Alonso Raikkonen’in Geride Kalmasına Şaşırmış

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso, Raikkonen’in yavaş kalmasına şaşırdığını söylüyor.

Ferrari’nin Fin pilotu Raikkkonen 2009 yılının sonunda ayrıldığı Ferrari’ye bu yıl geri döndü.

Fakat Raikkonen’in Ferrari’ye dönüşü sıkıntılı başladı ve ilk dört yarışta takım arkadaşı Alonso’ya göre daha yavaş gözüktü.

Araçla ilgili sorunlar yaşaran Raikkonen, motivasyon sorunu yaşadığı iddialarına sert çıkmıştı.

Ferrari’nin teknik patronu James Allison geçtiğimiz günlerde “Kimi aracı ilerletmemizde bize yardımcı oluyor. Çok kısa sürece pist üstünde sonuçları göreceğimizden eminim” açıklamasını yaptı.

Takımın diğer pilotu Alonso, şakayla birlikte Raikkonen’in durumunu değerlendirdi.

MTV3’e konuşan Alonso “Genellikle takım arkadaşlarımı yendim. Bu yüzden bu sonuç sürpriz değil” diyerek şaka yaptı.

İspanyol pilot sözlerine Raikkonen’in hızlanacağına inandığını söyleyerek devam etti.

“Ferrari her iki otomobilini geliştirmek için çabalıyor. Açıkçası şu anda iyi bir konumda değiliz”

“Kimi ideal bir başlangıç yapamadı. Bazı sorunlar yaşıyor. Ama umarım yakında onu podyumda veya zafer mücadesi verirken görebiliriz. Böylece biz iki Ferrari, takım için daha fazla puan alabiliriz”


Yorumlar

“Alonso Raikkonen’in Geride Kalmasına Şaşırmış” için 15 yanıt

  1. Alonso’un yeni araca ve yeni sürüşe çok daha çabuk adapte olduğu belli..Bence bu yıl sonuç değişmez, Alonso önde bitirecektir.

    Ancak bu konu arka planda olmalı..Önemli olan Ferrari’nin Mercedes’e yaklaşması..Ancak buda mümkün görünmüyor malesef.

  2. Gerginliği neden olacak bir yorum olmamış ki… Alonso da biliyor Raikkonenden çok üstün olmadığını veya aynı seviyede olduklarını o yüzden bunun geyiğini böyle rahatça yapabiliyor. Massa ile iken böyle bir şey dese lafın çok batacağını bilirdi o yüzden Massa da iyi pilot ya ona yüklenmeyin gibilerinden açıklama yapıyordu…

  3. Buna neden şaşırılır ki? Ortada birden fazla farklı sebep var. Ferrari Raikkonen’in performansını bildiği için takıma getirdi. İstikrarı lazımdı.

    Ben not tutamıyorum, Montezemolo’nun Raikkonen hakkında demeçleri vardı, not tutan arkadaş link atarsa hepimiz aydınlanmış oluruz.

  4. adam haklı beyler dağılın 😀

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Mclaren geçen yıl orta sıra takımıyken ben sezon ortasında daha 2014’e odaklanmışlardır seneye en hızlı bunlar olur demiştim bu yüzden en çok Mclaren beni şaşırttı bu yıl adamlar gene orta sıra takımı değişen bişey olmadı (Mercedes’in verdiği dandik motorun da payı var)

    Ferrari de en çok şaşırılacak 2.takım.. Geçen yıl belki şampiyona 2.liği için son yarışa kadar çekiştiler ama bu seneye odaklanan en erken takımlardan biri oldukları aşikâr.. Hem arabasının bütün parçalarını (dışarıdan alınması zorunlu olanlar hariç) kendi fabrikasında üretiyor nasıl böyle bir durum içindeler anlamak çok zor .. Bu kadar da beceriksiz mühendislik olmaz ki.. Yazık vallahi ben Alonso ve Raikkonen’in yeteneklerinin böylece körelmesine yanıyorum..

    1. ferrari 2009 dan buyana gelecek sezona en erken odaklanan takim. iki tane sampiyon pilota sahipler urettikleri araba dan bir cacik olmaz ve kimse beklemesin ki bu arada ki 2 saniye farki kapatsinlar.rbr nerdeyse test yapamadilar ama 3 yarista ferrari den daha cok gelisiler..kimi ve alonso nun en fazla iki yili var f1 camiasinda

  6. laf ebeligi yapacagina isine baksan da artik yaninda duvara toslatacagin takim arkadasin yok.

    1. ee tabi gerçekler acı ama birilerinin söylemeside gerekiyor artık.ve birde demekki takım arkadaşını duvara çarptırmadanda YENEBİLİYORMUŞ değilmi.

      1. Sezon sonu gelsinde oyle konusalim.. Bir caylaga yenildigini de gorduk Alonso`nun..

        1. çaylak olan Max Chilton mış gibi yazılan mesajlara bayılıyorum 😀 Diyelim ki sezon sonu geldi ve sonuç değişmedi, bahaneniz ne olacak acaba ? aklınızda bir şey var mı yoksa daha karar vermediniz mi ? Olaylar 180 derece tersine döner de ezici üstünlüğü Kimi sağlarsa ben helal olsun diyeceğim, ama şu şekilde devam etsin, komplo teorileriyle dolup taşacak buralar, ha sizden gelir mi bu teoriler bilemem, zaten onu soruyorum şuan ? 😀

          1. Sana acikca sunu soyleyeyim, ne Alonso Raikkonen`e, ne Raikkonen Alonso`ya ezici ustunluk kuramaz, biraz F1 bilgisi olan herkes bunu bilir, Raikkonen hala araca alisma asamasindayken ve mevcut arac Alonso`ya gore tasarlanmisken boyle atip tutmak yakismaz.. Sezon sonu kim onde bitirirse bende helal olsun derim, hic meraklanma 😀

            Not: Ha aslen Raikkonen-Alonso rekabeti 2015 de degerlendirmeli ya neyse 🙂

        2. RaiOnTheWay avatarı

          ya bende raiciyim ama alonsonun bi çaylağı yenildiğini söylemek doğru olmaz. Hani 2007 mclarende çok olay döndü. E hamiltonun ingiliz olmasından da kaynaklanan bir şey de vardı. Zaten aynı puanı aldılar. Rai daha alışamadı ama yiğidi öldür hakkını yeme şu an griddeki en hızlı pilot alonso. Rai bi toparlansın hele. işte o zaman asıl kıyaslamayı yapabilicez 😀

      2. ferrari once bir araba uretsinden sonra bakariz kim kimi yendi diye

    2. Şu ferrariyle alınan hiçbir sonuç gerçekçi değil.

  7. Bizde Ferrarinin geride kalmasına şaşırıyoruz .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir