim sezonun 2004’ten çok aşırı bir farkı yok mücadele olarak… bu araçlar geçen senekilere göre daha çok sorun çıkartıyor ve sürüşü zor, bence bu da olumlu… Kurallar oturdukça daha da iyi olacaktır her şey, daha kaç ay oldu bu araçlar ortaya çıkalı…

                Politika siyaset yok değil, tabiki var, fazlasıyla hemde… ama bu sezonu Mercedes’e vermeleri gibi bir şey söz konusu bile olamaz. Adamlara motor olarak kıyak geçmiş olsalar bile aynı motoru tarihin en başarılı diğer iki takımı Mclaren ve Williamsta kullanıyor, sonuçlar ortada…

                gerçi bu seferde bazı Mclaren taraftarları bize en kötü motoru veriyorlar diye komplo var diyor 😀 bu komplolar hiç bitmiyor…

            2. 2000-2005 te masum değildi o zaman.

          3. Şimdi tek cevap sana yeterli.Mercedes’in avantajlı olduğu biliniyordu bu motorlar konusunda.Daha uzatmanın manası da yok.Bundan önceki 4 sene nasıl Red bull’a çalışıldıysa şimdi de Mercedes’e çalışılıyor.Geçen sene ki test cezasının yetersiz olması gibi.Bunları yorumlayacak kapasiteye de sahibim.İyi pilot toplamaları falan da değil durum.Hamilton uyanık davrandı ve zaten iyi durumda olacağını bildiği bir takıma gitti.

            1. Onur Gentas avatarı

              İcecold: Ferrari her zaman FIA’nın gözdesi olmuş bir takımdır. Hadi Mercedesi kaybetmeyi göze alamadı kolladı peki Red Bull gibi alakasız bir takım neden 4 yıl kollanır söyler misin? Bana göre kollamalara değil de Ferrarinin başarısız yönetimlerine söylenmeniz daha doğru olur.

              1. Ferrari mi FIA’nın gözdesi? Buna ancak gülünür.Yeni bir şampiyon çıkarıp güya Fomula 1’in Ferrari’nin tekelinde olmadığını göstermek için Red bull’u kolladılar.Ayrıca Mercedes’in kollandığını görmemek için kör olmak gerekir.Diğer konu da Mercedes ve Hamilton görüşmesinde paranın önemli olduğunu söyleyenler gerçekten Formula 1’den anlamıyorlar kusura bakmasınlar.Herkes biliyordu bu sene kime iltimas geçileceğini.

            2. Yani buna da diğer takımlar göz yumuyor. Diğer takımlara neler vaad edildi acaba bunlar hakkında da fikriniz var mı? Mclaren, Ferrari gibi taraftar kitlesi çok bağlı takımları göz ardı edip Mercedes ya da Redbul kollandı, FIA tarafından. Çok saf gözle bakmamak gereklidir ancak bu kadar büyük takımların ve kurumların bulunduğu bir organizasyonda da böylesine komplo teorileri bana hiç olası gelmiyor. Evet değişiklikler F1’e heyecan gelsin, değişiklik olsun diye yapılmıştır ancak, bunu Mercedes kayırıldı şeklinde yorumlamak hem haksızlık hemde hayaperestlik oluyor bence. Mercedes çok çalıştı ve sonuçlarını alyıor. Derseniz kendi motoru, kendi şasisi vs. avantaj sağladı doğru, motor verdiği diğer takımlardan ciddi hızlılar. Aynı durum Ferrari içinde geçerli fakat sonuç ortada.

              1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
                Berkhan Oğulcan Akçay

                Geçen seneki lastik testini Sauber ya da Force India filan yapsaydı sence ne ceza verilirdi?

                Mercedes’e verilen komedi cezadan bahsetmeye gerek yok.

              2. aşağıya uzamıyor artık yorumlar buraya yazayım ‘Berkhan Oğulcan Akçay’

                dediğin olay 2013 yılında yaşandı, 2013 yılında bir takım getirileri oldu o takıma, 2014 ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü lastikler değişti ve bu lastikleri herkes bahreynde 2013 sezonunun hemen ardından test etti. Benim tepkim her türlü başarı ve başarısızlığı oynanan oyunlara bağlayanlar… Red Bull kazanır, illegal parça denir, Mercedes kazanır FIA kıyak yapmıştır, Massa yavaş olur Santanderdir, bunlar hep aynı düşünce yapısının ürünü… Maalesef ülkemizde bu düşünce yapısı en çok futbolda kendisini gösteriyor, buralarada ucundan yansıması şaşırtıcı değil…

                Hayır geçen sene kıyak geçtiler adamlara diyelim, yarışa geri dönsünler rezil olmasınlar, mücadele olsun izlenme oranları artsın diye, bu sene herkese 1 saniye fark atmalarının FIA’ya nasıl bir getirisi var ?

            3. valla bunları diye tabir ettiğin şeyleri yorumlayacak kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorsan ne mutlu sana. benim senin yorum kapasitenle alakalı bir görüşüm gerçekten yok, şu mesajı yazarken ki zaman kaybımı daha çok önemsiyorum inan.

  8. Geçen yılın ilk antrenmanlarını hatırlayalım. Güya aero anlamda sezonun geri kalanını tayin edecek pistte Ferrari pilotları ilk antrenmanda oldukça hızlılar. Sonrası malum sezon kelek oluyor. Monacodan itibaren Ferrarinin düşüşü başlıyor. Birazdan 3. antrenman derecelerinide yükleyecem

  9. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    pazar günü muhtemel bir duble daha bizi bekliyor sanırım 😀

  10. ayarları ıyı yaparsa ferrari duzelır

    1. rfactordu zaten bu

  11. tüm takımlar ispanyada yeni parçalar deniyorlar mutlaka tüm takımların tur dereceleri adım adım daha da gelişecektir.Daha ilk antremandan yorum yapmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Alonso araç ile bazen savaşıyor ama sıralama turlarına kadar ideal ayarları bulacağına inanıyorum.

  12. Alonso sıkıntılı görünüyor, umarım sıralamalara kadar arabadaki dengeyi sağlayabilirler..

  13. Onur Gentas avatarı

    Arkadaşlar Mercedes’in aerosunu nasıl buldunuz bugün? Ben çok iyi bulmadımda. Mclaren sanki daha iyi gibi geldi.

    1. Mclaren geçen haftalara göre daha iyi gözüktüğü için sana öyle gelmiş olabilir

      1. murat ergin avatarı

        arkadaşlar sadece bakarak arabaların aero’larını nasıl değerlendiriyorsunuz?

        1. Aero değilde yol tutuşa bakıyorum hangi pilot araçta daha rahat hareket ediyor ona bakıyorum 🙂

        2. Onur Gentas avatarı

          Viraj çıkışlarına bakarak gördüklerimi söyledim.

  14. İlk antrenmana göre çıkardığım sonuçlar :

    Alonso çok zorlayarak sürüyor absurd görüntüler ortaya çıkıyor bana göre bu hafta sonu Ferrari’nin podyuma çıkması çok büyük sürpriz olur Red Bull Vettel’in sorunu hariç dengeli Mclaren’i iyi gördüm araç üstü görüntüler rahattı Mercedes ayrı dünya da arıza kaza falan olmazsa 1 ve 2 olmaları şimdiden garanti diyebilirim.

  15. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
    Rasim Ozan Kütahyalı

    Hamilton kaldığı yerden devam ediyo

  16. Üç haftalık aradan sonra nihayet ispanya yarışına sıra geldi:)

    Hamilton, attığı bazı hızlı turlarda dışarı çıkmasa 1.27’nin altına inebilirdi ki zaten ilerleyen
    antremanlarda tur dereceleri daha da düşecektir.Araç gayet iyi görünüyor.

    Red Bull ise kendine çok uygun bir pistte beklendiği gibi gayet iyi görünüyor.Virajlarda
    hiç sıkıntı çekmiyorlar.Vettel’in bu sezon bu kadar sıkıntı yaşaması ise çok ilginç.

    Ferrari’de sanki yola tutunma ile ilgili bir sıkıntı var gibi.Alonso bazı anlarda aracı
    kontrol etmekte zorlandı.

    McLaren ise downforce problemini %100 olmasa bile çözmüş gibi görünüyor.

    Bakalım diğer antremanlar ve sıralamalar neler getirecek.Sezonun ilerleyişi açısından
    önemli bir süreçteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir